Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Αντίσταση - Αποχή από τις κάλπες του Καλλικράτη!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ «BANQUET» ΑΥΡΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Αστυνομία και η Ασφάλεια της Θεσ/νίκης, κάτω από την επίβλεψη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έχουν εξαπολύσει ένα πογκρόμ συλλήψεων και διώξεων ενάντια στους εργαζόμενους του εστιατορίου Banquet και στους αγωνιστές που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους, μόνο και μόνο για να στηρίξουν την εργοδοσία του εστιατορίου.
Αυτή η εργοδοσία: α) Διατηρούσε πολλούς εργαζόμενους ανασφάλιστους, σε καθεστώς «μαύρης» εργασίας ή δεν κολλούσε τα κανονικά ένσημα. β) Δεν κατέβαλε τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματα αδείας ή έδινε μόνο ένα μέρος σε ορισμένους «τυχερούς». γ) Δεν κατέβαλε τις προσαυξήσεις για αργίες, νυχτερινά, Κυριακές, υπερωριακή εργασία και εργασία κατά τη διάρκεια των ρεπό. δ) Δεν πλήρωνε κανονικά τους μισθούς με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας του επισιτισμού. ε) Και το πιο εξωφρενικό, κρατούσε για τον εαυτό της το μεγαλύτερο μέρος των φιλοδωρημάτων που έδιναν οι πελάτες για τους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία στο Banquet δεν αρκέστηκε σ’ αυτές τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Προχώρησε στην απόλυση του εργαζόμενου Βαγγέλη Κιτσώνη, επειδή έκανε το μεγάλο «έγκλημα» να ζητήσει να του καταβληθεί το δώρο Πάσχα. Έκλεισε εκβιαστικά το εστιατόριο για σχεδόν 3 μήνες (λοκ άουτ), ώστε να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, γιατί είχαν κάνει ένα ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα:

Συλλαλητήρια σε 58 πόλεις ! ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ,Αύριο εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στους δρόμους!

Συλλαλητήρια σε 58 πόλεις



Αθήνα: 6.30 μ.μ., πλατεία Ομονοίας

Θεσσαλονίκη: 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Μουδανιά: 7.30 μ.μ., πλατεία

Καβάλα: 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Νάουσα: 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ξάνθη: 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Αλεξανδρούπολη: 7 μ.μ., στο Δημαρχείο

Κομοτηνή: 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ, Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα



Στην Αθήνα, οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6 μ.μ. στα εξής σημεία:



Πλ. Κάνιγγος: Σωματεία και εργαζόμενοι Οικοδόμων, Μισθωτών Τεχνικών, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Εκπαιδευτικών, Τηλεπικοινωνιών, Εμπορίου, Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστριών, Μεταφορών, Καλλιτεχνών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Δικηγόρων.



Πλ. Βάθης: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χαρτιού, Ενέργειας, Α΄ Αθήνας, Βόρειων Συνοικιών, Βορειοδυτικών Συνοικιών.


ΝΑΙ επί της αρχής στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος στο χώρο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. ΔΙΑΦΩΝΙΑ για τη μη διασφάλιση εκείνων που απέκτησαν άδειες πρόσφατα καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά

Η Δημοκρατική Αριστερά, με δεδομένη τη θέση της για το άνοιγμα του επαγγέλματος στο χώρο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, ψηφίζει επί της αρχής το σχετικό νομοσχέδιο.


Επισημαίνει τη διαφωνία της και την αντίρρησή της στη μη διασφάλιση εκείνων που απέκτησαν άδειες πρόσφατα καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά. Για τη Δημοκρατική Αριστερά η εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και της καθημερινότητας των πολιτών είναι κύρια πολιτική επιλογή.

Τσίπρας: Σημαντικό ορόσημο οι εκλογές του Νοεμβρίου

Οι εκλογές του Νοεμβρίου αποτελούν σημαντικό ορόσημο για τις πολιτικές εξελίξεις και για το μέλλον του τόπου, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας το απόγευμα τις εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος,που συζητά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα επηρεαστούν άμεσα από την πολιτική συγκυρία και θα είναι κρίσιμες, καθώς είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση σε συνθήκες ΔΝΤ και για τον λόγο αυτό κάλεσε όλες τις δυνάμεις του κόμματος να εργαστούν για την επιτυχία των συνδυασμών που στηρίζει ο ΣΥΝ.

Διαχωριστικές γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ τραβάει ο Αλ. Αλαβάνος που οριοθέτησε ως στόχο του “Μετώπου Α-Α” τον β' γύρο των Περιφερειακών εκλογών στην Αττική

Ζαγάρας Κ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/09/2010
    Με βολές κατά της υποψηφιότητας του Αλ. Μητρόπουλου και του ψηφοδελτίου του οποίου είναι επικεφαλής ότι αποτελεί “έναν από τους τρεις κυβερνητικούς σχηματισμούς”, ο Αλ. Αλαβάνος μίλησε χθες για το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο του “Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την Ελεύθερη Αττική”. Παράλληλα αναφέρθηκε σε κινήσεις του “Μετώπου Α-Α” που προϊδεάζουν ακόμα και για ξεχωριστή του πορεία μετά τις εκλογές.
    Στην ανοιχτή σύσκεψη του “Μετώπου Α-Α” στην ΑΣΟΕΕ έδωσαν το “παρών” 200 περίπου άτομα και συζήτησαν για τις πολιτικές αιχμές που πρέπει να θέσει το “Μέτωπο Α-Α” στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική. Επίσης κατέληξαν στην οργανωτική δομή που πρέπει να αποκτήσει η κίνηση (οργανωτική επιτροπή - επιτροπές περιφερειακών ενοτήτων - τοπικές επιτροπές υποστήριξης ψηφοδελτίου) και στον προγραμματισμό για την προεκλογική καμπάνια (περιοδείες - οικονομική εξόρμηση).


    ΠΑΜΕ : Για τη συνάντηση της Υπουργού Λ. Κατσέλη, αναπληρ. Υπουργού Γ. Κουτρουμάνη με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

    Μετά τη χθεσινή συνάντηση της υπουργού Λ. Κατσέλη και του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κουτρουμάνη με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αφού προηγήθηκε η συνάντηση των υπουργών με την Τρόικα, οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, μαζί και οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες πρέπει να νοιώθουν τεράστια ανακούφιση.
    Από τη μία οι υπουργοί ξεκαθάρισαν ότι «στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον εργαζόμενο, τον άπορο και τον άνεργο». Από την άλλη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δια του προέδρου της ζήτησε «Να εγκαινιαστεί με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας μια ειλικρινής σχέση συνεννόησης και διαλόγου». Μάλιστα όπως προκύπτει από τη δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου είναι βάσιμες οι ελπίδες ότι οι προσδοκίες της ΓΣΕΕ για ειλικρινή διάλογο, θα γίνουν πραγματικότητα μιας και η υπουργός «κράτησε καλή σημείωση των παρατηρήσεων» της ΓΣΕΕ.

    29 Σεπτέμβρη ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης: Να τους κάνουμε να πληρώσουν την κρίση τους

    Εκδηλώσεις, διαδηλώσεις και απεργίες οργανώνονται στις 29 Σεπτέμβρη σε όλη την Ευρώπη, από συνδικαλιστικά και κοινωνικά κινήματα ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου
    που προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στον κόσμο της εργασίας, αυξάνοντας τις κοινωνικές ανισότητες, αυξάνοντας την ανεργία και υποβαθμίζοντας τις κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις. Η πολύπλευρη κρίση που αναπτύσσεται, και στα ζητήματα περιβάλλοντος αλλά και στα κοινωνικά δικαιώματα, αναδεικνύεται εξίσου στην αγωνιστική αυτή κινητοποίηση.
    Ήδη στην Ισπανία έχει κηρυχτεί γενική απεργία, ενώ και σε άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχουν προτάσεις και πιέσεις προς τα συνδικάτα να οργανώσουν απεργίες.
    Στις Βρυξέλλες θα γίνει η μεγάλη διαδήλωση των ευρωπαϊκών συνδικάτων.
    Η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη δηλώσει ότι θα καλέσει γενική απεργία στο δημόσιο τομέα εκείνη την ημέρα, ενώ η ΓΣΕΕ πιέζεται από πολλές αγωνιστικές δυνάμεις αλλά δεν το έχει καν συζητήσει ακόμα.
    Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ ζητούν από τα συνδικάτα ή και οργανώνουν σε τοπικά επίπεδα εργατικές κινητοποιήσεις, ενώ τα κοινωνικά κινήματα θα συμμετάσχουν ή θα οργανώσουν εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες και σε πολλές πόλεις.

    Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα στην τηλεόραση της ΝΕΤ (Κ. Αρβανίτης- Μαρ. Κατσίμη)

    •    Η συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς με την αριστερή σοσιαλδημοκρατία μπορεί να δώσει μια νέα δυναμική. Στην Ευρώπη τα κόμματα με τα οποία εμείς συμμαχούμε έχουν αυτή τη στρατηγική
    •    Στο Δήμο της Αθήνας παίζεται το σενάριο που είχε παιχτεί και με την κυρία Δαμανάκη. Ο κ. Καμίνης υποστηρίζεται από εκείνες τις δυνάμεις που χάιδεψαν, προστάτευσαν όλα τα μεγάλα συμφέροντα, τον κ. Βωβό, που τώρα με το fast track, θέλει να τα φτιάξει όλα μέσα σε μια νύχτα, αυτούς που έκαναν τα στραβά μάτια για την υπόθεση του πάρκου στο Γουδί, στο Κύπρου και Πατησίων.
    •    Η υποψηφιότητα Πορτάλιου είναι μια αριστερή αυτοδιοικητική απάντηση σε αυτά τα σενάρια αντίστοιχου κύρους και εμβέλειας με την υποψηφιότητα του Λέοντα Αυδή.
    •    Το πολιτικό σχέδιο που υπηρετεί η διασπαστική κίνηση του Μετώπου Ανατροπής, είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού μορφώματος αντιπαραθετικού και ανταγωνιστικού προς τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να τους ταρακουνήσει Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού σε καταστήματα στη Γούβα

    Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να τους ταρακουνήσει
    Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού σε καταστήματα στη Γούβα
    Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία

    Στα εμπορικά καταστήματα της Γούβας περιόδευσε χτες βράδυ ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
    Μιλώντας με επαγγελματοβιοτέχνες και πελάτες στις οδούς Φιλολάου, Δαμαγίτου, Ανατολίου, Ιλιάδος και στην πλατεία Πλυτά, κατοίκους γενικά της ευρύτερης περιοχής, δόθηκε ανάγλυφα η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών: Με το διαρκώς μειούμενο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, τις αυξήσεις στη φορολογία και τις συνεχείς ανατιμήσεις, την ανεργία, η επακόλουθη αναδουλειά των ΕΒΕ φέρνει λουκέτα και το θάνατο κάθε μικρομεσαίου.

    Υπερψηφίστηκε το ν/σ, συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις !

    Με συντονισμένες και συνάμα αιφνιδιαστικές κινήσεις, οι οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν το μεσημέρι τις εθνικές οδούς Αθηνών- Λαμίας και Αθηνών- Κορίνθου, ενώ επικράτησε και ένταση στην πλατεία Συντάγματος, όπου από χθες είναι συγκεντρωμένοι οι ιδιοκτήτες των φορτηγών. Τις παραπάνω κινήσεις πυροδότησε η είδηση ότι υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών.

    Το ν/σ υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πλην του Π. Καμμένου, ο οποίος διαφοροποιήθηκε. Ακολουθεί η ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 14. 

    Τα φορτηγά που ήταν σταθμευμένα στο 23ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Πράκτικερ, κινήθηκαν αιφνιδιαστικά και έκλεισαν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ λεωφορεία των ΜΑΤ τοποθετήθηκαν μπροστά τους για να τα εμποδίσουν να κάνουν πορεία. 

    Αντί απολύσεων, περικοπές μισθών- άρθρο από το www.topontiki.gr

     Την ανταλλαγή της... προγραμματισμένης απόλυσης του 40% του διοικητικού προσωπικού του ΔΟΛ με μείωσεις μισθών έριξε στο τραπέζι ο Σταύρος Ψυχάρης.
    Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ πρότεινε τη περικοπή του 13ου και 14ου μισθού όλων των εργαζομένων του δημοσιογραφικού οργανισμού (από την υψηλότερη κλίμακα μέχρι τη χαμηλότερη) για 2 χρόνια ώστε να μην προχωρήσει στις απολύσεις του διοικητικού προσωπικού.
    Ωστόσο, δεν δεσμεύτηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις σε αυτό το χρονικό διάστημα αφού κρατά το δικαίωμα του για περικοπές προσωπικού αν δεν βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του ΔΟΛ.

    ΠΑΜΕ : ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ-«Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό»!

    «Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό»!
    Μοιράστηκε πλατιά το κάλεσμα για τα αυριανά συλλαλητήρια
    Στιγμιότυπο από την παρέμβαση στη Λάρισα

    Συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ στη Λάρισα πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ,του ΜΑΣ, της Ενωσης Γυναικών Λάρισας - μέλος ΟΓΕ, του Εργατικού Κέντρου και άλλων φορέων που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, που έχει συσταθεί σε νομαρχιακό επίπεδο, καταγγέλλοντας τις δυσβάσταχτες αυξήσεις που προωθούνται στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.
    Εκεί παρέμειναν για δύο ώρες, περίπου, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αυξήσεων και απευθύνοντας κάλεσμα στους Λαρισαίους να συμμετάσχουν μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ... Mια αναπόφευκτη εξέλιξη


    Από τα δημοσκοπικά Ηλύσια της άνοιξης του 2008 στα πολιτικά τάρταρα του 2010 αυτή ήταν μια προδιαγεγραμμένη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού, αναγκαίο επακόλουθο του ρεφορμισμού και της πολυγλωσσίας. Όταν δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως μαλακό αμορτισέρ στα αριστερά του ΠΑΣOK, αρκετοί αγωνιστές, δημοκράτες της αριστεράς πίστεψαν ότι μπορούσε να βρεθεί ένα σχήμα συνένωσης των δυνάμεων της Aριστεράς.
    O ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η συμμαχία του ΣΥΝ, με τμήματα της εξωκοινοβουλευτικής όσο και αναθεωρητικής αριστεράς, έριξε γρήγορα πολιτικά δολώματα σε ριζοσπαστικά κινήματα, ομάδες οικολογίας, στη μικροαστική διανόηση, στο χώρο της τέχνης.
    Βασικά του όπλα ήταν τρία: O υποτιθέμενος πλουραλισμός, στο εσωτερικό του, μια ελαφρά πολιτική αντισυμβατικότητα και ένας καλυμένος αντικομμουνισμός που οδηγούσε στην απόρριψη όλων των ιδεών και πρακτικών του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.

    Για τον αγώνα των φορτηγατζήδων

    Να παραμείνουν στο Σύνταγμα αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών Δ.Χ.. Ο αγώνας αυτός για την συντριπτική πλειοψηφία των φορτηγατζήδων είναι αγώνας ζωής. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που συζητά οδηγεί με την κατάργηση της προσωπικής άδειας και τη δημιουργία ΑΕ και ΕΠΕ στο αφανισμό τους ιδιοκτήτες που έχουν ένα φορτηγό και το δουλεύουν οι ίδιοι, αφού το πλήρωσαν με ιδρώτα και αίμα, με τη προσδοκία μιας καλύτερης ζωής. Στον αφανισμό οδηγούνται και οι μικρές εταιρείες. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων του χώρου, η συγκέντρωση της μεταφοράς προϊόντων εντός και εκτός της Ελλάδας σε λίγα χέρια.
    Ο αγώνας αυτός κατασυκοφαντείται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση που εκμεταλλεύονται την ύπαρξη και τη "συμμετοχή"  στις κινητοποιήσεις ιδιοκτητών εταιριών με πολλά φορτηγά οι οποίοι επιδιώκουν το καλύτερο πλασάρισμά τους στις μετέπειτα εξελίξεις στο κλάδο. Εξανίστανται οι Τρέμηδες και οι Πρετεντέριδες, οι σύγχρονοι ραγιάδες,  για τις μαύρες σημαίες και τη ..."βεβήλωση" του Άγνωστου Στρατιώτη την ίδια στιγμή που έχουν σκύψει για τα καλά, και αυτοί και η εξουσία που εκπροσωπούν και υπηρετούν με ζήλο, στη Τρόικα των ΔΝΤ, Ε.Ε., και ΕΚΤ και στηρίζουν με χέρια και πόδια τη βεβήλωση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού.

    ΓΑΛΛΙΑ: ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


    M. Koβάνης-http://www.epohi.gr
    Δύο στους τρεις γάλλους πολίτες υπέρ των νέων κινητοποιήσεων

    Ο Σαρκοζί βρίσκεται υπό την πίεση των συνδικάτων, που συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την οποία αυξάνονται τα ηλικιακά όρια για τη συνταξιοδότησης και καταργείται ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος. Από την άλλη όμως, θεωρεί ότι πρέπει να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις των «οίκων αξιολόγησης». Η προσπάθειά του να μεταθέσει το πρόβλημα κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά των «ανθρώπων του δρόμου», των Ρομά, έχει συγκεντρώσει τα πυρά ανθρωπιστικών και διεθνών οργανισμών... Η μόνη του διέξοδος είναι η συμμαχία με τον Μπερλουσκόνι και τη Μέρκελ και οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Ο αγώνας όμως στη χώρα του, στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια.

    H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί για μαζική συμμετοχή στην ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ στις 22/09/10 στις 6:00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ


    Πεζός, Ποδηλάτης, Μέσα Συλλογικής Μετακίνησης: η απάντηση στην κρίση της πόλης

    Η ενίσχυση της συλλογικής μετακίνησης με θετικά μέτρα υποστήριξης των υποδομών, των συνθηκών κίνησής τους, της πυκνότητας των δρομολογίων αποτελούν την ελάχιστη υποστήριξη μιας εναλλακτικής πολιτικής για τις στενάζουσες ελληνικές πόλεις. Η ανάπτυξη δικτύων μέσων σταθερής τροχιάς, ως κορμού για την ανάπτυξη όλου του συστήματος μετακινήσεων, θα αποθαρρύνει την υπερβολική χρήση του ΙΧ, θα μειώσει τις εκπομπές, θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό, θα συμβάλει και στην μείωση της δαπάνης για μετακίνηση σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Ο σιδηρόδρομος και ο προαστιακός μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις μετακινήσεις και τις μεταφορές και είναι αδιανόητη η απαξίωση και ο περιορισμός τους.

    ΠPOEKΛOΓIKH AΠATH KAI KOPOΪΔIA- Τα αστικά πολιτικά κόμματα στο σκηνικό της κρίσης



    Καθώς η ελληνική οικονομία βουλιάζει στην ύφεση και την κρίση, που την κάνουν πιο αβάσταχτη και αφόρητη για τον εργαζόμενο λαό οι επιταγές και τα δεσμά του Μνημονίου της υποτέλειας, η πολιτική των κυρίαρχων αστικών πολιτικών κομμάτων-υπηρετών της οικονομικής ολιγαρχίας, προκαλεί γενικεύμενη και εντεινόμενη δυσφορία και κατακραυγή, απαξιώνοντας ευρύτερα στη λαϊκή συνείδηση το τωρινό χρεωκοπημένο πολιτικό σκηνικό και τους εκπροσώπους του. Όχι μόνο (της κυβέρνησης) του ΠΑΣOK, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, είτε της ψευδώνυμης «αντιμνημονιακής» αντιπολίτευσης της ΝΔ, είτε και των λοιπών «εξαπτέρυγων» της αντιλαϊκής εξουσίας. Της ακροδεξιάς δηλαδή του Καρατζαφέρη (που φιλοδοξεί να ευρύνει τα ερείσματά του, και να αποχαρακτηρίσει το ΛΑOΣ, σκεπάζοντάς του με αμφίπλευρα ανοίγματα τη στάμπα, της χουντοφρένειας) ή της μητσοτακικής «κεντροδεξιάς», της ναυαγισμένης προς το παρόν Ντόρας Μπακογιάννη και των εν αναμονή φίλων της, ή και άλλων πολλών ακόμα εκπεσόντων από τη νομή της εξουσίας παραγόντων του συστήματος, που καραδοκούν, και ελπίζουν πως μια αναμόρφωση του υπάρχοντος σκηνικού θα τους φέρει ξανά στον αφρό.

    Δεν καμουφλάρεται η σύμπλευση-Από φαιδρότητα σε φαιδρότητα παραπαίει η «Δημοκρατική Αριστερά»

    Από φαιδρότητα σε φαιδρότητα παραπαίει η «Δημοκρατική Αριστερά» στην προσπάθειά της και να δικαιολογήσει τη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ αλλά και να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας απ' αυτό ώστε να μην εισπράξει μέρος της λαϊκής οργής που προκαλεί η πολιτική του. Ετσι, σε συνέντευξή του στη «Real News» ο πρόεδρός της, Φ. Κουβέλης, ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του επιλέγει «να προωθήσει πλατιές συνθέσεις στη βάση προγραμμάτων και φερέγγυων προσώπων (...) Προσδιορίζουμε την επιλογή μας για την Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Ψαριανό, με τα στοιχεία που αφορούν τις δικές μας πολιτικές θέσεις και διεκδικήσεις». Αρα, κατά τον Φ. Κουβέλη, άλλο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αθήνας όπου και συνεργάζονται, άλλο στην Περιφέρεια όπου δεν συνεργάζονται,

    Ολονυχτία έξω από τη Βουλή για τους μεταφορείς

    Ολονυχτία έξω από τη Βουλή για τους μεταφορείς, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Η καθιστική διαμαρτυρία σημαδεύτηκε από εντάσεις και μικροεπεισόδια. Οι επαγγελματίες δηλώνουν ότι θα μείνουν έξω από τη Βουλή μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Οι ίδιοι αποφάσισαν, επίσης, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

    Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε να ανέβει προς τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, συναντώντας την αντίδραση δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον τους, ωστόσο μετά από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

    Το Μνημόνιο απειλεί τους πράσινους και ελεύθερους χώρους στις ελληνικές πόλεις - Παρέμβαση του Μιχ. Τρεμόπουλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Tο Μνημόνιο ζητάει αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, απειλώντας με οικοπεδοποίηση τα πρώην στρατόπεδα μέσα στις πόλεις και χώρους όπως το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αυτό τόνισε σε παρέμβασή του στο ευρωκοινοβούλιο ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.
    Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων αναφέρθηκε στο δραματικό έλλειμμα ελεύθερων χώρων και πρασίνου στη χώρα μας, έλλειμμα που επιβάλλει να διατεθεί τουλάχιστον η υπάρχουσα δημόσια γη για πράσινο και κοινόχρηστους χώρους. Αντίθετα, το Μνημόνιο της ελληνικής κυβέρνησης με την Κομισιόν και το Δ.Ν.Τ προβλέπει αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με στόχο την αποπληρωμή του χρέους, πολιτική που απειλεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες οικοπεδοποιήσεις.