Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΘΗΝΑ: Γέμισαν τους δρόμους αγωνιστικό παλμό.

Οι διαδηλωτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αγωνιστή οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη.


Με τα νέα βάρβαρα μέτρα μάς γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο», τόνιζαν τα μεγάφωνα στην Ομόνοια και συμπλήρωναν: «Κανένας εργάτης να μη λυγίσει»!

Ανακοίνωση του K.K.E για το θάνατο του Ξενοφώντα Λούγαρη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Κ.Ε.



Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού άνεργου ναυτεργάτη.

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Για το θάνατο του 67χρονου άνεργου διαδηλωτή Ξ. Λούγαρη.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Το πολιτικό βάρος ακόμα ενός θανάτου εργαζόμενου βαραίνει την τρικομματική κυβέρνηση. Ένας 67χρονος, ο Ξενοφώντας Λούγαρης, μέλος του ΠΑΜΕ, μακροχρόνια άνεργος ναυτικός, έπεσε νεκρός στην απεργιακή διαδήλωση στις 18/10 και έχει ελάχιστη σημασία εάν αυτό έγινε «πριν ή μετά» τη χρήση χημικών, όπως υποψιαζόμαστε ότι θα εξελιχθεί η συζήτηση τις επόμενες ώρες.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ 19/10/2012.


Σχόλιο του Κ.Κ.Ε.



Αυτό που στηρίζει η ΕΕ είναι τα νέα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση συνεργαζόμενη μαζί της και απαιτεί διακαώς το μεγάλο κεφάλαιο. Ταυτόχρονα γίνεται ολοφάνερο ότι κάθε βήμα που επιχειρεί προς την ενοποίηση αυτή η λυκοσυμμαχία την κάνει ακόμα πιο αντιδραστική  προς τους εργαζόμενους, φέρνει νέες αλυσίδες για τους λαούς.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*



Συγκλονιστική από πλευράς συμμετοχής ήταν η χθεσινή διαδήλωση στην Αθήνα εναντίον των νέων εξοντωτικών μέτρων λιτότητας που προωθούν η ΕΕ, το ΔΝΤ και η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Πάνω από 200.000 (!) εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι συμμετείχαν στην πορεία από το Πεδίον του Άρεως και την Ομόνοια ως το Σύνταγμα, καταλαμβάνοντας ουσιαστικά επί ώρες όλον τον ενδιάμεσο χώρο. Το μέγα πλήθος που κατέλαβε το κέντρο της Αθήνας ήταν υπερδιπλάσιο εκείνου που συμμετείχε στη διαδήλωση της προηγούμενης γενικής απεργίας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Έργα «σωτήρων»...Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της «Γιούνισεφ»:

*

1) Πάνω από 439.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
2) Το 37% των φτωχών παιδιών στην Ελλάδα ζουν σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σε θέρμανση.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για τα επεισόδια στην απεργιακή κινητοποίηση 18/10/2012

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Το γεγονός ότι η αστυνομία σε κάθε διαδήλωση πνίγει την Αθήνα σε δακρυγόνα ένα πράγμα μόνο αποδεικνύει, ότι στόχος της δεν είναι φυσικά οι προβοκάτσιες, αλλά οι λαϊκές κινητοποιήσεις.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ 18/10/2012.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.



Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα υπάρχει η δυναμική και κρίσιμη μάζα με την οποία έχουν συμφέρον να συμπαραταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τη γιγάντωση της λαϊκής συμμαχίας, πρώτα απ' όλα με την πολύμορφη οργάνωση και δράση τους στους κλάδους, σε όλους τους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά.

ΠΑΜΕ : Δελτίο τύπου για το θάνατο του συναγωνιστή μας.




Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του συναγωνιστή μας.
Ο συναγωνιστής μας που απεβίωσε από καρδιακό επεισόδιο, ήταν μακροχρόνια άνεργος ναυτεργάτης και ο οποίος πάλευε μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.