Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση Δ.Στρατουλη για τον εκβιασμό του Πρωθυπουργού ότι θα περάσει την κατάργηση των 13ου και 14ου μισθού και του κατώτερου εγγυημένου μισθού και των ωριμάνσεων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.



Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. για τον εκβιασμό του Πρωθυπουργού ότι θα περάσει την κατάργηση των 13ου και 14ου μισθού και του κατώτερου εγγυημένου μισθού και των ωριμάνσεων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου
Η εκβιαστική απειλή του Πρωθυπουργού προς τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους ότι, εάν δεν δεχτούν τις μειώσεις μισθών, δηλαδή να «αυτοχειριαστούν», τότε θα τους «δολοφονήσει» η ίδια η κυβέρνησή του μειώνοντας τους μισθούς με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θυμίζει τις πιο άγριες και ανώμαλες συνθήκες του εμφυλίου πολέμου και των δικτατοριών που βίωσε ο λαός και η χώρα μας, όταν οι τότε κυβερνήσεις νομοθετούσαν «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» με αναγκαστικούς νόμους και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

ΔΑΝΙΑ: Επεσαν γρήγορα οι «αριστερές» μάσκες.Η κεντροαριστερή κυβέρνηση του λεγόμενου «κόκκικου μπλοκ» σοσιαλδημοκρατών - οπορτουνιστών του ΚΕΑ συνεχίζει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.



Εξετάζοντας κανείς τον ταξικό χαρακτήρα, την ουσία των θέσεων της κεντροαριστερής κυβέρνησης στη Δανία, (αναλαμβάνει για το τρέχον εξάμηνο και την προεδρία της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ), την επιλογή της να διαχειριστεί με αποφασιστικότητα το εκμεταλλευτικό σύστημα στις συνθήκες της κρίσης, δε θα νιώσει καμία έκπληξη για το θράσος που επέδειξε η Δανέζα πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.
Οπως είναι γνωστό, έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από τη μέρα που κέρδισε τις εκλογές και ανέλαβε την κυβέρνηση, το επονομαζόμενο «κόκκινο μπλοκ», η εκλογική συμμαχία των αποκαλούμενων αριστερών κομμάτων που συγκροτήθηκε από τους σοσιαλδημοκράτες και τους οπορτουνιστές της «Κοκκινοπράσινης Συμμαχίας», τον εταίρο του ΣΥΝ στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ).

«Η κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας στα τηλεοπτικά μέσα μαζικής εμβέλειας κεντρικός στόχος μιας αλλαγής».



«24 ώρες το 24ωρο πλύση εγκεφάλου του ελληνικού λαού»
Με αφορμή την σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – ΔΟΛ
Δήλωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής 7.1.2012
«Το σίριαλ αλληλοκατηγοριών μεταξύ του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και του ηγέτη του ΔΟΛ εικονογραφούν σε μικρογραφία την έκταση και το βάθος της συνύφανσης του πολιτικού, οικονομικού και εκδοτικού κατεστημένου.

Τι κοινωνικοί εταίροι μωρέ; Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ.



Αυτές οι γιορτές που κύλησαν μέσα σε μια αδιόρατη ψυχικά λάσπη, ένα επίστρωμα συγκρατημένης μελαγχολίας στην καλύτερη περίπτωση, αφήνοντας τη γεύση που έχει όχι απλώς το πολυδιαφημισμένο και ανακριβές «τέλος εποχής» αλλά το πραγματικό τέλος των ψευδαισθήσεων, κάτι από τη γλυκόπικρη γεύση του τελευταίου τσιγάρου που παραχωρείται ως ανθρώπινο δικαίωμα στους μελλοθάνατους, είχαν και μια εξίσου αδιόρατη δημιουργικότητα. Μας προετοίμασαν καλά, καθώς περίσσεψε λίγος ανθρώπινος χρόνος ξεκούρασης, για την επανέναρξη και μάλιστα πανηγυρικά των εχθροπραξιών του ήδη μαινόμενου πολέμου.

Νέο Αριστερό ρεύμα : Να συντονίσουμε τους δεκάδες εργατικούς αγώνες σε ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής.



Στις 17 Ιανουαρίου θα είναι η πρώτη γενικευμένη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νέο έτος απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, με την κήρυξη της Παναττικής 24-ωρης Απεργίαςαπό τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου. Η πολύμηνη ηρωική απεργία των χαλυβουργών, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης σε αγώνες που ξεσπούν, αλλά και οι συνεχώς αυξανόμενες περιπτώσεις εργαζόμενων σε εργοστάσια και επιχειρήσεις (Λουκίσα, Alter, Ελευθεροτυπία, 3Ε Εκτυπωτική, Notos GalleryAlex Pack, Σάκκουλας κ.λπ.) που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, σε καταλήψεις ή απεργίες επειδή δεν πληρώνονται ή γιατί οι εργοδοσίες απολύουν, δεν πληρώνουν και επιδιώκουν να περικόψουν μισθούς και δικαιώματα, ανάγκασε τις ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων να πάρουν αυτή την απόφαση. 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Τώρα διώκουν και τις διαμαρτυρίες του λαού!



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προκλητική σύλληψη πολιτών που αποδοκίμαζαν στη Χαλκίδα την πολιτική της κυβέρνησης, την Τρόικα και τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κ. Παπούλια που έχει στηρίξει ανοιχτά την πολιτική της εξαθλίωσης.  
Το γεγονός ότι παραπέμπονται σε δίκη για «προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας», είναι ένδειξη του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού κατήφορου της κυβέρνησης των εντολοδόχων της Τρόικα και έρχεται σε συνέχεια της επίσης προκλητικής και αντιδημοκρατικής ποινικοποίησης των διαμαρτυριών στις 28 Οκτώβρη.  

«Το ΜΑΑ καλεί για δεύτερη φορά τον Πρόεδρο να εφαρμόσει το άρθρο 42, παρ.1 του Συντάγματος».



Δήλωση για τις αποδοκιμασίες του πρόεδρου της Δημοκρατίας στη Χαλκίδα
6.1.2012 «Όταν η χώρα γκρεμίζεται, κανένας δεν είναι ανεύθυνος»
«Το ΜΑΑ καλεί για δεύτερη φορά τον Πρόεδρο να εφαρμόσει το άρθρο 42, πααρ.1 του Συντάγματος»
«Στο σημερινό εορτασμό για τα Θεοφάνεια στη Χαλκίδα, για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδοκιμάσθηκε από πολίτες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρείται και αποκαλείται από πολλούς «Ανεύθυνος Άρχοντας».
Στις σημερινές συνθήκες όμως που η χώρα γκρεμίζεται κανένας δεν είναι ανεύθυνος.