Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΣΙΤΙΣΗ.


ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ!


Όλο το τελευταίο διάστημα βλέπεις την κατάσταση στις σχολές να χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Νοίκια, βιβλία, πάσο, σίτιση. Τώρα κόβουν 10 – 15 συγγράμματα από κάθε σχολή από το σύστημα «Εύδοξος». Στις Εστίες απειλούν να κλείσουν τα εστιατόρια, να βάλουν νοίκια. Ο εργολάβος της καθαριότητας μειώνει το προσωπικό κατά 22% και η λίστα είναι ατελείωτη…
Δεν χρωστάμε τίποτα στα κόμματα της πλουτοκρατίας,
τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αποφάσισε το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων μέσω του λεγόμενου PSI προκειμένου να διασώσει τα κέρδη των τραπεζιτών και των πιστωτών της.
Η συμφωνία αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από τη διασφάλιση ενός μέρους των κερδών του κεφαλαίου – σχεδόν τα μισά – εκεί που κινδύνευαν να τα χάσουν όλα λόγω της καπιταλιστικής κρίσης. 

ΠΑΣΥ: Την Κυριακή 18 Μάρτη ο γιορτασμός του Κιλελέρ.

Ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αγωνιστικά καλείται να τιμήσει φέτος την 102η επέτειο του Κιλελέρ η φτωχομεσαία αγροτιά. 



Η ΠΑΣΥ διοργανώνει τον αγωνιστικό γιορτασμό την Κυριακή 18 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Ο γιορτασμός του Κιλελέρ είναι φόρος μνήμης και τιμής προς τους κολίγους που ξεσηκώθηκαν και πάλεψαν σκληρά κατά των τσιφλικάδων και των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους. Και ο αγώνας αυτός παραμένει πάντα επίκαιρος. Αυτήν την περίοδο η αγροτιά γνωρίζει μια πρωτόγνωρη επίθεση.

Να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της ΕΚΤ για το swap της Goldman Sachs, ζητά ο Νίκος Χουντής με ερώτησή του στον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.


Tο swap της Goldman Sachs



Μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εξακολουθεί να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα, την έκθεση που είχε συντάξει για το swap του 2001, που αγόρασε η Ελλάδα από την Goldman Sachs, αν της το ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ή άλλες δικαστικές αρχές; Αυτό το ερώτημα θέτει προς τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που κατέθεσε σήμερα, αναφέρεται:

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της δημιουργίας Τράπεζας Αίματος.


Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ



Η Εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ ευχαριστεί τους εργαζόμενους και άνεργους, τη νεολαία τους συνταξιούχους που συνέβαλαν στην επιτυχία της προσπάθειας του ΠΑΜΕ για να δημιουργηθεί η τράπεζα αίματος της εργατικής τάξης.
Σήμερα που η υγεία και όλες μας οι ανάγκες έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα, αμφιβόλου ποιότητας εμπορεύματα, έχει μεγάλη αξία να πολλαπλασιάζουμε τις μορφές έμπρακτης αλληλεγγύης και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο δυνάμωμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ :Όλοι στο Συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη- Έξω οι νεοναζί της "Χρυσής Αυγής".


ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 2.00 μ.μ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ 4.00 μ.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τον ρατσισμό, την υποβάθμιση της ζωής μας. Να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Ποτέ ξανά φασισμός! 
Όλες και όλοι εμείς:που παλεύουμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να διώξουμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, που βγαίνουμε κατά χιλιάδες στους δρόμους και τις πλατείες, με τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις μας αψηφώντας την βάρβαρη καταστολή των ΜΑΤ και των χημικών,  που παλεύουμε για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας από την επίθεση των εργοδοτών, των τραπεζιτών και των διορισμένων κυβερνήσεών τους,  που αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων…

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Α. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του βόρειου και νότιου Αιγαίου για το ζήτημα της ενδεχόμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.


Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα



«Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα Νησιά του Αιγαίου δεν ήταν ελεημοσύνη προς τους νησιώτες, αλλά δίκαιο αντιστάθμισμα στα υψηλά μεταφορικά και τις δυσκολίες διαβίωσης, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά.

Πρόκειται για θεσμοθετημένη ρύθμιση στο ίδιο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό κεκτημένο, που αφορά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Ελλάδας ως πολυνησιακής χώρας.

Μέχρι σήμερα κανένα άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ δεν έχει απεμπολήσει δικαίωμα ευνοϊκών ρυθμίσεων στον τομέα του ΦΠΑ και ειδικά σε ό,τι αφορά τις μειονεκτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Φονική αεροπορική επιδρομή από το Ισραήλ στη Γάζα.

Τουλάχιστον έξι νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα. Τριανταπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία προέβη σε νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, με αποτέλεσμα 35 άνθρωποι να τραυματιστούν, μετά τις νέες εκτοξεύσεις ρουκετών από τον θύλακα.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ισλαμιστικής παράταξης Χαμάς, τον Άντχαμ Αμπού Σελμίγια, σημειώθηκαν τουλάχιστον έξι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα, δύο εκ των οποίων έπληξαν τον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια, όπου 33 άνθρωποι, "κυρίως παιδιά", τραυματίστηκαν, όπως είπε.

Αποσπάσματα από τη Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του Αλέκας Παπαρήγα στην Καβάλα


«Τα ψέματα τέλειωσαν. Εμείς προχωράμε στην εκλογική εκστρατεία και ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε συκοφαντίες, προβοκάτσιες, βρωμιές, τα πάντα. Όχι μόνο εμείς, αλλά και ειδικά το ΚΚΕ. Η θεωρία που αρχίζει και την έχει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα δύο άκρα.
Κοιτάξτε να δείτε: Συνεργάζονται με το ΛΑΟΣ αγκαλιά. Γνωστά στελέχη ακροδεξιά και φασίζοντα σήμερα είναι και στην κυβέρνηση, ένας από αυτούς. Μιλάνε σκόπιμα για τα δύο άκρα. «Ο φασισμός και ο κομμουνισμός είναι το ίδιο πράγμα», κύριοι δεν είναι το ίδιο. Εμείς είμαστε κομμουνιστές. Γεωγραφικά ας πάνε να βρουν που είμαστε, μέσο, άκρο, πάνω, κάτω.

Σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Α. Σαμαρά

 
 Ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται ότι είναι κατά  της συγκυβέρνησης, ενώ λίγους μήνες πριν την είχε αποδεχτεί. Λέει ότι είναι κατά του μνημονίου, αλλά συμφωνεί με τους στόχους του, έχει ψηφίσει τους περισσότερους νόμους που το υλοποιούν, διαφωνεί με τους λαϊκούς αγώνες που του εμποδίζουν και δεν θέλει να παρθεί πίσω κανένα μέτρο. Λέει ότι είναι κατά των προνομίων, αλλά απαιτεί να μειωθούν κι άλλο οι «συμβολικοί» φόροι των μεγαλοκαπιταλιστών.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες


Τα βάρβαρα μέτρα δεν είναι προσωρινά.
Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας τα πάρουν όλα.
Τίποτα δεν τελείωσε!  Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ, με την στήριξη της Ντ. Μπακογιάννη, από κοινού με το μεγάλο κεφάλαιο, την Ε.Ε και την τρόικα, τσακίζουν τα δικαιώματα και τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας. Είναι αδίστακτοι.
Με το νέο μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς νόμους και τα προεδρικά διατάγματα, μειώνουν δραστικά τον κατώτερο μισθό κατά 22%, (από 751 στα 586 ευρώ μικτά) και κατά 32% για τους νέους κάτω από 25 ετών, δηλαδή στα 511 ευρώ μικτά. Αντίστοιχα μειώνουν τα επιδόματα στους μισθούς, το επίδομα ανεργίας από 461 στα 360 ευρώ. Καταργούν ουσιαστικά τις Κλαδικές Συμβάσεις και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αμερικάνος στρατιώτης-τρομοκράτης δολοφόνησε 16 αμάχους (ανάμεσα τους 9 παιδιά) στο Αφγανιστάν !


Ένας Αμερικανός στρατιώτης στο Αφγανιστάν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως όταν κατελήφθη από αμόκ έξω από την αμερικανική στρατιωτική βάση της Κανταχάρ.

Ένα από τα παιδάκια που δολοφόνησε ο Αμερικάνος


Από τα πυρά έπεσαν νεκροί 16 Αφγανοί, ανάμεσά τους εννέα παιδιά και τρεις γυναίκες, ενώ πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο στρατιώτης όρμησε μέσα σε τρία τουλάχιστον σπίτια και άρχισε να πυροβολεί, ενώ μετά το μακελειό παραδόθηκε στις αμερικανικές στρατιωτικές αρχές.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του εξέφρασε την ανησυχία του.

Διαπιστευτήρια της ΔΗΜΑΡ στα μνημόνια.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Τώρα που πληθαίνουν οι επιθέσεις φιλίας από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ και φουντώνουν ξανά τα σενάρια για «κεντροαριστερές» κυβερνήσεις, το κόμμα του Φ. Κουβέλη επαληθεύει το ρόλο του ως καραμπινάτου σοσιαλδημοκρατικού μορφώματος, με αποστολή να βάλει εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής δυσαρέσκειας κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική και να εγκλωβίσει το λαό σε νέα διαχειριστικά σχήματα, υψώνοντας τείχος προστασίας στο αστικό σύστημα.