Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ciudad Juarez-Μεξικό. Η πόλη των δολοφονημένων γυναικών


Με αφορμή το δημοσίευμα του Έθνους από ανάρτησε ο Matrix αναδημοσιεύω ένα κείμενο της Προλεταριακής Σημαίας από το 2005! Δυστυχώς ακόμη είναι επίκαιρο! Από τη στήλη Αθέατος Κόσμος που έχει και δικό της blog: http://atheatoskosmosps.blogspot.com/



Ciudad Juarez-Μεξικό. Η πόλη των δολοφονημένων γυναικών

H Ciudad Juarez έχει πάρει το όνομα της από τον εκλεγμένο Μεξικανό Πρόεδρο Μπενίτο Χουάρεζ, μετά τον θάνατό του το 1872. Πιο μπροστά η περιοχή ήταν γνωστή σαν Εl Paso del Norte (To Πέρασμα του Βορρά), που από ένα μικρό χωριό έφτασε να γίνει στα χρόνια του πολέμου με την Γαλλία- για ένα διάστημα- η έδρα της Μεξικάνικης κυβέρνησης. Από το 1668 που ο Φραγκισκανός μοναχός Γκαρσία ανακάλυψε ένα θεόσταλτο μήνυμα της Παναγίας της Γουαδελούπης, αυτή θεωρείται προστάτης των ανθρώπων που ζούνε εδώ, τιμάται με κατάνυξη και ο χώρος της αποκάλυψης είναι ιερός ακριβώς δίπλα στον επιβλητικό καθεδρικό ναό, στο κέντρο της πόλης. Στην πόλη υπάρχουν πολλά μνημεία που θυμίζουν την πολυτάραχη ιστορία της χώρας μιας και η Ciudad Juarez βρίσκεται στην περιοχή που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα επίκεντρα της Μεξικάνικης επανάστασης για ανεξαρτησία.

ΡΩΣΙΑ- Ετοιμάζουν παραπλανητικές γιορτές για την Αντιφασιστική Νίκη


Στο πλαίσιο της καπηλείας της Ιστορίας από τη σημερινή κυρίαρχη τάξη επιχειρείται να αξιοποιηθεί και ο ηγέτης της ΕΣΣΔ Ι. Στάλιν

Οπως έγινε γνωστό, οι δημοτικές αρχές της Μόσχας, στο πλαίσιο της γιγαντιαίας επιχείρησης καπηλείας της 65ης επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης στις 9 του Μάη και της διαστρέβλωσης του περιεχομένου της, ετοιμάζονται να γεμίσουν τη ρωσική πρωτεύουσα με ανάλογες γιγαντοαφίσες. Ανάμεσα σ' αυτές και με το πορτρέτο του Ι. Στάλιν, αξιοποιώντας το γεγονός ότι είναι πολύ δημοφιλής σήμερα στους Ρώσους πολίτες ο ηγέτης της ΕΣΣΔ. Μάλιστα, οι δημοτικές αρχές της Μόσχας εξηγούν την απόφασή τους με τις εκκλήσεις που έχουν λάβει από τις οργανώσεις των βετεράνων του αντιφασιστικού πολέμου, που ζητούν την αποκατάσταση του ρόλου του Στάλιν στη νίκη.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α:Απόδοση ευθυνών για την αιματηρή συμπλοκή στον Βύρωνα


Ερώτηση Γρ.Ψαριανού προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη - Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ένας νεκρός πολίτης και δύο τραυματίες αστυνομικοί είναι ο τραγικός απολογισμός επιχείρησης του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για τη σύλληψη αναζητούμενων ληστών στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, στον Βύρωνα. Παρ’ όλα αυτά, στη συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος,  χαρακτήρισε «επιτυχημένη» τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Ο δε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέδωσε το θάνατο του νέου στην κακή του τύχη και όχι σε πιθανώς κακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για της εξελίξεις στην οικονομία και το Αιγαίο



Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων γνωρίζει καλά τα προβλήματά της και δεν έχει ανάγκη την δική μας ενημέρωση. Ωστόσο υπάρχει μια σκόπιμη προσπάθεια να  μπερδευτεί ο ελληνικός λαός για το τι εξελίσσεται σήμερα, πού βρίσκεται το πρόβλημα της κρίσης και της καταιγίδας των  μέτρων που πάρθηκαν και που θα παρθούν στην πορεία.
Όλα αυτά τα οποία λέει η κυβέρνηση, ότι η Ελλάδα είναι θύμα κερδοσκόπων είναι ένα μεγάλο ψέμα. Γιατί; Γιατί κερδοσκόποι υπάρχουν δεν είναι όμως, κάποια εξωγήινα τέρατα, κάποια εξωευρωπαϊκά τέρατα. Είναι οι ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους επιχειρηματικοί όμιλοι, τα κράτη μέλη της ΕΕ που το καθένα ενδιαφέρεται για πάρτη του, να εξασφαλίσει τους δικούς του επιχειρηματίες. 

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - Συμμετοχή στην πορεία του Σαββάτου 20.2

Συμμετοχή στην πορεία που οργανώνεται από αντιρατσιστικές οργανώσεις και φορείς μεταναστών το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, δηλώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 3 μμ από την Ομόνοια, με αφορμή τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή, ενώ θα ακολουθήσει και συναυλία στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή.

19-20/2, Διήμερη Πανελλαδική Σύσκεψη της Ανανεωτικής Πτέρυγας


Με στόχο την επεξεργασία των πολιτικών θέσεων της Ανανεωτικής  Πτέρυγας του ΣΥΝ,  την αντιμετώπιση των εξελίξεων στον ΣΥΝ μετά την προκήρυξη του Εκτάκτου Συνεδρίου καθώς και των σχέσεων ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, συνέρχεται η  Διήμερη Πανελλαδική Σύσκεψη της Α.Π στις 19-20 Φεβρουαρίου 2010.Αθήνα, Ξενοδοχείο IMPERIAL ATHENS (metro ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ)
Παρασκευή 6μμ-10μμ., Σάββατο 10πμ-9μμ.

Η πόλη των δολοφονιών γυναικών


Μια γυναίκα κραυγάζει για το θάνατο της αδερφής της στα σύνορα της πόλης Σιουδάδ Χουάρες. H πόλη αυτή του Μεξικού έχει έρθει τα τελευταία χρόνια στη δημοσιότητα λόγω των άγριων δολοφονιών γυναικών. Εκατοντάδες γυναίκες έχουν βρει βίαιο θάνατο σε εγκλήματα που κατά ένα μεγάλο ποσοστό παραμένουν ανεξιχνίαστα. Ωστόσο οι υποθέσεις ναρκωτικών στη χώρα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τους πρώτους μήνες του 2010, ενώ πάνω από 900 υποθέσεις ανθρωποκτονιών έχουν σημειωθεί μόνο τον Ιανουάριο.

Πηγή:www.ethnos.gr

Εριξε το αεροπλάνο του στην εφορία!

Ενα μικρό αεροπλάνο έριξε ένας άνδρας πάνω σε κτηριακό συγκρότημα που στεγάζονται υπηρεσίες της εφορίας στο Οστιν του Τέξας, καθώς όπως πιθανολογείται ήταν εξοργισμένος με τις Αρχές.
Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο τραυματισμένοι μετά τη συντριβή του μικρού αεροπλάνου στο κτήριο, ενώ ο πιλότος ανασύρθηκε νεκρός.

Οι Αρχές διερευνούν σε σχέση με την υπόθεση αυτή, ένα σημείωμα που άφησε στο Ίντερνετ κάποιο άτομο που υπογράφει ως "Τζο Στακ", περιγράφοντας προβλήματα που είχε με την Εσωτερική Υπηρεσία Φορολογίας.
"Λοιπόν, κύριε Μεγάλε Αδελφέ της Εσωτερικής Υπηρεσίας Φορολογίας, ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό: πάρε κομμάτια από τη σάρκα μου και κοιμήσου καλά", ανέφερε ο "Τζο Στακ" στο σημείωμα στο Ίντερνετ, που είχε ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο είναι δύσκολο να εξακριβωθεί η ταυτότητα του "Τζο Στακ" και η σχέση του με το δράστη της επίθεσης στο Οστιν. Ο συντάκτης του σημειώματος πάντως αναφέρεται σε προβλήματα που είχε με την εφορία
ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Από όπλο αστυνομικού ο θάνατος του 25χρονου.Επιβεβαιώθηκε από τη βαλιστική έρευνα


Οι βολίδες που αφαιρέθηκαν από το σώμα του 25χρονου υδραυλικού, ο οποίος έπεσε νεκρός την Τρίτη, κατά την ένοπλη συμπλοκή αστυνομικών με δύο Αλβανούς κακοποιούς, στο Βύρωνα προέρχονται από όπλο αστυνομικού. Αυτό προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της βαλιστικής έρευνας.

Φονιάδες των λαών ΝΑΤΟϊκοίΜακελειό από λάθος βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ


Επτά Aφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν, όταν το αυτοκίνητό τους επλήγη κατά λάθος από NATOϊκό μαχητικό αεροπλάνο, ανακοινώθηκε από την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Αφγανοί στρατιώτες και δυνάμεις του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν την Πέμπτη κοινή επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν στη περιοχή Εμάμ Σαχέμπ στην βόρεια επαρχία Κουντούζ ανέφερε ο τοπικός αστυνομικός διοικητής Αμπντούλ Καγιούμ.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες:

«Θεωρούμε πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη τη στάση του υπουργού Πολιτισμού απέναντι στην Αθλητική Ομοσπονδία των ΑμΕΑ που συνεχίζει να καθυστερεί τη χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων, που κάνουν οργανωμένο αθλητισμό και μάλιστα και με διεθνή συμμετοχή, στο όνομα της κρίσης και της περικοπής των δαπανών του προϋπολογισμού.
Η κατάσταση στα αθλητικά σωματεία του χώρου είναι πάρα πολύ άσχημη διαχρονικά μεν  αλλά και καθημερινά οξύνεται.

Δηλώσεις Αλ.Τσίπρα, Χοσε Λουις Σεντεγια και Καγιο Λαρα - συνέντευξη Τύπου σε Ισπανικά ΜΜΕ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τους Χ. Γολέμη  (Διευθυντή του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς») και  Γ. Μπουρνού (Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Υπεύθυνο του Τμ. Ευρωπαϊκής Πολιτικής), δεύτερη ημέρα της επίσκεψής τους στην Ισπανία, συναντήθηκαν σήμερα  με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚ Ισπανίας, Jose Luis Centella και τον Εθνικό Συντονιστή της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, Κάγιο Λάρα.