Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Δήλωση του Δ. Στρατούλη, σχετικά με τη Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εργασίας, κ. Α. Λοβέρδου, για το επιχειρησιακό πρόγραμμα ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Σχετικά με τη Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εργασίας, κ. Α. Λοβέρδου, για το επιχειρησιακό πρόγραμμα ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Εργασίας πανηγυρίζει δημόσια για την αποτυχία απορρόφησης, από το Υπουργείο του, του επιχειρησιακού προγράμματος ανθρώπινου δυναμικού, αφού παραδέχθηκε ότι απορροφήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια μόνο το 7,56%, όταν μέχρι το 2010 προϋπολογίζονταν να υλοποιηθεί το τετραπλάσιο ποσοστό (30%).

Τι δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα μετά την συνάντηση της με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

H γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, δήλωσε:

«Ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο, γενικότερα με την ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να θέσουμε υπόψη τις όποιες ανησυχίες έχουμε -και με βάση κάποια δημοσιεύματα- για το κατά πόσο τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταφέρουν όλο το χρόνο και τον επόμενο να διασφαλίσουν να δίνονται οι συντάξεις στους συνταξιούχους και δεν θα βρεθούμε μπροστά στο κίνδυνο οι άνθρωποι μάλιστα που παίρνουν πολύ χαμηλές συντάξεις να πάνε στην τράπεζα να εισπράξουν και να μην βρουν σύνταξη.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην εκδήλωση στη Νίκαια για την Κούβα

«Δεν είναι υπερβολή, παραποιώντας ορισμένους στίχους, να πούμε ότι σήμερα η μισή μας καρδιά βρίσκεται πραγματικά στην Κούβα. Καθώς η Κούβα, ο σοσιαλισμός στην Κούβα, ο λαός της Κούβας, ζει τόσα πολλά χρόνια μία πρωτοφανή ιμπεριαλιστική επίθεση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ. Ένας λαός που κυριολεκτικά τα βάζει με θεούς και δαίμονες. Είναι νικητής, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας, γιατί ο δρόμος είναι σημαντικά δύσκολος, αλλά παραμένει η Κούβα ένας φωτεινός φάρος του σοσιαλισμού του 20ου αιώνα, ένας φάρος στον αγώνα κάθε λαού, να αποφασίζει την τύχη του στον δικό του τόπο».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Ανοιχτή πρόταση-κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις περιφερειακές εκλογές


Ανοιχτή πρόταση - κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συγκρότηση στις περιφερειακές εκλογές ψηφοδελτίων ανατροπής στη βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης.

Οι φετινές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν μέσα σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, προχωρά μαζί με την τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην εφαρμογή ενός πραγματικού σφαγείου μέτρων που επιδιώκουν να αναιρέσουν κατακτήσεις ενός αιώνα δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και να επιβάλουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο :Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει και καταδικάζει τη σημερινή (20/7/2010) δήλωση του υπουργού εργασίας στη βουλή, με την οποία καταφέρεται ενάντια σε όσους παραβαίνουν την κατάπτυστη ΕΣΣΕ που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους, τον ΣΕΒ και υπογράφουν κλαδικές συμβάσεις με μεγαλύτερες αυξήσεις από ό,τι προβλέπει αυτή η ΕΣΣΕ. Και μάλιστα ο υπουργός δεν αρκείται μόνον σ’ αυτό, αλλά, εκφράζοντας όλη την κυβέρνηση, με περισσό θράσος δηλώνει ότι την επόμενη βδομάδα θα προβεί σε νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα καταργεί τέτοιες κλαδικές συμβάσεις.

Συνάντηση Αλ. Παπαρήγα με τον υπ. Εργασίας για τα αποθεματικά των Ταμείων

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, θα έχει στις έξι το απόγευμα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά από αίτημά της. Η συνάντηση θα πραγαματοποιηθεί στο υπουργείο και αντικείμενό της θα είναι η ενημέρωση της κ. Παπαρήγα για την κατάσταση των ασφαλιστικών οργανισμών και τα αποθεματικά των Ταμείων.

Πηγή:www.naftemporiki.gr

Τόμπολα!-Επίκαιρο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ας ξεκινήσουμε με μερικές υπενθυμίσεις:
Πρώτον: Τη μέρα που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, το Μάρτη του 2009, έταζε «κοινωνικά δίκαιη αναδιανομή» και... προειδοποιούσε τους «έχοντες και κατέχοντες» πως μόλις ερχόταν στην κυβέρνηση θα προχωρούσε σε... αναδιανομή πλούτου υπέρ των αδυνάτων,
Το ίδιο βράδυ της ίδιας εκείνης μέρας, ο κ. Παπανδρέου είχε ένα πολύ ενδιαφέρον «μυστικό δείπνο» με μερικά από τα «φτωχαδάκια» αυτού του τόπου. Ανάμεσά τους ο κ. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Eurobank» του κ. Λάτση (ο οποίος διοργάνωσε εκείνη τη σεμνή συνεύρεση), ο κ. Παπαλεξόπουλος της εταιρείας «Τιτάν» και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Μυτιληναίος, ο κ. Βασιλάκης της «Aegean», ο κ. Διβάνης των ξενοδόχων, ο κ. Σκλαβενίτης της ομώνυμης επιχείρησης, ο εφοπλιστής κ. Λασκαρίδης, κ.ά.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ είχε αναγκαστεί να παραδεχτεί τη διοργάνωση της συνάντησης μόνο αφότου η πληροφορία ήρθε στη δημοσιότητα. Ατυχώς, όμως, έκανε τα πράγματα ελαφρώς χειρότερα, αφού στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ομολογήθηκε ότι εκείνη η συνάντηση δεν ήταν η μοναδική του κ. Παπανδρέου με εκπροσώπους της ολιγαρχίας (σ.σ.: ώστε υπήρχαν κι άλλες; με ποιους; συνεχίζονται;...).
Στην ίδια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σημειωνόταν, επίσης, πως «όταν γίνονται (σ.σ.: ανάλογες συναντήσεις) δε σημαίνει ότι βγάζουμε ανακοινώσεις και δημοσιοποιούμε ονόματα, γιατί σεβόμαστε και τους ανθρώπους με τους οποίους συζητά» ο κ. Παπανδρέου (σ.σ.: εδώ τι να υποθέσουμε; Οτι όποιος τραπεζίτης, εφοπλιστής, βιομήχανος συναντάται με τον κ. Παπανδρέου δεν είναι άξιος σεβασμού, συνεπώς οι αρμόδιοι του ΠΑΣΟΚ για να τον «σεβαστούν», το κρατάνε κρυφό;...).

ΟΣΕ: Τα ελλείμματα είναι πρώτα πολιτικά και μετά οικονομικά

Με νέες πρωτοβουλίες, διάβημα στην Κομισιόν ερωτήσεις και συζήτηση στην επόμενη ολομέλεια στο ευρωκοινοβούλιο κλιμακώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την προσπάθεια υπεράσπισης του σιδηροδρόμου. 
Συγκεκριμένα:
  • Γραπτή ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου, που κατατέθηκε λίγο πριν το κλείσιμο του ευρωκοινοβουλίου για τις θερινές διακοπές, καταγγέλλει την επί δεκαετίες συστηματική αθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους προς τον Ο.Σ.Ε.: Για να εξοικονομήσουν δαπάνες (και να προωθήσουν συμφέροντα οδικών μεταφορών με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις), οι ελληνικές κυβερνήσεις υποχρέωναν τον Ο.Σ.Ε. να δανείζεται με κρατική εγγύηση τα ποσά που έπρεπε να παίρνει ως απευθείας δημόσια χρηματοδότηση.

Η Τουρκία προκαλεί -Στην ιμπεριαλιστική μέγκενη το Αιγαίο

Αλλεπάλληλες παραβιάσεις από θαλάσσης και αέρος, καθώς σήμερα ξεκινάει η επίσκεψη Παπανδρέου στο Ισραήλ.


Βαθύτερα στη δίνη των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση, εγκλωβίζοντάς την στους ανταγωνισμούς μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Καθώς σήμερα ξεκινάει η επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο Ισραήλ και μια μέρα μετά τη διεξαγωγή της νέας άσκησης του Ισραήλ στον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο, χτες κλιμακώθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις. Η ελληνική υφαλοκρηπίδα στοχοποιήθηκε σε δύο περιοχές καθώς, για πρώτη φορά μετά το 1974, βγήκαν ταυτόχρονα δύο τουρκικά ερευνητικά πλοία.
Το ένα, το πλοίο «Τσεσμέ», στο Βόρειο Αιγαίο, από τα ξημερώματα μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, στα 8 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της πρωτεύουσας του Εβρου και κινούμενο από ανατολικά προς τα δυτικά, παράλληλα προς τις ελληνικές ακτές, από το ύψος της Αλεξανδρούπολης μέχρι το ύψος της Μαρώνειας. Πραγματοποίησε υποθαλάσσιες έρευνες και μάλιστα σχεδόν στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Ξεκάθαρα - Πρωτοφανής επίθεση ΑΝΤ1 εναντίον ΑΚΕΛ

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Πρώτη φορά στα ιστορικά λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Κύπρο ιδιωτικό κανάλι παράβλεψε όλους τους κανονισμούς δημοσιογραφικής δεοντολογίας και άσκησε μια άνευ προηγουμένου παραπειστική προπαγάνδα εναντίον ενός κόμματος το οποίο στήθηκε στον τοίχο χωρίς καν να δοθεί το στοιχειώδες δικαίωμα εκπροσώπου του να απαντήσει στις συλλήβδην και ανυπόστατες κατηγορίες που καταλόγιζε εναντίον του κόμματος ο σταθμός. 
Αναφερόμαστε στο πρώτο θέμα του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 Κύπρου  των 8.15 μ.μ. του Σαββάτου και της Κυριακής με τίτλο «επιχειρείται η ΑΚΕΛοποίηση της Αγγλικής Σχολής». Ο εν λόγω σταθμός στήριξε το ρεπορτάζ του αποκλειστικά και μόνο σε μια ανώνυμη επιστολή γονιών και μαθητών και ούτε καν θεώρησε αναγκαίο να προβάλει έστω και ένα μέλος του Δ.Σ. της Σχολής ούτε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ ούτε καν έναν από αυτούς τους γονείς ή μαθητές που υπογράφουν αυτή την επιστολή, η οποία βρίθει ανακριβειών που πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα.

«Τον Σεπτέμβρη θα γίνει χαμός»;


Άρθρο του Ανδρέα Παγιάτσου για τις προοπτικές του κινήματος και τα καθήκοντα που προκύπτουν για την Αριστερά στην επόμενη περίοδο.




«Τον Σεπτέμβρη θα γίνει χαμός»-αυτή είναι πιθανά η πιο συχνή έκφραση που ακούγεται την τελευταία περίοδο στην Ελλάδα. Ακούγεται από μικρούς, από μεγάλους, από εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, παντού, από όλους!

Το γεγονός, βέβαια, ότι όλος ο κόσμος λέει «τον Σεπτέμβρη θα γίνει χαμός» δεν αποτελεί κάποιου είδους επιστημονική πρόγνωση. Και δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως έτσι θα γίνει. Όμως, δείχνει μία γενικευμένη διάθεση στην κοινωνία.  

Τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά

Στην πραγματικότητα η κοινωνία δεν έχει νοιώσει ακόμα στην πλήρη της διάσταση την επίθεση που δεχόμαστε. Από τη μια, τα μέτρα δεν έχουν γίνει ακόμη πλήρως αισθητά καθώς πολλά από αυτά ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται. Από την άλλη, αυτό που πολύ σύντομα θα επιβεβαιωθεί είναι ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι μάταια – δεν πρόκειται να φέρουν καμία ουσιαστική καλυτέρευση είτε στην οικονομία είτε στην κοινωνία. Ακριβώς το αντίθετο: θα βαθύνουν την κρίση και η κοινωνία, η απασχόληση, το βιοτικό επίπεδο κ.λπ. θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Επομένως, ναι, σίγουρα θα υπάρξει επόμενος γύρος, κι όχι μόνο ένας!

 Mπροστά στην επερχόμενη κοινωνική καταιγίδα

Μια κοινωνική έκρηξη δεν μπορεί ποτέ να προβλεφθεί χρονικά. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Αργεντινής την περίοδο 2001-02, το οποίο συζητιέται αρκετά αυτή την εποχή στην Ελλάδα, όπου η κοινωνική έκρηξη ήρθε μετά από δύο χρόνια σκληρών πολιτικών λιτότητας του ΔΝΤ.

ΔΗ.Κ.ΚΙ.- ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ

Tο ΔΗΚΚΙ καταδικάζει την εν ψυχρώ δολοφονία του μάχιμου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Αλήθεια τι έχει να μας πει ο Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τέτοιου είδους μαφιόζικων επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας εναντίον δημοσιογράφων, πολιτών;
Θα διερευνηθεί άραγε η υπόθεση;
Θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι;

Εύλογα αναρωτιέται ο καθένας, ποια είναι η προστασία του πολίτη όταν δολοφονούνται δημοσιογράφοι εν ψυχρώ; Ποια είναι η δημοκρατία σήμερα στην Ελλάδα κύριοι της Κυβέρνησης;

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εγκληματικές δράσεις Ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιριών στο Νότιο Σουδάν

Ερώτηση προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης,εκθέτοντας τις καταγγελίες για τα εγκλήματα των ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιρειών στο Σουδάν.
Πιο συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρει στην ερώτησή του:


«Τον Γενάρη του 2011 σχεδιάζεται, με την υποστήριξη και της ΕΕ, δημοψήφισμα στο Νότιο Σουδάν με στόχο την απόσχιση του νοτίου μέρους της χώρας. Σημαντικό ρόλο σε αυτούς τους σχεδιασμούς παίζουν μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες διάφορων χωρών.