Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΑΘΗΝΑ: Οι εργαζόμενοι μίλησαν• απεργιακά, μαζικά!

Η δημοσκόπηση του... δρόμου έδειξε πολύ διαφορετικά πράγματα από αυτά που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ. Η συναίνεση-υποταγή που θέλει να επιβάλει η αστική προπαγάνδα των κυβερνητικών επιτελείων και των ΜΜΕ, διαψεύστηκε πανηγυρικά από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές στις δύο συγκεντρώσεις της Αθήνας, με σαφώς μαζικότερη τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που εκτεινόταν από την άμαζη εξέδρα στο Πεδίο του Άρεως μέχρι το πυκνότατο Μουσείο και το Πολυτεχνείο.
Δεκάδες τα πανώ των σωματείων, πολλοί οι νέοι εργαζόμενοι, με πείσμα και δυναμισμό, και... άφαντη η ΠΑΣΚΕ. Η κυβερνητική παράταξη, έχοντας κάνει τη διαλυτική της προπαγάνδα όλες τις προηγούμενες ημέρες, έλαμψε δια της απουσίας της, αφήνοντας τη στήριξη της απεργίας κυρίως στις δυνάμεις της Αριστεράς και τους νέους εργαζόμενους. Και -παρ’ όλα αυτά- η μαζικότητα ήταν εντυπωσιακή.
Μαζική και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το οποίο φρόντισε να φύγει, για μια ακόμη φορά, άρον-άρον από την Ομόνοια προκειμένου να μην συναντηθεί με τα... μιάσματα που διαδήλωναν στην Πατησίων.
«Κακές υπηρεσίες» επέλεξαν, λοιπόν, να προσφέρουν μαζικά οι εργαζόμενοι της Αθήνας στην αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός που δικαιολογεί και τις λυσσασμένες απανωτές επιθέσεις των ΜΑΤ που είχαν ξεκάθαρο στόχο να διαλύσουν τη διαδήλωση. Σύννεφο τα... καταργημένα χημικά, υπερωρίες έκανε η «φυσούνα», και πάντα με πρόσχημα τους γνωστούς «επαναστάτες της βιτρίνας» και του «επαναστατημένου» μικροαστισμού που χτυπάει και το βάζει στα πόδια, αφήνοντας τους υπόλοιπους διαδηλωτές να πληρώσουν το λογαριασμό και να υπερασπιστούν τη διαδήλωση. Παρ’ όλα αυτά, οι διαδηλωτές όχι μόνο αντιστάθηκαν σθεναρά, υπερασπίστηκαν και ολοκλήρωσαν την πορεία τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις κοντραρίστηκαν σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ τα οποία κάποιες φορές βρέθηκαν ιδιαίτερα στριμωγμένα.
Μαζικό και δυναμικό το μπλοκ της Ταξικής Πορείας με κεντρικό σύνθημα «Φραγμός στο μεσαίωνα», καθώς και των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Συνολικά, μπορεί η Αθήνα να μην «βούλιαξε», αλλά η σημερινή διαδήλωση αποτέλεσε ένα πολύ καλό απεργιακό ξεκίνημα στον αγώνα για την ανατροπή του «Προγράμματος Σταθερότητας» και της σαρωτικής επίθεσης του κεφάλαιου. Την απαιτούμενη συνέχεια οφείλουν να την πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Κι άλλες φωτογραφίες:




Ανακοίνωση ΔΗ.Κ.ΚΙ για την σύλληψη και τον τραυματισμό μέλους του.


 "Καταγγέλλουμε την απρόκλητη σύλληψη και τον τραυματισμό του Γιάννη Μπαρδάκου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ που έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και μάλιστα, στην κεφαλή της πορείας.

Επεισόδια στην πορεία



Ένταση υπάρχει αυτή τη στιγμή στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς διαδηλωτές συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, στο ύψος της πλατείας Συντάγματος.
Ομάδα κουκουλοφόρων που ακολουθούσε στο τέλος της πορείας της ΑΔΕΔΥ προκάλεσε φθορές με ρόπαλα και πέτρες σε καταστήματα και τράπεζες στις οδούς Πατησίων, Σταδίου και Κοραή.
Στην πλατεία Κλαυθμώνος οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μία βόμβα μολότοφ, η οποία όμως δεν προκάλεσε ζημιές.
Δυνάμεις της Αστυνομίας επενέβησαν και ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών, διαδηλωτών και κουκουλοφόρων στην πλατεία Συντάγματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο τραυματίες και έχει γίνει μία προσαγωγή.
Πηγή:www.zougla.gr

Να μη λείψει κανείς ! Γενική Απεργία-ΠΑΜΕ όλοι μαζί !


Να μη λείψει κανείς!
Η απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ έχει όλα τα χαρακτηριστικά της γενικευμένης αντιπαράθεσης των εργατών με τους κεφαλαιοκράτες, τα κόμματά τους, την κυβέρνησή τους και τους εργατοπατέρες, που επιδιώκουν να εμφανίσουν τον αγώνα των εργατών σαν μια εκδήλωση υπεράσπισης της πολιτικής που εφαρμόζεται. Είναι συνέχεια των απεργιών που κήρυξε το ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη του 2009 και στις 10 Φλεβάρη του 2010. Κόντρα σε όλο το μηχανισμό που θέλει στα γόνατα την εργατική τάξη, για να εξασφαλιστούν προϋποθέσεις υψηλότερης κερδοφορίας στα αμύθητα συσσωρευμένα κεφάλαια που έχουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.


Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση-συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πανελλήνιο.


Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στη εκδήλωση - συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και το σύμφωνο σταθερότητας, στο κλειστό γήπεδο Πανελληνιου.
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση-συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πανελλήνιο.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι – Φίλοι και Φίλες.
Με την συγκέντρωση αυτή, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας, αντίστασης και αγώνα.
Αυτό το μήνυμα στέλνει η Αριστερά σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους νέους ανθρώπους σε όλες και όλους όσοι αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους.
Tο στέλνει σε όλες και όλους αυτούς που αγωνίζονται να επιβιώσουν με μισθούς και συντάξεις φτώχειας, σε όλες και όλους όσοι βλέπουν τη ζωή τους να περνάει μέσα στην αγωνία και την ανασφάλεια.
Και το μήνυμα αυτό λέει: Τώρα δεν είναι ώρα ούτε της υπομονής ούτε της συναίνεσης. Τώρα είναι ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, πριν να είναι αργά. 

Φωτογραφίες της ημέρας που πέρασε-23/02/2010

  • MΟΣΧΑ -23/02/10-ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. By Mikhail Metzel, AP
ΑΘΗΝΑ-23/02/2010-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ -ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
(AΠΕ-ΜΠΑ)


ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΩΤΩΓΡΑΦΙΩΝ: Μatrix

ΛΕΜΕ «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ - Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στη γενική απεργία της Τετάρτης.



Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώνουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους που απεργούν την Τετάρτη, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνουν στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Στη δημοκρατία οι κυβερνήσεις λογοδοτούν πρώτα από όλα στην κοινωνία. Συνεπώς τα μέτρα και οι πολιτικές οφείλουν πρώτα από όλα να είναι κοινωνικά δίκαιες λαμβάνοντας υπ' όψη την κοινωνία στην οποία αναφέρονται και να μην αφουγκράζονται μόνο τους μηχανισμούς των αγορών.
Σε μια συγκυρία όπου στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται περικοπές μισθών, περιορισμοί ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προοπτική εκτεταμένης ανεργίας, ο κόσμος της εργασίας χρειάζεται να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αρθρώσει το δικό του λόγο. Πόσο μάλλον όταν ακόμα και ετούτη την στιγμή τα δημοσιονομικά μέτρα αγνοούν ως εν δυνάμει πηγή εσόδων τον περιορισμό των υπέρογκων στρατιωτικών εξοπλισμών, την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των προκλητικών καταναλωτικών προτύπων.
Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, με επικεφαλής την εκπρόσωπο τύπου Ιωάννα Κοντούλη, θα παρευρεθεί στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, στο Πεδίο του Άρεως.

Στο ίδιο έργο θεατές-29 προσαγωγές στον Άγιο Παντελεήμονα

Σε 29 προσαγωγές ατόμων προχώρησε χθες στις 19:00 το απόγευμα η Αστυνομία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Είκοσι οκτώ εκ των συλληφθέντων αφέθησαν ελεύθεροι ενώ ένας παραμένει στη ΓΑΔΑ, καθώς εκκρεμούν εις βάρους του καταδικαστικές αποφάσεις.


Πηγή:www.zougla.gr