Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε απεργούς ναυτεργάτες στο πλοίο «ΦΑΙΣΤΟΣ»


«Εκτός των άλλων σήμερα αποδείχνεται πόσο χρήσιμο για το εργατικό κίνημα είναι να έχει μια πρωτοπορία αφοσιωμένη, έτοιμη να αυτοθυσιαστεί. Και αυτό να μην το κρύψουμε, και η αυτοθυσία είναι και αυτή μέσα στο πρόγραμμα, την χρειάζεται η εργατική τάξη για να βγάλει στην επιφάνεια αυτά τα χαρίσματα και τις δυνατότητες που έχει. Και εδώ που τα λέμε σε μια πρωτοπορία αυτός είναι ο ρόλος της. Να συμβάλλει στο να αναδειχθεί η εργατική τάξη πρωταγωνιστής.
Σε ό,τι αφορά εμάς, όταν λέμε είμαστε πρωτοπορία και προσπαθούμε να είμαστε πάντα, δεν το λέμε για να πάρουμε «άριστα», αλλά γιατί θέλουμε να καταθέσουμε αυτή τη διάθεσή μας στο να αναδειχθεί συνολικά η πρωτοπορία της εργατικής τάξης και η συμμαχία της με τα λαϊκά στρώματα της πόλης, τους μικρέμπορους, τους μικροεπαγγελματίες, τη φτωχή αγροτιά.
Αυτή η μέρα πρέπει να αξιοποιηθεί για  διάλογο από τους εργαζόμενους. Νόημα έχει ο διάλογος στους τόπους δουλειάς. Ο διάλογος στις κορυφές είναι απάτη, είναι αποπροσανατολισμός, είναι ζημιά. Αλλά ο διάλογος και η συζήτηση πρέπει να φουντώσει. Να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι, και αυτοί που δεν απέργησαν, τι συνέβη σήμερα. Γιατί κανείς δεν είναι βέβαιος ότι από αύριο που θα «μιλήσουν» τα κανάλια ή από μεθαύριο που θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες δεν θα βγουν να πουν τα δικά τους αντί να ενημερώσουν. Και είμαι βέβαιη ότι η θα προσπαθήσουν να τσακίσουν αυτό που έγινε, ή να το αγνοήσουν. Επομένως πρέπει να γίνουμε προπαγανδιστές αυτής της μεγάλης μέρας που μας χρεώνει για το επόμενο διάστημα να γίνουμε πιο μαχητικοί, πιο αποφασιστικοί, πιο μαχητικοί».  

Καταδίκη της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας για απαγόρευση του φιλοκουρδικού Κόμματος DTP


Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας για απαγόρευση του φιλοκουρδικού Κόμματος DTP με την κατηγορία της συνεργασίας του με το PKK.

Η απαγόρευση του DTP αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στην Τουρκία, το οποίο αναπαράγει συνεχώς τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας αλλά και αυτά με τα γειτονικά κράτη. Περαιτέρω αποδεικνύεται ότι το κατεστημένο του βαθέως κράτους είναι ακόμα γερά ριζωμένο στη δομή του τουρκικού κράτους και αυτό οξύνει τις πολιτικές αντιθέσεις της σημερινής Τουρκίας. Αυτές οι αντιθέσεις γίνονται έντονα εμφανείς τον τελευταίο καιρό και στο ζήτημα των Κούρδων της Τουρκίας, αφού από τη μια ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοινώνει «δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» υπέρ τους και από την άλλη τίθεται εκτός νόμου η κύρια πολιτική τους οργάνωση.
Το ΑΚΕΛ καταδικάζει επίσης την άσκηση βίας εκ μέρους της τουρκικής αστυνομίας στους Κούρδους διαδηλωτές και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Κούρδων της Τουρκίας για διασφάλιση των ανθρωπίνων και πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Ανακοινωση του Γραφειου Τυπου του Κ.Κ.Ε για την απεργία στις 17 Δεκέμβρη



Το ΚΚΕ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους που αψήφησαν την πολύμορφη τρομοκρατία κρατικών, κυβερνητικών, εργοδοτικών μηχανισμών, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του εργοδοτικού δικομματικού συνδικαλισμού και συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.Η συμμετοχή στη σημερινή απεργία και στις εντυπωσιακά μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ αποδείχνει ότι το εργατικό ταξικό κίνημα έχει ισχυρή δυναμική και στέλνει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δείχνει ότι η εργατική τάξη έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ορθώσει αποφασιστικά το ανάστημά της, να αποκρούσει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή θύελλα που συντονισμένα και συναινετικά εξαπολύουν η κυβέρνηση, οι μεγαλοκαπιταλιστές, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Δείχνει ότι οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τη συναίνεση και την υποταγή έχουν ισχυρό αντίπαλο που πατά όλο και πιο γερά στους εργασιακούς χώρους και στους κλάδους. Οι εργαζόμενοι όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται το πόσο επικίνδυνος για τα δικαιώματα και τους αγώνες τους είναι ο ρόλος του δικομματικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.Η μαζική ανυπακοή που επέδειξε μεγάλο τμήμα των εργαζομένων ανοίγει δρόμο για να ξετυλιχθεί πιο ισχυρή η εργατική ταξική και λαϊκή αντεπίθεση. Σ' αυτό το δρόμο το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους. Η επιτυχία της απεργίας έδειξε ότι μπορούμε. Εργατική λαϊκή συστράτευση για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός, να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Μαζικός λαϊκός απεγκλωβισμός τώρα από την ιδεολογία και τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως

«Οι εργατοϋπάλληλοι μπορούν και πρέπει να δείξουν πολύ μεγάλη αντοχή σε έναν πολύ σκληρό αγώνα που τους περιμένει. Και έχει πολύ μεγάλη σημασία η αντοχή, γιατί αν δεν την επιδείξουν τότε θα τους τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί κυριολεκτικά. Μέτρα έρχονται και τους δύο επόμενους μήνες του 2010 και το 2011 και το 2012, έχει κοπεί το κοστούμι. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα ότι θα αντιδράσουν. Θέλει τη μέγιστη αντοχή και τη διαθέτουμε».Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη στάση της ΓΣΕΕ η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:«Δεν έχει ξαναγίνει. Να υπάρχουν αποφάσεις από σωματεία και ομοσπονδίες για απεργία και να παρεμβαίνει το τριτοβάθμιο όργανο και στην ουσία να λέει ότι αυτή η απεργία είναι παράνομη και να στηρίζει το έργο της δικαιοσύνης να βγάζει κλάδους ότι βρίσκονται σε απεργία παράνομα και καταχρηστικά. Αυτό που μπορεί να πει κανείς, και το έχουμε πει και εμείς πάρα πολλές φορές, μετέχοντας στο κίνημα, μπορεί να μη συμφωνούμε με όλα τα αιτήματα. Όμως ποτέ δεν καλέσαμε τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες να γίνουν απεργοσπάστες γιατί μία οργάνωση κηρύσσει απεργία και δεν συμφωνούμε στα αιτήματα».

Παλμός και μαζικότητα στην πορεία του ΠΑ.ΜΕ.


Δυναμικό παρών έδωσαν οι εργαζόμενοι των ιδιωτικών επιχειρήσεων στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνει το Πανεργατικό Μέτωπο (ΠΑ.ΜΕ.), το οποίο πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε., και διαμαρτύρεται για την επικείμενη νέα μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από τα γραφεία της Γ.Σ.Ε.Ε., όπου η Ευαγγελία Κουτράκου, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στα stage και ο Γιώργος Πέρρος, εκπρόσωπος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑ.ΜΕ μίλησαν στους απεργούς.
Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Μπροστά από το Πολυτεχνείο σύλλογοι φοιτητών και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενώθηκαν με το υπόλοιπο σώμα της πορείας.Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ τερμάτισαν την πορεία τους στη Βουλή, ενώ οι υπόλοιποι (φοιτητές, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΛΜΕ) στα Προπύλαια.
Ο κ. Πέρρος εκπρόσωπος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑ.ΜΕ. μετά τη λήξη της πορείας προέτρεψε τους απεργούς να μεταβούν στις 15:00 στον σταθμό του Η.Σ.Α.Π. στον Πειραιά για να συμπαρασταθούν στους ναυτεργάτες.
Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρηγα δήλωσε ότι «έρχονται δύσκολες μέρες και κάλεσε σε συστράτευση του εργαζόμενους. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την στάση της Γ.Σ.Ε.Ε. τονίζοντας ότι το Κ.Κ.Ε. ποτέ δεν λειτούργησε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός».

Πηγή:www.zougla.gr

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για την απεργία, την εργοδοτική τρομοκρατία και την απεργοσπαστική στάση της ΓΣEΕ





«Απευθύνομαι εκ μέρους του Κόμματος πριν απ' όλα στην κυβέρνηση, έστω και αν οι μιμητές και οι υποκινητές αυτής της ιστορίας είναι η εργοδοσία. Είναι φανερό ότι υπάρχουν δύο ειδών δημοκρατίες: Η δημοκρατία των καπιταλιστών, η δημοκρατία των μονοπωλίων και η δημοκρατία των εργαζομένων. Αυτές οι δύο δημοκρατίες είναι ασυμβίβαστες και αντιμάχονται μεταξύ τους κόντρα σε όσα λέει ο πρωθυπουργός για την εθνική συναίνεση.
Καταγγέλλουμε τις εργοδοτικές παρεμβάσεις για να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία στο χώρο των ναυτεργατών και του καζίνο της Πάρνηθας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν οι διοικήσεις τους έχουν αποφασίσει συμμετοχή ή όχι στην απεργία, να σταθούν αλληλέγγυοι και όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, να διεκδικήσουν και τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και να παρεμποδίσουν τον νέο αντιδημοκρατικό κατήφορο. Ελπίζοντας ότι λιγότεροι δικαστές θα δείξουν φόβο και συστολή απέναντι στην εργοδοσία.
Ταυτόχρονα, πραγματικά έγινε ένα πρωτόγνωρο γεγονός, απ' όσο θυμάμαι, στην ιστορία του σύγχρονου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η ΓΣΕΕ βγαίνει επίσημα σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός και λέει ότι δεν πρέπει να απεργήσουν οι εργαζόμενοι και εκείνων των σωματείων που καλύπτονται νόμιμα από την απεργία. Εμείς απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και τους λέμε: Όταν η ΓΣΕΕ πραγματοποιούσε απεργίες με αιτήματα τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στα συμφέροντα των εργαζομένων, υπήρξε κομμουνιστής, υπήρξε σωματείο, υπήρξαν ομοσπονδίες στις οποίες συμμετέχουν οι κομμουνιστές και που να καλούσε τους εργαζόμενους σε απεργοσπασία; Η ΓΣΕΕ, λοιπόν, δεν είναι απλώς οργάνωση των εργοδοτών είναι τριτοβάθμια οργάνωση απεργοσπαστών».

Χέρι,χέρι ΛΑ.Ο.Σ-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΓΣΕΕ

Έτρεξε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης να στηρίξει την ΓΣΕΕ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ που κατηγόρησαν το ΠΑΜΕ ότι δεν μπορεί να προκηρύσσει Γενικές Απεργίες!! 
Το ακροδεξιό δεκανίκι του ΠΑ.ΣΟ.Κ δήλωσε«Φαίνεται ότι κάποιοι πιστεύουν ότι όσο περισσότερες απεργίες κάνουν, τόσο πιο ανώδυνα και γρήγορα θα βγούμε από την κρίση.»


Το ΛΑΟΣ ξεπληρώνει τις χάρες του ΠΑ.ΣΟ.Κ από την στιγμή της δημιουργίας του, με την υπερπροβολή του από τα πασοκικά ΜΜΕ(για να χάνει ψήφους η Ν.Δ).Να μην ξεχάσουμε πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ επίσημα ΟΥΤΕ μια φορά δεν κατηγόρησε το ΛΑΟΣ ότι έχει ακραίες θέσεις και σπανιότατα άσκησε κριτική στις θέσεις του...ο δε Παπανδρέου ενώ κατακαιρούς χτυπά αλύπητα την αριστερά, το ΛΑΟΣ το έχει στο απυρόβλητο.Γιατί άραγε ;


Μια πρώτη απάντηση θα πάρουν οι 2 Γιώργηδες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ με την αυριά πανελλαδική γενική απεργία.Και δεν θα είναι η μόνη.Ο αγώνας θα συνεχιστεί.



Red Star 

ΠΑΜΕ-ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΙΣΣΟΚΥΝΗΓΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το δήμαρχο Αθηναίων Κακλαμάνη που με εντολή του, συνεργεία του δήμου αποκαθηλώνουν τα απεργιακά πανώ, και τις αφίσες του ΠΑΜΕ, σήμερα, την παραμονή της μεγάλης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας.
Έτσι και ο δήμαρχος Αθηναίων συμπαρατάσσεται με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γίνεται συμμέτοχος και συνεργός στην αντεργατική επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης από το μεγάλο κεφάλαιο.
Οι εργαζόμενοι που σήμερα έχουν στηθεί στο αντεργατικό απόσπασμα της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Να τιμωρήσουν το δήμαρχο Αθηναίων όταν έρθει η ώρα να ξαναζητήσει την ψήφο των εργαζομένων. Να παραμερίσουν δυναμικά όλους αυτούς που ενεργούν και συνεργούν σε βάρος τους και να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και σ’ όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Να παρεμποδίσουν τη νέα αντεργατική επέλαση και με κλιμάκωση του αγώνα, να ανοίξουν προοπτικές για να γίνει πράξη το «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ-EEK


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΣ 17ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
• ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΑΛΜΟΥΝΙΑ
• ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
• ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ





Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία της 17ης Δεκέμβρη ενάντια στον προϋπολογισμό πρωτοφανούς λιτότητας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση Παπανδρέου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
     Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι προσωρινά, αλλά μέρος μια τρίχρονης «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» για τη δραστική μείωση του ανεξέλεγκτου Χρέους και του Ελλείμματος και την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ευρωπαϊκή επιτήρηση και την κρίση.
     Η χρεοκοπία στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός καπιταλισμός δεν τη δημιουργήσαμε εμείς, αλλά η κερδοσκοπική λύσσα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων και του Κράτους τους στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
     Δικά τους τα κέρδη – δικές τους να γίνουν και οι ζημιές – δικές μας είναι οι ζωές και δεν πρόκειται να τις σπαταλήσουμε στο βωμό καμίας εξόδου από την κρίση του συστήματος τους, πλημμυρίζοντας τις λίστες των φτωχών, των ανέργων και των ανασφάλιστων εργαζομένων.
      Γι’ αυτό, αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε οποιοδήποτε «διάλογο» με τους συνδέσμους των καπιταλιστών –όπως αυτός για το ασφαλιστικό- και καταγελούμε κάθε προσπάθεια  σφυρηλάτησης της «εθνικής ενότητας», όπως το «συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για την καταπολέμηση της διαφθοράς».
      Δεν ανήκουν στο ίδιο «Έθνος» οι εργάτες και τα αφεντικά, όσοι λιμοκτονούν και εκείνοι που λυμαίνονται το δημόσιο και κάθε πλούτο, όσοι διαδηλώνουν στους δρόμους και οι κυνηγοί κεφαλών της Ελληνικής Αστυνομίας!
      Αυτά τα δύο «έθνη» συγκρούστηκαν ξανά στην πρώτη επέτειο του Δεκέμβρη του 2008, δίνοντας νέα συνέχεια στην επαναστατική διαδικασία που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο στην Ελλάδα ενάντια στην προσπάθεια του καθεστώτος να την ενταφιάσει, τρομοκρατώντας την πρωτοπορία της εξέγερσης.
     Δεν μας φοβίζουν-μας εξοργίζουν-Θα τους νικήσουμε!
     Μαζικός αυτοργανωμένος και ενωτικός αγώνας ενάντια στους καπιταλιστές, την κυβέρνηση και όλους όσους μας κλέβουν τη ζωή. Εμπρός για γενική απεργία διαρκείας!
     Όχι στον προϋπολογισμό της λιτότητας και το «διάλογο» για το ασφαλιστικό. Μόνιμη δουλειά για όλους – αυξήσεις στους μισθούς – δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία, ασφάλιση, παιδεία!
     Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές. Να απαλλοτριωθεί το κεφάλαιο, να εθνικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση όλες οι επιχειρήσεις που κλείνουν και οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας! 
     Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να δώσει διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Όλη η εξουσία στους εργάτες, για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση!
     Αλληλεγγύη στη σ. Αγγελική Κουτσουμπού και σε όλους τους χτυπημένους, τους προσαχθέντες και τους συλληφθέντες της 5-6/12.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ / ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 11 πμ και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
  
EEK-Tροτσκιστές / ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ