Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής- ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


ISKRA.GR

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στις δυνάμεις της αριστεράς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΝ, ΑΚΟΑ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑΡ, ΣΕΚ, ΑΡΑΝ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΡΟΖΑ, ΔΗΚΚΙ, ΑΡΑΣ, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, ΟΚΔΕ, Κομμουνιστική Ανανέωση, ΜΛ ΚΚΕ, ΚΚΕ ΜΛ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ καθώς και σε ΑΚ και Νέο Αγωνιστή, αποστέλλοντας επιστολή καθώς και τα κείμενα των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συνάντησης που πραγματοποίησε 2, 3 Απρίλη, ζητώντας συναντήσεις για συζήτηση πάνω στα ζητήματα που αφορούν την μετωπική δράση και έκφραση της Αριστεράς: «Στις σημερινές τραγικές συνθήκες για τον κόσμο της εργασίας και την λαϊκή πλειοψηφία γενικότερα είναι επείγουσα ανάγκη η συγκρότηση πλατιού, κοινωνικού και πολιτικού μετώπου με στόχο να φύγει η κυβέρνηση, η Τρόικα και το Μνημόνιο και να ανατραπούν οι αντίστοιχες πολιτικές επιλογές.

Τώρα που σκοτώσατε τον Μπιν Λάντεν, ξεκουμπιστείτε από τον Αραβικό κόσμο !


ENET.GR

Οι ΗΠΑ δεν έχουν πια λόγο παρουσίας στον αραβικό κόσμο μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν, δήλωσε εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών. Την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν ζήτησαν και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου.
"Το Ιράν ελπίζει ότι το γεγονός αυτό [σ.σ. ο θάνατος του ηγέτη της Αλ Κάιντα] θα βοηθήσει στην εγκαθίδρυση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή", δήλωσε στο αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Press-TV ο Ραμίν Μεχμανπαράστ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Πρόσθεσε ότι "το Ιράν καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία παντού στον κόσμο".
Στην Αίγυπτο, ο Μαχμούντ Εζάτ, δεύτερος στην ιεραρχία των Αδελφών Μουσουλμάνων, τόνισε ότι το Ισλάμ δεν είναι ο Μπιν Λάντεν.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη νοσηρή κατάσταση στο ποδόσφαιρο



Το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των συμμοριών τους, του στοιχήματος και των κυκλωμάτων είναι ένα πτώμα που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Δεν μπορεί να εξυγιανθεί, θέλει γκρέμισμα από τα θεμέλια και φτιάξιμο από την αρχή σε εντελώς νέα βάση. Οι συνδημιουργοί και συνυπεύθυνοι προσπαθούν να το μακιγιάρουν να κρύψουν το ολοκληρωτικό σάπισμά του. Οι αθλιότητες του τελικού κυπέλου αποτελούν μόνο μια εκδήλωση. Αυτό το τέρας το ανέπτυξαν βήμα το βήμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μαζί με τα διάφορα θεσμικά όργανα, τους επιχειρηματίες και την UEFA. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, όπως ισχυρίζονται. Στον έναν ή στον άλλο βαθμό η ίδια κατάσταση επικρατεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.

Δολοφόνος το ΝΑΤΟ στη Λιβύη.Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

Απέτυχαν για ακόμη μία φορά οι Αμερικανοί και οι Αγγλογάλλοι να δολοφονήσουν τον αιμοσταγή ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. Βομβάρδισαν το Σάββατο το σπίτι του στο Μπαμπ αλ - Αζιζίγια της Τρίπολης. Τον ίδιο δεν κατάφεραν να τον σκοτώσουν, αν και κατά τον εκπρόσωπο της λιβυκής κυβέρνησης βρισκόταν στο κτίριο όταν έγινε η αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Κατόρθωσαν όμως να δολοφονήσουν οι Αμερικανονατοϊκοί τον μικρότερο και μη αναμεμειγμένο στην πολιτική γιο του Καντάφι, τον 29χρονο Σαΐφ αλ - Αράμπ που σπούδαζε στη Γερμανία και είχε πρόσφατα επιστρέψει στη Λιβύη.

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Αγγλίας σκότωσε επίσης τρία εγγόνια του Καντάφι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του λιβυκού καθεστώτος.

Συγκεντρώσεις 1ης Μάη: μαζικά κατά της πολιτικής κυβέρνησης-κεφαλαίου


Μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις. Οι εργαζόμενοι έδωσαν ξανά το παρών στη μάχη ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο Μουσείο ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 π.μ. Την κεντρική ομιλία του Συντονισμού Σωματείων ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Συλλόγου Έκτακτων Αρχαιολόγων, του Σωματείου της Wind και της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Κερατέας.

Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ορκίστηκαν εκδίκηση ενώ η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου καταδίκασε τη «δολοφονία» του ηγέτη της αλ Κάιντα.

TANEA.GR


Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ορκίστηκαν εκδίκηση ενώ η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου καταδίκασε τη «δολοφονία» του ηγέτη της αλ Κάιντα. Αλλά και από την κοινότητα των εξτρεμιστών ιδεολόγων τονίζεται ότι ο ισλαμικός ιερός πόλεμος κατά της Δύσης δεν έχει τελειώσει.

Στην πρώτη παραδοχή του θανάτου του μπιν Λάντεν από μέλος της ακραίας ισλαμιστικής κοινότητας,  ο Assad al-Jihad2, όπως υπογράφει τα εξτρεμιστικά κείμενά του, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει εκδίκηση για την απώλεια του «Σείχη του Ισλάμ». «Η μάχη ανάμεσα σ'εμάς και τη διεθνή τυραννία είναι μακρά και δεν θα σταματήσει στον μαρτυρικό θάνατο του πρώτου αγαπημένου μας, του λιονταριού του Ισλάμ». 

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Π. Τσούτσιας )




  • O κ. Παπανδρέου έχει καθοριστική ευθύνη για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία.
  • Mια ιδιότυπη στάση πληρωμών ήδη υπάρχει από την πλευρά του δημοσίου. Ας ευχηθούμε  ότι θα αποφύγουμε και τα χειρότερα, την πραγματική στάση πληρωμών, στην οποία θα οδηγηθούμε -αν οδηγηθούμε- εξ αιτίας της επιλογής του μνημονίου.
  • Eδώ και ένα, ενάμισι χρόνο δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να λέμε εναλλακτικές προτάσεις. Ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για την ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης, όταν οι Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου έλεγαν, μπορούμε και μόνοι μας.

Το ΠΑΜΕ για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς


Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, νεολαίους, γυναίκες, μετανάστες, αυτοαπασχολουμένους, συνταξιούχους και φτωχούς αγρότες που μαζικά-μαχητικά-αποφασιστικά, συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Εμπιστεύτηκαν ξανά τις ταξικές δυνάμεις, γυρνώντας την πλάτη στους 300 του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της συγκέντρωσης της Αθήνας, που στήριξαν για μια ακόμα φορά την πολιτική της ανεργίας, της μείωσης των μισθών, των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχειας. Έδωσαν απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των πολιτικών εκπροσώπων τους.

Στην Αθήνα τα ταξικά συνδικάτα από νωρίς το πρωί συγκροτήσαν τα μπλοκ τους και με τις δικές τους συγκεντρώσεις, τα εμβλήματα και τα συνθήματα τους, με ζωντάνια, πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους και πλημμύρισαν την πλατεία Συντάγματος που πραγματοποιήθηκε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση των Συνδικάτων


Ένας χρόνος μνημονίου και έχουν ξεριζωθεί σχεδόν όλες οι εργασιακές και  κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών.
Είναι φανερό ότι όσο περισσότερο μένουμε στο μνημόνιο και όσο περισσότερο παραμένει η κυβέρνηση της καταστροφής,  η κυβέρνηση Παπανδρέου, τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα.
Ας μην ζήσουμε άλλη μνημονιακή Πρωτομαγιά.

Δολοφονήθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν σύμφωνα με τον Μπάρακ Ομπάμα.Τάδε έφη Matrix1917

Μετά από επίθεση Αμερικάνικης τρομοκρατικής ομάδας, που είχε σταλεί από την Αμερικανική κυβέρνηση δολοφονήθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στην πόλη Αμποταμπάντ, 150 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.


Ο Σαουδάραβας εκατομμυριούχος , ήταν εκπαιδευμένο μέλος της CIA και πολέμησε μαζί με τους Μουτζαχεντίν την δεκαετία του 80 ,τους Σοβιετικούς και τους Αφγανούς Μαρξιστές στο Αφγανιστάν.Σκοπός της CIA και των ΗΠΑ ήταν να πέσει η προοδευτική κυβέρνηση του Μαρξιστικού Κόμματος στο Αφγανιστάν και να πάρουν την εξουσία οι Ισλαμιστές.

Σχόλιο του KKE για την οικονομία



Λέγοντας συνεχώς ψέματα για τις αιτίες της κρίσης και τα μέτρα που παίρνουν, πίσω από τις πλάτες του λαού, η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία παζαρεύουν με την ΕΕ και το ΔΝΤ το πώς θα διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους οδηγώντας το λαό υποταγμένο στη πτώχευση. Μονόδρομος για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, για να αποκρούσουν τα χειρότερα, είναι να χρησιμοποιήσουν τώρα τη μεγάλη τους δύναμη:

Προκήρυξη της Οργάνωσης του "Ξ" στη Θεσ/νίκη-Οι τραπεζίτες είναι εχθροί όλων μας - όχι μόνο των τραπεζοϋπαλλήλων!


Προκήρυξη της Οργάνωσης του "Ξ" στη Θεσ/νίκη




Υπάρχουν κάποιοι που εξακολουθούν να βγάζουν κέρδη μέσα στην κρίση; Ναι, είναι οι Έλληνες τραπεζίτες, που το 2010 τα κέρδη τους έφτασαν το 1δις €. Και παρόλα αυτά «κλαίγονται»… Γιατί; Γιατί το 2007 τα κέρδη τους είχαν ξεπεράσει τα 5 δισ € και τώρα το 1δισ € τους πέφτει λίγο…

Κανονική ληστεία

Πως τα έβγαλαν αυτά τα λεφτά, μήπως με τον ιδρώτα τους; Όχι βέβαια! Τα κέρδη αυτά προήλθαν από τις τσέπες μας!

Πρώτο, γιατί οι τράπεζες δανείζουν με ληστρικά επιτόκια (5% για στεγαστικά, 10% για καταναλωτικά, 17% για πιστωτικές κάρτες) ενώ δίνουν ψίχουλα στους καταθέτες (0,1%!!!) και την ίδια στιγμή παρανομούν επανειλημμένα, χρεώνοντας «έξοδα» που δεν δικαιούνται, παρά μια σειρά δικαστικών αποφάσεων εναντίον τους.