Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

H κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια για την τεράστια υστέρηση στα έσοδα, μια και πραγματοποιεί τις συγκρίσεις σε σχέση με το παλιό Πρόγραμμα Σταθερότητας και όχι με το νέο

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ

  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΑΛΗΘΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
  • ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού  για το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου, που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών, τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,3% έναντι του υποτιθέμενου ετήσιου στόχου στο  Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) για αύξηση κατά 11,7%.
Όμως, με βάση τα πραγματικά δεδομένα, τα οποία αποκαλύπτει και η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η αύξηση των εσόδων για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι της τρόϊκας ανέρχεται σε 15% και όχι σε 11,7%, καθώς τον Μάιο το Υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να αναπροσαρμόσει τους στόχους για τα έσοδα και τις δαπάνες. Άρα, η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια για την τεράστια υστέρηση στα έσοδα, μια και πραγματοποιεί τις συγκρίσεις σε σχέση με το παλιό Πρόγραμμα Σταθερότητας και όχι με το νέο.

Δεν πληρώνουμε τίποτα - Δε χρωστάμε σε κανέναν!

 Επειδή αρχίζουν, από τη μια να πληθαίνουν οι διάφοροι «φωτισμένοι αστοί», που προτείνουν «λύσεις» για το δημόσιο χρέος, κι από την άλλη δε λείπουν διάφοροι «αριστεροί» που αποφάσισαν να... επαναφέρουν (!) το ΚΚΕ στον «ίσιο» δρόμο,
εκτός από την τελευταία (προχτεσινή μόλις) δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα - δημοσιεύεται στη σελίδα 7 του σημερινού «Ριζοσπάστη» -
(τους) υπενθυμίζουμε την αμέσως προηγούμενη - από τις πάρα πολλές - αναφορά του ΚΚΕ σχετικά με το δημόσιο χρέος.
*
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος, που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο, μεταξύ άλλων, τονίζεται:
«Τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, οι φοροαπαλλαγές τους και οι κρατικές χρηματοδοτήσεις δημιούργησαν την κρίση και το δημόσιο χρέος, που ο λαός πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει, θυσιάζοντας τα δικαιώματά του στη δουλειά, στους μισθούς, στην Ασφάλιση και στις συντάξεις» («Ριζοσπάστης», 5/6/2010).
*
Επομένως:
Ούτε «διαπραγμάτευση», ούτε «αναδιαπραγμάτευση».
Ούτε «διάρθρωση», ούτε «αναδιάρθρωση».
Ούτε «ελεγχόμενη», ούτε... ανεξέλεγκτη «πτώχευση».
Ούτε «στάση», ούτε «παράταση» πληρωμών,
ούτε τίποτα απ' όλες αυτές τις διαχειριστικές προτάσεις που εισηγούνται στον καπιταλισμό εναλλακτικές μανούβρες, για να ξεπεράσει την κρίση του φορτώνοντάς τη στο λαό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-6 , 6μμ OΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-6 , 6μμ OΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ
για να ανοιξουμε τα διοδια Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων 
σας καλούν όλους να αγωνιστούμε ενάντια στα διόδια.

 
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ -

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ
ΤΟΥΣ ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ

K.K.E:Καταγγελία για τα νέα αντικομμουνιστικά μέτρα στη Μολδαβία

Η διαστρέβλωση της Ιστορίας και η αποδοχή των ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας για το σοσιαλισμό ανοίγει το δρόμο σε αντικομμουνιστικές διώξεις


Η μολδαβική κυβέρνηση, που πρόσφατα προχώρησε στην αναγνώριση της «προσφοράς» όσων Μολδαβών υπηρέτησαν στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας, έκανε ένα ακόμη βήμα. Συγκρότησε την «Επιτροπή για την καταδίκη του ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος» η οποία στις αρχές του μήνα πρότεινε την απαγόρευση των συμβόλων του κομμουνισμού, καθώς και της λέξης «κομμουνισμός», με τα παράγωγά της. Ηδη η κυβέρνηση της Μολδαβίας προωθεί τις συγκεκριμένες προτάσεις, που προσθέτουν έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη και πρώτα και κύρια σε χώρες κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου απαγορεύονται τα ΚΚ (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία) και τα σύμβολα του κομμουνισμού (Ουγγαρία, Πολωνία).