Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ: Ένας χρόνος Μνημόνιο ήταν αρκετός. Όλοι και όλες στην πανεργατική πορεία στις 11 Μάη στις 10:30 στο Μουσείο.



Έχει συμπληρωθεί πλέον ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την δανειακή σύμβαση με Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ. Ο χρόνος που έχει περάσει μας δίνει μια σημαντική δυνατότητα κριτικής επανεξέτασης της κατάστασης και ελέγχου των επιχειρημάτων τόσο των αντίπαλων όσο και των δικών μας όλου αυτού του διαστήματος.
Έχει καταρρεύσει πλέον ολόκληρη η κυρίαρχη αφήγηση που προσπαθούσε να ερμηνεύσει την κρίση ως μια ελληνική ιδιαιτερότητα που προέκυψε από λάθος πολιτικές επιλογές διαχείρισης. Οι σκληρές πολιτικές λιτότητας και επίθεσης σε κοινωνικά κεκτημένα που περιλαμβάνονται στην δανειακή σύμβαση του Μνημονίου δεν αποτελούν ελληνικό προνόμιο.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Διακοπή της θεραπείας καρκινοπαθών ασθενών με ραδιοϊσότοπα.


Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών, ιδιαίτερα των κονδυλίων που προορίζονται για τον τομέα της Υγείας, έχουν δραματικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι συνέπειες αυτές βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή των ασθενών, που έχουν ανάγκη ειδικών και μακροχρόνιων θεραπειών για την αντιμετώπιση σοβαρότατων νόσων, όπως είναι ο καρκίνος.
Το παραπάνω συμπέρασμα επιβεβαιώνει και η περίπτωση του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Αρεταίειου νοσοκομείου, το οποίο είναι το μοναδικό πανελλαδικά που πραγματοποιεί αγωγές με ραδιοϊσότοπα (Ίνδιο 111, Ύτριο 90 και Λουτήτιο 117), σε ασθενείς με νευροενδοκρινείς όγκους κυρίως στο πεπτικό σύστημα.

Απόφαση του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εξελίξεις και την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.



Mε το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα , τον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης» και το«Σύμφωνο για το Ευρώ» επιδιώκεται η διάσωση και ενίσχυση του ρόλου και των κερδών του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου μέσα από ένα νέο πανευρωπαϊκό παροξυσμό αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών.

Για την Ελλάδα, που παρά τα αλλεπάλληλα εξοντωτικά όσο και αποτυχημένα «Μνημόνια» θεωρείται ήδη μια χρεοκοπημένη χώρα, αυτό μεταφράζεται σε νέα ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα που θα ανακοινωθούν, με νέες περικοπές μισθών, ακόμη περισσότερες απολύσεις στο δημόσιο, με γενικευμένη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, με πλήρη ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις, με όρους πρωτοφανούς αυταρχισμού, ενώ συνεχίζεται η επένδυση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

ΣΥΝ: ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: «ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ»


Με την ευκαιρία των 66 χρόνων από την αντιφασιστική νίκη των λαών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η συμπλήρωση 66 χρόνων από την λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου αποτελεί επέτειο μνήμης και εγρήγορσης.
Η σκέψη μας την μέρα αυτή στρέφεται σ’ όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, σε όλους όσους σύρθηκαν και μαρτύρησαν στα στρατόπεδα των ναζί.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην πανελλαδική απεργία της 11ης Μαΐου.


 Τετάρτη 11 Μαΐου.



Για την Αττική:

  • ΕΘΕΛ (Μπλε λεωφορεία) θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός) από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
  • Μετρό από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ προβλήματα θα υπάρξουν στις πτήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ 9/5/2011.



Τί συμβαίνει από την Παρασκευή μέχρι σήμερα; Σας εξέπληξε;
Όχι. Άλλωστε αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται από την πλευρά της κυβέρνησης και της ΕΕ. Συζητάνε πως θα γίνει το λεγόμενο κούρεμα, εμείς το λέμε απαξίωση του κεφαλαίου, καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, έχουμε τους δικούς μας όρους. Και εδώ πρέπει να γίνει συζήτηση. Ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο περισσότερο. Καλά, ο λαός δεν το συζητάμε, δε συζητάν γι' αυτό, τί θα χάσει ο εργαζόμενος. Συζητάνε τί μερίδιο θα καταβάλλουν οι τράπεζες, τί μερίδιο οι επιχειρήσεις, ποιό κράτος θα υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά από την πτώχευση κ.λπ. Αυτό κάνουν.
Εσείς κάνετε λόγο για παιχνίδια κερδοσκοπίας;
Θα σας πω τί εννοούμε. Δεν εννοούμε κάποιους ανώνυμους κερδοσκοπικούς κύκλους που συνήθως λένε "οι κερδοσκόποι". Κερδοσκόποι είναι μέρος της αγοράς, είναι επιχειρηματικοί όμιλοι. Άλλοι κερδοσκοπούν στον τομέα της παραγωγής, δηλαδή βγάζουν κέρδη - αυτό είναι κερδοσκοπία, κυνηγάω το κέρδος, το όσο γίνεται μεγαλύτερο.

Ο Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ "ΛΑΓΟΣ" ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ!


Αναδημοσίευση από την www.iskra.gr

ΠΙΟ "ΤΡΟΪΚΑΝΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ!

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ Η ΧΩΡΑ;
Ο Α. Λοβέρδος με τις δηλώσεις "βόμβα" που έκανε σήμερα Δευτέρα (9.5) εμφανίστηκε πιο "τροϊκανός" από την ίδια την τρόικα, χαρακτήρισε "νεφελώδεις" τις τακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση, ομολόγησε την απουσία κάθε ίχνους αλληλεγγύης στο κυβερνητικό σχήμα και ζήτησε, πρωτοφανώς,συνυπογραφή όλων των υπουργών στα κείμενα "διάσωσης" της τρόικας(!), ενώ "απαίτησε" ευρείες συναινέσεις ώστεμνημονιακά κείμενα και νόμοι που απορρέουν από αυτά να ψηφίζονται με πλειοψηφίες 3/5 ή 2/3 της Βουλής!

Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της σύσκεψης στο Λουξεμβούργο.


Στη Βουλή φέρνει το θέμα της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών.

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών.
Ο κ. Τσίπρας ζητεί την κατάθεση των πρακτικών που τηρήθηκαν στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών παρουσία του προέδρου του Eurogroup, καθώς, όπως τονίζει, είναι φανερό πως η σύσκεψη αφορούσε στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και στα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και η τρόικα.

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 66 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών (9 Μάη 1945)



Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τιμάμε τα 66 χρόνια από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την ιστορική μέρα που η κόκκινη σημαία υψώθηκε στο Ράιχσταγκ. Τιμάμε τους νεκρούς, τους βασανισμένους και τραυματίες, τα Κομμουνιστικά Κόμματα όπου Γης, τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιφασιστικά κινήματα στις καπιταλιστικές χώρες.  Τιμάμε το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και τις άλλες ΕΑΜικές οργανώσεις, που καθοδηγητική τους δύναμη, οργανωτής και κύριος αιμοδότης στην πάλη τους υπήρξε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Στη μεγάλη νίκη των λαών, κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού «Άξονα» Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας και των συμμάχων τους, ο ρόλος της Σοβιετικής  Ένωσης υπήρξε καθοριστικός. Περισσότερα από 20 εκατομμύρια ήταν οι νεκροί της. Πλησίασαν τα 30 εκατομμύρια οι ανθρώπινες θυσίες της, μαζί με τους ανάπηρους και τους τραυματισμένους.

Όχι στην μετατροπή των παιδικών σταθμών σε «πάρκινγκ» νηπίων! - προκήρυξη του "Ξ"


Δημοσιεύουμε προκήρυξη του "Ξ" για τον κλάδο των βρεφονηπιοκόμων που ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις

Οι παιδαγωγοί στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι απλά baby sitters που φυλάνε τα παιδιά έως 6 ετών όσο οι γονείς εργάζονται – πράγμα αρκετά εξουθενωτικό από μόνο του. Το παιδαγωγικό τους έργο έχει ως στόχο τη σωστή και συνεχή διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Σκοπός της αγωγής στους παιδικούς σταθμούς είναι η ανάπτυξη της πολύπλευρης προσωπικότητας του παιδιού με αποτέλεσμα την αυτονομία  και την κοινωνικοποίηση του καθώς και η διεύρυνση των πνευματικών και σωματικών δεξιοτήτων του μέσα από παιδαγωγικά προγράμματα δράσης και στόχων.

Διάλεξε πλευρά του ποταμού!...Της Λιάνας Κανέλλη


Διάλεξε πλευρά του ποταμού!...

Το ποτάμι είναι βαθύ, άγριο, απροσδιόριστης ορμής. Κατεβάζει ανθρώπινα έργα κι εγκλήματα, τραύματα και θαύματα, πνιγμένους και χαλάσματα. Κυρίως όμως κατεβάζει και γίνεται αδιάβατο, όλον τον πλούτο της γης που παράχθηκε και παράγεται στην πηγή της ζωής, την εργασία των πολλών ανθρώπων, ανακατεμένο με τα απόβλητα των κλεφτών του. Η φύση που έφτιαξε τον άνθρωπο είδος ξεχωριστό από το λύκο, ήρθε τα πάνω κάτω και ορμάει σα βρισιά στα νερά του ποταμού.