Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση βουλετών ΣΥΡΙΖΑ: Στενές σχέσεις ανάμεσα σε αστυνομικά όργανα και μέλη της Χρυσής Αυγής

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο και βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιεύτηκε στο TVXS αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η συνεργασία αστυνομικών με μέλη της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, το βίντεο που τραβήχτηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 22:00 περίπου το βράδυ στον σταθμό Λαρίσης δείχνει τα μέλη της Χρυσής Αυγής να μπαινοβγαίνουν στην κλούβα της αστυνομίας με την ίδια άνεση που μπαινόβγαιναν και οι αστυνομικοί. Σύμφωνα επίσης με μαρτυρίες, έφτασαν στον τόπο που πραγματοποίησαν την συγκέντρωσή τους με την ίδια κλούβα.

Πρόγραμμα του Νίκου Σοφιανού υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων & μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ 1-8/10/2010



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  1 Οκτωβρίου
8:30:           Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον ΟΑΕΔ Αμπελοκήπων (Έσλιν 3).
10:30:         Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Γηροκομείο Αθηνών (Λάμψα 3 και Κηφισίας 137).
19:00:         Θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε καφενεία και στην πλατεία Φωκίωνος Νέγρη (σημείο εκκίνησης Δροσοπούλου και Φ. Νέγρη).
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Οκτωβρίου
18:00:         Θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε καφενεία και στη γειτονιά της  περιοχής του Ασυρμάτου στα Πετράλωνα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Οκτωβρίου
19:30:         Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην περιοχή της Λαμπρινής στην Πλατεία Αγίου Αντρέα.


Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε εργαζομένους στη ΒΙΑΝΕΞ

Αυτές οι εκλογές που έρχονται έχουν διπλή σημασία. Ένα ζήτημα είναι ότι είναι μια ευκαιρία για το λαό να δείξει με την ψήφο του ότι δεν εγκρίνει την αντιλαϊκή πολιτική είτε την εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ. Τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος ευθύνεται για την κρίση. Και οι δύο ευθύνονται όχι γιατί έφαγαν λεφτά ή έκαναν κακοδιαχείριση ή είναι «λαμόγια». Αλλά κυρίως επειδή με τη πολιτική τους διευκολύνουν την εκδήλωση και την όξυνση της κρίσης. Πετάει ο ένας το μπαλάκι στους άλλους. Αλλά η απελευθέρωση της αγοράς και όσα έχουν κάνει και ψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν οδηγήσει στην όξυνση της κρίσης.
Πρέπει τα ψηφοδέλτια τους να καταδικαστούν και για τον εξής λόγο: Γιατί ο «Καλλικράτης» θα είναι το δεξί χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης για να προωθείται αυτή η πολιτική. Ξέρετε τι είναι ο «Καλλικράτης»;  Είναι 13 περιφέρειες, 13 τοπικά υπουργεία - ο κ. Παπανδρέου το έχει πει - τα οποία θα έχουν συνδυασμένες αρμοδιότητες που δεν τις έχει το ξεχωριστό υπουργείο.

Οι μεγαλοεκδότες κήρυξαν τον πόλεμο στους εργαζόμενους!


ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Του Χάρη Σαββίδη(Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας - ΕΣΗΕΑ)

Εξαιρετικά θερμό αποδεικνύεται από τις πρώτες του μέρες το φθινόπωρο στον χώρο του Τύπου. Οι εργοδότες όχι απλά κήρυξαν πόλεμο στους εργαζομένους αλλά έχουν ξεκινήσει τις εχθροπραξίες στα «μέτωπα» των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου.

Λαμπράκης

Η αρχή έγινε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Νέα, Βήμα, Εξέδρα, in.grMarie ClaireCosmopolitan, Γάμος, Αρχαιολογία, Διακοπές, Μίκυ Μάους κ.α.) που στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι βάζει «λουκέτο» στον εκδοτικό οίκο Ελληνικά Γράμματα, μετά από 53 χρόνια λειτουργίας (εκ των οποίων 9 χρόνια υπό την στέγη των επιχειρήσεων του ΔΟΛ) και αφήνοντας 90 εργαζομένους στον δρόμο…

Λίγες ημέρες αργότερα, πάλι στον ΔΟΛ, η εργοδοσία κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους ζήτησε να επιλέξουν μεταξύ της απόλυσης του 50% των εργαζομένων ή της μείωσης των μισθών κατά 20%!

Να γινει η οργη μας, δραση!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
να γινει η οργη μας, δραση!
Εργάτες, εργαζόμενοι
Η κατάσταση για τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη είναι κρίσιμη. Ο πόλεμος ενάντια στα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων που έχουν κηρύξει το κεφάλαιο και το ντόπιο πολιτικό προσωπικό του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, με ακόμη πιο σκληρούς όρους. Μετά από την ψήφιση των μέτρων που ισοπεδώνουν την ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, μετά από τους νόμους που καταληστεύουν το εργατικό και λαϊκό εισόδημα (περικοπή επιδομάτων, αύξηση φορολόγησης, απανωτές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων), ένα νέο κύμα αντεργατικών μέτρων είναι ήδη έτοιμο! Μέτρα που θα βυθίσουν τις εργατικές-λαϊκές μάζες ακόμη περισσότερο στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια. Μέτρα που θα σημάνουν νέα προνόμια και μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο.

Η χθεσινή πορεία στην Αθήνα

Πολύ λίγος κόσμος (1000 με 1500 άτομα) στη χθεσινή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στη Κλαυθμώνος και πολύ φυσιολογικό θα λέγαμε. Μιας και οι ίδιες οι ηγεσίες φρόντισαν αυτό το μεγάλο, και κατ' αυτούς, πανευρωπαϊκό γεγονός να το θάψουν πριν καν καλά καλά το ...σκεφτούν! Και με τι σύνθημα: Όχι στη λιτότητα!
Η Ταξική Πορεία έκανε προσυγκέντρωση στα Χαυτεία και πορεύτηκε προς τη Κλαυθμώνος όπου κατήγγειλε και την κυβερνητική πολιτική, την επίθεση στα δικαιώματα τους εργαζόμενου λαού αλλά και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Το μπλόκ της Ταξικής Πορείας πέρασε τη πλατεία και συνέχισε προς τη Βουλή.

Την πιο .....απολαυστική περιγραφή πάντως την έχει το newsbeast.gr:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ψήφος - χαστούκι στα κόμματα της πλουτοκρατίας

Με τους εργαζόμενους και τους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συνομίλησε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιάννη Μανουσογιαννάκη και το Γιάννη Πατσιλινάκο, υποψήφιο δήμαρχο Περάματος.
Από τη χτεσινή συζήτηση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα

«Η μοναδική ψήφος που θα πιάσει τόπο για τους εργάτες, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για όλους τους εργαζόμενους, είναι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Το υψηλό ποσοστό στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, θα μεταφραστεί την επόμενη μέρα σε δύναμη για το λαό, να οργανώσει την πάλη του, για να αποκρούσει την αντεργατική λαίλαπα και να φέρει πιο κοντά την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα έχει μπούσουλα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών». Αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα, μετέφερε στους εργατοτεχνίτες της Ζώνης, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στη διάρκεια της χτεσινής του περιοδείας.

Στις περιφέρειες και στους δήμους ψηφίζουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση - Στηρίζεται από το ΚΚΕ


Οι εκλογές είναι πολιτικές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί οι περιφέρειες και οι δήμοι με τον «Καλλικράτη», με τον οποίο συμφώνησαν όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ, είναι κρατικός μηχανισμός δίπλα στην κυβέρνηση και στην υπηρεσία των μεγαλοεπιχειρηματιών.