Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τρόικα: Η Ελλάδα χρειάζεται haircut 50%

   
Κούρεμα 50% προτείνει τελικά η τρόικα στην έκθεσή της, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στα πλαίσια του Eurogroup. Με ένα haircut σε αυτό το ποσοστό, σύμφωνα με τους επιθεωρητές, το ελληνικό χρέος μέχρι το 2020 θα διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ.
«Το ελληνικό χρέος μπορεί να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ, μέχρι το 2020 εάν γίνει ένα κούρεμα της τάξης του 50%», αναφέρει η έκθεση. 

Καταγγελία σε βάρος της Αστυνομίας για συμμετοχή αστυνομικών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, έκανε απόψε η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Καταγγελία σε βάρος της Αστυνομίας για συμμετοχή αστυνομικών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, έκανε απόψε η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Να προσκομίσει στοιχεία ζήτησε ο Χρ. Παπουτσής από την Αλέκα Παπαρήγα.
"Στη Σανταρόζα αστυνομικοί έβγαλαν τα ρούχα τους και έβαλαν κουκουλοφόρων και στη ΓΑΔΑ τα ξημερώματα κουκουλοφόροι και αστυνομικοί πανηγύριζαν και λέγαν τους φάγανε" δήλωσε η κ. Παπαρήγα.
Οι δηλώσεις της Γ.Γ του ΚΚΕ, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσή ο οποίος ζήτησε από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, την διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.



«Είναι τώρα 10 άτομα, αρκετοί από αυτούς θέλουν χειρουργείο, ορθοπεδικό, στο μάτι, στο χέρι, στα πόδια, εγκαύματα. Υποχρέωσή μας ήταν να επισκεφθούμε τους ανθρώπους αυτούς.
Αυτό που όμως θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι για εμάς -και είμαστε σίγουροι ότι αυτό ισχύει και για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού- τίποτα δεν μας σταματά. Την Κυριακή γίνεται μία Σύνοδος, αυτή η σικέ Σύνοδος που γίνεται, την Τετάρτη θα γίνει μία άλλη, έχει πολύ μεγάλη σημασία να ετοιμαστούμε γιατί έρχονται χειρότερα μέτρα, συν το βάρβαρο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε.

Ανακοίνωση γραφείου τύπου ΝΑΡ για τα γεγονότα της 20/10.



Ο λαός, ποτάμι ορμητικό, δεν γυρίζει πίσω. Θα ανατρέψει την κρατική και παρακρατική βία και την κυβέρνηση που δολοφονεί.
Η δεύτερη μέρα της 48ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα, για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνησης, του σάπιου πολιτικού συστήματος και της κοινωνικής εξαθλίωσης που προωθεί η κοινοβουλευτική χούντα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Οι εργαζόμενοι, ο μαχόμενος λαός δεν θα καμφθούν από την κυβερνητική ιδεολογική τρομοκρατία ούτε από την κρατική καταστολή και την παρακρατική βία που προκάλεσε αυτό που από τύχη δεν συνέβη στις προηγούμενες διαδηλώσεις. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ - ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΒΕΛΓΙΟΥ : Κοινός ο αγώνας ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ.


Μαχητική και με αγωνιστικό παλμό ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα του κεφαλαίου, των αστικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διοργάνωσαν η ΚΟ Βελγίου του ΚΚΕ και το Εργατικό Κόμμα Βελγίου στις Βρυξέλλες στις 19 Οκτώβρη. Για πρώτη φορά λίγα βήματα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «Εργάτες του Βελγίου και της Ελλάδας, κοινός αγώνας ενάντια στα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ενωση», όπου διαδήλωσαν εκατοντάδες Βέλγοι και Ελληνες εργάτες, μετανάστες και νεολαία. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και εκπρόσωποι του ΚΚ Πορτογαλίας.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ :Δεν θα χαριστούμε στους προβοκάτορες, θα δώσουμε τη μάχη όπως την καταλαβαίνουμε εμείς .Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής.


*
«Κυρίες και κύριοι βουλευτές, μη φανταστείτε ότι θα μιλήσω σε υψηλούς τόνους, θα βάλω τις φωνές, θα χειρονομήσω, γιατί, αν θέλετε, η δική μας δυναμική παρέμβαση δεν κρίνεται τόσο ή μόνο στο Κοινοβούλιο. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι με συνέπεια και σταθερότητα υποστηρίζουμε τις θέσεις μας. Η δική μας δυναμική παρέμβαση έχει σημασία αλλού και όχι στο Κοινοβούλιο, που μόνο τραγωδία μπορεί να δώσει στο λαό, άλλωστε από αυτό το Κοινοβούλιο βγήκε και η κυβέρνηση.
Δεν πρόκειται λοιπόν καθόλου να βάλω τις φωνές, ακόμα κι αν σήμερα υπάρχει ένας νεκρός, όπου αυτός ο νεκρός δεν έπεσε από ανακοπή κάνοντας βόλτα στο Ζάππειο, ούτε πίνοντας τον καφέ του, ούτε, ξέρω 'γω, κάνοντας περίπατο στην εξοχή.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας προς τιμήν του άτυχου 53χρονου διαδηλωτή.



Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας με κύριο μήνυμα «ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη». Οι διαδηλωτές αποτίουν φόρο τιμής και στον 53χρονο διαδηλωτή που έχασε χθες τη ζωή του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.



Για δεύτερη συνεχή ημέρα το λαϊκό κίνημα, οι εργαζόμενοι, η νεολαία πλημμύρισαν το Σύνταγμα και με ειρηνικό, ενωτικό, μαζικό τρόπο έδωσαν απάντηση στην ανάλγητη και κοινωνικά καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.
Για μια ακόμη φορά συγκεκριμένες ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να στραφούν εναντίον δυνάμεων του κινήματος. Την αντικειμενικά προβοκατόρικη δράση τους την γνωρίζουμε και την έχουμε  καταδικάσει.

Αθλιος πρωταγωνιστής ο «ΣΚΑΪ»-Η προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ



Η προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ έδειξε για άλλη μια φορά την αθλιότητά της παρουσιάζοντας την οργανωμένη, προσχεδιασμένη από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς δολοφονική επίθεση στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ, με νεκρό συνδικαλιστή του. Επιδίωξη, να στοχοποιήσουν το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα. Πρωταγωνιστής ο «ΣΚΑΪ», που μιλούσε όλη μέρα χτες για «κόκκινη δύναμη καταστολής», σπρώχνοντας στο χτύπημα της διαδήλωσης, και ότι το ΠΑΜΕ «δεν είναι αθώο» για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε.Το ίδιο έκαναν και διάφορα σάιτ όπως η «Ζούγκλα».

ΚΚΕ(μ-λ): Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΧΩΡΑ! Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ!



Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς που επί δύο μέρες γέμισαν τους δρόμους και τις πλατείες στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας απαιτώντας να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.
Η 48ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων σε δημόσιους οργανισμούς, υπουργεία, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία κ.λπ. τις τελευταίες εβδομάδες, έδειξε -για άλλη μια φορά- ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός μας είναι πλέον αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ανατροπή της βαρβαρότητας που επιβάλλει η πολιτική της κυβέρνησης, για το διώξιμο της Τρόικας, του ΔΝΤ και των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

ΧΙΛΗ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ -Σχέδιο καταστολής των λαϊκών αγώνων.



Όλα τα «μεγάλα όπλα» έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα προκειμένου να κάμψει το λαϊκό κίνημα, κατά κύριο λόγο το φοιτητικό, που πάνω από πέντε μήνες αγωνίζεται για μία «δημόσια δωρεάν και ποιοτική Παιδεία». Ποια είναι αυτά: Σαρωτική καταστολή, χρήση προβοκατόρων, προώθηση νόμου για την ποινικοποίηση των αγώνων και «επιστράτευση».
Από νωρίς το πρωί χθες, οι δυνάμεις της αστυνομίας, σε πραγματική διάταξη μάχης πραγματοποίησαν σαρωτικές επιχειρήσεις καταστολής, αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Η κυβερνητική – κρατική και παρακρατική βία δεν θα περάσει.Η κυβέρνηση του κοινωνικού πολέμου έβαψε τα χέρια της με αίμα!



Η σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού μας, την δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, αποδεικνύει ότι ο αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της εξαθλίωσης, του ΕΕ, του ΔΝΤ και της σύγχρονης δικτατορίας των αγορών και του κεφαλαίου, θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί.
Δεν μπορούν να την ανακόψουν ούτε οι εκβιασμοί της άθλιας κυβέρνησης Παπανδρέου, ούτε η κυβερνητική – κρατική – αστυνομική – παρακρατική βία και τρομοκρατία, η οποία σήμερα προκάλεσε και νεκρό διαδηλωτή – στέλεχος του ΠΑΜΕ. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, κυβέρνηση του άγριου κοινωνικού πολέμου, των ΜΑΤ και των χημικών, έβαψε σήμερα τα χέρια της με αίμα. Πρέπει να ανατραπεί άμεσα!  

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής συμμετέχει στον πόνο των οικείων και των συντρόφων του οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, στελέχους του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που έχασε τη ζωή του στη μάχη για την κοινωνική πρόοδο.

 
«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής συμμετέχει στον πόνο των οικείων και των συντρόφων του οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, στελέχους του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που έχασε τη ζωή του στη μάχη για την κοινωνική πρόοδο. Έχει πια τη δική του θέση στο μαρτυρολόγιο του αγώνα της εργατικής τάξης.
Εκφράζει τη συμπαράστασή του για την απρόκλητη βία που υπέστησαν, στους δεκάδες αγωνιστές του ΚΚΕ, αλλά και σε όσους από άλλες οργανώσεις προσέτρεξαν με αυταπάρνηση 
στην καυτή ζώνη για να αποσοβήσουν αυτό που έβλεπαν ως αδελφοκτόνο σύγκρουση ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.
Ταυτόχρονα θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, διεγράφη η Κατσέλη.Με 153 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ

 ENET.GR


Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για το ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ με την κυβέρνηση να μετράει μια απώλεια, καθώς η Λούκα Κατσέλη έκανε πράξη τα λεγόμενα της και καταψήφισε το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις.



Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, πήραν μέρος 298 βουλευτές, με 154 να ψηφίζουν "ναι" και 144 "όχι".
To άρθρο 37 πέρασε με 153 ψήφους. Το "όχι" που είπε η Λούκα Κατσέλη -παρά το... ψηστήρι που δέχθηκε από τον υπουργό Οικονομικών μέχρι κυριολεκτικά στο παρά πέντε-, κόστισε τελικά τη θέση της στο ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ


Αυτή τη φορά εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.
Το μίσος των κουκουλοφόρων κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΠΑΜΕ εκφράζει το μένος των δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα και την αστική εξουσία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ

 
Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, εκατοντάδων συνδικάτων και δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων εκφράζουμε στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου μας, οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων τα θερμά μας συλλυπητήρια. Υποσχόμαστε ότι ακόμα πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουμετους αγώνες για τα οράματα που μαζί του παλεύαμε.
Εργαζόμενοι,εργαζόμενες,
Δώσαμε μια μάχη δυναμική, σκληρή, στους τόπους δουλειάς, στις πλατείες και στους δρόμους, απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
Όμως η ταξική πάλη έχει και μια άλλη πλευρά. Δίπλα στους κρατικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι.
Όλοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωση μας. Χάρις στην οργάνωση,την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν.
Οι παραπάνω δυνάμεις εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Από αυτή τη δολοφονική επίθεση είχαμε το νεκρό συνάδελφό μας, οικοδόμο, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα και τραυματίες.