Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

30 ΜΑΗ 6μ.μ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛ (ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ).ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ




30 ΜΑΗ 6μ.μ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛ (ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ)



Η επίθεση της κυβέρνησης, ΝΔ, των κομμάτων που τη στηρίζουν, Τρόϊκας, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» που συζητά το υπουργικό συμβούλιο και θα έρθει για ψήφιση στην βουλή σαρώνει ότι απέμεινε από τα εργασιακά δικαιώματα. Ταυτόχρονα προωθεί μαζικά την ιδιωτικοποίηση όσων επιχειρήσεων υπάρχει κρατική συμμετοχή. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ,ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΚΑΖΙΝΟ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΝΜΙΟ κλπ.
Την ίδια στιγμή στον δημόσιο τομέα προωθείται νέα μείωση μισθών μέσα από το νέο μισθολόγιο, αύξηση των ωρών εργασίας , μείωση αριθμού εργαζόμενων μιλούν για 150.000 απολύσεις.

ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΡΩΝ, ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ-ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!Από σήμερα όλοι/όλες από άκρη σε άκρη της Ελλάδας οφείλουν να κατακλύσουν τους ΔΡΟΜΟΥΣ, τις ΠΛΑΤΕΙΕΣ, τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, τις ΑΠΕΡΓΙΕΣ, τις ΠΟΡΕΙΕΣ!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ- ISKRA.GR

ΤΟ «ΤΕΛΟΣ» ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!
Θύελλα πρώτων μέτρων νέας φορολεηλασίας, νέων άγριων περικοπών στους μισθούς και τιςσυντάξεις και ιδιωτικοποιήσεων -στην ουσίαΔΩΡΕΑΝ ΕΚΧΩΡΗΣΕΩΝ- αποφάσισε, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.
Τα μέτρα αυτά που παραθέτουμε παρακάτω, είναι μόνο το πρώτο πακέτο που θα έρθει άμεσα στη Βουλή, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο πακέτο μέτρων  έως τα 30 δισ. αλλά και τα 50 δισ. παραχωρήσεις δημόσιας περιουσίας!

Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στον Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού


Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα στον Άντρο Κυπριανού για τη μεγάλη επιτυχία του ΑΚΕΛ στις βουλευτικές εκλογές:

κ. Άντρο Κυπριανού
Γενικό Γραμματέα
της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Αθήνα, 23.05.11
Αγαπητέ Άντρο,
Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο ΑΚΕΛ για τη μεγάλη επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές.
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, το κόμμα σας και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις στους συνδυασμούς «ΑΚΕΛ – Αριστερά -  Νέες Δυνάμεις» πέτυχαν άνοδο του εκλογικού τους ποσοστού, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση του πρωταγωνιστικού τους ρόλου στις εξελίξεις στο πλευρό της κυβέρνησης Χριστόφια.

Όλοι στον δρόμο να ρίξουμε τους κλέφτες της Δημόσιας περιουσίας!Το καθεστώς του ΠΑ.ΣΟ.Κ πουλάει το κράτος σε τιμή ευκαιρίας λίγο πριν την χρεοκοπία.Σχόλιο του Red Star.



Ο πρωθυπουργός του 20 % , ο ψεύτης και πολιτικός απατεώνας Γιωργάκης Παπανδρέου σε συνεργασία με όλους τους υπουργούς του καθεστώτος ξεπουλάει τα πάντα.Η απόφαση πάρθηκε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.
Tο αντιδημοκρατικό καθεστώς, ξεπουλά και ιδιωτικοποιεί το 100 % της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, τα Ελληνικά Λιμάνια, τον ΟΤΕ,τον ΟΠΑΠ και τον ΟΔΙΕ.
Σε επόμενο πακέτο ακολουθεί η πώληση της ΔΕΗ !
Επίσης το καθεστώς αποφασίζει νέα αύξηση στην ιδιωτική περιουσία και συγκεκριμένα 20 % στα τέλη κυκλοφορίας.Αύξηση ΦΠΑ πολλών προϊόντων από το 13 % στο 23 % ! Νέοι έμμεσοι φόροι για όλους.
Και θα ανακοινωθούν και άλλα.Μετατάξεις και απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων.

Όλοι πρέπει να βγούμε στους δρόμους.

Η Ελληνική επανάσταση πρέπει να ξεκινήσει τώρα ! Όλοι όσοι διαθέτουν twitter να οργανωθούν είτε μέσα από το #Greekrevolution ή το  #j23gr (Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 23 Ιουνίου).

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα 23/5/2011.


Η θέση του ΚΚΕ απέναντι στο λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κυβέρνησης - τρόικας
Η εισηγητική ομιλία
 «Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της Ελλάδας, των εργατοϋπαλλήλων, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, αυτών που έχουν μικρομάγαζα, της φτωχής αγροτιάς και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις νέες ηλικίες και στις γυναίκες. Καταλαβαίνετε ότι μας χωρίζει χάος από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός και λίγο πολύ υποστηρίζουν και τα άλλα κόμματα «για τη σωτηρία γενικά της Ελλάδας». Στην πραγματικότητα αυτό μεταφράζεται σε μια προσπάθεια τα δικαιώματα των εργαζομένων να φτάσουν κυριολεκτικά στον πάτο, αν και δεν υπάρχει πάτος σ' αυτά, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος επενδύσεων από τα λιμνάζοντα, τα συσσωρευμένα κεφάλαια που υπάρχουν. Ένας νέος γύρος επενδύσεων με πολύ λιγότερο εργατικό δυναμικό, με εφεδρικό στρατό ανέργων που θα πιέζουν τα μεροκάματα προς τα κάτω, με εργασιακές σχέσεις, ας το πούμε, ενός σύγχρονου μεσαίωνα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΚΑΦΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ


Σε ιστορική γκάφα έχει οδηγηθεί το Υπουργείο Παιδείας με την καθιέρωση -την τελευταία στιγμή του σχολικού έτους- της δυνατότητας απόκτησης απολυτηρίου Λυκείου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων και με τη ρητή διαβεβαίωσή του προς τους γονείς και τους μαθητές, ότι αυτό θα είναι απολύτως ισότιμο με εκείνο, που αποκτάται διά της συμμετοχής των τελειοφοίτων της Γ΄ Λυκείου στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Τα γεγονότα όμως ,όχι μόνο τους διέψευσαν οικτρά, αλλά απέδειξαν ταυτόχρονα και την προχειρότητα, την ανευθυνότητα και την ανυποληψία της κυβέρνησης και του στελεχικού  δυναμικού του υπουργείου.

22 Μάη 1963, δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Τα γεγονότα της Τετάρτης 22 Μάη του 1963
Το βράδυ της 22 Μάη του 1963, μέσα σε κλίμα πρωτόγνωρης τρομοκρατίας, ο Λαμπράκης εκφωνούσε ομιλία της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στην αίθουσα του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, στη Θεσσαλονίκη. Το κτίριο βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Ερμού και είχε περικυκλωθεί από 180 ένστολους χωροφύλακες και πολλούς άλλους με πολιτικά. Επικεφαλής τους ήταν ο επιθεωρητής Χωροφυλακής Βορείου Ελλάδας, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μήτσου, αλλά παρευρισκόταν όλη η ηγεσία της αστυνομίας, ο διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνταγματάρχης Ευθύμιος Καμουτσής, ο υποδιευθυντής Αστυνομίας, αντισυνταγματάρχης Μιχάλης Διαμαντόπουλος, ο διοικητής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ταγματάρχης Κωνσταντίνος Δόλκας και οι υπομοίραρχοι Εμμ. Καπελώνης και Δ. Κατσούλης. Ο τελευταίος ήταν γνωστός κομμουνιστοφάγος, προϊστάμενος της «Υπηρεσίας Δίωξης Κομμουνισμού». Εκατοντάδες φασιστοειδή και παρακρατικοί την ίδια στιγμή πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση στον ίδιο περίπου χώρο.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: Αναβάθμιση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011
Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δήθεν για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, αλλά και «υποβαθμισμένων» γειτονιών, πέρα από το ότι περιέχουν χιλιοειπωμένες εξαγγελίες έργων αλλά και φοροαπαλλαγές και κίνητρα σε ιδιοκτήτες και εργολάβους για την εκμετάλλευση των επίμαχων περιοχών είναι πολύ συγκεκριμένα στο θέμα των μεταναστών αλλά και των ευπαθών ή εξαθλιωμένων τμημάτων του πληθυσμού της Αθήνας.
Αναγορεύοντας τους μετανάστες σε κύρια αιτία της υποβάθμισης και της εγκληματικότητας προβλέπουν με κάθε λεπτομέρεια και σε όλους τους συνδυασμούς τη δράση των κάθε είδους κατασταλτικών μηχανισμών, με περιπολίες πεζών και μηχανοκίνητων μέχρι και επιδρομές των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ για μαζικές συλλήψεις, απελάσεις, φυλακίσεις και κλεισίματος των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Αν τα συνδυάσουμε αυτά με τις ταυτόχρονες δηλώσεις της Διαμαντοπούλου για το πανεπιστημιακό άσυλο και του Καμίνη για τις διαδηλώσεις, το αποτέλεσμα θα είναι η μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε μια έντονα αστυνομοκρατούμενη περιοχή όπου στο στόχαστρο θα βρίσκονται εκτός από τους μετανάστες και όλοι όσοι θέλουν να εκφράσουν την αμφισβήτηση και αντίθεσή τους στη κυβερνητική πολιτική. Από αφισοκολλητές μέχρι διαδηλωτές.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, Έλληνες και μετανάστες, να καταγγείλει και να εκφράσει την αντίθεσή του στο ρατσισμό και στη φασιστικοποίηση της ζωής μας. Υπεύθυνοι για την υποβάθμιση των γειτονιών και της ζωής μας δεν είναι οι μετανάστες και οι διαδηλώσεις αλλά η κυβερνητική πολιτική που -καθ’ υπαγόρευσιν της τρόικας- μας στέλνει όλους μαζί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Οργάνωση - αντίσταση - ξεσηκωμός!
Το λαό και τη χώρα στα χέρια τους απαιτούν οι ιμπεριαλιστές!

Εκεί που όλα πήγαιναν «σύμφωνα με το πρόγραμμα» άρχισαν νέα ουρλιαχτά. Δεν φτάνει, λένε, η ανεργία, η εξαθλίωση, η καταστροφή, η τρομοκρατία που ώς τώρα έχουν επιβάλει και απλώσει στο λαό και τη χώρα. Χρειάζεται, λένε, εδώ και τώρα να εξαπολυθεί ένα ακόμα πιο βαρύ, συντριπτικό χτύπημα:
Να ισοπεδωθεί ό,τι απέμεινε από τις κατακτήσεις στις εργασιακές σχέσεις. Να γίνουν όλοι οι εργάτες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δούλοι του κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Να απολυθούν και άλλοι, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.
• Να πετσοκόψουν κι άλλο τους σφαγιασμένους μισθούς και τις συντάξεις, να καταργήσουν τα άθλια επιδόματα ανεργίας, να σβήσουν τα τελευταία ίχνη των κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού.
• Να μεταφερθούν η γη, τα νερά, οι υποδομές, οι δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, στην κυριότητα των ιμπεριαλιστικών αρπακτικών για να μοιράσουν μεταξύ τους, σαν τις ύαινες, ανενόχλητοι ακόμα και από τη διαμεσολαβητική παρουσία της κυβέρνησης, καθετί που αποτελεί πλούτο και περιουσία της χώρας και του λαού.
• Να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις, να εκτοπιστούν σε στρατόπεδα -αν όχι σε ξερονήσια- οι μετανάστες, να περιπολούν αδιάκοπα στις γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας οι δυνάμεις του τρόμου, αυτοί που νόμιμα ματοκυλούν εργάτες, νέους, κάθε άνθρωπο που απεργεί, διαδηλώνει, αντιστέκεται.

ΕΝΟΧΟΙ: Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η καπιταλιστική εξαθλίωση!
ΘΥΜΑΤΑ: Οι έλληνες και μετανάστες εργάτες!

Απανωτά μνημόνια και σύμφωνα ανταγωνιστικότητας υπογράφονται. Χώρες βομβαρδίζονται, κομματιάζονται και πουλιούνται, ενώ η κοινωνική ερήμωση βαθαίνει και στην ελληνική κοινωνία. Εργάτες απολύονται ή παραδίνονται δεμένοι χειροπόδαρα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Στο φόντο όλων αυτών βρίσκεται η ζοφερή πραγματικότητα της φτώχειας και για πολλούς της ανεργίας και της απόγνωσης. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσφέρει τη χώρα ως βάση εξόρμησης εγκληματικών ιμπεριαλιστικών στρατών, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες.
Σε αυτό το κοινωνικό χάος που προκαλεί η καταστροφική μανία του ιμπεριαλισμού-καπιταλισμού, μαζί με τις πιο καλές ιδέες που θα αναδειχτούν μέσα στους αγώνες των ανθρώπων, ξαναφυτρώνουν με την καθοδήγηση του ίδιου του συστήματος
οι πιο καθυστερημένες και βάρβαρες αντιλήψεις που στόχο έχουν να αποκρύψουν τους πραγματικούς ενόχους και να προάγουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και τη διάσπαση του λαού και της εργατικής τάξης.

Ένα σχόλιο για την Ισπανία: "Όποιο και να ήταν το σπίρτο που άναψε τη φωτιά εμείς θα πρέπει να δούμε πως θα την εξαπλώσουμε"

Όταν θεωρείς τον καπιταλισμό παντοδύναμο. Όταν το κομμουνιστικό κίνημα εξακολουθεί να είναι δέσμιο των ιδεολογικών και πολιτικών δεσμέυσεών του των τελευταίων 50 - 60 χρόνων, ακόμη και αν έχει κάνει την "αυτοκριτική" του, τότε σε αυθόρμητα, ή και μη, μαζικά ξεσπάσματα, ή και εξεγέρσεις, χιλιάδων λαού θα βλέπει τον "δάκτυλο" του ιμπεριαλισμού, τον αντικομμουνισμό και την άρνηση της ταξικής πάλης και θα προτάσει τις λάθος αντιλήψεις για να την "κάνει" με τη μέθοδο του ..."στρίβειν δια του αρραβώνος". Δεν θα βλέπει μια ευκαιρία να χωθεί μέσα στις μάζες, στο λαό που αρνείται τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που δεν μασάει από απαγορεύσεις, και να συγκρουστεί με τις λαθεμένες απόψεις συμβάλοντας όπως οφείλει στη ταξική πάλη.
Η ανεμπιστοσύνη και η αφ' υψηλού αντιμετώπιση των μαζών, η υποταγή στην ήττα σε όλο της το μεγαλείο.

Οι έδρες στην Κυπριακή Βουλή.Συν μία το ΑΚΕΛ ,συν δύο ο ΔΗΣΥ.Χαμένα τα κόμματα του κέντρου, ΔΗΚΟ (μείον 2 έδρες) και ΕΥΡΩ.ΚΟ (μείον 1 έδρα).


Τρεις έδρες άλλαξαν χέρια στις χτεσινές βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο.Οι 2 χάθηκαν από το ΔΗΚΟ και η μία από το ΕΥΡΩΚΟ.Οι έδρες πηγαίνουν στο ΑΚΕΛ μία και στον ΔΗ.ΣΥ δύο.Ουσιαστικά δεν άλλαξαν οι πολιτικοί συσχετισμοί, παρά την πρωτιά του ΔΗ.ΣΥ.Το ΑΚΕΛ ισχυρό και με ανεβασμένα ποσοστά συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο θέμα των κρίσιμων Προεδρικών εκλογών του 2013.

Δημοκρατικός Συναγερμός : 20 έδρες  (+2 ) ,ποσοστό 34,3 %
ΑΚΕΛ- Αριστερά Νέες Δυνάμεις : 19 έδρες (+1) ποσοστό 32,7 %
ΔΗΚΟ : 9 έδρες (-2) ποσοστό 15,8 %
ΚΣ ΕΔΕΚ : 5 έδρες (0) ποσοστό 8,9 %
ΕΥΡΩΚΟ : 2 έδρες (-1) ποσοστό 3,9 %
Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών : 1 έδρα (0) ποσοστό 2,2 %


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ)
  138.682  34,28%
  30,52% +3,76%
ΑΚΕΛ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  132.171  32,67%
  31,31% +1,36%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΔΗ.ΚΟ)
  63.763  15,76%
  17,98% -2,22%
ΕΔΕΚ ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ
  36.113  8,93%
  8,96% -0,03%
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΥΡΩ.ΚΟ)
  15.711  3,88%
  5,79% -1,91%
ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ
  8.960  2,21%
  1,96% +0,25%



Red Star

Με αφορμή την ολοκλήρωση του Εργατικού Τουρνουά του ΠΑΜΕ.



Εκατοντάδες αράδες γράφτηκαν, αρκετά ευχολόγια ακούστηκαν για άλλη μία φορά με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, που παρακολουθούσε ως θεατής τους βανδαλισμούς, μόνο ως ειρωνεία και χλεύη μπορεί να δεχτεί το γεγονός πως αυτοί που υποκριτικά κόπτονται για τη βία και το μέλλον του ποδοσφαίρου, είναι οι ίδιοι που θεσμικά το διοικούν. Οι ίδιοι που καταγγέλλουν τα φαινόμενα βίας είναι αυτοί που έχουν χρηματικές συνδιαλλαγές με συνδέσμους και χαϊδολογούν αυτιά, που χρησιμοποιούν κάθε είδους ευτελή επιχειρηματολογία για να δικαιολογήσουν κάθε φορά τη σαπίλα ώστε να μην τιμωρηθεί το προϊόν τους.
Αυτός είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός που πατάει κάθε φορά σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο και αναμορφωμένο πλέγμα κανόνων που φροντίζει να καθαγιάζει τις ΠΑΕ και να περιφρουρεί το προϊόν τους. Είναι τέτοια η δυσωδία που αναδίνεται από τα συνεχόμενα χτυπήματα, που η πλειοψηφία των φιλάθλων τα παρατηρεί αηδιασμένη και εξ αποστάσεως.