Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΣ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Ν' ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
    Το νέο Μισθολόγιο ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή στις ήδη πετσοκομμένες αποδοχές μας. Από 150 – 400 ευρώ το μήνα ληστεύονται βίαια από τους εργαζόμενους υγειονομικούς βυθίζοντας μας στη φτώχεια και την ανέχεια. Γκρεμίστηκε με κρότο η προπαγάνδα ότι δήθεν εμείς οι χαμηλόμισθοι θα παίρναμε αυξήσεις.
     Ταυτόχρονα το μακρύ χέρι της κυβέρνησης των ανδρεικέλων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ για λογαριασμό της τρόικας εφορμά με αύξηση των κρατήσεων, με παγίωση των χαρατσιών και της φοροληστείας, με αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
     Και όλα αυτά για να μας φέρουν το 100 χρόνια πίσω, ν ' αρπάξουν ό,τι έφτιαξαν οι μεταπολεμικές γενιές, να μετατρέψουν σε δούλους και ραγιάδες εμάς και τα παιδιά μας. Θέλουν να μας διαλύσουν για να μη ξανασηκώσουμε κεφάλι. Μας θέλουν αναλώσιμους, απλά ανταλλακτικά στην κρεατομηχανή του σάπιου Ιμπεριαλιστικού – Καπιταλιστικού συστήματος.

91 μέρες στον αγώνα Νίκη στους απεργούς της Χαλυβουργίας!

Μετά από 91 μέρες απεργίας, οι εργάτες της Χαλυβουργίας συνεχίζουν έναν αγώνα που έχει τη συμπαράσταση όλου του λαού, ο οποίος δείχνει την αλληλεγγύη του προς τους απεργούς με κάθε τρόπο. Με την οικονομική ενίσχυση του απεργιακού ταμείου, με τις προσφορές σε τρόφιμα, με τα ψηφίσματα στήριξης της απεργίας.
Η διοίκηση του εργοστασίου πέρασε τις προηγούμενες μέρες σε μια σειρά επιθετικών κινήσεων που είχαν στόχο να σπάσουν το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών εργατών. Η πρώτη ήταν η…αντισυγκέντρωση απεργοσπαστών έξω από το εργοστάσιο του Βόλου την ημέρα της παναττικής απεργίας, οι οποίοι, υπό την προστασία των ΜΑΤ, εμπόδισαν τους απεργούς από την Αθήνα να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους του εργοστασίου του Βόλου. Η δεύτερη ήταν η απειλή για άλλες 15 απολύσεις και η τρίτη η είσοδος ορισμένων στελεχών στο εργοστάσιο πριν μερικές μέρες.
Είναι φανερό ότι ο αγώνας πιέζει σημαντικά τη διοίκηση, η οποία, αδυνατώντας να πείσει ή να χειριστεί τους απεργούς, περνά σε προσπάθεια ανοιχτής τρομοκράτησής τους, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα.

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ:
ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Οδικός χάρτης για αντιδραστική αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος

Ανάγκη και δυνατότητα ο γενικευμένος λαϊκός ξεσηκωμός


Η εικόνα της Βουλής τη βραδιά ψήφισης –ενός ακόμα!- του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, με πολλές δεκάδες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ να «λιποτακτούν» με τον ένα ή τον άλλον τρόπο από το «εθνικό τους έργο», είναι μια χαρακτηριστική αποτύπωση της κατάστασης αναταραχής στην οποία βρίσκεται το πολιτικό σύστημα. Και αν από τη μια είναι φανερό ότι η απαιτούμενη από την τρόικα ψήφιση του νέου Μνημονίου, που σημαίνει την πολυετή δέσμευση της επόμενης κυβέρνησης (ή των επόμενων κυβερνήσεων) σε μια ιδιαίτερα άγρια πολιτική, φέρνει άμεσα το πολιτικό σύστημα συνολικά σε ένα σημείο καμπής, από την άλλη είναι επίσης ορατό το γενικότερο ζήτημα: Η πολιτική αναταραχή δεν είναι προσωρινή, το σύστημα έχει μπει σε μια κρίση διαρκείας! Αυτό το συμπέρασμα αναδεικνύουν τα δεδομένα και τα σημερινά προβλήματα των κομμάτων του συστήματος και ιδιαίτερα των δύο βασικών πυλώνων του, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αλλά επίσης αυτό καταδεικνύουν οι αντιφατικές και σχεδόν βίαιες διεργασίες που εξελίσσονται με την εμπλοκή του πολιτικού, δικαστικού και ευρύτερου προσωπικού της αστικής τάξης.
Η «εθνική γραμμή» και τα προβλήματά της

ΕΣΘΟΝΙΑ :Επεκτείνεται η φτώχεια.

ΕΣΘΟΝΙΑ
Εξαιτίας του καπιταλισμού και των συνεπειών του - ανεργία, απολύσεις, χαμηλοί μισθοί και συντάξεις - το φαινόμενο των αστέγων ολοένα και εντείνεται.



«Οι Ελληνες δεν ξέρουν τι θα πει να υποφέρεις», δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας, Γιούργκεν Λίγκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λε Μοντ», υποστηρίζοντας παράλληλα πως οι Εσθονοί δεν μπορούν να κατανοήσουν τις απεργίες και τις διαδηλώσεις που σημειώνονται στην Ελλάδα... Αναμενόμενη στάση από έναν εκπρόσωπο του μεγάλου κεφαλαίου που η κυβέρνησή του εφαρμόζει τα απαιτούμενα για την πλουτοκρατία μέτρα για παραπέρα αύξηση των κερδών της σε βάρος των εργαζομένων, αχαλίνωτο αντικομμουνισμό και χτύπημα των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Άγκυρα,Τουρκία : "Στο πολιτικό επίπεδο δεν υπάρχουν δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να συμφωνήσουμε" δήλωσε σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας κομμάτων της Αριστεράς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


"Στο πολιτικό επίπεδο δεν υπάρχουν δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να συμφωνήσουμε" δήλωσε σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας κομμάτων της Αριστεράς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ- ΜΠΕ, στην Αγκυρα. 

Η κ. Παπαρήγα συμμετέχει σε ημερίδα τουΚομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας που πραγματοποιείται στην τουρκική πρωτεύουσα με τίτλο "Ο σοσιαλισμός θα νικήσει". 

"Είναι μια επέτειος μνήμης για το τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα της δολοφονίας στελεχών του, αλλά έχει και το στοιχείο της παρέμβασης στα σημερινά προβλήματα" είπε η κ. Παπαρήγα, αναφερόμενη στην εκδήλωση. 

"Μαφία" Θεσσαλονίκης και ΛΑ.Ο.Σ. : Ήταν κάποτε μια μεγάλη παρέα...



Αναδημοσίευση από την ΑΥΓΗ- Πλήκα Μ.


    Οι αρχηγοί του τοκογλυφικού κυκλώματος της Θεσσαλονίκης μαζί με άλλα 29 άτομα που φέρονται ως μέλη των τεσσάρων εγκληματικών ομάδων οδηγήθηκαν στις φυλακές, περίπου άλλοι 20 που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση αφέθηκαν προς το παρόν ελεύθεροι, με εγγυήσεις που φθάνουν και τις 300.000 ευρώ, ενώ οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις που διατηρούσαν οι “νονοί” με διάφορα πολιτικά πρόσωπα και κομματικά συστήματα κάνουν εμφανές ότι η διαφθορά και η διαπλοκή είναι ιδιαιτέρως εκτεταμένα φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη. Ουδείς είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει πόσους “σκελετούς” κρύβει αυτή η υπόθεση και πόσους στοιχειώνουν...
    Την περασμένη εβδομάδα ένας εισοδηματίας, κουμπάρος του Μ. Καραμπέρη, αυτοκτόνησε.

    Αριστεροί σωτήρες του λαού ή του καπιταλισμού; Του Παναγιώτη ΜΕΝΤΡΕΚΑ.


    Του
    Παναγιώτη ΜΕΝΤΡΕΚΑ


    «Ποιος θα μας σώσει; Ανατολή για Δύση;
    Ποιος Ελληνας ή βάρβαρος θεός;
    Μπροστά καινούργιος κόσμος θα βαδίσει,
    για πίσου θα γυρίζει ο παλαιός;»*
    Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Οσο μεγαλώνουν τα δεινά του λαού, καθώς βυθίζεται στη μαύρη δυστυχία από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση και τα μεγάλα αδιέξοδα του γερασμένου εκμεταλλευτικού συστήματος, τόσο πολλαπλασιάζονται οι κάθε λογής σωτήρες του. Δεν έφταναν το ΠΑΣΟΚ και ο Καρατζαφέρης που ψήφισαν το μνημόνιο για να τον σώσουν υποτίθεται από την κρίση και τη χρεοκοπία, το άλλο μείγμα σωτηρίας που έλεγε ότι είχε η ΝΔ. Δεν φτάνουν οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο Καρατζαφέρης, η Μπακογιάννη που συνασπίστηκαν πίσω από τον Παπαδήμο για να τον σώσουν τώρα από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, φέρνοντάς του νέα χειρότερα μνημόνια ολικής χρεοκοπίας. Πλάκωσαν τώρα και οι αριστεροί σωτήρες και άλλοι πολλοί αντιμνημονιακοί, πατριωτικοί, προοδευτικοί. Πρώτος και καλύτερος ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

    Το μνημόνιο δεν είναι τοτέμ! Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ.


    Της
    Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


    Όπως ξέρει ο σιδεράς τ' αμόνι του και τη φωτιά του, όπως ξέρει ο γεωργός το χώμα και τον καιρό, όπως ξέρει η νοσοκόμα να ξεσκατίζει τον κατάκοιτο ασθενή, όπως ξέρει το ζώο που είναι να πεθάνει ότι έχει ανάγκη από χώμα και το ψάχνει σ' οποιαδήποτε γωνιά, ακόμα κι αν έχει ανατραφεί σε καναπέδες και σώκλειστο, έτσι και οι γραφιάδες σαν κι εμένανε ξέρουμε τις λέξεις μέσα στις φράσεις τους. Τις ξέρουμε και τις δουλεύουμε και αποκομμένες και μισές και κρυμμένες και φανερές. Δοκιμάζουμε και γευόμαστε και τον πόνο και τη «δόξα» τους. Οπως τα μαχαίρια είναι οι λέξεις.

    Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στο «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» στον Γιώργο Μελιγγώνη;

    Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στο «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» στον Γιώργο Μελιγγώνη



    •    Η μόνη περίπτωση να σωθεί ο Ελληνικός λαός είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση που να αρνηθεί τα μνημόνια και το PSI και να διεκδικήσει ένα μορατόριουμ πληρωμών για τρία τουλάχιστον χρόνια, ώστε να εξοικονομηθούν δεκάδες δις για απασχόληση, ανάπτυξη και κοινωνική προστασία.
    •    H κρίση δεν είναι ελληνική αλλά ευρωπαϊκή και η όποια λύση θα είναι πολιτική. Το πρόβλημα είναι η νεοφιλελεύθερη δομή της Ευρωπαϊκής ένωσης και η εμμονές της θλιβερής ηγεσίας της. Για αυτούς το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα, είναι η οικονομική και πολιτική εξουσία των τραπεζών.

    ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» :Ανακοίνωσε μειώσεις μισθών.


    Εξορμήσεις ξεκινά σήμερα η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ

    Την απόφασή της να επιβάλει μείωση μισθών στους εργαζόμενους συνολικά της επιχείρησης ανακοίνωσε μέσω των στελεχών της στα καταστήματα η εργοδοσία των σούπερ - μάρκετ «Βερόπουλος». Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων η μείωση αυτή θα φτάνει το 12% για όσους απασχολούνται με 8ωρο και 10% για όσους εργάζονται με 4ωρη απασχόληση.
    «Μην αποδεχτείτε καμία μείωση μισθού. Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας», είναι το κάλεσμα που απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.