Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Χαιρετισμός του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΝ για «Το παρόν και το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου»


Για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία, την οικονομία και τη χθεσινή απεργία


Φαντάζομαι ότι όλοι θα αντιλαμβάνεστε, ότι η προγραμματισμένη ημερίδα του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΝ γίνεται μέσα σε εξαιρετικά οξυμένες συνθήκες. Και υπό αυτή την έννοια αυτές οι συνθήκες προφανώς και θα επηρεάσουν τη συζήτησή σας. Τις ημέρες αυτές ολοκληρώνεται η πιο συντονισμένη και οργανωμένη επιχείρηση κοινωνικής κατεδάφισης που έχει δει αυτός ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Μια επιχείρηση που απ’ ότι φαίνεται συνοδεύεται και από μια πρωτοφανή έξαρση της καταστολής. 


Τραυματισμοί από πρωτοφανή καταιγίδα στη Μελβούρνη

Μια από τις πιο άγριες καταιγίδες, στην ιστορία της, γνώρισε το τελευταίο 24ωρο, η Μελβούρνη. Δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν από το χαλάζι, ενώ εκκενώθηκαν κτίρια και προκλήθηκε χάος στις συγκοινωνίες.

Φωτογραφία από το χαλάζι που έπεσε στη Μελβούρνη-ABC News

Περί τις 14.30 (τοπική ώρα) ο ουρανός σκοτείνιασε, η ημέρα έγινε νύχτα, σφοδροί άνεμοι (με ταχύτητα 100 χιλμ/ώρα) άρχισαν να πνέουν και ακολούθησε χαλαζοθύελλα. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το χαλάζι ήταν μεγέθους μπάλας του τένις. Η Μελβούρνη ντύθηκε για πρώτη φορά στα λευκά, καθώς από το παχύ στρώμα χαλαζιού, έδειχνε χιονισμένη.

Μετά τη χαλαζοθύελλα, «άνοιξαν οι ουρανοί», με αποτέλεσμα, σε λίγα λεπτά της ώρας, οι δρόμοι της πόλης να μετατραπούν σε ορμητικά ποτάμια.

Από την πρωτοφανή καταιγίδα σημειώθηκε διακοπή του ρεύματος σε πολλά προάστια, τα οποία ακόμη είναι βυθισμένα στο σκοτάδι, ξεριζώθηκαν δέντρα, έπεσαν κολώνες ηλεκτροφωτισμού και πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και εργοστάσια. Επιπλέον, κατέρρευσε μέρος της οροφής του μεγάλου σιδηροδρομικού σταθμού «Σάουθερν Κρος», ακυρώθηκαν δρομολόγια τρένων και έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν, ακόμη και να ακυρωθούν, πτήσεις. Ζημιές καταγράφηκαν και στην οροφή του μεγάλου κλειστού σταδίου «Έτιχαντ», όπου διεξαγόταν ο τελικός του αυστραλιανού φούτμπολ. Στον ιππόδρομο του Φλέμιγκτον, όπου πολλά άτομα, κυρίως παιδιά, παρακολουθούσαν τις υπαίθριες εκδηλώσεις του καρναβαλιού «Μούμπα», τραυματίστηκαν από τη χαλαζόπτωση. Ακόμη, ακυρώθηκαν πολλές υπαίθριες αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, ενώ εκκενώθηκαν πολλοί χώροι και μέρος του καζίνου της Μελβούρνης, λόγω της νεροποντής και της πλημμύρας. Τέλος, εκκενώθηκαν, λόγω πλημμύρας, εμπορικά κέντρα, η Εθνική Πινακοθήκη, το Ενυδρείο, κινηματογράφοι, κα. Το σύνολο των ζημιών, για την ώρα, είναι αδύνατο να υπολογισθεί, αλλά το χάος στο κέντρο της πόλης εξακολουθεί. Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Μελβούρνης να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κυρίως, να μην μεταβούν στο κέντρο. Τους καλούν, επίσης, να μην βγαίνουν έξω, καθώς υπάρχουν πολλά πεσμένα καλώδια.


Πηγές:www.kathimerini.gr -ΑΠΕ - ΜΠΕ-ABC News

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - Πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις



Από την προχτεσινή διαδήλωση για την Παιδεία στην Καλιφόρνια

Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ εναντίον των δραστικών περικοπών στις δαπάνες για τη δημόσια Παιδεία που στέλνουν στ' αζήτητα χιλιάδες εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς και την ίδια στιγμή, στο όνομα της «δημοσιονομικής λιτότητας» των πολιτειών, κλείνουν δεκάδες σχολεία.
Οι μεγαλύτερες και μαζικότερες κινητοποιήσεις έγιναν στην Καλιφόρνια όπου η 4η Μάρτη είχε κηρυχθεί μέρα γενικής απεργίας μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικού προσωπικού και εργαζομένων των Πανεπιστημίων αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Διαδήλωναν στον κάμπο ως το απόγευμα - Η ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση εργατών - αγροτών αναδείχτηκε και χτες


Διαδήλωναν στον κάμπο ως το απόγευμα
Η ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση εργατών - αγροτών αναδείχτηκε και χτες
ΛΑΡΙΣΑ
*
Με επιτυχία δόθηκε η μάχη της μεγάλης απεργίας του ΠΑΜΕ, χτες, στη Θεσσαλία. Οι χιλιάδες απεργοί, που διαδήλωσαν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, έδωσαν μαχητική αγωνιστική απάντηση στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Η απεργία περιφρουρήθηκε με την ισχυρή και οργανωμένη παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που από τα ξημερώματα βρέθηκαν στις πύλες των εργοστασίων στις βιομηχανικές περιοχές στη Λάρισα, στο Βόλο και σε άλλους χώρους δουλειάς.
Το σύνθημα «Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών» ήχησε δυνατά στις μεγάλες σε όγκο και συγκλονιστικές σε παλμό απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες.

Ομιλία της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην εκδήλωση των Κ.Ο. Αττικής για την 8η Μάρτη Διεθνή μέρα της Γυναίκας


Η φετινή 8 του Μάρτη είναι μια ξεχωριστή ιστορική επέτειος. Κλείνουν 100 χρόνια από τότε που η Γερμανίδα Κλάρα Τσέτκιν, μια από τις μεγαλύτερες γυναικείες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου εργατικού επαναστατικού κινήματος, πρότεινε και υιοθετήθηκε στη Β' Διεθνή Συνδιάσκεψη των σοσιαλιστριών γυναικών να εορτάζεται κάθε χρόνο, ως επέτειος για την ηρωική θυσία των απεργών εργατριών γυναικών που έγινε στις 8 Μάρτη 1857 στη Νέα Υόρκη. Τότε που μια μεγάλη διαδήλωση εργατριών στην κλωστοϋφαντουργία και στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης διεκδικούσε «δεκάωρη δουλειά, φωτεινές και υγιεινές αίθουσες εργασίας, μεροκάματα ίσα με των κλωστοϋφαντουργών και των ραφτών» χτυπήθηκε από την αστυνομία και βάφτηκε στο αίμα των εργατριών.

Πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη από χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ

«Δεν το βάζουμε κάτω. Καμία απογοήτευση. Αντίθετα. Πεισμώνουμε. Ατσαλώνουμε την αποφασιστικότητά μας. Δείχνουμε τη δύναμή μας, οργανώνουμε τον πανεργατικό αγώνα για να ακυρώσουμε τα όποια μέτρα πάρει η κυβέρνηση».


Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μιλώντας στους χιλιάδες απεργούς που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αλλά και σε όλο τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης.
Σ' αυτή την προοπτική άλλωστε αντάμωσαν οι χιλιάδες απεργοί εργάτες και υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές, που διαδήλωσαν μαζί με το ΠΑΜΕ, και δήλωσαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα με ταξική συσπείρωση και αγώνα, για να επιστρέψουν το λογαριασμό της κρίσης σε αυτούς που την προκάλεσαν. Θα κάνουν την αγανάκτηση αγώνα οργανωμένο, και θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Δευτέρα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ, θα «βουλιάξουν» την πόλη, την ερχόμενη Πέμπτη, τη μέρα της πανεργατικής απεργίας. Για να βουλιάξει η πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, για να πτωχεύσει το κεφάλαιο.

Περίπου 230 χιλιάδες Ισλανδοί αναμένεται να ψηφίσουν σήμερα για το εάν εγκρίνουν την καταβολή των αποζημιώσεων προς τους Βρετανούς και Ολλανδούς πελάτες της τράπεζας Icesave που κατέρρευσε το 2008.



Περίπου 230 χιλιάδες Ισλανδοί αναμένεται να ψηφίσουν σήμερα για το εάν εγκρίνουν την καταβολή των αποζημιώσεων προς τους Βρετανούς και Ολλανδούς πελάτες της τράπεζας Icesave που κατέρρευσε το 2008.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αλλά και την ομολογία της ίδιας της κυβέρνησης, ένα "ΟΧΙ" είναι ευρέως αναμενόμενο σε αυτό το δημοψήφισμα, που είναι το πρώτο που πραγματοποιείται από τότε που η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1944.


Ε.Ε.Κ : Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ Την χρεοκοπία να πληρώσουν οι καπιταλιστές!



Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Την χρεοκοπία να πληρώσουν οι καπιταλιστές!



Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να παλέψουν εδώ και τώρα για την ανατροπή όλων των μέτρων διάλυσης των όρων ζωής μας που επιβάλλει η νέα κυβέρνηση  και οι διεθνείς πατρόνες της στα διεθνή και εθνικά κέντρα του κεφαλαίου 
      Οι θυσίες που μας ζητά ο Παπανδρέου και οι επικεφαλής της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ  δεν γίνονται για τη “σωτηρία της πατρίδας”, ούτε  της “ευρωπαϊκής οικογένειας”, αλλά για τη διαιώνιση  εκείνου του συστήματος που οδήγησε στη σημερινή Χρεοκοπία και θα φέρει ακόμα χειρότερες μέρες για εμάς και όλους τους λαούς της Ευρώπης.
      Οι δραματικές μειώσεις μισθών, συντάξεων και προσλήψεων εκατομμυρίων εργαζομένων και απόμαχων της δουλειάς θα οδηγήσουν σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και σε ένα πολύ χειρότερο Χρεοστάσιο από αυτό που απειλείται σήμερα, μαζί και σε νέες οξύτερες προσπάθειες εξαθλίωσης μας.

- Τι απαιτεί η ΚΟΜΙΣΙΟΝ - Απελευθέρωση απολύσεων - Καταργηση του 14ου μισθού

Έρχεται η κατάργηση του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα



Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, το θέμα της κατάργησης του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα τέθηκε ευθέως από τους ελεγκτές του ΔΝΤ, της ΚΟΜΣΙΟΝ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την συνάντηση Παπανδρέου – Μέρκελ 6/3/2010


«Στη πολυδιαφημισμένη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με την κ. Μέρκελ σίγουρα ειπώθηκαν πολλά, αλλά ένα μέρος μόνο βγαίνει στη δημοσιότητα. Είναι όμως αρκετό για να γίνει κατανοητό από λαό, από τους εργαζόμενους ένα πράγμα: Ότι και οι δυο είπαν καθαρά ότι οι λαοί τις Ευρώπης, βεβαίως και της Ελλάδας, πρέπει να απαλλαγούν από συνήθειες, αντιλήψεις που έχουν μέχρι τώρα, που είχαν στο παρελθόν, δηλαδή να συμβιβαστούν με το να χάσουν όλες τις κατακτήσεις που είχαν αποσπάσει μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικότερα στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση. Τα συγχαρητήρια της κυρίας Μέρκελ είναι αρκετά για να αντιληφθεί ο Ελληνικός λαός τη σκληρότητα και την βαρβαρότητα των ταξικών μέτρων που πάρθηκαν  και τα οποία βεβαίως θα συνεχιστούν, όπως είπε και η κυρία Μέρκελ, το 2011 και το 2012.

N.Α.Ρ: Μέτωπο κατά των απολύσεων και της ανεργίας


apolisis.gifΣε πραγματικό εφιάλτη μετατρέπεται για όλο και περισσότερους εργαζόμενους η προοπτική της ανεργίας. Τους πρώτους μήνες του 2010 και στο πλαίσιο της συνολικής – σαρωτικής επίθεσης στην εργασία, οι εργοδότες προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις πανελλαδικά.
Η ΕΣΥΕ κάνει λόγο για ποσοστό ανεργίας 10,6%, που αποτελεί ρεκόρ για τα τελευταία χρόνια, ενώ η ΓΣΕΕ μιλάει για ποσοστό 16,5% και 820.000 ανέργους. Ειδικά για τη νεολαία (αποφοίτους λυκείου ή/και πανεπιστημίων) η κατάσταση είναι δραματική. Στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο διότι όλα τα στοιχεία αναφέρονται στην καταγεγραμμένη μόνο ανεργία στον ΟΑΕΔ.  

Σχετικά με τη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την επίθεση στον Πρόεδρό της, Γ. Παναγόπουλο, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:


Για την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης, τοποθετήθηκαν αμέσως και την καταδίκασαν με δηλώσεις τους τόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, όσο και η ίδια η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ Ο Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ! Εκτεθειμένη η κυβέρνηση ξανά από τις αντιΚΚΕ αθλιότητες


Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε συνειδητά ψέματα χτες, ισχυριζόμενος ότι μόνο επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έγινε κατάληψη σε κυβερνητικό κτίριο από το ταξικό κίνημα

                                                                                                                              
                                   
To υπουργείο Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος, υπό κατάληψη από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις 17/3/2005

Στριμωγμένο από τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις κλιμακούμενες αντιδράσεις που πυροδοτεί η φιλομονοπωλιακή πολιτική του, το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει για πολλοστή φορά στη συκοφάντηση του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα. Χτες, ήταν η σειρά του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, να χρησιμοποιήσει το εξοφλημένο εφεύρημα της κυβέρνησης και των άλλων επιτελείων της αστικής τάξης, ότι δήθεν το ΚΚΕ δραστηριοποιείται πιο έντονα σήμερα που είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, απ' ό,τι έκανε επί των κυβερνήσεων της ΝΔ.

Χαιρετισμός της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 5/3/2010


«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αποφάσισε να αποχωρήσει από τις διαδικασίες συζήτησης στη βουλή, αφού βεβαίως ολοκληρώθηκαν τόσο η παρέμβαση του γενικού εισηγητή, όσο και από την πλευρά μου, γιατί έπρεπε και από το βήμα της βουλής να αναπτύξουμε τις θέσεις μας. 

Πρέπει να ξεκαθαρίσω γιατί αποχωρήσαμε, γιατί δεν είναι μια πάγια τακτική, αλλά κάθε φορά πρέπει να κάνεις την κατάλληλη επιλογή την κατάλληλη στιγμή.

 Τούτη την ώρα δεν αξίζει τον κόπο να συζητήσεις ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι ολοφάνερα επικίνδυνο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και είναι και ο πρόλογος των καινούργιων μέτρων που θα έρθουν.
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να συμβάλουμε και με αυτή τη στάση μας να αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι γιατί δεν πήραμε μέρος στην κατ' άρθρο συζήτηση. Τί να προτείνουμε; Αντί να μπει φόρος 3% να μπει 2,99; Να μπούμε στη λογική να αλλάξει το μίγμα όπως λέει και η ΝΔ; Οποιαδήποτε συζήτηση για τη βελτίωση του νομοσχεδίου είναι όχι απλώς αποπροσανατολισμός είναι επικίνδυνη.

8 Μάρτη 2010 - 100 χρόνια αγώνων για την Ισότητα των Φύλων - ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Η 8η Μαρτίου  καθιερώθηκε ως  Ημέρα της Γυναίκας  στη Δεύτερη Διεθνή Συνδιάσκεψη των Σοσιαλιστριών, το 1910, στην Κοπεγχάγη, μετά από πρόταση της αγωνίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών  Κλάρας  Τσέτκιν.
Οι γυναίκες συμφώνησαν  σε κοινή δράση για τα δικαιώματα των εργατριών, για την προστασία της μητέρας και του παιδιού, για το δικαίωμα της ψήφου, για κοινό αγώνα κατά της ακρίβειας ,που προκαλούσε η δίψα των μονοπωλίων για κέρδος, και κατά του ανταγωνισμού των εξοπλισμών.


Ουγκάντα: Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους - Υπολογίζεται συνολικά 35.000 άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Μπουντούντα

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Ουγκάντα εξ αιτίας των κατολισθήσεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 350 ανθρώπων. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην περιοχή, τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους στις πλαγιές του όρους Έλγκον, ενώ οι δυνατές βροχοπτώσεις συνεχίζονται. 

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για την συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ



Τα συγχαρητήρια της Μέρκελ στον Γ. Παπανδρέου, αποτελούν πρόσθετη επιβεβαίωση για τον χαρακτήρα των κυβερνητικών μέτρων, ότι είναι βάρβαρα για τον λαό και ευεργετικά για το κεφάλαιο.

Ο λαός δεν έχει άλλο δρόμο. Ακόμα πιο αποφασιστικά και μαζικά. Ξεσηκωμός, για να αποκρουστούν αυτά και τα χειρότερα, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Μπροστά στην ογκούμενη διαμαρτυρία των εργαζομένων και των πολιτών, η κυβέρνηση επιστρατεύει τη βία και τα ΜΑΤ.
Η επίθεση ενάντια στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο τραυματισμός του συμβόλου των λαϊκών αντιστάσεων Μ. Γλέζου αποκαλύπτουν τις προθέσεις της κυβέρνησης. Μετά την κοινωνική επίθεση, αρχίζει η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγώνων, αρχίζει η επίθεση των δυνάμεων καταστολής.
Καταδικάζουμε την αστυνομική βία απέναντι στους απεργούς. Ταυτόχρονα καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη επίθεση σε βάρος του Προέδρου της ΓΣΕΕ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που οργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.

ΑΠΕΡΓΙΑ 5/3/2010 -ΠΑΜΕ



Πηγή:www.kne.gr

Ανακοίνωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ-5/3/2010


1. Τα κυβερνητικά μέτρα συνιστούν πρωτοφανή αδικία σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και μεσαίων στρωμάτων, την μεγαλύτερη από την μεταπολίτευση.
2. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ,  αν και κατώτερη των περιστάσεων, πήρε απόφαση για την 3ωρη στάση εργασίας και τελικά συμμετείχε στην κινητοποίηση.
3. Οι όποιες διαφωνίες με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, σε καμία  περίπτωση δεν δικαιολογούν την βίαιη επίθεση σε βάρος της ατομικής του ακεραιότητας. Οι πράξεις αυτές, όπως και η ηγεσία του ΣΥΝ καταδίκασε, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, τη δική μας  αριστερά και ευθέως εξυπηρετούν την κυβερνητική προπαγάνδα. Αντιστρατεύονται τη δυνατότητα ευρείας συσπείρωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και την ανάγκη να καλύψει και να εκφράσει ένα ευρύτατο φάσμα αντίστασης στα κυβερνητικά μέτρα.
4. Καταδικάζουμε, απερίφραστα, την βίαιη αστυνομική επίθεση εις βάρος των διαδηλωτών την οποία υπέστη και ο σ. Μανώλης Γλέζος.