Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Στουρνάρας ο... λενινιστής! Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη.

Ο κ. Στουρνάρας το διέπραξε για δεύτερη φορά: Μιλώντας για το δημόσιο χρέος και για να δικαιώσει την πολιτική του επικαλέστηκε τις προάλλες τον... Λένιν. Το είχε ξανακάνει πέρσι τον Οκτώβρη.

*
Συμβαίνει συνήθως με τους περιφερόμενους στα σαλόνια, όπου συχνάζουν «λακέδες του μεγάλου κεφαλαίου» (φράση του Λένιν είναι κι αυτή).

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ.

Για τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ όπου ανάμεσα σε άλλα δήλωσε ότι “ αυτό που γίνεται σε ΕΑΣ – ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ είναι κάτι διαφορετικό από τον ορυμαγδό των απολύσεων και της επίθεσης των εργοδοτών κατά των δυνάμεων της εργασίας” και απαλλάσσοντας πλήρως την Ε.Ε και την πολιτική της και κάνοντας λόγο για δήθεν υγιές ανταγωνισμό.

Αν κάτι χαρακτηρίζει την στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ σε σχέση με την πολεμική βιομηχανία αλλά και συνολικά τις εξελίξεις στον κλάδο του μετάλλου είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων η ανοχή στην πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. και στις περισσότερες των περιπτώσεων ή από κοινού υλοποίηση των σχεδίων τους. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.