Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Στήριξη εφοπλιστών στη Χρυσή Αυγή βλέπει ο Guardian.«Greece's neo-Nazi Golden Dawn goes global with political ambitions».


Η Έλενα Σμιθ σε εκτενή ανταπόκρισή της από την Αθήνα στην εφημερίδα Guardian με τίτλο «Greece's neo-Nazi Golden Dawn goes global with political ambitions» αναφέρει ότι το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, ενθαρρυμένο από τη δημοσκοπική επιτυχία του στην Ελλάδα, επιθυμεί να απλώσει τώρα τα πλοκάμια του στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελληνική Διασπορά, «δημιουργώντας πυρήνες σε κάθε γωνιά του κόσμου». 



Το εξτρεμιστικό κόμμα, που έχει σφυρηλατήσει δεσμούς με τους βρετανούς νεοναζιστές από τη δεκαετία του ’80, άρχισε να ανοίγει γραφεία στη Γερμανία, στην Αυστραλία, στον Καναδά και στις ΗΠΑ.

Ρωσία: Προβληματισμός για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.


Οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, που δεν διανύουν και την καλύτερη φάση τους, συζητήθηκαν την 1η Απρίλη σε ειδική σύσκεψη που διοργάνωσε η ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε το ίδιο.

Να σημειωθεί ότι στις παραμονές αυτής της σύσκεψης συνεχιζόταν η αντιπαράθεση των δύο χωρών σχετικά με την αμερικανική χρηματοδότηση ορισμένων «Μη κυβερνητικών οργανώσεων» (ΜΚΟ) που δρουν στη Ρωσία, παρακάμπτοντας τη ρωσική νομοθεσία.

Oξύνεται η πολεμική ατμόσφαιρα στην Kορεατική Xερσόνησο.Η Λ.Δ. Κορέας αντιμέτωπη με την απειλή πυρηνικών πληγμάτων από τις ΗΠΑ.


Η Λ.Δ. Κορέας αντιμέτωπη με την απειλή
πυρηνικών πληγμάτων από τις ΗΠΑ


Γιγάντιες στρατιωτικές ασκήσεις - πρόκληση των ΗΠΑ
και των συμμάχων τους στην περιοχή

Σαν μέρος της μακροχρόνιας εχθρικής πολιτικής τους ενάντια στη Λ.Δ. Kορέας κλιμακώνονται οι μεγάλης έκτασης στρατιωτικές ασκήσεις Key Resolve και Foal Eagle, που οργανώνονται από τις HΠA και τους Nοτιοκορεάτες υποτελείς τους. Στις ασκήσεις, που ξεκίνησαν την 1η Mάρτη και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Aπρίλη, εμπλέκονται πάνω από 200 χιλιάδες στρατιώτες της N. Kορέας, τουλάχιστον 30 χιλιάδες Aμερικανοί και στρατεύματα άλλων χωρών.

Θωρακίζουμε το Κόμμα μας, το ΚΚΕ.Ανοιχτή επίθεση στο ΚΚΕ επιχειρεί ο αστικός Τύπος, με αφορμή την προσυνεδριακή διαδικασία.( Από την στήλη "Η Άποψη μας") στον Ριζοσπάστη.


Θωρακίζουμε το Κόμμα μας, το ΚΚΕ


Ανοιχτή επίθεση στο ΚΚΕ επιχειρεί ο αστικός Τύπος, με αφορμή την προσυνεδριακή διαδικασία. Αξιοποιώντας ορισμένα από τα κείμενα που γράφτηκαν στον Προσυνεδριακό Διάλογο, παρουσιάζουν το Κόμμα σε «κατάσταση εμφυλίου πολέμου», μιλάνε για «αμφισβήτηση της ηγεσίας απο τα μέλη». Θέλουν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι η στρατηγική του ΚΚΕ, όπως εκφράζεται και στις Θέσεις για το Συνέδριο, είναι αντικείμενο αρνητικής κριτικής και ασυμφωνίας από τα μέλη του ΚΚΕ, τα οποία χυδαία και ανυπόστατα προσπαθούν να αντιπαραθέσουν στην καθοδήγηση του Κόμματος.

Κορεατική Χερσόνησος : Νέα προκλητική αποστολή αμερικανικών βομβαρδιστικών.


Οι απανωτές στρατιωτικές προκλήσεις των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τη «σκληρότερη» ρητορική της νέας Προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν Χίε, έναντι της ΛΔ Κορέας βαραίνουν επικίνδυνα το κλίμα στην ήδη τεταμένη, εδώ και καιρό, Κορεατική Χερσόνησο.


Μετά τις επιδεικτικές και συμβολικές αποστολές και πτήσεις των αόρατων αμερικανικών βομβαρδιστικών Β52 και Β2 (που έχουν δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών βομβών), εμφανίστηκαν χτες στους αιθέρες της Νότιας Κορέας άλλα δύο «αόρατα» στα ραντάρ επιθετικά αεροσκάφη. Πρόκειται για μαχητικά τύπου F22 Raptor, τα οποία απογειώθηκαν την Κυριακή από αεροπορική βάση στην Οκινάουα της Ιαπωνίας.

Δε χωράει παρανόηση...Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη.


 Δε χωράει παρανόηση

Από την πρώτη στιγμή των μνημονίων, πριν από τις εκλογές, μετά τις εκλογές, τώρα με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, αρκετοί μιλούν για «ειδικές συνθήκες» τις οποίες διέρχεται η Ελλάδα.
Λόγω αυτών των «ειδικών συνθηκών», λένε, πρέπει να καθοριστεί και να επανακαθοριστεί η στάση των κομμάτων τόσο απέναντι στα πράγματα, όσο και στις μεταξύ τους σχέσεις.
Το παιχνίδι αυτό παίχτηκε σε μεγάλο βαθμό από το ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά (και όχι μόνο) καταδημαγώγησε με τα περί «συνεργασίας με το ΚΚΕ», για να καταλήξει μετεκλογικά να οικοδομεί «κοινό τόπο» με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τον Ομπάμα και τους καπιταλιστές - «επενδυτές» (πλην «Πειρατών»...).

Συνέντευξη του Θανάση Παφίλη στην τηλεόραση του 902.Απαντά για το 19ο Συνέδριο του Κ.Κ.Ε.

Συνέντευξη του Θανάση Παφίλη στον 902