Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΙΡΑΝ: Τραγικός ο απολογισμός από τους σεισμούς.

Βιβλική καταστροφή στο Ιράν : Στα ερείπια των κτιρίων ψάχνοντας για τυχόν επιζώντες του σεισμού


Τις πληγές του συνεχίζει να μετρά το Ιράν μετά το διπλό φονικό σεισμό που έπληξε το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας το περασμένο Σάββατο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 306 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους 219 γυναίκες και παιδιά και να τραυματιστούν 3.037 άλλοι. Συνολικά, 12 χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς, 425 υπέστησαν σημαντικές ζημιές, σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στις οδικές αρτηρίες και σε άλλες υποδομές, ενώ σε 36.000 υπολογίζονται οι άστεγοι.

Οι Γερμανοί υποβαθμίζουν τον κίνδυνο της ακροδεξιάς


Τα συμπεράσματα της έκθεσης που δημοσίευσε το ίδρυμα ακτιβιστών για την προστασία των θυμάτων ακροδεξιάς βίας Αμαντέου Αντόνιο είναι απογοητευτικά για τη λειτουργία των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Συγκεκριμένα επιρρίπτεται στις Αρχές «συστηματική υποβάθμιση» ακροδεξιών πράξεων βίας.

 Αυτό διακρίνεται στη στάση των Αρχών απέναντι στα θύματα τέτοιων πράξεων, «τα οποία αφήνονται σχεδόν συστηματικά στην τύχη τους από τις κρατικές υπηρεσίες», όπως λέει η Μάριον Κράσκε, συντάκτρια της αναφοράς του Αμαντέου Αντόνιο.

Σπύρος Χαλβατζής : Τα μέτρα θα είναι μόνιμα και σταθερά.

Τα μέτρα θα είναι μόνιμα και σταθερά



Tο ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και αντίστοιχα τα μέτρα που λαμβάνονται ενάντια στους εργάτες, στα λαϊκά στρώματα, στους φτωχούς αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους και τους συνταξιούχους, μέτρα που αυξάνουν την ανεργία, δεν είναι τυχαία, δεν είναι ευκαιριακά, δεν είναι προσωρινά.

«ΜΑΥΡΗ» ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


 
Η μία χειρότερη από την άλλη είναι οι ειδήσεις που έρχονται από τις χώρες της Μαύρης Ηπείρου και αφορούν στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί σε αυτές. Πραξικόπημα και εμφύλιος πόλεμος στο Μάλι, με στόχο την απόσχιση του αραιοκατοικημένου βόρειου τμήματος της χώρας από τον πυκνοκατοικημένο Νότο. Κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στο Κονγκό με ανάμειξη της μικροσκοπικής Ρουάντας. Σποραδικές συγκρούσεις που πυκνώνουν στα μη οριοθετημένα, ουσιαστικά ακαθόριστα σύνορα του Σουδάν με το Νότιο Σουδάν - κάτι που προοιωνίζεται γενίκευση της σύγκρουσης στο μέλλον.