Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: Για το υπόμνημα του ΣΕΒ προς το Υπουργείο Εργασίας .ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.


Ανακοίνωση
Για το υπόμνημα του ΣΕΒ προς το Υπουργείο Εργασίας
ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Στο υπόμνημα που απέστειλε ο ΣΕΒ προς τον Υπουργό Εργασίας επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά, ότι οι κεφαλαιοκράτες δεν ικανοποιούνται όσο κι αν αφαιμάζουν την εργατική τάξη. Τα θέλουν όλα εδώ και τώρα. Μπροστά στην ανάγκη τους για συγκράτηση της πτώσης του ποσοστού των κερδών τους, αλλά και της μάζας του κέρδους, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά τα εφιαλτικά τους σχέδια για το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης.

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για την εκδίωξη σήμερα από το Δημόσιο 20.000 Δημοσίων Υπαλλήλων με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας



Η εκδίωξη σήμερα 20.000 Δημοσίων Υπαλλήλων από το Δημόσιο επιβεβαιώνει την εκτίμηση μας ότι η κυβέρνηση της τριμερούς μνημονιακής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ έχει καθαρή πολιτική εντολή για το διάστημα της θητείας της. Να εφαρμόσει τις μέχρι τώρα συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου με την τρόικα και τους εφαρμοστικούς νόμους της. (Να κάνει δηλαδή απολύσεις στο Δημόσιο, να εφαρμόσει την εργασιακή εφεδρεία, να κόψει μισθούς και συντάξεις, να εισπράξει τα φορολογικά χαράτσια και να ξεπουλήσει την Δημόσια περιουσία).

Λουκά ακούς ; Το ελικόπτερο και μπρος ! -Financial Times: Σε δέκα ημέρες καταρρέει η Ευρωζώνη.



Για παύση στη λειτουργία της Ευρωζώνης κάνουν λόγο οι Financial Times, μετά τα κρας τεστ Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας στις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Γαλλία και η Ιταλία ίσως ανακοινώσουν εντός των ημερών τα σχέδια δράσης που προετοιμάζουν, για μία στενότερη οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, σε περίπτωση που η τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών είναι χρονοβόρα.
"Ο χρόνος τελειώνει. Η Ευρωζώνη έχει το πολύ δέκα ημέρες μέχρι να καταρρεύσει", γράφει χαρακτηριστικά ο οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας, Βόλφγκανγκ Μίνχαου.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την «επιστολή» Καρατζαφέρη προς την ΕΕ


Με την επιστολή  του (γελοιότητας και κουτοπονηριάς) ο Καρατζαφέρης λέει επί της ουσίας προς την πλουτοκρατία και την ΕΕ: Όποια κωλοτούμπα θέλετε, όποιο βρώμικο αντιλαϊκό έργο θέλετε, αρκεί να με έχετε στις προτεραιότητές σας.

Έρχεται νέο «ψαλίδι» στις συντάξεις

Αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις σε παροχές και επιδόματα φέρνουν οι νόμοι του υπουργείου Εργασίας.
Με την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών του υπουργείου Εργασίας, εκτιμάται ότι θα επιβληθούν νέες περικοπές έως 40% στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2012. Οι νέες περικοπές θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών για τα ειδικά ταμεία των τραπεζών και των ΔΕΚΟ, καθώς και του ΙΚΑ.

Στον αέρα οι αστικές συγκοινωνίες λόγω της εργασιακής εφεδρείας


Αβέβαιο φαντάζει το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, καθώς, σε περίπτωση που προχωρήσει το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρόκειται να οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση.

Τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα έχει η εφαρμογή του αντισυνταγματικού και βάρβαρου, όπως το χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι, μέτρου και οι έντονες αντιδράσεις των υπαλλήλων φαίνεται να έχουν φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση το κυβερνητικό επιτελείο. Ευ. Βενιζέλος και Μ. Βορίδης αναζητούν από κοινού τρόπο να βγουν από τη δύσκολη θέση με το λιγότερο για τους ίδιους πολιτικό κόστος.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις εξελίξεις στην ΕΕ





Οι εξελίξεις στην ΕΕ αποδείχνουν την πλήρη χρεοκοπία των αστικών ιδεολογημάτων. Το χρέος δεν είναι η αιτία της κρίσης αλλά ο πυρετός του καπιταλιστικού συστήματος που είναι σάπιο και αντιδραστικό. 
Καθώς βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, από τη μια οι κυβερνήσεις της ΕΕ κατασκευάζουν μεγαλύτερο μαστίγιο για τους λαούς, ενώ ταυτόχρονα οξύνονται οι αντιθέσεις και αγριεύει ο καβγάς για το μοίρασμα των ζημιών, την απαξίωση κεφαλαίου.

Πρώτο κύμα εφεδρείας: 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι από σήμερα στην εφεδρεία


Αλλες 12.000 δημόσιοι υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα εφέδρων από την αρχή του νέου έτουςΕβδομάδα-κλειδί για τις εξελίξεις στο Δημόσιο αυτή που διανύουμε, με επίσημη-πρώτη σήμερα για την εφεδρεία, καθώς 20.000 μόνιμοι υπάλληλοι θα πάρουν το πρωί τις διαπιστωτικές πράξεις που τους οδηγούν κατευθείαν στην απόλυση-εφεδρεία και ταυτόχρονα θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις που κατείχαν μέχρι σήμερα.



Αλλες 12.000 δημόσιοι υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα εφέδρων από την αρχή του νέου έτους Πρόκειται για το πρώτο κύμα της εφεδρείας στο Δημόσιο, που έχει άμεσα θύματα τους μόνιμους υπαλλήλους, ενώ όσοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου -υπολογίζονται περίπου στις 12.000 υπάλληλοι- θα μείνουν να αποτελέσουν το δεύτερο κύμα εφέδρων από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Εκδήλωση στην Αθήνα για την πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοέμβρη στην ΑΣΟΕΕ η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για την προώθηση της πρότασης κοινής δράσης και συνεργασίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετές δεκάδες αγωνιστές και εκπρόσωποι του Μ-Λ ΚΚΕ, του ΝΑΡ, της ΑΡΑΣ, του ΕΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ολοι οι εκπρόσωποι των δυνάμεων που τοποθετήθηκαν συμφώνησαν πάνω στην κρισιμότητα της κατάστασης και στην ανάγκη να συνεχίσει ο λαός τον αγώνα που έχει ξεκινήσει ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων. Οπως, επίσης, και στην ανάγκη να τραβήξει η Αριστερά έναν άλλο δρόμο, να βγει μπροστά και να παίξει το ρόλο που πρέπει στο κίνημα που αναπτύσσεται.

Το 5ο έκτακτο πολιτικό βαρόμετρο του Red Star.Ποια είναι η δυναμική των κομμάτων μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.Βαρυχειμωνιά στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, άνοιξη για την αριστερά ! 57 % αθροίζει η τρικομματική κυβέρνηση.



Όπως είχα υποσχεθεί δημοσιεύω το 5ο έκτακτο πολιτικό βαρόμετρο.Με βάση στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έγιναν μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Λουκά Παπαδήμο έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις στην δύναμη των κομμάτων.Σκοπός του νέου βαρόμετρο είναι να αποτυπώσει με ακρίβεια το ποσοστό της κάθε πολιτικής δύναμης.Η τελευταία εκτίμηση μου θα γίνει την 3 μέρες περίπου πριν τις εκλογές και εκεί σκοπεύω στο εύρος των ποσοστών που δίνω για κάθε κόμμα, να βρίσκεται και το ποσοστό της κάλπης.Επίσης πέρα από τα ποσοστά δίνω όπως πάντα εκτίμηση για την αποχή,λευκά άκυρα και ψήφους για το κάθε κόμμα.


Το συνολικό εκλογικό σώμα  υπολογίζω πως παραμένει ίδιο με το προηγούμενο βαρόμετρο δηλαδή 6.400.000 ψηφοφόροι.Η αποχή δείχνει ότι θα είναι 33% και τα άκυρα+λευκά 3,5%.
  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα και τις εξελίξεις στην Ευρώπη.



Η σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του μνημονίου, αυτή τη φορά μάλιστα από την απονομιμοποιημένη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη, έρχεται να προσθέσει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Ξεπούλημα όσο όσο του δημόσιου πλούτου, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών, είναι μερικά από αυτά που θέλουν να υλοποιήσουν, οδηγώντας την κοινωνία και την οικονομία ένα βήμα πιο κοντά στην ασφυξία και τη χρεοκοπία, προσπαθώντας ταυτόχρονα, να δεσμεύσουν με τις αποφάσεις τους την κοινωνία πέρα από το 2015, όταν αυτοί δεν θα βρίσκονται πια στην εξουσία.