Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΔΗ.Κ.ΚΙ.: Nα φύγει η κυβέρνηση και το καθεστώς της πείνας και ξένης κατοχής


 
Παλλαϊκό Εθνικό Μέτωπο (Νέο ΕΑΜ) – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - Άλλη εξουσία. ΤΩΡΑ !


Με τα νέα μέτρα που αποφάσισε αλλά δεν τολμά να ανακοινώσει η κυβέρνηση και οι ξένοι πάτρωνες της (τα αρπακτικά του 4ου Ράιχ και της σπείρας του ΔΝΤ) αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα πειθαναγκάζεται σε μια πορεία τεχνητής, ελεγχόμενης οικονομικής πτώχευσης.
Και ο πλέον αδαής περί των οικονομικών γνωρίζει ότι με τη ληστρική αφαίμαξη μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων, επιδομάτων κ.λ.π. δηλαδή με τα μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση, θα επέλθει πλήρης πάγωμα της πραγματικής οικονομίας και της εγχώριας παραγωγής και θα υπάρξουν πολλαπλασιαστικές αρνητικές επιπτώσεις με τελικό αποτέλεσμα την οικονομική και εθνική κατάρρευση.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ .Παρέμβαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων


Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Κερατέα. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χωρίς τελειωμό άγρια αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν το λαό στην πτώχευση. Η προώθηση του αντιλαϊκού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική είναι μέρος αυτής της πολιτικής. Της πολιτικής που προσφέρει τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο αγώνας του λαού της Λαυρεωτικής εκφράζει τη δίκαιη αντίθεση στα αντιλαϊκά σχέδια για τη διαχείριση των απορριμμάτων και έχει υπόβαθρο την αγανάκτηση για την κατάσταση που ζουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία.
Οι συνεχιζόμενες, με εντολή της κυβέρνησης, για πάνω από τέσσερις μήνες επιχειρήσεις καταστολής και τρομοκράτησης των ΜΑΤ σε βάρος του λαού της περιοχής φανερώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση είναι αδίστακτη, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με 24 % δεύτερο κόμμα στην Γερμανία σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση ! Τέταρτο το κόμμα της αριστεράς Die Linke με 9 %

Η Γερμανία θα αποκτήσει τον πρώτο Πράσινο καγκελάριο, αν επαληθευθούν στην κάλπη τα ευρήματα δημοσκόπησης που δημοσιεύεται σήμερα.




Για πρώτη φορά το κόμμα των Πρασίνων προηγείται μία μονάδα των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ ο συνασπισμός των δύο κομμάτων προηγείται κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες του κυβερνώντος συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU)και των Ελεύθερων Δημοκρατών.


Οι Πράσινοι συγκετρώνουν το 24% των προτιμήσεων, οι Σοσιαλδημοκράτες το 23%, ο συνασπισμός CDU-CSU το 32%, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες το 5% και το Αριστερό Κόμμα 9%.

Να βουλιάξει αύριο η πλατεία Συντάγματος ! Στις 7.30 μ.μ. στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.


Η αυριανή μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ξεκάθαρη δήλωση της λαϊκής αποφασιστικότητας, να μετουσιωθεί σε προσκλητήριο παλλαϊκής συσπείρωσης και δράσης η οργή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που αγκομαχούν από το βάρος των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας, με τη συναίνεση των άλλων αστικών κομμάτων.
Με αυτόν το στόχο, για την επιτυχία της αυριανής συγκέντρωσης, οι Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, τις προηγούμενες μέρες και μέχρι την τελευταία ώρα, καταστρώνουν σχέδιο δράσης, για πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, προγραμματίζουν εξορμήσεις με το κάλεσμα στη συγκέντρωση και πανεξορμήσεις με τον «Ριζοσπάστη», πυκνώνουν τη μαζική προπαγάνδα με πανό και αφίσες στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και την εθνική οδό.

Ανακοίνωση του Γραφείου της Π.Ε. του ΝΑΡ για τις εξελίξεις


fasa_pano.gif
Με την ανακοίνωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος καθώς και με το Σύμφωνο για το Ευρώ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το ΔΝΤ, επιχειρούν να κλιμακώσουν την υλοποίηση των στόχων του Μνημονίου και της επαίσχυντης Δανειακής Σύμβασής του, με κλιμάκωση της ιδεολογικής τρομοκρατίας για «πτώχευση», ενώ την ίδια στιγμή κηρύσσουν 20ετή «ελεγχόμενη χρεοκοπία» του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, εφαρμόζουν «στάση πληρωμών» του κράτους στα νοσοκομεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια και ανεβάζουν τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών.

Nέες βίαιες αντιλαϊκές ανατροπές- Άρθρο από τον Λαϊκό Δρόμο



Tο αναπόφευκτο ή όχι της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους απασχολεί καθημερινά τις οικονομικές αναλύσεις και την ειδησεογραφία των διεθνών και εγχώριων MME. Aναδιάταξη την ονομάζει ο μέγας κερδοσκόπος και πρωθυπουργικός φίλος, Tζορτζ Σόρος, ο οποίος κατέφθασε στη χώρα μας οσμιζόμενος λεία από το επικείμενο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της. Kαθώς οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι το Eλληνικό Δημόσιο θα είναι σε θέση να βγει στις αγορές το 2012 για αυτόνομο δανεισμό αποδεικνύονται αερολογίες και οι κυβερνητικοί κομπασμοί για την υποτιθέμενη πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας φανερώνονται ως καθαρός εμπαιγμός, τα δημοσιεύματα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως διατυπώνεται «κομψά» η μεθόδευση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, πληθαίνουν.

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την πρωτοφανή προσπάθεια στοχοποίησης του αγωνιστή, συνδικαλιστή, προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας και στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παύλου Αντωνόπουλου, από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλο.


logo_anakoinosi-copy.gif
Η τρομοκράτηση της επαναστατικής Αριστεράς, της ταξικής πτέρυγας και των αγωνιστών της δεν θα περάσει!
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την πρωτοφανή προσπάθεια στοχοποίησης τουαγωνιστή, συνδικαλιστή, προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας και στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παύλου Αντωνόπουλου, από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλο, ως «καθοδηγητή των κουκουλοφόρων» στην πορεία της πανεργατικής απεργίας στις 23 Φλεβάρη του 2011. Ο εν λόγω βουλευτής κατέθεσε και ερώτηση στην Βουλή προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, όπου ζητά την παραδειγματική τιμωρία του αγωνιστή! Είχε προηγηθεί μια εκτεταμένη συκοφαντική εκστρατεία από το κανάλι του Κ. Βελόπουλου και άλλα συγγενή προς το ΛΑΟΣ διαδικτυακά μέσα.

Απ' την Ανάσταση στην Επανάσταση-Της Λιάνας Κανέλλη.


Πέρασαν σχεδόν 45 χρόνια κι ακόμα ηχεί σ' αυτιά μου η φράση του Παπαδόπουλου «πριν από την επανάστασιν η χώρα ευρίσκετο ενώπιον γκρεμού. Σήμερον η χώρα κάνει ένα βήμα - άλμα (;) - προς τα εμπρός!...». Ημουνα στην Πρώτη Γυμνασίου και 21η Απριλίου δεν πήγα ποτέ στην εκδρομή στους Αγίους Αποστόλους. Θα ήταν και με λεωφορείο, η παρθενική της εφηβείας μου, μεγάλο πράγμα εκείνα τα χρόνια... Το Πάσχα, η Ανάσταση, εκείνο το μεγαλειώδες και βαθύτατα επαναστατικό «θανάτω θάνατον πατήσας», μας πήρε λίγο καιρό της πιτσιρικαρίας της εποχής να συνειδητοποιήσουμε ότι είχε μολυνθεί από την «εθνοσωτήριον». Ο πατέρας μου έκλαψε τους αγώνες του, η μάνα μου τη χαμένη προίκα της κι εγώ με την αδερφή μου, αντιεπικοινωνιακά μικρότερη τρία χρόνια, είχα εμπιστοσύνη στα νιάτα μου με την παντοδυναμία που εμπνέει η υγεία, η διαμόρφωση της ζωής, το σπαρτάρισμα της εφηβικής φρεσκαδούρας.

Δημοσκόπηση της εταιρίας Κάπα Research για το " Βήμα της Κυριακής".Επιβεβαιώνεται η μεγάλη πτώση του ΠΑ.ΣΟ.Κ και η σημαντική άνοδος του Κ.Κ.Ε .



Η Δημοσκόπηση της εταιρίας Κάπα Research για το " Βήμα της Κυριακής", επαληθεύει την εκτίμηση που είχα κάνει με βάση την τελευταία δημοσκόπηση της MRB.Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, δίνουν σχεδόν ίδια αποτελέσματα.Θυμίζω την ανάλυση μου πριν 10 ημέρες http://kke4ever.blogspot.com/2011/04/mrb-real-news-30-113.html. Τότε είχα κάνει την ακόλουθη εκτίμηση για τα ποσοστά των κομμάτων (με βάση πάντα τα σημερινά στοιχεία για την αποχή όποτε γίνουν εκλογές , που είναι ακόμα αστάθμητος παράγοντας) : 
ΠΑ.ΣΟ.Κ 27-32 %, Ν.Δ 25,5-31,5 %, Κ.Κ.Ε 10,5-12,5 %,ΛΑ.Ο.Σ 6,5-8,5 %,ΣΥ.ΡΙΖ.Α 4-5,5%.

Πάμε λοιπόν στο νέο γκάλοπ της Κάπα Research.Το πρώτο ποσοστό είναι το πραγματικό ποσοστό της έρευνας και το δεύτερο το ποσοστό αφού αφαιρέσουμε την αποχή και αδιευκρίνιστη ψήφο.

Πρόθεση Ψήφου      Αναγωγή στους αποφασισμένους 
ΠΑ.ΣΟ.Κ                                 21,7 % -  31,0 %
Ν.Δ                                          20,1  % -  28,8 %
Κ.Κ.Ε                                       8,5  % -  12,2 %
ΛΑ.Ο.Σ                                      5,8 %  -  8,3 %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                                    3,1 % -  4,4 %

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον Τύπο της Κυριακής (17/4/2011)





Προτείνετε στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε “επιθετική αναδιάρθρωση” του χρέους. Πώς μπορεί να γίνει αυτό, προκειμένου η Ελλάδα να μην αποκλειστεί για χρόνια από τις διεθνείς αγορές;

Μα έχουμε ήδη αποκλειστεί από τις αγορές και ταυτόχρονα υποβάλουμε τους πολίτες σε μια εξαιρετικά επώδυνη στάση πληρωμών. Στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στους ελεύθερους επαγγελματίες. Βιώνουμε ήδη όλες τις αρνητικές συνέπειες μιας πτώχευσης και κρατάμε και το χρέος από πάνω ως βραχνά που μας πνίγει. Συνεπώς ας ξεκινήσουμε από τη διαπίστωση ότι χειρότερα δε γίνεται και ας ανιχνεύσουμε εναλλακτικές.