Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ασυνείδητοι σκότωσαν 10 χελώνες και μια φώκια

Τις τελευταίες ημέρες στις παραλίες της Κυλλήνης στην Ηλεία συντελείται ένα φρικτό οικολογικό έγκλημα, αφού έχουν βρεθεί νεκρές 10 χελώνες «Καρέτα-Καρέτα» και μια φώκια «Μονάχους-Μονάχους», με τραύματα από καμάκια στα σώματα τους.

Τα Μάρμαρα ξαναπαίζουν στις βρετανικές κάλπες

Αγωνίζονται με όλα τους τα όπλα, τις τελευταίες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου στη Βρετανία, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Οσο και να μας ξαφνιάζει, ένα από τα όπλα τους είναι και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Θα θυμάστε πως οι Εργατικοί, πριν από την άνοδο του Τόνι Μπλερ, είχαν ταχθεί υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα, άλλο αν στη συνέχεια την αρνήθηκε κατηγορηματικά το Βρετανικό Μουσείο.

Κ.Κ.Ε:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση Λοβέρδου – ΣΕΒ

Eίναι απίστευτο το θράσος του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, αυτών που καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, που σφαγιάζουν όσα ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει για να μην έχουν καμία εισφορά, αυτών που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης τσάκισαν μισθούς, μεροκάματα και εργασιακές σχέσεις, να εμφανίζονται τώρα ως φίλοι των εργαζομένων και ότι διαφωνούν με τις κατευθύνσεις ΕΕ - ΔΝΤ για το 13ο και 14ο μισθό.
Υποκρίνονται, όταν την ίδια στιγμή ζητούν την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των κατώτατων μεροκάματων και μισθών, δηλαδή τη συμπίεση στο κατώτερο δυνατό της τιμής της εργατικής δύναμης.
 

Σε κινητοποιήσεις δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Σε τετράωρες στάσεις εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εκπαιδευτικοί, μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
 
Η «διευκολυντική» στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο αποφασίστηκε, ώστε ο κάθε εκπαιδευτικός να έχει τη δυνατότητα οργάνωσης και ανάπτυξης δράσεων από το εκπαιδευτικό κίνημα και τους Τοπικούς Συλλόγους.
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ οι στάσεις εργασίας που ξεκινούν σήμερα, θα συνεχιστούν και στις 29, 30 Απριλίου, 3 Μαΐου.
Τέλος, αποφασίστηκε 48ωρη απεργία για τις 4 και 5 Μαΐου, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
Αύριο, στις 18:00 το απόγευμα διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Εκδήλωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για το ευρώ και το χρέος με οικονομολόγους, 6/5/2010

Στις 6 Μαΐου στην Πάντειο, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής οργανώνει δημόσια συζήτηση καθηγητών πανεπιστημίου και οικονομολόγων με δύο κρίσιμα θέματα:

Πρώτο: Συνεχίζουμε ή παύουμε τις πληρωμές για το δημόσιο χρέος;

Δεύτερο: Μένουμε ή αποχωρούμε από το ευρώ;

Συμμετέχουν οι:

Κ. Βεργόπουλος,

Γ. Δραγασάκης,

Δ. Καζάκης,

Κ. Λαπαβίτσας,

Σπ. Μαρκέτος,

Κ. Μελάς.

Θα ανταλλάξουν απόψεις για τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις στα δύο αυτά θέματα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 6 Μαίου, 6.00 μμ, στο Πάντειο, Αίθουσα Σάκη Καράγιωργα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δικαίωση του Δημήτρη Χασάπη μάρτυρα στην υπόθεση της «Ζαρντινιέρας»

Η αθώωση από το δικαστήριο του Δημήτρη Χασάπη, μάρτυρα υπεράσπισης του φοιτητή στην υπόθεση της «Ζαρντινιέρας», είναι η απάντηση στην απόπειρα τρομοκράτησης του.
Καταρρίφθηκε πανηγυρικά η κατηγορία για συκοφαντική δυσφήμιση του αστυνομικού Απόστολου Αποστολίδη, ο οποίος καταδικάστηκε από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τη γνωστή υπόθεση ξυλοδαρμού του κύπριου φοιτητή Α. Δημητρίου. Με αυτή την απόφαση αποκρούονται οι μεθοδεύσεις των εκ των υστέρων μηνύσεων από αστυνομικούς εναντίον των πολιτών με στόχο την αποθάρρυνσή τους να καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες των αστυνομικών οργάνων.

Ελπίζουμε η απόφαση του δικαστηρίου να αποτελέσει την απαρχή ώστε να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της επικείμενης δευτεροβάθμιας δίκης του αστυνομικού, και να αποδυναμωθούν μεθοδεύσεις συγκάλυψης ευθυνών από θύλακες και αδιαφανείς μηχανισμούς εντός της ΕΛ.ΑΣ, εξαιτίας των οποίων η πρωτόδικη δίκη κατέληξε σε προφανή αναντιστοιχία ποινών σε σχέση με τη βαρύτητα των κατηγοριών.

Καμία ανοχή στην αστυνομική τρομοκρατία κατά πολιτών.


To Γραφείο Τύπου

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, οι κομμουνιστές δικαιώνονται

Η ίδια Ιστορία!



«Ολόκληρα δισεκατομμύρια, τα 70% του προϋπολογισμού, ξοδεύονται για να πληρωθούν τοκοχρεωλύσια στους ξένους και ντόπιους ληστές τοκογλύφους και να προετοιμαστεί το καινούργιο ανθρωπομακελιό και στον ίδιο καιρό επιβάλλονται νέοι φόροι, ακριβαίνουν περισσότερο τα είδη της πρώτης ανάγκης, το ξεζούμισμα, το στραγγάλισμα των εργαζόμενων φτάνει στο απροχώρητο. Οι κοινωνικές ασφαλίσεις όχι μόνο δεν ψηφίστηκαν αλλά ετοιμάζεται και η λήστευση των λίγων ασφαλιστικών ταμείων που υπάρχουν. Τα μεροκάματα των καπνεργατών και όλων των άλλων εργατών κόβονται και ξανακόβονται (...) Γιατί όλα αυτά; Γιατί οι εκμεταλλευτές πρέπει να γεμίσουν τις κάσες τους».

(Μανιφέστο του 5ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, 1934
Επίσημα Κείμενα, Τόμος 4ος, σελ. 77)

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την επίθεση του Πρωθυπουργού, Υπουργών και Βουλευτών κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Με στόχο το λαό και πρώτα από όλους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που αγανακτούν από τη βάρβαρη πολιτική του, ο Γ. Παπανδρέου, υπουργοί και βουλευτές του εξαπέλυσαν σήμερα τρομοκρατική ιδεολογική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Απέδειξαν και πάλι ότι είναι σταθερά προσηλωμένοι στην υπηρέτηση του κεφαλαίου και αποφασισμένοι να τσακίσουν κάθε αντίσταση των εργαζομένων. Οι ελπίδες τους είναι φρούδες.

1. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, για την οποία νοιάζεται η κυβέρνηση (μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ), είναι η εικόνα της πλουτοκρατίας και των εξετάσεων που θέλει να δώσει μαζί με την κυβέρνηση στους ομολόγους τους ευρωπαίους. Υπάρχει όμως και η άλλη Ελλάδα, των εργαζομένων, των εργατικών και λαϊκών αγώνων, που δίνουν τα δικά τους μηνύματα ανυπότακτου αγώνα, ελπίδας και προοπτικής. Οι εργατικές κινητοποιήσεις, μαζί με τις μορφές πάλης και με την περιφρούρηση που τις συνοδεύουν, αποτελούν τιμητική εικόνα για τους εργαζόμενους και παράδειγμα, το οποίο συγκινεί χιλιάδες εργαζόμενους άλλων χωρών της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι που μάχονται στα λιμάνια, έξω από τα ξενοδοχεία και τα εργοστάσια και περιφρουρούν τις απεργίες τους, καθώς και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δεν είναι «επαναστάτες σε εισαγωγικά», ούτε έχουν συντεχνιακά αιτήματα, όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου. Αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, που η κυβέρνηση τσαλαπατάει. Είναι η τιμή της εργατικής τάξης, για την οποία η κυβερνώντες και οι  σύμμαχοί τους τρέμουν μήπως ξεσηκωθεί ολόκληρη. Αυτό επιχειρούν να αποτρέψουν. 

Οικολόγοι Πράσινοι: Η ΚΡΙΣΗ, ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

•Αντίθετοι στο ΔΝΤ οι Οικολόγοι Πράσινοι



•Επιμένουν σε λύσεις με βάση τις προτάσεις του ευρωκοινοβουλίου για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης


•Μακρυά από αποτυχημένες πολιτικές όπως εξοπλιστικά προγράμματα, εκτροπές ποταμών και Ολυμπιακούς μεγαλοïδεατισμούς


Την πολιτική τους απόφαση με τις εκτιμήσεις για την κρίση και τις προτάσεις τους για πράσινη διέξοδο, δίνουν σήμερα στη δημοσιότητα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Η δημοσιοποίηση αποτελεί αφετηρία σειράς πρωτοβουλιών για τα θέματα της κρίσης. Στο κείμενο της απόφασης, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Πανελλαδικό Συμβούλιο στις 24 και 25 Απριλίου, τονίζονται:


•Ο πολλαπλός χαρακτήρας της κρίσης που, στο πλαίσιο της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, αφορά επίσης την πραγματική οικονομία, την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον. Κοινό παρονομαστή σε όλες αυτές τις διαστάσεις στη χώρα μας, αποτελεί η συνολική χρεοκοπία του μεταπολιτευτικού πολιτικού μας συστήματος, ιδιαίτερα όσων άσκησαν κυβερνητική εξουσία.