Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση των Δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο για τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων


Ανακοίνωση των Δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο για τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων

Ο πόλεμος του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Τρόικα σε βάρος των εργαζομένων και του Δημοσίου περνά σε νέα φάση, κλιμακώνεται. Με ταχύτατους ρυθμούς και με προκάλυμμα την εξυπηρέτηση του πολίτη, η κυβέρνηση προχωράει τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο τομέα.  Οι ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς συνεχίζονται.
Αυτό προκύπτει από τις ανακοινώσεις του υπουργού εσωτερικών στη συνάντηση, που είχε στις 3-2-2011 με την ΑΔΕΔΥ, όπου έθεσε εκτός των άλλων και τις αποφάσεις της για τα ζητήματα μειώσεων των μισθών μέσω του «νέου μισθολογίου», ελαστικοποίησης του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, με την απογευματινή λειτουργία τους και  αύξησης των ωρών εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων από 37,5 σε 40. Χωρίς να παραλείψει να επικροτήσει την «θετική στάση» της ΑΔΕΔΥ και την «απόλυτη συνέργεια», που δείχνει, όπως χαρακτηριστικά είπε, απέναντι στα μέτρα και τις εξελίξεις, χαρακτήρισε την αύξηση των ωρών εργασίας ως «εθνικά και κοινωνικά επιβεβλημένη» «στη συλλογική πατριωτική προσπάθεια για τη διάσωση της οικονομίας».

Τεράστια αντικυβερνητική συγκέντρωση του κεντροδεξιού Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος στο Βελιγράδι.Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα ανήκει στην Σοσιαλιστική Διεθνή.Τυχαίο ;



Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βελιγραδίου στη μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση που γίνεται εδώ και χρόνια εν όψει των προγραμματισμένων για το 2012 εκλογών.
Η διαδήλωση διοργανώθηκε από τον Τόμισλαβ Νίκολιτς, αρχηγό του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, που αποτελεί το αντιπολιτευόμενο κόμμα με τη μεγαλύτερη επιρροή, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, και τον μεγαλύτερο αντίπαλο του κυβερνώντος Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος.
Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Τόμισλαβ Νίκολιτς έδωσε διορία δύο μηνών στην κυβέρνηση για να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, προειδοποιώντας ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό, τον Απρίλιο, θα ξεκινήσουν διαρκείς διαδηλώσεις.

Στρατιωτικές ασκήσεις έγιναν στο Κιλκίς, για την αντιμετώπιση και καταστολή διαδηλωτών σε κατοικημένες περιοχές.


Ολοκληρώθηκε χτες η άσκηση με σενάριο που προβλέπει την καταστολή πλήθους
 
Mε την άσκηση - επίδειξη αντιμετώπισης διαδηλωτών από στρατιωτικές δυνάμεις και καταστολής πλήθους σε κατοικημένες περιοχές, ολοκληρώθηκε χτες το «σεμινάριο» προετοιμασίας για ρόλους εσωτερικής καταστολής των επιτελών των Σχηματισμών Μάχης (Battle Group) της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ευρωστρατός). Η συγκεκριμένη άσκηση, που έγινε σε στρατόπεδο στην Κορομηλιά Κιλκίς, ήταν το επιστέγασμα του «σεμιναρίου» που είχε ως αντικείμενο την «ασφαλή εκκένωση αμάχων».
Η άσκηση και το «σεμινάριο» έγιναν υπό την ευθύνη της71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, που εδρεύει στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Επί της ουσίας, είναι μέρος της εκπαίδευσης για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν λαϊκές κινητοποιήσεις εντός και εκτός των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Νέα βομβιστική επίθεση στη Σφεντόνα – η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Για δεύτερη φορά η ΣΦΕΝΤΟΝΑ, το στέκι των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης γίνεται στόχος βομβιστικής επίθεσης
Τη στιγμή που ο λαός και η νεολαία στενάζουν κάτω από τη πολιτική του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, και σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνουν την αγωνιστική τους διάθεση, το στέκι ΣΦΕΝΤΟΝΑ των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, δέχεται (το βράδυ της 4ης προς 5η Φλεβάρη) για δεύτερη φορά βομβιστική επίθεση με μηχανισμό μεγάλης ισχύος, που από τύχη δεν προκάλεσε θύματα. Είναι ένας ακόμα κρίκος μιας αλυσίδας επιθέσεων σε κινηματικούς χώρους, στέκια νεολαίας, μεταναστών, και γραφεία αριστερών οργανώσεων και καταλήψεις πανελλαδικά. Είναι μια ακόμα μορφή καταστολής, που πηγαίνει χέρι-χέρι με την καθημερινή τρομοκρατία των ομάδων ΔΙΑΣ, το χτύπημα των διαδηλώσεων από τα ΜΑΤ, τις διώξεις αγωνιστών, της καταπάτησης του ασύλου, τις παρακρατικές επιθέσεις ρατσιστικών-φασιστικών ομάδων. Είναι η τρίτη φορά από το 2008 που γίνεται βομβιστική επίθεση σε στέκι νεολαίας στη Θεσσαλονίκη.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Κλιμακώνονται οι πιέσεις αποχώρησης προς Μουμπάρακ



Χιλιάδες κόσμου παρέμεναν μέχρι αργά χτες βράδυ στην πλατεία Ταχρίρ, όπου, μετά από δύο ημέρες αιματηρότατων συγκρούσεων ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές και ομάδες παρακρατικών - «οπαδών» του Χόσνι Μουμπάρακ, επικρατούσε ηρεμία. Από νωρίς, ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε όλη την ευρύτερη περιοχή, είχαν τοποθετήσει σημεία ελέγχου και τανκς και έλεγχαν εξονυχιστικά, μαζί με ομάδες εθελοντών από τους διαδηλωτές, όσους προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την πλατεία για να αποτρέψουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, την είσοδο οπλισμένων «φιλοκαθεστωτικών», που τελικά πραγματοποίησαν μια μικρή διαδήλωση αρκετά μακριά.
Η αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ από την προεδρία ήταν σχεδόν το μοναδικό σύνθημα του πλήθους που συγκεντρώθηκε και το οποίο ήταν εντυπωσιακό σε όγκο, αν και μικρότερο από τη διαδήλωση της Τρίτης. 

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ: SOS ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε τις καρκινικές μεταλλάξεις που γίνονται στον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας.

Ο Άρειος Πάγος αρνείται δικαιώματα εργαζομένων σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε αντίθεση με παλαιότερες αποφάσεις του.

Πολλά δικαστήρια έχουν εξελιχθεί σε βιομηχανία κήρυξης των απεργιών ως παράνομων, παρά το γεγονός ότι αφαιρούνται καίρια δικαιώματα εργαζομένων.

Λενινισμός ή Tροτσκισμός .Mια αναγκαία ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση


 Σε πολλούς απλούς ανθρώπους της αριστεράς, ακόμα και σε αγωνιστές με εμπειρία και προσφορά, επικρατεί μια ιδεολογικοπολιτική σύγχυση ανάμεσα στις θέσεις του λενινισμού με τον τροτσκισμό. Αυτό σ' ένα βαθμό είναι εξηγήσιμο.
Η υποχώρηση της αριστεράς σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, η πτώση των καθεστώτων του παλινορθωμένου καπιταλισμού, η γενική αντικομμουνιστική αστική εκστρατεία κάτω από το μανδύα του αντισταλινισμού, η επικράτηση συμβιβαστικών και ρεφορμιστικών αντιλήψεων που έγιναν και «θεωρία» έφερε πολιτική συσκότιση και ιδεολογική θολούρα. Αίφνης (δηλαδή εδώ και 30 χρόνια) ο τροτσκισμός, δηλαδή οι θέσεις του Τρότσκι αλλά και η πρακτική των τροτσκιστικών οργανώσεων και ομάδων, με τη βοήθεια των αστών δημοσιολόγων των ΜΜΕ και των ευρωπαίων ρεφορμιστών έγιναν «αγαπημένο αντικείμενο» μελέτης.

OΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ: ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ


Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

«Πίσω από τα διόδια και τις συμβάσεις τους βρίσκεται ένα φαραωνικό πρόγραμμα έργων, με στόχο το 2015 η ηπειρωτική Ελλάδα να έχει 24 χλμ κλειστών αυτοκινητοδρόμων ανά 100.000 κατοίκους, όταν η Γαλλία έχει 17 και η Γερμανία μόλις 15. Σε καιρούς κρίσης, κάτι τέτοιο αποτελεί παραλογισμό: οι περισσότερες συμβάσεις πρέπει να αναθεωρηθούν με εγκατάλειψη των αντίστοιχων έργων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την κλήση μέλους του Δ.Σ του συλλόγου φοιτητών της Νομικής και γραμματέα σπουδάζουσας της Νεολαίας Συνασπισμού



Η κλήση του μέλους του Δ.Σ του συλλόγου φοιτητών της Νομικής και γραμματέα σπουδάζουσας της Νεολαίας Συνασπισμού  Π. Σανταμούρη από τον εισαγγελέα κ. Μουζακίτη δεν μπορεί παρά να ενταχθεί στη συνέχιση της στοχοποίησης όσων εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε ανθρώπους που διεκδικούν με αγώνες τα δικαιώματα τους και τη  στοιχειώδη αξιοπρέπεια τους στη ζωή.