Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ξέρετε «πόσο αγαπητός και οικείος είναι στις ΗΠΑ;»...Αν ξέρουμε, λέει...


Ρητορικώ τω τρόπω το έθεσε ο κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα (στην «Ελευθεροτυπία»):
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ξέρετε
«πόσο αγαπητός και οικείος είναι στις ΗΠΑ;»...

*
Για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι είχαμε καταλάβει.
Για παράδειγμα:
  • Στις 11/5/99, το «μάτι» των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο τότε πρεσβευτής τους Ν. Μπερνς, ερωτηθείς για το ρόλο της Ελλάδας και του υπουργού της των Εξωτερικών στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, δήλωνε:
«Είμαστε ευτυχείς που οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Ελλάδα στο θέμα της κρίσης στο Κόσσοβο. Ποτέ οι δυο κυβερνήσεις, των ΗΠΑ και της Ελλάδας, δε συνεργάστηκαν τόσο στενά όσο στο θέμα αυτό. Είμαστε ευτυχείς... Εχουμε ταύτιση στόχων»!
  • Στις 11/4/99 εν μέσω των βομβαρδισμών και απαντώντας στο ερώτημα αν οι ΗΠΑ είναι ικανοποιημένες από την ελληνική κυβέρνηση, ο Μπερνς και πάλι δήλωνε:
«Ναι, είμαστε. Πολύ. Είχαμε πολύ στενή σχέση με την Ελλάδα από την αρχή αυτής της σύρραξης και είμαστε ικανοποιημένοι που η Ελλάδα πληροί τις νατοϊκές της υποχρεώσεις».

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


 Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι εργαζόμενοι σήμερα με την ενότητα και τον αγώνα τους δίνουν απάντηση στα εγκληματικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά και στις οργανωμένες κυβερνητικές προβοκάτσιες που θέλουν τη διάσπαση του λαϊκού κινήματος.
Η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή να βυθίσει τη χώρα σε μια βαθιά κοινωνική κρίση, να μας βυθίσει στην ύφεση. Οι εργαζόμενοι όμως δεν θέλουν να πηγαίνουν χωρίς βίζα στις ΗΠΑ. Οι εργαζόμενοι θέλουν δουλειά, μισθούς και δυνατότητα να ζήσουν ένα μέλλον με αξιοπρέπεια γι αυτούς και τα παιδιά τους. Γι αυτό παλεύουν. Και θα απαντήσουν με ενότητα, με αγώνα, έναν αγώνα που θα έχει βάθος. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και ενότητα. Και αυτό το μήνυμα βγαίνει από τη σημερινή συγκέντρωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη μαζική και μαχητική συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία και στις συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και υπέρ μιας άλλης πολιτικής διεξόδου από την κρίση.
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να ανακληθούν τα κυβερνητικά αντικοινωνικά μέτρα, μέχρι να ακυρωθεί το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας και να ανατραπεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας που οδήγησε σε λιτότητα, φτώχεια και ανεργία σε βάρος των εργαζομένων.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα συλλαλητήρια που οργανώνουν σε όλη τη χώρα την Τρίτη, 16/3, στις 6.00 το απόγευμα (στην Αθήνα, στα Προπύλαια) τα συντονιστικά των πρωτοβάθμιων σωματείων.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΟΝΔΟΥΡΑ - Προς σύσταση συντακτικής συνέλευσης το λαϊκό κίνημα

Στόχος του λαϊκού κινήματος παραμένει η σύσταση συντακτικής συνέλευσης και τοΕθνικό Λαϊκό Μέτωπο Αντίστασης (FNRP - πρόκειται για τη μετεξέλιξη του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης ενάντια στο Πραξικόπημα) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στις διαδικασίες με αυτό το στόχο, όπως ανέφερε προχτές σε συνέντευξη Τύπου.
DSCI0293 by onesolutionrevolution.
Το FNRP διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 του Ιούνη, ακριβώς ένα χρόνο μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος και την ανατροπή του Προέδρου Μανουέλ Σελάγια. Η συντακτική συνέλευση θα «αντιπροσωπεύει τη θέληση του λαού να οικοδομήσει μία πραγματική δημοκρατία και να μετασχηματίσει το σύστημα αδικίας και καταστολής που έχει επιβάλει η ολιγαρχία», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ διευκρινίζεται ότι η δεύτερη πανεθνική συνάντηση για την «Επανίδρυση της Ονδούρας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 του Μάρτη στην Εσπεράνσα».

Γράφει ο Red Star - Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά ! Βούλιαξε η Αθήνα από τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.

Περισσότερος λαός από κάθε άλλη φορά!Πραγματικό ποτάμι διαδηλωτών!


'Ωρα 12:40 Η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ κατευθύνεται στην Ομόνοια μέσω Πανεπιστημίου
'Ωρα 12:40 Η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ κατευθύνεται στην Ομόνοια μέσω Πανεπιστημίου


Φωτογραφία από το http://www.newsit.gr

 Με συντηρητικούς υπολογισμούς , από video και φωτογραφίες  που έχουμε στην διάθεση μας από φίλους , μπορούμε να πούμε ότι  ο κόσμος που μαζεύτηκε και στις 2 συγκεντρώσεις και τις πορείες του ΠΑΜΕ-ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ στην ΑΘήνα , ήταν τουλάχιστον 35.000 .Το λιγότερο ξανατονίζω για να μην παρεξηγηθώ!

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ



Οι βιομήχανοι δεν παραιτούνται των απαιτήσεων τους να αξιοποιηθούν οι πρώην ΔΕΚΟ για λογαριασμό της κερδοφορίας τους και όλες οι υποδομές, που με ιδρώτα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
Οι βιομήχανοι βαφτίζουν αγκυλώσεις τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και θέλουν την πλήρη κατάργησή τους. Και όλα αυτά στο όνομα της «πατρίδας», δηλαδή της κερδοφορίας τους.
Ο ΣΕΒ ακόμα λέει ότι το μοντέλο της κρατικοδίαιτης ανάπτυξης έχει τελευτήσει. 
Δεν τελεύτησε κανένα μοντέλο επιδοτούμενης ανάπτυξης. Αυτό που τελεύτησε είναι ο καπιταλισμός που είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και πρέπει να ανατραπεί.

Στο Ροστόκ όπως στο Σκαραμαγκά !

    Oι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Νόρντικ στο Ροστόκ της Γερμανίας διαδηλώνουν κατά της απώλειας θέσεων εργασίας από την πώληση της εταιρείας. Ο Σκαραμαγκάς απέχει τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα από το Ροστόκ, τα προβλήματα όμως των εργατών δεν είναι μόνον τα ίδια, αλλά και αλληλένδετα.


    Πηγή:www.avgi.gr

    Συγκλόνισαν την Χιλή 3 μεγάλοι σεισμοί μέσα σε 27 λεπτά! 6,9 Ρίχτερ ο πρώτος, 6,7 ο δεύτερος και 6 ο τρίτος.

    Ξαναεπισκέφτηκε τη Χιλή ο Εγκέλαδος τρεις φορές μέσα σε μισή ώρα! Ο πρώτος ισχυρότατος σεισμός 6,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ(η αρχική εκτίμηση ήταν για 7,2, όμως γρήγορα οι σεισμολόγοι τον υπολόγισαν 6,9) έγινε στην περιοχή Libertador 152 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγκο.



    Ο σεισμός έγινε την ώρα της ορκωμοσίας του νέου πρόεδρου της Χιλής Sebastian Pinera 
    Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι , ούτε κάποια αναφορά για θύματα προς το παρόν.



    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

    Η επίθεση στον εργαζόμενο λαό εξελίσσεται ταχύτατα.
    Καθημερινά ανακοινώνονται νέα και σκληρότερα μέτρα που κάνουν τις εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες για τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου εφιαλτικές.
    Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και αυτά που ακολουθούν δεν είναι αποσπασματικά αλλά αφορούν στον πυρήνα της σχέσης κεφαλαίου και εργασίας και όχι σε ορισμένες πλευρές της. Δίνουν τη δυνατότητα στο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο, να χρησιμοποιεί την εργατική δύναμη και τη ζωή του εργαζόμενου όπως απαιτούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
    Αυτό ακριβώς έχουν αποφασίσει και προωθούν οι ιμπεριαλιστές της Ευρώπης και των ΗΠΑ μέσω των οργανισμών και μηχανισμών που ελέγχουν και χρησιμοποιούν, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
    Σε αυτές τις εφιαλτικές ανατροπές σε βάρος των εργαζόμενων, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του ευθυγραμμίζονται ολοκληρωτικά και με τον πιο ξεδιάντροπο και δουλικό τρόπο. Αυτόν τον εφιάλτη υποστηρίζουν με ιδιαίτερη θέρμη τόσο η ΝΔ όσο και το ΛΑΟΣ καθώς και όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος.
    Το αστικό πολιτικό προσωπικό σκύβει όλο και περισσότερο το κεφάλι και εκλιπαρεί καθημερινά και σε όλους τους τόνους τα μεγάλα του αφεντικά. Και αυτά, με τη σειρά τους, αποθρασύνονται όλο και περισσότερο, απαιτώντας νέα πιο σκληρά μέτρα.
    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτές τις συνθήκες κλιμακώνεται η πιο άγρια και βάναυση επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και σε όλους τους εργαζόμενους.
    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε και ψήφισε
    βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που θα επιφέρουν δυσβάσταχτο πλήγμα στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα.
    Μειώνει τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας και τα επιδόματα σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ. Και παράλληλα, στρώνει το δρόμο για αντίστοιχες απαιτήσεις του κεφαλαίου στον ιδιωτικό τομέα. Παγώνει μισθούς και συντάξεις. Αυξάνει το ΦΠΑ και τους φόρους σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.
    Ακολουθεί “νέο” πακέτο μέτρων με αιχμή τις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό. Επί τάπητος έχουν τεθεί η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απελευθέρωση των απολύσεων, η γενίκευση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, η ανασφάλιστη εργασία, το ξεθεμελίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, η μεγαλύτερη όξυνση των ταξικών φραγμών σε Παιδεία και Υγεία.
    Είμαστε μπροστά σε βαθιές ανατροπές, που θα σαρώσουν τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις εναπομείνασες κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού.
     Στην πρωτόγνωρη επίθεση απαιτείται πρωτόγνωρη αντίσταση!

    Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές πορείες στην Αθήνα.

    Μαζικές, με παλμό και συνθήματα, ήταν οι πορείες που οργάνωσαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
    Χιλιάδες νέοι και νέες, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι βρίσκονται στους δρόμους, εκφράζοντας την αγανάκτηση και τον θυμό τους για τα νέα οικονομικά μέτρα που ψήφισε η Βουλή και τα οποία πλήττουν, κατά κύριο λόγο, το εισόδημα των μικρομεσαίων.
    «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» είναι τα κεντρικά συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.
    Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας και κατέληξε στην οδό Πατησίων, όπου συναντήθηκε με αυτήν της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Πηγή:www.zougla.gr

    Τεράστια συμμετοχή του κόσμου στις πορείες του ΠΑΜΕ και των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Εκτενή επεισόδια αυτή την ώρα στην Αθήνα

    Επεισόδια με ΜΑΤ και δακρυγόνα στο κέντρο της Αθήνας

    Με συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημαδεύονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί οι συμπλοκές ενώ έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών στην Ομόνοια. Οι συμπλοκές μεταφέρθηκαν μέχρι την Πειραιώς. Αντεξουσιαστές και ΜΑΤ, ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις. Στα Προπύλαια ένας πολίτης τραυματίστηκε από πέτρα στο κεφάλι. Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν και στην Πατησίων, με την αστυνομία να προχωρεί σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στο ύψος της Στουρνάρη όταν τα ΜΑΤ έκοψαν την πορεία, εκεί όπου βρισκόταν το μπλοκ των αντεξουσιαστών. Επίσης ομάδα αντεξουσιαστών έσπασε βιτρίνες καταστημάτων, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου που συμμετείχε στην πορεία. Τεράστια είναι η συμμέτοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ αλλά και της των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
    Στην απεργιακή μάχη συμμετέχουν και οι αστυνομικοί, οι οποίοι αντιδρούν στην περικοπή του 13ου, 14ου μισθού και των επιδομάτων. Στις 18:00 το απόγευμα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    www.sigmailive.com

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - «Εθνικό» ό,τι συμφέρει την πλουτοκρατία


    Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Παπανδρέου στις ΗΠΑ και πίεση να προχωρήσουν οι αντιλαϊκές ανατροπές
    Πλειοδοσία αντιλαϊκών μέτρων κάνουν μεταξύ τους κυβέρνηση και ΝΔ, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη να πάρει ταξική απάντηση η ενιαία στρατηγική τους
    Σταθερή στη θέση πως «εθνικό είναι ό,τι συμφέρει την πλουτοκρατία», η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει από τη μια να βάζει πλάτες στα αντιλαϊκά μέτρα και από την άλλη συμπλέει με την πιο ενεργό εμπλοκή της εγχώριας πλουτοκρατίας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, όπως προωθείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
    Χαρακτηριστική είναι η στάση που κράτησε απέναντι στο ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Πρώτα απ' όλα έσπευσε να χαιρετίσει την «επιτυχία» για την κατάργηση της βίζας, διεκδικώντας μάλιστα μερίδιο από τη δόξα, αφού παρέπεμψε στη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία έκανε λόγο για επιτυχή κατάληξη μιας «σημαντικής εθνικής προσπάθειας», που είχε ξεκινήσει με την επίσκεψη που έκανε η ίδια στις ΗΠΑ το Μάρτη του 2006 και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των τρομο-συμφωνιών τον Ιούνη του 2009 στην Κέρκυρα.

    Νέος γύρος επισκευών - Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων «θα ξανακλείσει για ένα χρόνο»


    Το CERN θα χρειαστεί να απενεργοποιήσει ξανά τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) για διάστημα έως και ενός χρόνου, ανέφερε χτες το BBC επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής των εργασιών.
    Ο Δρ Στιβ Μάγιερς, διευθυντής Επιταχυντών και Τεχνολογίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας, φέρεται να δήλωσε ότι το γιγάντιο μηχάνημα θα πρέπει να τεθεί εκτός λειτουργίας στα τέλη του 2011 και δεν θα φτάσει τη μέγιστη δυνατή ισχύ του πριν από το 2013 το νωρίτερο.

    Νέα επίθεση ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα


    Ο Γιώργος Τούσσας, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, με παρέμβασή του σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κούβα, επεσήμανε τα εξής:

    «Η νέα επίθεση του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου (Ε.Κ.), ενάντια στη σοσιαλιστική  κυβέρνηση και το λαό της Κούβας, με το απαράδεκτο ψήφισμά του, με πρόσχημα το θάνατο από απεργία πείνας  του κουβανού ποινικού κατάδικου Ορλάντο Σαπάτα Ταμάγιο - παρά τις προσπάθειες των κουβανικών υπηρεσιών υγείας να αναστρέψουν την κατάσταση της υγείας του - εντάσσεται στην αντικομουνιστική εκστρατεία την οποία καθοδηγεί η Ε.Ε και πρωτοστατεί το Ε.Κ. Αποτελεί μέρος της αντισοσιαλιστικής επίθεσης και της απροκάλυπτης ιμπεριαλιστικής επέμβασης της Ε.Ε. ενάντια στο νησί της επανάστασης, όπως εκφράζεται με την απαράδεκτη Κοινή Θέση της ΕΕ κατά της Κούβας, που μοναδικό στόχο έχει την ανατροπή της σοσιαλιστικής εξουσίας.

    ΚΑΒΑΛΑ - Να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικοί από το λιμάνι. Μαχητική κινητοποίηση την Κυριακή από Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής και το ΠΑΜΕ



    Οι διαδηλωτές σπάνε τον αστυνομικό κλοιό και κατευθύνονται
     προς το πλοίο των μακελάρηδων
    Αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ να μετατρέψουν την Καβάλα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, έδωσε το πρωί της Κυριακής το φιλειρηνικό και ταξικό εργατικό κίνημα, διαδηλώνοντας στην πόλη, με αφορμή την έλευση στο λιμάνι της αμερικάνικης φρεγάτας «FFG32 John L. Hall», όπου θα παραμείνει μέχρι και αύριο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικάνικη φρεγάτα, με πλήρωμα περίπου 200 ατόμων, συμμετέχει στη δύναμη του ΝΑΤΟ στον Περσικό. Πριν τον ελλιμενισμό της στην Καβάλα, είχε αράξει, για περίπου μία εβδομάδα, στο λιμάνι της Σούδας. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της «ξεκούρασης» των μισθοφόρων να «επισκεφθεί» και άλλα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «τουρ» στα ελληνικά λιμάνια, ανάμεσα σε άλλα στόχο έχει να σφυγμομετρήσει και τις λαϊκές αντιδράσεις.

    Εργατικό Eπαναστατικό Κόμμα-7 μήνες φυλάκιση στον διαδηλωτή οικοδόμο σύντροφο Θάνο Ζαμπέτη


    H ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΟΥ 2009»* 

    7 μήνες φυλάκιση  στον διαδηλωτή  οικοδόμο σύντροφο  Θάνο Ζαμπέτη 
    Η πρώτη καταδίκη συντρόφου, για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2009, εκδόθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010. Ο σύντροφος Θάνος Ζαμπέτης, εργάτης-οικοδόμος, καταδικάστηκε σε 7μηνη φυλάκιση με τις κατηγορίες της «απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης» (κατά αστυνομικού) και της «εξύβρισης».
    Ο Θάνος  Ζαμπέτης, συμμετείχε στη διαδήλωση μνήμης και αγώνα στις 6  Δεκεμβρίου 2009, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ήταν στην περιφρούρηση του ΕΕΚ, όταν το μπλοκ του ΕΕΚ δέχθηκε την απρόκλητη και δολοφονική επίθεση από την Ομάδα ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, της αστυνομίας. 


    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Πάγκαλος ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA


    Με αφορμή τη συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Πάγκαλος ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:
    Ο κ. Πάγκαλος, με τη γνωστή αμετροέπεια που τον διακρίνει, επέλεξε να στοχοποιήσει τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι σχετίζεται με την επίθεση απέναντι στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, όταν είναι γνωστό ότι αμέσως μετά το επεισόδιο τόσο ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν το γεγονός.

    Απεργιακό μπαράζ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !


    thumb
    Κατεβάζουν τα ρολά την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.
    Στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα διοργανώσουν πορεία στη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα έχει στην Ομόνοια πορεία και το ΠΑΜΕ.

    ΙΑΠΩΝΙΑ - Επίσημες αποκαλύψεις για τα μυστικά πυρηνικά των ΗΠΑ


    Και επίσημα επιβεβαίωσε χτες η Ιαπωνία την ύπαρξη μυστικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ την περίοδο του λεγόμενου «Ψυχρού πολέμου», βάσει των οποίων επιτρεπόταν η υποτίθεται παράνομη είσοδος αμερικανικών πολεμικών πλοίων με πυρηνικά όπλα σε ιαπωνικά λιμάνια. Αυτό είναι το κεντρικό πόρισμα έρευνας που διενήργησε επιτροπή ειδικών με εντολή της σημερινής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Γιούκιο Χατογιάμα, έπειτα και από τον αποχαρακτηρισμό πρώην απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων της δεκαετίας του '60 που φυλάσσονταν στις ΗΠΑ.