Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μαύρο Φως...Από τη στήλη "Πατριδογνωμόνιο" του Κυριακάτικου ΡΙζοσπάστη.Γράφει η Λιάνα Κανέλλη.

Μαύρο Φως



Πάνω στο αίμα των σκιτσογράφων και των άλλων θυμάτων της μαύρης επίθεσης, της αποτρόπαιης δόλιας εκτέλεσης ανθρώπων με απώτερο στόχο την παραγωγή ενός θεάματος τρόμου, αρχίζει να χτίζεται δυστυχώς η καρικατούρα της «Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας»... Γιγάντιες λαϊκές μάζες σπρώχνονται να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους, είτε με παραλυτική τελετουργική σιωπή είτε με μεγαλόστομη φλυαρία του εύκολου διαδικτυακού πένθους.

H κυβέρνηση είχε συνειδητά αποφασίσει το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.


Δήλωση μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Ελένης Μαύρου Για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών 


Δυστυχώς, οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν αυτό που καταγγέλλαμε εδώ και αρκετό καιρό: αυτή η κυβέρνηση είχε συνειδητά αποφασίσει το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών και όλες οι ενέργειες της εξυπηρετούσαν αυτόν τον σκοπό. Η απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης χρησιμοποιείται απλώς ως άλλοθι για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Για τον ευρωατλαντισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μάη του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε: 

«Αποτελεί στόχο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Αμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Ακτιου. Δε θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του». Επίσης, έκανε και κάνει και σήμερα μια γενικόλογη αναφορά για ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας στο πλαίσιο του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη.