Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μ-Λ ΚΚΕ : H ηγεσία του ΠAΣOK μετά τον προεκλογικό της εκβιασμό περιφρονεί προκλητικά τη λαϊκή ψήφο και συνεχίζει «χωρίς υπαναχωρήσεις» την αντιλαϊκή πολιτική.

Tο αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών αποτύπωσε τη βαθιά λαϊκή αποδοκιμασία για την κυβερνητική πολιτική. Tο μήνυμα που εισέπραξε η ηγεσία του κυβερνητικού κόμματος είναι ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο. Πολύ περισσότερο που αυτό δόθηκε μετά από έναν πρωτοφανή εκβιασμό που άσκησε προεκλογικά η κυβερνητική προπαγάνδα. Mέχρι την τελευταία στιγμή, ακόμα και την ημέρα των εκλογών, ο Γ. Παπανδρέου πιεστικά εκβίαζε τους ψηφοφόρους με διπλό τρόπο: Mε τον εκφοβισμό ότι αν δεν εκφρασθεί η υποστήριξη στην κυβερνητική πολιτική με την υπερψήφιση των συνδυασμών του ΠAΣOK «θα κινδυνεύσει η σταθερότητα της χώρας» και «θα οδηγηθεί η χώρα στη χρεωκοπία». Mε την απειλή ότι αν αμφισβητηθεί με την ψήφο η πολιτική της κυβέρνησης, θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
Aν και η λαϊκή ψήφος δεν έμεινε ανεπηρέαστη από αυτά τα διλήμματα, σημαντικές μάζες τα αγνόησαν και τα απέρριψαν. Oι συνδυασμοί που συγκρότησε το ΠAΣOK γνώρισαν μια μεγάλη καθίζηση ψήφων. Πάνω από 1.000.000 εκλογείς, που στις βουλευτικές εκλογές του 2009 αλλά και στις εκλογές για την Tοπική Aυτοδιοίκηση του 2006 είχαν δώσει την ψήφο τους στο ΠAΣOK, του έστρεψαν αυτήν τη φορά την πλάτη.

Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας : Για το εκλογικό αποτέλεσμα του β γύρου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Για το εκλογικό 

αποτέλεσμα

του β γύρου


Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες Ικαριώτες που τελικά μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες όξυνσης και σε πείσμα όλων των σειρήνων, στήριξαν και ενίσχυσαν αποφασιστικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δίνοντας της το 47% των ψήφων.
Σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες, με τις πολιτικές προβοκάτσιες της ΝΔ δια του κ. Καμμένου, τις οποίες παρέλαβε τοΠΑΣΟΚ μιλώντας για συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, με ανοιχτές προβοκάτσιες (όπως ο εμπρησμός στον ΧΑΔΑ  του Αγίου Κηρυκου), τις ψευδολογίες (όπως οι προσφορές ηλεκτρικών συσκευών), τις συκοφαντίες, τον αντικομουνισμό. Την ανοιχτή παρέμβαση των μεγάλων  εκδοτικών συγκροτημάτων τύπου όπως του οργανισμού Λαμπράκη με τα ΝΕΑ και την Καθημερινή του κ. Αλαφούζου καθώς και την παρέμβαση μέρους του εφοπλιστικού κεφαλαίου όπως οι προκλητικές ανακοινώσεις του κ. Σπανού, όλα αυτά συνέθεσαν μια εξαιρετικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, που οδήγησαν στον να μην συζητιούνται τη δεύτερη εβδομάδα οι θέσεις και οι προτάσεις των συνδυασμών, να μην υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση, αλλά  μια καλά στημένη επιχείρηση συκοφάντησης και λασπολογίας, στην οποία προσπαθήσαμε να απαντήσουμε όσο μας ήταν δυνατό.  

Ξαναχτύπησαν ρατσιστές σε βάρος του Μπαλοτέλι .Συνθήματα ακροδεξιών κατά του Ιταλού διεθνή

Ρεπορτάζ από to website, www.enet.gr

Οι έντονες αποδοκιμασίες που βίωσε ο Μάριο Μπαλοτέλι και τα ρατσιστικά συνθήματα που ξανακούστηκαν σε βάρος του από Ιταλούς ακροδεξιούς οπαδούς, έγιναν μείζον θέμα στον ιταλικό Τύπο. Στο χθεσινοβραδινό ισόπαλο (1-1) φιλικό της Ιταλίας με τη Ρουμανία στην Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας, ο 20χρονος διεθνής φορ των «ατζούρι» με καταγωγή από την Γκάνα, στα 60 λεπτά που έπαιξε έγινε άθελά του το πρόσωπο του αγώνα.
Η «Messaggero» στην ηλεκτρονική της έκδοση έχει ως τίτλο: «Η Ιταλία απέτυχε στο φιλικό σε μια βραδιά ρατσισμού». Για τα όσα έγιναν σε βάρος του φορ της Μάντσεστερ Σίτι, αναφέρει ότι 100 ακροδεξιοί από τη βόρειο Ιταλία από το πρώτο λεπτό του αγώνα κάθε φορά που ο Μπαλοτέλι ερχόταν σε επαφή με την μπάλα αποδοκιμαζόταν έντονα. Παράλληλα φώναζαν συνθήματα με περιεχόμενο: «Δεν υπάρχουν νέγροι Ιταλοί» και «Στην Ιταλία θέλουμε μόνον Ιταλούς». Μαζί τους αποδοκίμαζαν τον νεαρό ποδοσφαιριστή και οι Ρουμάνοι οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες του αυστριακού γηπέδου.

Μας ήρθε ένα ΠΑ(ΣΟΚ) που ούτε το καταλάβαμε

ΠΑΝΟΣ -ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Κ.Κ.Ε - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τον προϋπολογισμό και τα νέα μέτρα Κυβέρνησης – ΕΕ




Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, διαμόρφωσε έναν κρατικό προϋπολογισμό άγριας ληστείας και βασανισμού όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος των μονοπωλίων, που πρέπει να συναντήσει εκτός από την οργή και την οργανωμένη αγωνιστική λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης και ανατροπής.
Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι δεν θίγει τους μισθούς και τις συντάξεις. Με τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ  για το σύνολο των προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, στη ΔΕΗ και στα εισιτήρια, με την περαίωση, οδηγούν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην απόγνωση.
Οι νέες δραστικές περικοπές στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία  και η απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών από τις όποιες εισφορές τους βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την καταβολή των συντάξεων και τη στοιχειώδη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων. Η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση θα επιδεινωθεί.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τον Προϋπολογισμό του 2011 - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ


Ο Προϋπολογισμός του 2011 ολοκληρώνει την προσπάθεια αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την τρόϊκα και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Τα νέα εισπρακτικά μέτρα ύψους 13,5 δις δίνουν την χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία αφού θα την βυθίσουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και θα δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικής διάλυσης.
Τα νέα μέτρα βασίζονται σε μία εν πολλοίς πολιτικά μεθοδευμένη, αναθεώρηση προς τα πάνω του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους με την οποία για πρώτη φορά στα δημοσιονομικά χρονικά της χώρας, εντάσσονται οι ΔΕΚΟ και τα ελλείμματά τους στη γενική κυβέρνηση, - πράγμα που επίσης δεν συνέβαινε και δεν συμβαίνει στις περισσότερες, αν όχι σε όλες, τις χώρες της ΕΕ- εκτινάσσοντας έτσι έλλειμμα και χρέος.
Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου συνεχίζουν ακάθεκτοι και το 2011 το έργο που ξεκίνησαν το 2010, στο δρόμο που τους χαράζει το ΔΝΤ και η ΕΕ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που στάθηκε ανίκανη να υλοποίησει τον Προϋπολογισμό του 2010, απαιτεί από τους ίδιους που πλήρωσαν το τίμημα της λεγόμενης «δημοσιονομικής προσαρμογής» να το πράξουν κάτι άνάλογο και το 2011 σε εντονότερο βαθμό!

Μια απάντηση στον κ. Διαλεγμένο...

 ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Του Παναγιώτη Βογιατζή
Διάβασα τη συνέντευξη του κ. Διαλεγμένου(*) στο «7» της Κ. Ε. της 7ης Νοεμβρίου και μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το παθαίνω αλλά ο κ. Διαλεγμένος ξεπέρασε κάθε όριο αντοχής μου, οπότε αποφάσισα να γράψω τα παρακάτω και να τα στείλω ως απάντηση στο έντυπο που φιλοξένησε τη συνέντευξη. Ωστόσο, το εν λόγω έντυπο αρνήθηκε (σιωπηλά) να τη δημοσιεύσει και – το κυριότερο – δεν είδα πουθενά κάποιου είδους απάντηση στο παραλήρημά του από τη διανόηση της χώρας μας (**). Πιστεύω ακράδαντα ότι τέτοιες απόψεις δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητες ούτε αναπάντητες, πολύ περισσότερο όταν προέρχονται από έναν άνθρωπο «των τεχνών», τρομάρα του. (Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=220331 )

Ο κ. Διαλεγμένος, που «δεν ψηφίζει εδώ κι 25 χρόνια», (πρώτο κατόρθωμα), τα έχει υποτίθεται με το πολιτικό σύστημα κι αυτούς που κυβερνούν. Μεγάλη δουλειά θα μου πείτε. Το 80% του κόσμου τα ίδια λέει. Ναι, αλλά ο κ. Διαλεγμένος κουβαλάει μαζί του μαχαίρι (δεύτερο κατόρθωμα), κι άμα δει λέει μπροστά του πολιτικό που έχει κυβερνήσει, δεν ξέρει κι αυτός τι θα του κάνει. Βέβαια, φαντάζομαι ότι θα έχει συναντήσει πολλές φορές τέτοιους πολιτικούς, αλλά φαίνεται ότι πηγαίνουν στα θέατρα όπου παίζει ή παίζονται έργα του μεταμφιεσμένοι.

60 νέες απολύσεις εργαζομένων στην εταιρεία ταχυμεταφορών HDL !

Η Γερμανικών συμφερόντων πολυεθνική ταχυμεταφορών HDL, μετά τις 150 απολύσεις που έχει κάνει την τελευταία διετία στις δύο θυγατρικές της εταιρείες στην Ελλάδα την «DHL Express Hellas» και «European Air Transport», προχωράει σε 60 νέες απολύσεις εργαζομένων με τη μέθοδο της «εθελουσίας εξόδου», δηλαδή με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων.
To ΠΑΜΕ όπως τόνισε και ο εκπρόσωπός τoυ στην κοινή Γενική Συνέλευση των δύο σωματείων των παραπάνω θυγατρικών της HDL, που έγινε το Σάββατο 13-11-2010, θα είναι σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στον αγώνα τους να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος με οποιοδήποτε τέχνασμα και τρόπο.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην DHL να πουν ΟΧΙ στις απολύσεις που σχεδιάζονται. Να οργανώσουν αποφασιστικά και να μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους.

«... σκοτώθηκαν έξω... »- Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Καρατζαφέρης - Παττακός, 21/4/2002, επί τη επετείω της «εθνικής επαναστάσεως», τα λένε σαν δυο καλοί φίλοι, στο κανάλι του ΛΑ.Ο.Σ.


«Καταθέτουμε και πάλι τη λύπη μας για όσους σκοτώθηκαν έξω απ' το Πολυτεχνείο».
*
Με αυτήν τη φράση, ξεκινάει η χτεσινή ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με αυτόν τον άθλιο τρόπο, κατά τα γνωστά πρότυπα του «εξυπνακίστικου» καρατζαφερισμού, επιχειρείται από το ακροδεξιό παραμάζωμα να εισαχθεί από το παράθυρο η γνωστή ασφαλίτικη θεωρία περί «μη ύπαρξης νεκρών» στο Πολυτεχνείο.
Μάλιστα, κατά το ΛΑ.Ο.Σ., εκτός από το Πολυτεχνείο, ίσως να μην υπήρξε ούτε και η χούντα. Αν κρίνουμε δε από το γεγονός ότι ο Καρατζαφέρης συνηθίζει στην επέτειο του πραξικοπήματος να συναναστρέφεται με τους πραξικοπηματίες, όπως στις 21/4/2002 που φρόντισε να έχει καλεσμένο στο κανάλι του τον Παττακό, τότε, ακόμα κι αν υπήρξε χούντα - κατά το ΛΑ.Ο.Σ. - δε θα πρέπει να ήταν και τόσο κακή...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ THΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά ετοιμάζονται να δεσμεύσουν πραξικοπηματικά τη χώρα στο νέο, επικίνδυνο για την ειρήνη και για τα δικαιώματα των πολιτών, δόγμα του ΝΑΤΟ.

Το Σαββατοκύριακο στη Λισαβόνα η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα εγκρίνει το Νέο Στρατηγικό Δόγμα. Με αυτό το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει τον ρόλο διεθνούς επόπτη για ζητήματα ασφάλειας με τη δυνατότητα να επεμβαίνει στρατιωτικά όπου γης, ακόμα και σε χώρες μέλη του. Ουσιαστικά το νέο δόγμα υποκαθιστά και περιθωριοποιεί τον ΟΗΕ, στρατιωτικοποιεί τις διεθνείς σχέσεις και επισημοποιεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αυτό θα επιφέρει αύξηση των εξοπλισμών, νέες εντάσεις και νέους πολέμους.

Συνέντευξη του Π. Σκουρλέτη, εκπροσωπου Τύπου του ΣΥΝ στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Π. Τσουτσιας- Τ. Σαραντης)

-    Για τον προϋπολογισμό… Έχετε πει πολλές φορές σαν κόμμα ότι η Ελλάδα είναι ένα πειραματόζωο.. Τώρα μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχουν και άλλα, όπως η Ιρλανδία…
Ναι.. Γιατί, όπως ξέρετε, οι αντοχές τελειώνουν εδώ, αλλά κυρίως, όπως είχαμε πει από την αρχή, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει μόνο μια εθνική διάσταση. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα χαρακτηριστικά του δικού μας παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου. Είναι ένα  πρόβλημα που σχετίζεται με τη δομική κρίση της Ευρώπης και του νεοφιλελεύθερου μοντέλου. Όλο αυτό που πληρώνουμε τώρα, δηλαδή τι, την κρίση των δημόσιων χρεών, είναι ο  απόηχος, η συνέχεια της κρίσης των τραπεζών του 2008. Κατά συνέπεια, κάνουν λάθος όσοι το βλέπουν μεμονωμένα και δεν δείχνουν την τόλμη για ριζικές αλλαγές συνολικά στην ευρωπαϊκή δομή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναστρέψουμε αυτή την πορεία η οποία είναι καθοδική ούτως ή άλλως. Για μας περισσότερο ως χώρα. Αλλά ούτως ή άλλως…
-    Αυτό που λέτε, το έχουμε ακούσει και από τα κυβερνητικά στελέχη, ότι υπάρχει δομική κρίση και ότι χρειάζονται αλλαγές. Αλλά είναι εύκολο να γίνουν;…
Το ακούμε από τα κυβερνητικά στελέχη ως γενικώς μια παρατήρηση εκ μέρους τους, αλλά χωρίς τελικά να χαρακτηρίζει αυτή η εκτίμηση τις προτάσεις και την πολιτική τους. Γιατί  βλέπετε αυτή τη στιγμή αυτό που γίνεται με την τρόικα, με την Ευρώπη κ.λπ., έχουμε έναν εκ  νέου εκβιασμό αυτή τη στιγμή από τις Βρυξέλλες, που σχετίζεται με τον χρόνο εκταμίευσης της τρίτης δόσης, όπου ουσιαστικά ζητείται να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, 4-4,5 δις για φέτος…
-    Το ξέραμε αυτό… Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν το περιμέναμε….
.. Η κυβέρνηση το διέψευδε μέχρι και την παραμονή των εκλογών. Άρα;, εδώ έχουμε για πολλαπλή φορά μια υποκρισία.

"Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από 'δώ"

    Μαζικό αντιμνημονιακό χαρακτήρα είχαν οι διαδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις για την 37η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το σύνθημα "Ψωμί - παιδεία - ελευθερία" γίνεται και πάλι επίκαιρο, αποκτώντας νέο περιεχόμενο: Κυβέρνηση, ΔΝΤ και Ε.Ε. είχαν την τιμητική τους στα συνθήματα των διαδηλωτών, που απαίτησαν "την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία". Η βροχή και η βιασύνη της αστυνομίας να διαλύσει τις συγκεντρώσεις δεν στάθηκαν ικανές να πλήξουν τη μαζικότητα και τον ειρηνικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων.

    Πηγή :www.avgi.gr

    Ιωσήφ Στάλιν - Η απλή εξοχική κατοικία του «γκρέμισε» τους μύθους των καπιταλιστών και της δεξιάς.



    Ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να απομυθοποιηθούν κάποιες εικασίες ευρέως διαδεδομένες υπό μορφή αστικών μύθων για τον Ιωσήφ Στάλιν, υπήρξαν τα χθεσινά επίσημα... θυρανοίξια, 57 χρόνια μετά το θάνατό του, της ντάτσας του, του καλοκαιρινού σπιτιού του 12 χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα.


    Ούτε ειδική γραμμή του μετρό ούτε μυστικό τούνελ που να ενώνει το σπίτι με το Κρεμλίνο βρήκαν οι επιλεγμένοι δημοσιογράφοι, που ακολούθησαν την ομάδα των στελεχών των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας στην πρώτη αυτή δημόσια περιήγηση στην ντάτσα του ηγέτη της Σοβιετικής Ενωσης, δύο δεκαετίες περίπου μετά την πτώση της. Είδαν ένα καταφύγιο που είχε κατασκευαστεί το 1942, σύμφωνα με τον Σεργκέι Ντεβγιάτοφ, ιστορικό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSO).

    «... η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή»

    Η χτεσινή αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία ήταν ένα ακόμα μήνυμα απειθαρχίας και ανυπακοής
    Eurokinissi

    Χτες, στο κέντρο της Αθήνας ζωντάνεψαν τα αδικαίωτα συνθήματα του Νοέμβρη του 1973 και συνδέθηκαν με τα σημερινά αιτήματα: «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Χιλιάδες εργαζόμενοι, χιλιάδες νέοι και νέες συμμετείχαν στη μαζική αντιιμπεριαλιστική πορεία, τίμησαν τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης και, παράλληλα, ύψωσαν μια δυνατή φωνή αντίστασης στην κυρίαρχη πολιτική, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να υποταχθούν στη σύγχρονη βαρβαρότητα.
    Τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και άλλων μαζικών φορέων από τις τρεις το μεσημέρι είχαν «απλωθεί» στην οδό Σταδίου. Η δυνατή βροχή που ξεκίνησε ήταν η «αφορμή» για... να δυναμώσουν τα συνθήματα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς τα αφεντικά». Λίγο αργότερα η πορεία ξεκίνησε. Στην κεφαλή το πανό έγραφε: «Αντιμονοπωλιακή συμμαχία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και τη λαϊκή εξουσία». Ακολουθούσαν τα συνδικάτα, τα σωματεία και οι ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι, με τις σημαίες στα χέρια, φώναζαν: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για τις συγκοινωνίες

    Οι αυξήσεις στα κόμιστρα των αστικών συγκοινωνιών, οι μειώσεις προσωπικού και μισθών, καθώς και η συγχώνευση των συγκοινωνιακών φορέων, εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο διάλυσης των δημόσιων συγκοινωνιών στο πλαίσιο της γενικότερης απαξίωσης του δημόσιου τομέα. Η Τρόικα δεν δίνει παρά ένα άλλοθι στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε μια διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων εξπρές και ξεπουλήματος και των τελευταίων δημόσιων υπηρεσιών από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σε μια περίοδο όπου τα ασθενή οικονομικά στρώματα πλήττονται ολοένα και περισσότερο από τα βάρη της οικονομικής κρίσης, οι εργαζόμενοι καλούνται για μια ακόμη φορά να πληρώσουν τα σπασμένα.

    Καταγγελία ΕΕΚ Κ.Ο. Πάτρας

    Καταγγελία ΕΕΚ Κ.Ο. Πάτρας



    Καταγγέλουμε το πρωτοφανές πογκρόμ καταστολής σε βάρος της μαζικής πορείας για την επέτειο των 37 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην πόλη της Πάτρας. 
    Η προκλητική παρουσία των ΜΑΤ από την αρχή της διαδήλωσης που ξεκίνησε από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος, το απόγευμα της 17ης Νοέμβρης, εξελίχθηκε σε ένα όργιο αστυνομικής βίας. Στο ξεκίνημα ακόμα της πορείας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν πνίγοντας τους διαδηλωτές με βροχή ασφυξιογόνων αερίων και διαλύοντας όλα τα μπλοκ της πορείας, μαζί και το μπλοκ του ΕΕΚ. Μεγάλες ομάδες διαδηλωτών έτρεξαν στα στενά σπάζοντας από τον κύριο όγκο της πορείας, ενώ έγιναν προσαγωγές και υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας χτυπημένος από δακρυγόνο στο πρόσωπο. Τα μπλοκ ανασυγκροτήθηκαν στη συνέχεια και η πορεία ολοκληρώθηκε περνώντας από το μνημείο του δολοφονηθέντα καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα για να καταλήξει ξανά στο Παράρτημα.

    ΠΑΜΕ : Στον αντεργατικό κυνισμό του ΣΕΒ απαντάμε με αντεπίθεση

    Με περίσσιο κυνισμό και θράσος οι μεγαλοεπιχειρηματίες, μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου τους, επικαλούμενοι τις απολύσεις που κάνουν οι ίδιοι στον ιδιωτικό τομέα, απαιτούν να γίνουν μαζικές απολύσεις και στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, να επισπευσθούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, να ιδιωτικοποιηθεί ότι έχει απομείνει από το δημόσιο τομέα, να προτάσσονται οι επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που αφήνουν ασύδοτους τους εργοδότες και γενικά να ξεκαθαριστεί πλήρως και γρήγορα το έδαφος για να προβούν σε νέα ανεμπόδιστη επέλαση στο βιοτικό επίπεδο του λαού.

    ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
    ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ     


    «Σε δυο μέρες γίνεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα, στην Πορτογαλία, και οι αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Ένα μέρος αφορά την αντιπυραυλική ασπίδα που θα εγκατασταθεί στο Αιγαίο, στα τουρκικά εδάφη και γενικότερα στη Μ. Ανατολή. Τα πράγματα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας γίνονται ακόμα χειρότερα. Η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί σε όλα κάτω από το τραπέζι και ό,τι λέει δημόσια δεν ισχύει». 
    ΑΘΗΝΑ 17/11/2010                        
      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

    Δεν ηρεμούν τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη

    «Βροχή» πέφτουν οι μολότοφ και οι πέτρες



    Συνεχίζονται εδώ και αρκετή ώρα τα επεισόδια που σημειώνονται έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Ομάδα νεαρών, με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή, πετούν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών αρχών, οι οποίες τους απωθούν στους χώρους του ΑΠΘ, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 11 προσαγωγές και 2 συλλήψεις. Η Εγνατία οδός παραμένει κλειστή. 

    Πηγή:www.newsbeast.gr