Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Τραυματίστηκαν δύο πολίτες στον Χολαργό.Επεισόδια έξω από το σπίτι του Χρ. Παπουτσή.



Επεισόδια με δύο τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων διακομίσθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο, σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής έξω από το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή στον Χολαργό.
Περίπου 200 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Περικλέους και Κλειούς, με προφανή στόχο να αποδοκιμάσουν τον υπουργό, ωστόσο η παρουσία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης έφερε ένταση με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαπληκτισμοί πολιτών με τους άνδρες των ΜΑΤ και να τραυματισθούν δύο κάτοικοι της περιοχής. 

Πηγή:www.protothema.gr

20ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ «Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή».


Στις 9 και 10 Ιούλη στην ιστορική Ρούμελη, στα «λημέρια» του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, θα πραγματοποιηθεί το 20ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο
 
Φέτος τα αντιιμπεριαλιστικά διήμερα, που έχουν ταξιδέψει σε όλη τη χώρα, θα γίνουν 20. Χιλιάδες ΚΝίτες - ΚΝίτισσες και φίλοι της ΚΝΕ θα επισκεφτούν τη Ρούμελη, τα «λημέρια» του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, συνεχίζοντας έναν πραγματικό θεσμό για τη νεολαία που δεν υποτάσσεται, αγωνίζεται και παλεύει για την ανατροπή. Μετά το Νεστόριο, τις Πρέσπες, το Λαύριο και τη Μακρόνησο, το Ναύπλιο και άλλα μέρη, ήρθε η ώρα της Ρούμελης να συνεχίσει τη διαδρομή των Αντιιμπεριαλιστικών Διημέρων της ΚΝΕ, που τα τελευταία χρόνια «περπατούν» εκεί που γράφτηκαν ορισμένες από τις πιο ιστορικές και ηρωικές σελίδες των αγώνων του λαού μας, στα χώματα που οι κομμουνιστές έγραψαν Ιστορία.
Φέτος οι νέοι κομμουνιστές θα κατασκηνώσουν στα Καμένα Βούρλα, στο κάμπινγκ του ΕΟΤ. Με «βάση» αυτό το σημείο θα γίνει η «γνωριμία» με την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, της Αγόριανης, των Μαρμάρων κ.ά.

Τερατογενέσεις από το πιο γνωστό φυτοφάρμακο: Ήξεραν και σιωπούσαν;


Από τις δεκαετίες του 1980 και 1990 γνώριζαν η χημική βιομηχανία και οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές τις συγγενείς δυσπλασίες σε βρέφη (τερατογενέσεις) που προκαλεί ένα από τα παγκοσμίως γνωστότερα και πρώτα σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνα, το Roundup. Παρόλα αυτά κράτησαν τους πολίτες στο σκοτάδι, όπως αποκαλύπτεται από πρόσφατη έκθεση διεθνών επιστημόνων και ερευνητών, με τίτλο "Roundup και συγγενείς δυσπλασίες: Κρατούνται οι πολίτες στο σκοτάδι;".
Τα συμπεράσματα της έρευνας και τα ζωτικής σημασίας ερωτήματα έφερε με ερώτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η βιομηχανία από δικές της μελέτες γνώριζε ήδη από τη δεκαετία του 1980 ότι η δραστική ουσία Glyphosate του Roundup προκαλεί συγγενείς δυσπλασίες σε πειραματόζωα. Η γερμανική κυβέρνηση το γνώριζε τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1990, όταν είχε αξιολογήσει τις μελέτες των εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας, παρέχοντας την έγκριση χρήσης του ζιζανιοκτόνου για λογαριασμό της Ε.Ε. 

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ


Με σύνθημα «Ο δικός σου δρόμος για τις δικές σου ανάγκες - με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», συνεχίζει το ταξίδι του με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιούνη, ξεκινούν οι διήμερες κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Λάρισα. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.
Την Παρασκευή 24 Ιούνη θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και την Πέμπτη 23 Ιούνη ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πλούσιο και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει συναυλίες του συγκροτήματος «Υπόγεια Ρεύματα» και της Ρίτας Αντωνοπούλου.

Η υγεία στο βωμό του κέρδους


Τίμημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης η διάδοση επικίνδυνων για ζώα και ανθρώπους παθογόνων μικροοργανισμών, ανθεκτικών στα περισσότερα αντιβιοτικά.

Εδώ και 50 χρόνια οι μικροβιολόγοι προειδοποιούν ότι η χρήση αντιβιοτικών για την πάχυνση ζώων είναι πολύ επικίνδυνη επιλογή. Η πρακτική αυτή απειλεί την ανθρώπινη υγεία, μετατρέποντας τις φάρμες σε χώρους αναπαραγωγής όλο και πιο ανθεκτικών στα αντιβιοτικά στελεχών των παθογόνων μικροοργανισμών. Σε πολλές χώρες τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται είτε σε κανονικές (θεραπευτικές) δόσεις για την ίαση άρρωστων ζώων, είτε σε χαμηλές δόσεις για την πάχυνση των κρεατοπαραγωγών ζώων και την αποφυγή των ασθενειών τους.

Αλέξης Τσίπρας στο κοινοβούλιο: Εχουμε, πια, και Κάτω Βουλή.



Η κυβέρνηση υιοθετεί τη λογική του μαστιγίου και του καρότου απέναντι στους «αγανακτισμένους» εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.
Ο Αλ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή επί της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση χαρακτήρισε "ταφόπλακα και σφαγείο για τον ελληνικό λαό" το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

"Η χώρα βουλιάζει σε μια πρωτοφανή και πολυδιάστατη κρίση… Το πραγματικό πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η εικόνα της πραγματικής οικονομίας, είναι τα χιλιάδες λουκέτα η ανεργία που φτάνει σε πρωτοφανή νούμερα και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 1 εκατ. ανέργους".

Αιματηρή αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ σε συνοικία της Τρίπολης.Δύο μωρά κάτω από 2 ετών τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης των "Συμμάχων" μας.


Ίδιες σκηνές όπως και στη Γιουγκοσλαβία,Ιράκ,Αφγανιστάν.Τα συντρίμμια του κτιρίου που έπληξε το ΝΑΤΟ.
Άμαχοι τα θύματα. Φωτογραφία AP-
http://www.thehindu.com


Εννέα άνθρωποι, οι πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 18 τραυματίστηκαν από μία αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, που έπληξε την συνοικία της Τρίπολης, Αλ Αράντα τα ξημερώματα, σήμερα, ανέφερε με νεότερο ανακοινωθέν της η λιβυκή κυβέρνηση.

          Ένα διόροφο κτίριο, στο εσωτερικό του οποίου ζούσαν πέντε οικογένειες, καταστράφηκε από τον ίδιο αεροπορικό βομβαρδισμό, αναφέρει το ίδιο ανακοινωθέν.

Πατριδογνωμόνιο της Λιάνας Κανέλλη-Σωθήκαμε κι η βάρκα γέρνει...



H αγωνιώδης μάχη επιβίωσης της καθεστωτικής μικροαστικής σοσιαλδημοκρατίας, που κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική αρένα μεταπολιτευτικά, έλαβε προσωρινώς τέλος. Ανάμεσα στο «πλέγμα από οχιές», που περισφίγγει την κοινωνία κατά Φλωρίδη, αναδεικνύεται «Ηρακλής» ο πρωθυπουργός, όρθιος (;) μεταξύ δύο ομοειδών παλαιστών βαρέων πολιτικών βαρών όπως οι Βενιζέλος και Πάγκαλος.
Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχουν πολλά «τυχερά» καράβια σαν το ΠΑΣΟΚ, που συνεργάζονται με τους μεγάλους πειρατές του κόσμου τούτου, όπως το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τα θηριώδη καπιταλιστικά «τραστ» και «φαντ», που βαφτίζονται «ιδιώτες επενδυτές» και ταυτόχρονα οι ληστές να προασπίζονται το ληστευόμενο!

Άβουλος,ψεύτης,ανίκανη μαριονέτα ο ΓΑΠ. Καρεκλοκένταυρος ο Βενιζέλος-Τάδε έφη Matrix1917.



Παρακάτω έχω τις πληροφορίες της κυβερνητικής φυλλάδας  <<ΈΘΝΟΣ>> που διασταυρώνονται και από άλλες πηγές.Ο ΓΑΠ και επομένως ο καρεκλοκένταυρος εκλεκτός της αστικής τάξης Ευάγγελος Βενιζέλος που είναι κατ ουσία ο νέος πρωθυπουργός , είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν.Ο λαός να πάρει την εξουσία από τις μαριονέτες και να φέρει τον σοσιαλισμό στην χώρα.Να πάνε στα σπίτια τους και οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν τη νέα κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων. Δεν ψήφισε ο λαός το Νίκο Παπανδρέου για πρωθυπουργό ούτε την Μαργαρίτα.


Διαβάστε και θαυμάστε αποφασιστικότητα και τόλμη.


Γύρω στις έξι και μισή ο κ. Παπανδρέου άρχισε να ενημερώνει τους στενούς του συνεργάτες, όπως την κ. Βάρτζελη . Η κ. Βάρτζελη επιβεβαίωνε ότι ο κ. Παπανδρέου επρόκειτο να παραιτηθεί και ότι η ίδια ετοίμαζε ανακοίνωση. Ειδοποιήθηκαν Ρέππας, Καστανίδης, Καρχιμάκης, Γερουλάνος, Ραγκούσης, Παπουτσής, Χρυσοχοΐδης, Κατσέλη, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδης.

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Φωτογραφίες από την σημερινή (17-6) παρέμβαση του ΚΚΕ(μ-λ) στα Γιάννενα με προκήρυξη αλλά και κολάζ, με φωτογραφίες από διάφορες απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια, επιτροπών γειτονιάς, του μπλόκου στο Λαύριο και φυσικά των πλατειών, καλώντας το λαό των Ιωαννίνων στο δρόμο για να αντισταθούμε στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, να σταματήσουμε το μεσοπρόθεσμο και να ανατρέψουμε παλιά και νέα μέτρα.

Ομιλία στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το σάββατο 18 Ιούνη



Η πρόταση του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα με νέα γενική 48ωρη απεργία προχώρησε.
Από σήμερα αρχίζουμε την προετοιμασία της.
Αυτή είναι η απάντηση της εργατικής τάξης στα τεχνάσματα της κυβέρνησης να ξεφύγει από τη λαϊκή κατακραυγή.
Αν οι μέχρι τώρα αγώνες μας έφεραν την κυβέρνηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης, οι νέοι αγώνες που ξεκινάμε πρέπει να έχουν ως στόχο την ολοκληρωτική ανατροπή και των νέων, πιο βάρβαρων μέτρων και της κυβέρνησης.
Οι αγωνίες των καπιταλιστών σε Ευρώπη, Ελλάδα, αλλά και σε άλλες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες δεν είναι και δικές μας αγωνίες.

Δήλωση του Δ. Βίτσα, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, με αφορμή τη συνέντευξη του αντιπροέδρου της βουλής στη ΝΕΤ


Το ακατάσχετο υβρεολόγιο, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων του κ. Πάγκαλου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, δικαιολογεί και την παρουσία του στη νέα κυβέρνηση.  Δεν πρόκειται περί εμμονής ή γραφικότητας του ιδίου, αλλά περί επικίνδυνης αντιδημοκρατικής τακτικής.
Ο κ. Πάγκαλος, καθισμένος πάνω στη βουλευτική του ασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί.