Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπ. Υγείας και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ



Γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ και το πρόβλημα της Υγείας είναι και μακροχρόνιο και ιδιαίτερα οξυμένο λόγω της κρίσης, είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε το εξής: Καταρχήν να μην κοπούν άλλες δαπάνες από τον τομέα της Υγείας και μάλιστα αυτές πρέπει να αυξηθούν, ξέροντας ότι τα 11,5 έως 20,5 δισ. που απαιτούν οι πιστωτές, η ΕΕ θα κοπούν από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Υγείας στο μεγαλύτερο μέρος τους. Εκεί εύκολα κόβονται εις βάρος του λαού.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τη σημερινή προσπάθεια διαστρέβλωσης των δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ



Κάθε φορά που η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την κατακραυγή της αδιέξοδης πολιτικής της, διαπιστώνουμε μια σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  από μερίδα των ΜΜΕ.  Για άλλη μια φορά,  το γνωστό επικοινωνιακό κέντρο αποπειράται να  παραποιήσει και να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε σχέση  με  το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.  

Το σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με το σχέδιο Ντράγκι για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ




Η πρόταση Ντράγκι συνιστά έναν ακόμη προσωρινό συμβιβασμό στο πλαίσιο των οξυμένων αντιθέσεων στην ΕΕ.
Στο βαθμό που αυτή υλοποιηθεί ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι οι οποίοι θα ξεφορτωθούν επισφαλή ομόλογα των υπερχρεωμένων κρατών,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Να «πλημμυρίσει» το αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ !


Ολοήμερη κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ έκαναν χτες οι συνταξιούχοι


Όλοι οι δρόμοι αύριο οδηγούν στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 το απόγευμα, στο μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στη νέα σφαγή που ετοιμάζουν η τρικομματική κυβέρνηση, η τρόικα και η ΕΕ του κεφαλαίου. Εκεί θα ανταμώσουν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νεολαίοι, που κόντρα στο δρόμο της υποταγής και της εξαθλίωσης, τραβούν το δρόμο του αγώνα για την επιβίωση, το δρόμο της πάλης για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ,ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟ : Τι απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα για την εκλογική ήττα του Κ.Κ.Ε.


Α.Παπαρήγα : Ο κόσμος τι ήθελε; Να πούμε «ναι» σε μια κυβέρνηση της αριστεράς. Και αυτό ενδεχομένως να το θέλει και στις επόμενες εκλογές.


(Ερώτηση Δημοσιογράφου): Το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις υπέστη στρατηγικής σημασίας ήττα, παρά το γεγονός ότι οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε στον ελληνικό λαό ήταν και εύστοχες και αληθινές. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, μήπως τελικά την κατάλληλη στιγμή τα πρόσωπα που είχαν την ευθύνη της καθοδήγησης αποδείχτηκαν ακατάλληλα; Με άλλα λόγια, μήπως δεν πείσατε, δε γοητεύσατε, δε συγκινήσατε τον κόσμο; Και ενδεχομένως πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο τώρα;
(Απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα) : Στρατηγικής σημασίας ήττα δεν είναι. Είναι μια εκλογική πολιτική ήττα.

Νέο γκάλοπ της VPRC : Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α προηγείται με 30 %, ακολουθεί με 28 % η Ν.Δ. ενώ τρίτοι έρχονται οι νεοναζί της Χ.Α. με 12 %.Στο 6 % το Κ.Κ.Ε. πλησιάζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τους ΑΝ.ΕΛ. ενώ μόλις 4 % παίρνει το κόμμα του Κουβέλη.Σχόλιο του Red Star.

Ακόμα μια δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει την άνοδο των νεοναζί.



Η τρικομματική κυβέρνηση συγκεντρώνει ένα ποσοστό κοντά στο 40 %  (39,5 %) , δηλαδή ακόμα έχει την ανοχή της σχετικής πλειοψηφίας του λαού που τον Ιούνιο έδωσε σε Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΔΗ.ΑΡΙ. 48 % περίπου.Είναι λαβωμένη, κυρίως από την κατάρρευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ που χάνει σχεδόν 5 μονάδες αλλά και από την πτώση της ΔΗ.ΑΡΙ. που πλέον φαίνεται να κινδυνεύει να μείνει εκτός βουλής.

Ναυάγιο στα ανοιχτά της Σμύρνης.Πνίγηκαν 60 μετανάστες,ανάμεσα τους 31 παιδιά.


Τα μισά από τα 60 θύματα του ναυαγίου είναι παιδιά.


60 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 31 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από το ναυάγιο πλοιαρίου που τους μετέφερε στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί από τον βοηθό νομάρχη της Σμύρνης Αρνταχάν Τοτούκ έκανε λόγο για τουλάχιστον 58 θύματα.

Όχι μόνο δεν τον δικάζουν αλλά έκαναν δεκτό το αίτημα του Κασιδιάρη για άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί !


Τα δίνουν όλα στο νεοναζί

Δεκτό έγινε το αίτημα του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής ΑυγήςΗλία Κασιδιάρη, για άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και συγκεκριμένα, απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα με αφορμή την εμπλοκή του σε υπόθεση επίθεσης κατά καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πολυτεχνιούπολη στου Ζωγράφου το 2007.