Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΚΥΡΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ


Το ΠΑΜΕ στις 18 Φλεβάρη καλεί τους εργαζόμενους, , τους νέους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, σύσσωμες τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες να δώσουν μαζικό και αποφασιστικό παρών με τη συμμετοχή τους στο άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, επιχειρεί με την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις που με την μορφή της οργανωμένης ανυπακοής διεκδικούν την κατάργηση των διοδίων, να σταματήσει η ληστεία μέσω των αυξήσεων στα εισιτήρια, και αλλού.

«Δεν πληρώνω» - ούτε βήμα πίσω!-Άρθρο της Σύνταξης από το Ξεκίνημα του Φλεβάρη που κυκλοφορεί.



Το κίνημα «δεν πληρώνω», με επιτροπές να δημιουργούνται σε πολλούς χώρους, αναπτύσσεται. Χωρίς να υποτιμούμε καθόλου τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει από την αντεπίθεση της κυβέρνησης, η οποία ασφαλώς θα προσαρμόσει τους νόμους για να διευκολύνει την καταστολή του, η ανάπτυξη αυτού του κινήματος αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις και μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για το μέλλον του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.

Η δύναμή του…

Το πιο μεγάλο του πλεονέκτημα του, η δύναμή του, είναι ότι βρίσκεται έξω από τον έλεγχο των γραφειοκρατικών ηγεσιών των συνδικάτων και των παραδοσιακών κομματικών μηχανισμών. Προσφέρει έτσι τη δυνατότητα στα 2/3 των Ελλήνων, που λένε «στο διάολο και εσείς και τα μέτρα σας – ψεύτες, κλέφτες», να δράσουν.

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη: Εκποίηση περιουσίας δημοσίου αξίας 50 δις ευρώ


Προς τον Υπουργό Οικονομικών



Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου η Τρόικα απεκάλυψε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για αποκρατικοποιήσεις μαμούθ συνολικής αξίας τουλάχιστον 50 δισ.  ευρώ μέχρι το 2015. Ειδικότερα, μέχρι το 2012 οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να ανέλθουν από τα 7 δις ευρώ, που προβλέπονταν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, στα 15 δισ. ευρώ. Μεταξύ 2013-2015 πρέπει να έχει πουληθεί δημόσια περιουσία αξίας επιπλέον των 35 δισ. ευρώ. Με βάση της σημερινές αποτιμήσεις, η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου του Δημοσίου σε εισηγμένες  εταιρείες ανέρχεται σε λιγότερο από 7 δις ευρώ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε, ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ : Να παρθούν μέτρα για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων


Προς τον Υπουργό Οικονομικών



Η αύξηση των τιμών στα καύσιμα (βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης), σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρα βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, επιδεινώνει τη θέση της λαϊκής οικογένειας.
Η αύξηση αυτή των τιμών εκτός από τις όποιες επιπτώσεις προκύπτουν από τις κερδοσκοπικές ενέργειες που γίνονται στα διεθνή χρηματιστήρια καυσίμων και καθορίζουν τις διεθνείς τιμές, οφείλονται τόσο στην υπέρμετρη φορολογία όσο και στην ανάγκη διασφάλισης της κερδοφορίας των εταιρειών και ιδιαίτερα των διυλιστηρίων.
Ο φόρος στα καύσιμα αποτελεί περίπου το 69% της τελικής τιμής των καυσίμων.

ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΝΝΟΟΥΝ; ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΟΙΚΑΣ: ΜΟΝΟ ΩΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΑΠΕΝΙΝΓΚ


Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τις εξαγγελίες για τη δημόσια περιουσία και τη φραστική επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά της τρόικας, ο εκπρόσωπος Τύπου  Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

«Η εικόνα μιας κυβέρνησης που καταγγέλλει δημοσίως την τρόικα και παράλληλα κάνει ό,τι της πουν, δικαιολογείται μόνο ως αποκριάτικο χάπενινγκ. Το κύριο είναι όμως να μάθουμε, από ποια δημόσια περιουσία θα αντλήσει η κυβέρνηση τα 50 δις: άλλο ένα κτίριο γραφείων, άλλο αγαθά που ανήκουν και στις επόμενες γενιές, όπως το Ελληνικό ή το Δέλτα του Νέστου».

Το στομάχι που σκέφτεται-Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ




Το στομάχι που σκέφτεται
Λαμόγια, φοροφυγάδες, μπαταχτσήδες, τελμπεχανάδες, κοπρίτες, βολεμένοι, διεφθαρμένοι, κ.λπ., κ.λπ... Αυτές είναι μερικές μόνο από τις βρισιές που εκτόξευσαν και εκτοξεύουν οι κυβερνώντες εναντίον όλων μας, εκφασισμένα γενικευτικά, εντός εκτός Ελλάδας. Ομιλούν ως καθαροί, διορθωτές όχι απλώς του καθενός και της καθεμιάς μας αλλά και του DNA μας ακόμη. Με το βδελυρό καλοσιδερωμένο ύφος που είχε ο Μπους όταν έλεγε όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου, απευθύνονται στην πλέμπα σε παράξενα δίδυμα ζευγάρια από το Λοβέρδο και τον Παπουτσή ως τον Ρέππα και τον Μανδραβέλη. Ολοι μας συλλήβδην τουβλάκια του Μάνου που του χαλάσαμε το αστικό lego με διαδηλώσεις, υπαίθριες συναθροίσεις, διαμαρτυρίες στις γειτονιές και γενικευμένες εμπόλεμες αντιστάσεις σαν της Κερατέας.
Σε διαπροσωπικό επίπεδο οι μισές απ' αυτές τις βρισιές ή και μία μόνο θα οδηγούσε τον καθένα και την καθεμιά από μας στο νοσοκομείο ή στο κρατητήριο επειδή πιαστήκαμε στα χέρια με τους υβριστές.

κινημα δεν

Πουλήστε το Μαξίμου!-ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ • ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ




Μήνες τώρα η κυβέρνηση κατέγραφε τη δημόσια περιουσία, από δημόσιες επιχειρήσεις, έως νησιά και χώρους πρασίνου και ταυτόχρονα έστηνε ένα προπαγανδιστικό ιστό, μέσω των ΜΜΕ, που τη συντριπτική πλειοψηφία τους ελέγχει, για την αναγκαιότητα της “αξιοποίησής” της. Την αξιοποίηση αυτή συνομολόγησαν, ως μέτρο άλλωστε συμπληρωματικό του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, με την τρόικα, αλλά οι θρασείς εκπρόσωποί της ξεπέρασαν στην προχθεσινή συνέντευξή τους τα όρια της εύπεπτης κατανάλωσης. Τόσο ώστε οι εφημερίδες, κυρίως του Σαββάτου, από τα Νέα έως την Καθημερινή, έβγαιναν με πηχυαία πρωτοσέλιδα, για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.