Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 13ης Οκτώβρη:

- Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ: Για την αναζωογόνηση - ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.
- Δημήτρης Κουτσούμπας: Να αναμετρηθεί ο λαός με τον πραγματικό αντίπαλο. Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην Καβάλα.

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την αναζωογόνηση - ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος

 
«Το ΚΚΕ με εμπιστοσύνη απευθύνεται στην εργατική τάξη που εδώ και πολύ καιρό δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία, την άγρια σφαγή των μισθών, τους εξοντωτικούς φόρους και τα χαράτσια, το γκρέμισμα βασικών κατακτήσεών της στο εργασιακό, ασφαλιστικό, στις συντάξεις και τις όποιες παροχές Υγείας, στη μόρφωση των παιδιών, σε όλα τα δικαιώματά της.
 
Στα ερωτήματα που βασανίζουν και απασχολούν κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια - Πώς θα πάρουμε μια ανάσα; Πώς θα μπει ένα τέλος στον εφιάλτη της ανεργίας, στους μισθούς της πείνας; Πότε θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος στη φτώχεια και στην ανασφάλεια; Υπάρχει λύση; - το ΚΚΕ παίρνει θέση και με την ευθύνη, τη γνώση και την εμπειρία δίνει απάντηση που έχει και συμφέρον και χρέος να τη σκεφτεί σοβαρά κάθε εργαζόμενος, κάθε άνεργος και άνεργη γιατί είναι το Κόμμα που του είπε την αλήθεια γι' αυτά που τώρα ζει και οι προβλέψεις του αποδείχτηκαν ολόσωστες.

Διώκουν τους κατοίκους που υπέστησαν την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό

Την ώρα που ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της θεωρίας των δύο άκρων, εξίσωνε την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με τον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού στις Σκουριές, άλλοι 55 κάτοικοι της περιοχής παραλάμβαναν κλήσεις για να «απολογηθούν» για διάφορες υποθέσεις οι οποίες αφορούν κινητοποιήσεις.

Μαρούσι : «Ξέχασαν» τ' όνομα της Χρυσής Αυγής.Ανακοίνωση της ΚΟ Αμαρουσίου του ΚΚΕ.

Ανακοίνωση της ΚΟ Αμαρουσίου του ΚΚΕ.



Με ανακοίνωσή της η ΚΟ Αμαρουσίου του ΚΚΕ καταγγέλλει την προβολή της ανιστόρητης και επικίνδυνης θεωρίας των «δύο άκρων» από τη Δημοτική Αρχή, η οποία προκειμένου να εξασφαλίσει κατά τη σχετική ψηφοφορία συσπείρωση όλων των συμβούλων της, και αυτών δηλαδή που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, ενέκρινε ένα κείμενο από το οποίο απουσιάζει οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά στο νεοναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ.