Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Μόσχα για το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ)




Για τη Μόσχα αναχωρεί την Παρασκευή, 22/2 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για να πάρει μέρος στις εργασίες του 15ουσυνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στη Μόσχα. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο σ. Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και ο σ. Γιώργος Μαγγανάς, συνεργάτης της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βέλγιο: Πάνω από 10.000 άνθρωποι διαδηλώνουν κατά των πολιτικών λιτότητας


Πάνω από 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες εναντίον των πολιτικών λιτότητας, σε μια συγκέντρωση που προκάλεσε έντονα προβλήματα στις συγκοινωνίες στην βελγική πρωτεύουσα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Όπως και πολλές άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, το Βέλγιο αναγκάστηκε να περιστείλει τις δαπάνες για να μειώσει το έλλειμμά του και να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση η οποία πλήττει την Ευρώπη.

ΠΑΜΕ - Κεντρική Ομιλία Απεργιακής Συγκέντρωσης 20 Φλεβάρη


Εργαζόμενοι, ες, νέοι και νέες, άνεργοι
Συνταξιούχοι, αγρότες που συμβολικά είναι σήμερα μαζί μας




Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς, σε όλη τη χώρα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της αδιαλλαξίας και του αυταρχισμού, των φόρων και χαρατσιών, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στην καταστροφή, προκειμένου να γιγαντωθούν οι μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις και να προστατευτούν τα συμφέροντα όλων όσων λεηλατούν κι εκμεταλλεύονται το μόχθο της αγροτιάς.

Σοφία Σακοράφα στο kk4ever - Η βαρβαρότητα της πορνείας, της ναρκεμπορίας, της ληστείας, της δολοφονίας, σε μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν έχει θέση.


Από τη συνέντευξη που έδωσε η Σοφία Σακοράφα στο kk4ever - ( Ολόκληρη Ε  Δ  Ω



Χιλιάδες συνάνθρωποι μας ανάμεσα τους και παιδιά στοιβάζονται στα τοπικά Γκουαντάναμο:  Αμυγδαλέζα, Κόρινθο κτλ. κάτω από άθλιες συνθήκες, με μοναδικό τους έγκλημα την έλλειψη ταξιδιωτικών εγγράφων, πόσο ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι το συγκεκριμένο ζήτημα, πόσο προοδευτικά μπορεί να σταθεί την ίδια στιγμή που το σώμα εκλογέων του μετατοπίζεται προς το συντηρητικότερο, ποια είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει για το ζήτημα εάν εκλεχτεί;


Το μεταναστευτικό ζήτημα ακριβώς για τους λόγους που περιγράφετε, αλλά όχι μόνο, είναι ψηλά στην ατζέντα όλων των κομμάτων. Αλλά κόμματα το προτάσουν σαν εργαλείο μίσους, με αποτέλεσμα αφενός την καλλιέργεια ακόμη και εγκληματικών πρακτικών, αφετέρου ένα σκόπιμο αποπροσανατολισμό από τις αιτίες  του πως φτάσαμε έως εδώ.

Τρομοκρατική επίθεση στην Δαμασκό - Πάνω από 30 οι νεκροί όλοι άμαχοι



Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη που συγκλόνισε την Πέμπτη το μεσημέρι τη Δαμασκό. Οι πρώτες αναφορές του κρατικού πρακτορείου «Sana» κάνουν λόγο για «μεγάλο αριθμό» νεκρών και τραυματιών, ενώ όλοι θεωρούνται άμαχοι. Η έκρηξη κατέστρεψε αυτοκίνητα που βρίσκονταν ακόμη και 300 μέτρα από το σημείο που πραγματοποιήθηκε. 

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης - το φιλαράκι του Σαμαρά στο antinews.gr- παραμένει αμετανότητος στις αισχρότητες που έγραψε στο twitter



Πριν από λίγο εμφανίστηκε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο κολλητός του Πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης για να απολογηθεί για τις αισχρότητες που έγραψε στο τουίτερ.
Σημειώνεται ότι την ανάρτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη στο Τwitter αποδοκίμασε ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτηρίζοντας το ως “αποκρουστικό” χωρίς όμως να μιλήσει για μέτρα εναντίον του.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : Παραίτηση της κυβέρνησης εν μέσω διαδηλώσεων.


Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπόρισοφ ανακοίνωσε χτες την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησής του έχοντας βαλτώσει στα αδιέξοδα της πολιτικής λιτότητας και δραματικής φτωχοποίησης του βουλγαρικού λαού που ο ίδιος, με τη στήριξη της αστικής τάξης και τις ευλογίες της ΕΕ, επέβαλε.

Αφορμή για την παραίτησή του στάθηκαν οι μαζικές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε δεκάδες πόλεις της χώρας για περίπου δύο βδομάδες εξαιτίας της αγανάκτησης που προκαλούν υπέρογκοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και η απελπιστική φτώχεια.

Οι Σκουριές και η «σκουριά» της «μαυρίλας»! Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη.


Οι Σκουριές και η «σκουριά» της «μαυρίλας»!



Η εξ αντικειμένου προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων στις Σκουριές της Χαλκιδικής έδωσε την ευκαιρία στα κάθε λογής «ΜΑΤ» της αντιλαϊκής προπαγάνδας να επιδοθούν στο γνωστό σπορ της διαστρέβλωσης και της παραχάραξης.
Μάλιστα, με τη φόρα που έχουν πάρει, οι ενσωματωμένοι στα επιτελεία της «ποινικοποίησης» των λαϊκών αγώνων, μοιάζουν έτοιμοι, εκτός από τη δίωξη της δράσης, να εισηγηθούν οσονούπω και τη δίωξη της... σκέψης!

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και τα κοινά συλλαλητήρια και μπλόκα εργατών – αγροτών


Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, νέων, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, έδωσε ηχηρή και αποστομωτική απάντηση στην συγκυβέρνηση και όλους όσοι με τα ψέματα, τους εκβιασμούς και τον αυταρχισμό επιδιώκουν να γονατίσουν την εργατική τάξη, να αλυσοδέσουν το λαό.

Κύπρος: Από τον Χριστόφια στον Αναστασιάδη;


Αθηνά Καρυάτη, 
Λευκωσία, Κύπρος

Στον πρώτο γύρο των Κυπριακών εκλογών την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ο Νίκος Αναστασιάδης του Δημοκρατικού Συναγερμού, του παραδοσιακού κόμματος της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου στην Κύπρο, έφτασε πολύ κοντά στο να κερδίσει την προεδρία από τον πρώτο γύρο, με 46,5% περίπου. Ο υποψήφιος που υποστήριξε το ΑΚΕΛ, ο Σταύρος Μελάς ήρθε δεύτερος με λίγο κάτω από 27%.

Το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει κάθε αριστερό στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, είναι πώς  και γιατί μετά από την προεδρία του Δημήτρη Χριστόφια (γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ προτού αναλάβει την προεδρία) φτάνουμε σε μια κατάσταση που η σκληρή νεοφιλελεύθερη δεξιά είναι μια ανάσα από το να κόψει το νήμα της εξουσίας.