Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Νέο καλοκαιρινό γκάλοπ-Η απόλυτη ανασφάλεια και η αβεβαιότητα διακατέχουν την ελληνική κοινωνία, όπως φαίνεται από την έρευνα της VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο». Πρόθεση ψήφου(σε παρένθεση με αναγωγή) ΣΥΡΙΖΑ 16,5 ( 28,7 % ) - ΝΔ 16 ( 27,8 % ) - ΠΑΣΟΚ 5,5 ( 9,6 %) - ΑΝ.ΕΛΛ. 5 ( 8,7 %) - ΧΡ.ΑΥΓΗ 4,5 ( 7,8 %) - ΔΗΜ.ΑΡ 4 ( 7 %) - ΚΚΕ 3,5 ( 6,1 % ) - ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 2,5 (4,3 %)


Το 81% περιμένει νέα μέτρα μείωσης εισοδημάτων

Περίπου ένα μήνα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το πολιτικό κλίμα δείχνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», να επανέρχεται στις προεκλογικές καταστάσεις.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα, η νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν διαθέτει τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο «χάριτος», με αποτέλεσμα ο δείκτης ικανοποίησης από αυτήν να καταγράφεται στο 16,5%.

Εμπειρικά έχει παρατηρηθεί ότι κάθε ποσοστό κάτω από το κατώφλι του 20% αποτελεί ένδειξη απονομιμοποίησης μιας κυβέρνησης που, υπό «ομαλές» πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, εμφανίζεται πολύ αργότερα από τον πρώτο μήνα.

Κεμπέκ - Το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα σε κρίσιμη καμπή



Του Μπράντον Μάντσεν, από το 
site της CWIsocialistworld.net


Ένα εξαιρετικά μαζικό φοιτητικό κίνημα που παλεύει ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια συγκλονίζει από τις αρχές του χρόνου την κοινωνία του Κεμπέκ στον Καναδά. Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών απολαμβάνουν πλατιάς υποστήριξης από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Κεμπέκ. Το κίνημα έχει αγκαλιάσει το σύνολο του φοιτητικού πληθυσμού, αφού υπολογίζεται ότι στις διαδηλώσεις έχουν πάρει μέρος συνολικά μέχρι και 310.000 φοιτητές – δηλαδή 3 στους 4!

«Μίλα ελληνικά ή ψόφα» το πολιτικό πιστεύω του Αρτέμη-Νέος βουλευτής για τη Χρυσή Αυγή – κι αυτός θα μας πει ότι δεν είναι ναζιστής;


Του Φοίβου-Σταύρου Μακρίδη



Ο βουλευτής της ΧΑ στο νομό Σερρών, Νικήτας Σιώης, παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος (μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΧΑ). Υπάρχουν δημοσιεύματα και φήμες που κυκλοφορούν σε τοπικά ΜΜΕ ότι ο Σιώης πιέστηκε απ’ τον Μιχαλολιάκο να παραιτηθεί. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι ο Σιώης παραιτήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας», όντας, όμως, άνεργος! Ο αντικαταστάτης του Σιώη, Ματθαιόπουλος, φαίνεται να είναι απ’ τα αγαπημένα παιδιά του Φύρερ Μιχαλολιάκου, μιας κι έχει σχέση με την κόρη του, Ουρανία.

Σε συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ για τη «Χαλυβουργία», ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε σαν εκπρόσωπος του βιομήχανου

 Σαν εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» Μάνεση εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος, μεταφέροντας προκλητικά όλα τα επιχειρήματα του βιομήχανου και την αντεργατική του τακτική.
 Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, αφού υποκριτικά είπε ότι το υπουργείο «δεν έχει ταχθεί ούτε με την πλευρά των εργαζομένων των οποίων τον αγώνα και την ανασφάλεια και την αγωνία σέβεται απόλυτα, ούτε με την πλευρά του εργοδότη του οποίου επίσης τον αγώνα για τη διάσωση της επιχείρησής του σέβεται απόλυτα», στη συνέχεια σαν να μιλούσε στη Βουλή ο Μάνεσης ανέπτυξε ένα προς ένα τα αντεργατικά επιχειρήματα του βιομήχανου και υπερασπίστηκε τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών.

Συγκεκριμένα είπε ότι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» δεν έχουμε να κάνουμε «με μια υπερκερδοφορία σε εποχές παχέων αγελάδων, αφού η επιχείρηση το 2011 είχε ζημιές 49 εκατομμύρια, το 2010 ζημιές 15,7 εκατομμύρια και το 2009 ζημιές 31,2 εκατομμύρια».

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για την Τρόικα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις συζητήσεις με την τρόικα  

Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει πού θα βγάλουν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, γιατί το «κουστούμι» σε βάρος του έχει κοπεί και η όποια πίστωση χρόνου προς τη συγκυβέρνηση είναι εναντίον του. Τώρα πρέπει να οργανώσει την πάλη του στους τόπους δουλειάς και στις λαϊκές επιτροπές και να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματα που του κλέβουν.

59η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΚΑΝΔΑ :Ορόσημο για την επανάσταση στην Κούβα.Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες στην Πετρούπολη.


Από τις χτεσινές μαζικές εκδηλώσεις στο Γκουαντάναμο, με τους βετεράνους του επαναστατικού αγώνα στην πρώτη γραμμή.



Τα 59 χρόνια από την επίθεση στους στρατώνες της Μονκάδα στο Σαντιάγκο της Κούβας γιορτάστηκαν χτες στη Νησί της Επανάστασης. Οι επιθέσεις στους στρατώνες, των οποίων ηγήθηκε ο Φιντέλ Κάστρο και άλλοι επαναστάτες στις 26 Ιούλη του 1953 μπορεί σε στρατιωτικό επίπεδο να απέτυχαν, αλλά σήμαναν την αντίστροφη μέτρηση για τη νικηφόρα έκβαση της κουβανικής επανάστασης, καθώς οι ελάχιστοι επαναστάτες που κατάφεραν να επιζήσουν συνέχισαν τις προετοιμασίες για τη νέα προσπάθεια ανατροπής του αιματοβαμμένου καθεστώτος του Χ. Μπατίστα και απελευθέρωσης της Κούβας από τα δεσμά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Γκάφα ή πρόκληση ; Οι Βρετανοί άλλαξαν την σημαίας της Βόρειας Κορέας με αυτή της Νότιας Κορέας στον αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών Κολομβίας - Βόρ.Κορέας για την Ολυμπιάδα ( Το ποδόσφαιρο ξεκινά πάντα πριν την επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων )


Οργή προκάλεσε η γκάφα των διοργανωτών στην έναρξη της προ-ολυμπιακής ποδοσφαιρικής αναμέτρησης γυναικών μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Κολομβίας στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης, λίγες ώρες πριν τους Ολυμπιακούς. 
Οι διοργανωτές προέβαλλαν κατά λάθος τη σημαία της Νότιας Κορέας στη θέση εκείνης της Βόρειας, με αποτέλεσμα οι παίκτριες της Βόρειας Κορέας να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και η αναμέτρηση να ξεκινήσει με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε καθεστώς πολέμου από τη δεκαετία του 1950. 
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη κάνοντας λόγο για λάθος.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη συνάντηση των τριών αρχηγών.


Ως εκτελεστικοί λογιστές, αφού προηγουμένως είχαν πάρει την έγκριση της τρόικας, οι τρεις μνημονιακοί ηγέτες  απεργάζονται τα νέα μέτρα κοινωνικού σφαγιασμού και ισοπέδωσης.

Όλα όσα με ψεύτικες διακηρύξεις προθέσεων απέρριπταν προεκλογικά, τώρα αποτελούν τη  συνισταμένη της κυβέρνησης. Η συμφωνία τους στα νέα μνημονιακά μέτρα είναι συμφωνία στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στη διάλυση της παιδείας, της υγείας, των δημόσιων αγαθών.

Η απανθρωπιά και η χυδαιότητα του καπιταλισμού.Από τον Ριζοσπάστη.


Στην κρίση του, όταν χάνει κάθε πρόσχημα, ο καπιταλισμός εμφανίζει όλο το μέγεθος της απανθρωπιάς, του κυνισμού, της σαπίλας και της ανήθικης δυσωδίας του. 


Χαρακτηριστικά που λαμβάνουν τεράστιες διαστάσεις όταν οι αστικές κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ τους «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» για το «δικαίωμα» στην εργασία... όταν πρόκειται να σπάσουν απεργίες, όπως στην περίπτωση της «Χαλυβουργίας».
Στη γειτονική Ιταλία το κεφάλαιο εμφανίζεται ακόμη πιο «εφευρετικό» στην καταβαράθρωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εκεί, όπως αναμεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η πολυεθνική «Nestle» «πρότεινε» στους εργάτες της βιομηχανίας «Perugina» μείωση ωραρίου, υποσχόμενη σε αντάλλαγμα... να προσλάβει τα παιδιά τους!