Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΕ :Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ




Ο «να μιλάει ελληνικά αλλά να μην είναι με το μέρος της Ελλάδας» ο courier των δυνάμεων κατοχής μας απειλεί σήμερα με διάγγελμα (!). Να μη σπάσουμε τις τηλεοράσεις αλλά να εφαρμόσουμε το τελευταίο (120) άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος... «με κάθε μέσο»...
Εχει δίκιο (!) ο κ. Κουβέλης ο νεότευκτος υπέρμαχος των δυνάμεων στραγγαλισμού της ελληνικής κοινωνίας και χώρας ότι το σημαντικό ζήτημα δεν είναι η συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου, αλλά ο ευρωπαϊκός και ευρωζωνικός προσανατολισμός της χώρας.

Συνέντευξη Π.Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» (Μπούλικα Μιχαλοπούλου).


  • Οδηγούμαστε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς, ένα καθεστώς μνημονιακού ολοκληρωτισμού, ένα καθεστώς μεταδημοκρατίας, όπου βασικά δικαιώματα που γνωρίσαμε, βασικές λειτουργίες του πολιτεύματος ακυρώνονται πια στην πράξη.
  • Τίθεται το ερώτημα γιατί να μην υπάρχει ένα ενιαίο πολιτικό συλλαλητήριο, το οποίο να συμβεί ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις της χώρας.
  • Τουλάχιστον αυτό που πράγματι θα ακύρωνε στην πράξη αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που σήμερα κατεδαφίζουν τα πάντα, το αίτημα των εκλογών, θα μπορούσε να είναι ένα κοινό αίτημα, γιατί να μην γίνει και ένα αίτημα κοινής δράσης αυτή τη στιγμή;

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/02, 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!-



Να ματαιώσουμε σφαγιαστικό πακέτο των πιο αντεργατικών και κατεδαφιστικών μέτρων στην ιστορία της χώρας,  που συναποφάσισαν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακροδεξιάς, η τρόικα και ο ΣΕΒ, τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση και το δρακόντειο μνημόνιο που τη συνοδεύει.
Όλοι και όλες στους δρόμους!
Να αποτρέψουμε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της τρικομματικής κυβέρνησης, που καταλύει κάθε ίχνος δημοκρατίας, αφού πάει να περάσει στη βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος, σε ένα μόνο άρθρο και σε μια μόνο ημέρα τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, το δεύτερο μνημόνιο και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, δένοντας μ’ αυτό τον τρόπο χειροπόδαρα για δεκαετίες το λαό και τη χώρα μας.

Π.Α.ΜΕ:Προσυγκεντρώσεις Συλλαλητήριου 9 Φλεβάρη.


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Συγκέντρωση Πεδίο του Άρεως 5.30 .μ μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ώρα 5.00 μ.μ.



ΠΛ. ΚΑΝΙΓΚΟΣ:

1.      ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
2.      ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
3.      ΞΥΛΟΥ
4.      ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
5.      ΕΜΠΟΡΙΟΥ,
6.      ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,
7.      ΛΟΓΙΣΤΩΝ,

Νέο Αριστερό Ρεύμα :Κάλεσμα πρός τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό.


Κάλεσμα πρός τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό.
Σε λαϊκό ξεσηκωμό ώστε να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ, καλεί ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων τα συνδικάτα, τις λαϊκές συνελέυσεις, τη νεολαία και όλο το λαό. «Κατεβαίνουμε στους δρόμους και δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν. Οργανώνουμε τον αγώνα μας με τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων και όχι του κυβερνητικού συνδικαλσιμού» τονίζει η ανακοίνωση του Συντονισμού και καταλήγει με το αγωνιστικό σχέδιο δράσης των επόμενων ημερών:
«Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ανατρέψει το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και να διεκδικήσει μια ζωή αξιοβίωτη και τον πλούτο που του ανήκει. Καλούμε σε:
- Πέμπτη 9/2,Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 6.00 μ.μ.

Π.Α.ΜΕ. :ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ !




Όλοι στο δρόμο να ματαιώσουμε το έγκλημα!


 

Όλοι στο δρόμο να ματαιώσουμε το έγκλημα!
Οι ώρες είναι κρίσιμες. Είναι όμως και η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργατών και των οικογενειών τους. Οι καλοταϊσμένοι παπαγάλοι μίλησαν αρκετά.
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση σε κάθε τόπο δουλειάς κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες.
Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές.
Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν την χρεοκοπία του λαού.

Σε ξεσηκωμό καλεί το Κ.Κ.Ε τους πολίτες με σχετική ανακοίνωση.



Στίχους του Κώστα Βάρναλη χρησιμοποιεί το ΚΚΕ για να καλέσει το λαό σε ξεσηκωμό, ώστε να μην ψηφισθεί το νέο μνημόνιο. «Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τώρα πρέπει με μια φωνή και μια γροθιά να ταρακουνήσουν την Ελλάδα, να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, να απαντήσουν με ξεσηκωμό, οργάνωση, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ», συμπληρώνεται.

Το Υπουργείο Εργασίας συκοφαντεί το ΠΑΜΕ !


Oι γνωστοί κουμπάροι προβοκάτορες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ έπιασαν δουλειά.


Παραμονή του εγκλήματος που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση εναντίον της εργατική τάξης, οι γνωστοί κουμπάροι προβοκάτορες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ έπιασαν δουλειά.
Κυκλοφόρησαν μαζί σε διάφορα site είδηση, ότι ο Υπουργός Εργασίας, μετά από καταγγελία του ΛΑΟΣ εξετάζει δήθεν κρατική χρηματοδότηση του ΠΑΜΕ…
Αφού έστησαν τη συγκυβέρνηση για να σαρώσουν τα εργατικά δικαιώματα, τώρα από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ επιχειρούν να συκοφαντήσουν, να βρωμίσουν το ΠΑΜΕ.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στον Real FM και στον Ν. Χατζηνικολάου.


  • Eίναι ευθύνη της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή που διεξάγει τη «διαπραγμάτευση» εν κρυπτώ, ερήμην των υπολοίπων κομμάτων, ερήμην όμως και του ελληνικού λαού.

  • Η επιλογή η οποία έχει ακολουθηθεί δεν είναι τυχαία. Δεν έχει γίνει συγκυριακά. Είναι με σχέδιο. Αυτό που φοβάται και η τρόικα είναι η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα.
  • Θα ήθελα να επισημάνω ότι η χρεοκοπία έχει ήδη συμβεί. Γιατί όταν έχεις πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, όταν έχεις νεόπτωχους, όταν έχουν γεμίσει με χιλιάδες αστέγους όλες οι μεγάλες πόλεις, όταν φεύγουν κατά χιλιάδες οι νέοι στο εξωτερικό, αυτές είναι συνθήκες χρεοκοπίας και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις δήθεν διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε.


Η ελληνική πλουτοκρατία και η τρόικα έχουν βρει  πρόθυμους παπάδες - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη - και αξιοποιούν την ευκαιρία για να θάψουν εδώ και τώρα ζωντανούς τους εργαζόμενους, να τους αφαιρέσουν στοιχειώδη δικαιώματα. Όσο πλησιάζει η στιγμή της αποκάλυψης του αποτρόπαιου αντιλαϊκού έργου τους, τόσο πιο αισχρός και άθλιος γίνεται ο εμπαιγμός του λαού με τις δήθεν διαπραγματεύσεις και τόσο πιο κυνικά τα τρομοκρατικά διλήμματα που εκτοξεύουν.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ :Να συνεχίσουμε, για την ανατροπή τους!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ :Να συνεχίσουμε, για την ανατροπή τους!


Η μαζική ανταπόκριση στην Πανεργατική Απεργία της 7/2 και η συμμετοχή στην απεργιακή διαδήλωση υπό διαρκή καταρρακτώδη βροχή, δείχνει ότι οι εργαζόμενοι απορρίπτουν τα εκβιαστικά διλήμματα του Παπαδήμου και της Τρόικα και είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με την αδιέξοδη πολιτική των νέων Μνημονίων λιτότητας και περικοπών για χάρη της νέας δανειακής σύμβασης.

ΠΑΣΟΚ- «Κόκκινη γραμμή» το συμφέρον της πλουτοκρατίας- Επιμένει σε παράταση της συγκυβέρνησης, για να περάσουν εξ ολοκλήρου τα βάρβαρα μέτρα


Την παράταση της θητείας της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου μέχρι το 2013 προκειμένου να επιβάλει και να εφαρμόσει τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου και την ξεκάθαρη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό έργο, τόνισε σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ο Γ. Παπανδρέου.
Η επιστολή στάλθηκε στον πρωθυπουργό το Σάββατο, πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ουσιαστικά προανήγγειλε την απόλυτη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης.