Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μαζική και ενθουσιώδης η συγκέντρωση του ΚΚΕ.Αλέκα Παπαρήγα στην Ομόνοια: Η λαϊκή εξουσία θα διαγράψει το χρέος

ENET.GR



Το κλασικό «ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ» και το πιο φρέσκο «τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός» ήταν τα δύο συνθήματα που κυριάρχησαν κατά τη λήξη της χθεσινής μαζικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην Ομόνοια, με κεντρική ομιλήτρια τη γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.
Η συγκέντρωση ήταν ογκωδέστερη και σαφώς πιο ενθουσιώδης από την αντίστοιχη της Μ. Δευτέρας στο Σύνταγμα, με πολίτες κάθε ηλικίας, αλλά και την ΚΝΕ να ξεχωρίζει τόσο για τη μαζική της παρουσία όσο και για τις -συχνότερες από κάθε άλλη φορά- διακοπές της ομιλίας, με συνθήματα.  Οι διοργανωτές ανέπτυξαν τη συγκέντρωση στη μισή πλατεία Ομονοίας (η άλλη μισή παρέμεινε άδεια), έτσι ώστε ο κόσμος να απλωθεί και στους γύρω δρόμους: Στη Σταδίου μέχρι τη γωνία με Αιόλου, στην Αθηνάς μέχρι την αρχή της πλατείας Δημαρχείου και στην Πειραιώς μέχρι τη συμβολή με τη Σωκράτους.
"Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει, αλλάξτε εσείς την επιλογή σας"

ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ!


 ISKRA.GR 
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ!
ΑΡΚΕΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ!
ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ!
 Οι διεργασίες και οι εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ (βλ. προηγούμενο ρεπορτάζ εδώ) λαμβάνουν χώρα με ταχύτατους ρυθμούς σε ένα κλίμα χάους και σύγχυσης. Μετά, λοιπόν, από μια σειρά δηλώσεων ευθείας αμφισβήτησης του Γ. Παπανδρέου  από κεντρικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παραιτήσεων, αντεγκλήσεων αλλά και  ανακλήσεων υπογραφών, ξεκίνησε απόψε τη συνεδρίασή της ηΚ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου:Δεν θα φυγομαχήσουμε !

Αναδημοσίευση άρθρου από τη naftemporiki.gr




«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη σκιά της παραίτησης δύο βουλευτών του κόμματος, των κ.κ. Φλωρίδη και Νασιώκα.Είναι ώρα μάχης και εγώ και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα είμαστε παρόντες και θα δώσουμε αυτή τη μάχη», διεμήνυσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «ξέρω τον πόνο και τις δυσκολίες του κάθε βουλευτή. Μπορείτε να στηριχθείτε και πάνω μου και εγώ να στηρίξω εσάς να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εξελίξεις



Συχωρέστε με, αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την οπερέτα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σωτηρίας, συνεργασίας, ούτε με την οπερέτα του ανασχηματισμού.
Αυτά πια είναι για γέλια. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ο λαός τούτη την ώρα να έχει τα μάτια του ορθάνοιχτα και το μυαλό του σε πλήρη εγρήγορση, εντελώς ξύπνιο 100%.
Ανεξάρτητα από το αν θα γίνει ανασχηματισμός και πως, το αίτημα για εκλογές σήμερα είναι υπερώριμο. Βεβαίως, εμείς δεν το αντιμετωπίζουμε με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουν άλλα κόμματα. Αυτοί που θέλουν τη συναίνεση, αυτοί που δεν την ήθελαν χτες, θα τη θελήσουν μετά τις εκλογές.
Υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια τα οποία προχωράνε και τα σενάρια αυτά, για να το ξεκαθαρίσουμε, στην ουσία τους δεν έχουν σχέση ούτε με καρέκλες, ούτε με κουτάλες, ούτε με μίζες.

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημ. Βίτσα στο «Κόκκινο 105,5».


-    Αν δεν ήταν τόσο σοβαρή η κατάσταση, πραματικά η χθεσινή φαρσοκωμωδία που παίχτηκε χθες θα προκαλούσε μόνο γέλια...
Τα πράγματα όμως είναι πάρα πολύ σοβαρά. Και πρέπει να αξιολογήσουμε τα βασικά στοιχεία. Το πρώτο και βασικότερο στοιχείο είναι ότι ο λαός στις πλατείες  γράφει αυτή τη στιγμή ιστορία. Άρα έχει μεγάλη σημασία αυτή η μάχη να συνεχιστεί μέχρι να δοθεί λύση, μέχρι να φύγει δηλαδή αυτή η κυβέρνηση. Ζήσαμε στιγμές εχθές που αποδείχτηκε ποια είναι η δύναμη του ίδιου του λαού που, με αντοχή και αποφασιστικότητα, μπορεί να επιβάλει πραγματικά δημοκρατικές και αξιοπρεπείς λύσεις. Λύσεις που θα ανατρέπουν αυτό το πολιτικό σύστημα που έχει κάτσει στο κεφάλι μας και παράγει πολιτικές εντυπωσιασμού, με εκβιασμούς, κόλπα και μπλόφες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση και τις σημερινές ανάγκες.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες των εργατοϋπαλλήλων, τους χιλιάδες νέους και νέες, τα λαϊκά στρώματα που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας νεκρώνοντας εργοστάσια και υπηρεσίες, γιαπιά και γραφεία.
Όλους αυτούς τους δεκάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν συντεταγμένα και αποφασιστικά με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ, με τα αιτήματα και τα συνθήματα του ταξικού κινήματος. Κανένας συμβιβασμός με τη βαρβαρότητα των μέτρων, με το κεφαλαίο και την πολιτική του.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά κλιμακώνοντας με νέα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 18 Ιούνη σε όλες τις πόλεις της χώρας (Αθήνα, Ομόνοια 11πμ), απαιτώντας και αποφασίζοντας 48ωρη απεργία με τη συζήτηση του αντεργατικού εφιάλτη στη Βουλή.

ΧΑΟΣ ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΝΤΑΙ! ΒΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!


ISKRA.GR
ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΗΓΟΥΝΤΑΙ Η Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ 35 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!
ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ!
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη οργανωμένη, κατά τα φαινόμενα, κίνηση μεγάλου αριθμού βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θέτουν ευθέως θέμα ηγεσίας Γ. Παπανδρέου.
Στην κίνηση αυτή, βασικό ρόλο διαδραματίζουν οι βουλευτές του«εκσυγχρονιστικού» μπλοκ (Σημίτη) αλλά και αρκετοί«Βενιζελικοί» βουλευτές!
Στην κίνηση αυτή, παίζει βασικό ρόλο η Β. Παπανδρέου, η οποία ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ!
Αναλυτικά το ρεπορτάζ:
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτουν ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά τους χειρισμούς για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας. Με πρωτοβουλία της Βάσως Παπανδρέου συγκεντρώθηκαν 35 υπογραφές για την σύγκληση της ΚΟΔεκτό το αίτημα από τον πρωθυπουργό, αναμένεται να καθοριστεί η ώρα της συνεδρίασης, κατά την οποία θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Είναι σχέδιο συγκεκριμένης ομάδας, απαντούν άλλοι βουλευτές. 

Με το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα.Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις του ΚΚΕ θα γίνουν σήμερα και στις παρακάτω πόλεις:


Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις του ΚΚΕ θα γίνουν σήμερα και στις παρακάτω πόλεις:

  • Θεσσαλονίκη, 7.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου, με ομιλητή τον Κ. Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Νάουσα, 8 μ.μ., πλατεία Καρατάσου.
  • Βέροια, 7.30 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου.
  • Κατερίνη, 8 μ.μ., Συντριβάνι.
  • Κιλκίς, 8 μ.μ., πλατεία Ειρήνης.
  • Σέρρες, 8 μ.μ., πλατεία Κρονίου.
  • Εδεσσα, 8 μ.μ., μικροί καταρράκτες.
  • Γιαννιτσά, 8 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ.
  • Φλώρινα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Κοζάνη, 8.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Πτολεμαΐδα, 8.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Συγκεντρώσεις - απάντηση στους εκβιασμούς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.




  • Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε πολλές πόλεις της χώρας
  • Διεκδικούμε εκλογές. Με αγώνες και εκλογές να απαντήσει ο λαός στους εκβιασμούς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο παρά ο λαός να επέμβει, να τιμωρήσει, να επιφέρει μεγάλα ρήγματα, να ανοίξει ένας δρόμος ουσιαστικής αντεπίθεσης και διεκδίκησης
  • Μετά τα σενάρια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ο πρωθυπουργός αποφάσισε ανασχηματισμό

Συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα διοργανώνει σήμερα Πέμπτη το ΚΚΕ, δίνοντας την απάντησή του «στα παιχνίδια και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της ΝΔ, που στόχο έχουν να παγιδεύσουν το λαό και να τον υποτάξουν στη βάρβαρη πολιτική υπέρ του κεφαλαίου», όπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, σχολιάζοντας το χτεσινό διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου. Η συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής θα γίνει 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα χτες το απόγευμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων για το περιεχόμενο των σημερινών συγκεντρώσεων:

Ανακοίνωση της Σοφίας Σακοράφας για το Μεσοπρόθεσμο.



Εδώ και καιρό, οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ο ελληνικός λαός παίρνει σαφή θέση ενάντια στην πολιτική του μνημονίου.
Η κυβέρνηση έντρομη απαντά με προβοκάτσιες και σκληρή, ωμή, απρόκλητη καταστολή.
Την ώρα που εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα, την ώρα που ετοιμάζεται το ξεπούλημα της πατρίδας μας και η πλήρης εξαθλίωση του ελληνικού λαού, δεν μπορώ να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου την προσχηματική κοινοβουλευτική διαδικασία για το Μεσοπρόθεσμο.

Τώρα ! Η κρίση μπορεί και πρέπει να μετουσιωθεί σε πολιτικό όπλο στα χέρια του λαού.Γράφει o Νίκος Μπογιόπουλος.



Η λέξη συμφορά είναι μικρή για να περιγράψει τι θα υποστεί ο ελληνικός λαός αν υποκύψει στο «πολεμικό τελεσίγραφο» των «σωτήρων» του.
*
Είναι τέτοιο το πισωγύρισμα που ετοιμάζουν που δεν υπάρχουν μνήμες να το περιγράψουν. Μόνο μέσα από τα βιβλία μπορεί να ψηλαφίσει κάποιος το ζόφο που έρχεται. Το ζόφο των αρχών του 20ού αιώνα. Γυρίζουν την Ελλάδα εκατό χρόνια πίσω!
*
Το σχέδιό τους εξελίσσεται με τη χειρουργική ακρίβεια των «Μένγκελε» της εκμετάλλευσης και της ταξικής απανθρωπιάς:
Μετατροπή της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού σε διαρκή κρίση πανικού για το λαό, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει καθώς τον οδηγούν στο Μεσαίωνα.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.



Κα Παπαρήγα ο πρωθυπουργός φαίνεται να προτείνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι θα έλεγε ναι υπό προϋποθέσεις εάν δεν είναι ο κ. Παπανδρέου πρωθυπουργός. Ποια είναι η θέση του ΚΚΕ σε αυτές τις πρωτοβουλίες;
«Όποια μορφή και αν πάρει αυτή η συνεργασία πρόκειται για κυβέρνηση λυκοσυμμαχίας, που επιδιώκει να σπάσει το ηθικό του λαού και επιδιώκει να πάρει άνευ προηγουμένου μέτρα σε βάρος του λαού. Εμείς καλούμε το λαό στους δρόμους να αποτρέψει το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης, ζητάμε εκλογές για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης. Η ευθύνη είναι στο λαό.

ΔΗ.Κ.ΚΙ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΥΨΩΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.


ΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΣΕΙ Σ΄ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΟΥΔΗ» ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 20/ΕΤΙΑΣ
Η Ελληνική σημαία γίνεται από την πρώτη ημέρα της εξέγερσης το σύμβολο των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που κατακλύζουν το Σύνταγμα και τις πλατείες.
Γίνεται το ισχυρό ελληνικό και διεθνές «οχυρό» της Ανόρθωσης του λαού, της Νίκης κατά του κοινωνικού Μεσαίωνα και της μπότας της Νέας Τάξης και της «παγκόσμιας διακυβέρνησης».
Σύμβολο του ενωμένου λαού για την αποτίναξη της κατοχικής φτώχειας, της διπλής (Ε.Ένωση-ΗΠΑ) ξένης κατοχής και της εξουσίας των τραπεζιτών και των ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΔ-«προθύμων» που την προετοίμασε, την εγκατέστησε και την υπηρετεί!

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ.Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!


Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ.


Το ΝΑΡ χαιρετίζει τη μεγαλειώδη απεργιακή μάχη και τις διαδηλώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, όλου του λαού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις συνάντησαν τους διαδηλωτές που εδώ και 22 ημέρες κατακλύζουν την πλατεία Συντάγματος και τις πλατείες των άλλων πόλεων και δημιούργησαν μια από τις κορυφαίες στιγμές της λαϊκής αντίστασης και πάλης μετά τη Μεταπολίτευση.
Το μήνυμα της σημερινής απεργίας και συγκέντρωσης ήταν πιο μαζικό, μαχητικό και βροντερό από ποτέ: Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου έχει καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα από το λαό.

Ανακοίνωση της ΚΟΕ, 15/6/2011


Ο αγώνας κλιμακώνεται

koe

Η ουσιαστική παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, η ολιγόωρη αναζήτηση κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης και η τελική απόσυρση της παραίτησης, με φυγή στον ανασχηματισμό και στην ψήφο εμπιστοσύνης, είναι αποτέλεσμα της λαϊκής πάλης και ακλόνητη απόδειξη της δυνατότητάς της να αλλάζει τα πράγματα. Ο λαός ενωμένος και αποφασισμένος έδωσε έναν υποδειγματικό αγώνα, έδειξε πως έχει δύναμη, έχει θέσεις, έχει όραμα, αγαπά την πατρίδα του, δεν θέλει το ξεπούλημα και την λεηλασία, δεν θέλει την φτώχεια που είναι η χειρότερη μορφή βίας.

Ο λαϊκός ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα ήταν ο αποφασιστικός και καταλυτικός παράγοντας των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Η τεράστια συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, η μαχητική στάση των διαδηλωτών, οι καταλήψεις των Περιφερειών, ο αποκλεισμός της Βουλής, η επανάκτηση της πλατείας Συντάγματος, παρά την καταστολή και το σχέδιο κτυπήματος της συγκέντρωσης, καθόρισαν την πρωτοφανή δήλωση αδυναμίας, παραίτησης και αδιεξόδου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.