Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση για την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων και τον τραυματισμό ανυποψίαστων πολιτών.


Μέτωπο Αλληλεγγύης  και Ανατροπής

Η επίθεση στο  αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων το μεσημέρι του Σαββάτου, την ώρα που η  λαϊκή αγορά έσφυζε από κόσμο  είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανυποψίαστων ανθρώπων του λαού, του ενός σοβαρά.
Η βία της ληστείας, η βία της φασιστικής ακροδεξιάς, η βία της αυθαιρετούσας αστυνομίας, η βία σκοτεινών ενεργειών  όπως η χθεσινή, ανεξάρτητα των οποιονδήποτε ιδεολογικών κινήτρων, συνθέτουν το σκηνικό του φόβου σε μια πόλη αλλά και μια ολόκληρη χώρα που αργοπεθαίνει οδηγώντας σε απελπισία τους κατοίκους της.  

Δήλωση Αλέκου Αλαβάνου:ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ.




ΔΗΛΩΣΗ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ
"Η απόπειρα βιασμού και η ομηρεία καμαριέρας ξενοδοχείου, σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που οδήγησε στην άμεση σύλληψή του, έγινε  από τον Στροσκάν  καθοδόν από τις ΗΠΑ προς τη Γερμανία για να συζητήσει με την Μέρκελ την τύχη της Ελλάδας.
Ας το καταλάβουμε πια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Ανακοίνωση για τα γεγονότα στα Εξάρχεια


Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 16 Μάη, 2.00 μμ στο Δημαρχείο της Αθήνας 
Τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καλλιδρομίου, μόνο ως φασιστική προβοκάτσια μπορούν να ερμηνευτούν.  Η «επίθεση» στο ΑΤ Εξαρχείων και σε μοτοσυκλέτα στη λαϊκή αγορά έγινε μέρα μεσημέρι, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εργαζόμενων και κατοίκων και κατέληξε στον τραυματισμό τριών ανθρώπων. Την ίδια στιγμή, φασιστικές συμμορίες επέδραμαν γύρω και μέσα στον χώρο της λαϊκής της Καλιδρομίου, κυνήγησαν μετανάστες, τρομοκρατούσαν πολίτες, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έδειξαν όπλα! Τέτοια γεγονότα αποτελούν φασιστική προβοκάτσια! Αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας που κλιμακώθηκε στο κέντρο της Αθήνας τις προηγούμενες μέρες.

Επίσκεψη Δ. Παπαδημούλη στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", όπου νοσηλεύονται οι τρεις συμπολίτες μας που δέχθηκαν χθες βάρβαρη δολοφονική επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων στην περιοχή των Εξαρχείων - δηλώσεις




Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, επισκέφτηκε σήμερα στις 12.00 τη μονάδα εγκαυμάτων του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και ενημερώθηκε απ’ τους γιατρούς για την πορεία της υγείας των τριών συμπολιτών μας που δέχθηκαν χθες βάρβαρη δολοφονική επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, μετά την επίσκεψη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής :
«Ενημερώθηκα από τους γιατρούς, ο ένας είναι εκτός κινδύνου, οι δύο δίνουν ακόμη μάχη για τη ζωή.

«Στο έλεος κυκλωμάτων, συμμοριών και μπράβων το κέντρο της Αθήνας» ΚΚΕ: Να προωθηθούν και σ’ άλλες χώρες της Ε.Ε. οι μετανάστες που το επιθυμούν


ENET.GR

Σε «κοινή πάλη απέναντι σε όλα τα κυκλώματα και μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής που έχουν και την πρώτη ευθύνη» καλεί το ΚΚΕ, Έλληνες και μετανάστες.
Αυτή η πάλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, θα πρέπει να στηριχθεί στη «δράση των ταξικών συνδικάτων, φορέων και συλλόγων» που "έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες" για :
• Αποφασιστική αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των ρατσιστικών συμμοριών. Η παρουσία επαρκούς και ανάλογα εκπαιδευμένης αστυνομικής δύναμης να έχει μοναδικό σκοπό την περιφρούρηση και προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των κατοίκων, Ελλήνων και αλλοδαπών, και όχι την καταστολή και την τρομοκράτησή τους.

ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Με τον φόβο των πρόωρων εκλογών κινούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα στελέχη της Ν.Δ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ <<ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ>>




Με τον φόβο των πρόωρων εκλογών κινούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα στελέχη της Ν.Δ., αφού το συμπέρασμα που έχουν βγάλει από τα πρόσφατα γεγονότα και τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές παλινωδίες είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης προκειμένου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Τα γαλάζια στελέχη μιλούν για «βρόμικο σχέδιο» από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου, με στόχο να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τη Ν.Δ. σε ό,τι αφορά το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο έχει δεσμευθεί έναντι της τρόικας να εφαρμόσει η κυβέρνηση. 

Δήλωση Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σε απάντηση των δηλώσεων του κ. Νίκου Αναστασιάδη



Ο κ. Αναστασιάδης με σημερινές του δηλώσεις και λέγοντας ψέματα, είπε ότι δήλωσα με πάθος ότι προτιμώ τούρκο, ή τουρκοκύπριο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αντί δεξιό ελληνοκύπριο. Το ΑΚΕΛ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι ενώνει στην πράξη δυνάμεις με την προοδευτική δεξιά με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Κύπρου και του κυπριακού λαού. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, στήριξε τους αείμνηστους Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο καθώς επίσης το Γιώργο Βασιλείου, με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Αυτό το πράξαμε γιατί εμείς πραγματικά το εννοούμε όταν λέμε ότι θέλουμε την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική συμβίωση με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.

Επέκταση των χωρικών υδάτων συζητούσε από το 2009 η Αγκυρα !


Την επέκταση των χωρικών υδάτων της σε συγκεκριμένες περιοχές πέρα από τα έξι ναυτικά μίλια συζητούσε από το 2009 η Τουρκία, όπως προκύπτει από απόρρητο τηλεγράφημα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που διέρρευσε στο Wikileaks και δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής».
Το τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αγκυρα δημοσιεύεται αναφέρεται συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχαν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, Τίνα Κάινταναου, με τον Τούρκο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών, Χαιντάρ Μπερκ.

Για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι;


Του Δημήτρη Πανταζόπουλου
 Αυτό το άρθρο βρίσκεται στην εφημερίδα τ.344, Μαϊου 2011

Εξώφυλλο του  τ.344, Μαϊου 2011Εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία και κυρίως την τελευταία χρονιά οι κυβερνήσεις, με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ, καλλιεργούν την ιδέα του τεράστιου αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Ειδικά την τελευταία χρονιά η υπαγωγή στο μνημόνιο, οι επιθέσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις βασίστηκαν εν πολλοίς στο μύθο του «κράτους – μαμούθ», των παρασιτικών δημόσιων υπαλλήλων κτλ.

Με άλλα λόγια πριν την επίθεση στο δημόσιο και τους εργαζομένους του προηγήθηκε μια πολύ καλά ενορχηστρωμένη συκοφαντία. Ας δούμε όμως την πραγματικότητα.

Μύθος 1ος: πόσοι είναι;

«Δημόσιο –τέρας», «κράτος – μαμούθ»,  «πάνω από 1 εκατομμύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι ». Έτσι περιγράφουν κυβέρνηση και ΜΜΕ τον όγκο των δημοσίων υπαλλήλων. Η αλήθεια όμως τους διαψεύδει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων που παρουσιάστηκαν από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών στις 30/7/2010 όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο είναι 768.009.

Από αυτούς μάλιστα μόνο οι 461.000 αποτελούν τους κατεξοχήν δημόσιους υπαλλήλους αφού οι υπόλοιποι είναι στρατιωτικοί, μέλη των σωμάτων ασφαλείας και αιρετοί (βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι κτλ). Με λίγα λόγια αυτοί που αποτελούν το «κράτος – μαμούθ» μαζί με τους 100.000 απογραφέντες συμβασιούχους του δημοσίου (πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ωρομίσθιοι, συμβάσεις έργου κτλ) είναι μόλις το 16% του  συνόλου των εργαζομένων της χώρας (4.582.500 σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ - Η κυβέρνηση του αίματος


Ευχόμαστε ολόψυχα να επιβιώσει το τριαντάχρονο παλληκάρι που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν αφιονισμένοι ΜΑΤατζήδες στο πλαίσιο της πολιτικής των δοσιλόγων της κυβέρνησης Παπανδρέου που ήθελε νεκρούς διαδηλωτές προκειμένου να τρομοκρατήσει το λαό για να πάψει να αντιστέκεται στην καταστροφική πολιτική του επαίσχυντου Μνημονίου, το οποίο συνομολόγησε αυτή η κυβέρνηση Κουίσλινγκ με τις κατοχικές δυνάμεις της ΕΕ και του ΔΝΤ προς όφελος του ξένου και του ελληνικού κεφαλαίου.






ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ -ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΙΝ


Εμετό αισθανόταν την ανάγκη να κάνει κανείς ακούγοντας τους γκεμπελίσκους Πάνο Μπεγλίτη και Γιώργο Πεταλωτή, που αντί να ζητήσουν έστω υποκριτικά συγγνώμη για τη δολοφονική απόπειρα της αστυνομίας τους, προσπαθούν με θράσος χιλίων πιθήκων να κατηγορήσουν τον... ΣΥΡΙΖΑ(!) ως περίπου υπεύθυνο για την απόπειρα δολοφονίας του διαδηλωτή, που έγινε στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Χρωστά 800 ευρώ για το «κινητό» και του παίρνουν σπίτι και οικόπεδο!


Χρωστά 800 ευρώ για το «κινητό» και του παίρνουν σπίτι και οικόπεδο!

Για ένα χρέος ύψους 800 - 900 ευρώ, που έχει προκύψει από την οικονομική αδυναμία του να πληρώσει λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου του, κινδυνεύει, άμεσα, να χάσει το σπίτι του, μαζί και το οικόπεδο στο οποίο είναι κτισμένο, καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «WIND ΕΛΛΑΣ» τα βγάζει σε πλειστηριασμό!
Πρόκειται για νέο άνθρωπο, κάτοικο χωριού των Τρικάλων που εργάζεται στην ψησταριά του πατέρα του - τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας - ο οποίος τίθεται στο «στόχαστρο» της πολυεθνικής εταιρείας επειδή, λόγω και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που πληρώνει ο εργαζόμενος λαός, δεν μπόρεσε να πληρώσει κάποιους λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου εντός των καθορισμένων προθεσμιών.
Ο πλειστηριασμός, που αφορά σε ένα οικόπεδο έκτασης 406,50 τμ μετά της επ' αυτούδιώροφης οικοδομής (84 τμ ο κάθε όροφος), ορίστηκε για τις 25 Μάη 2011 και, όπως αναφέρεται στο απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο,«καλούνται όσοι θέλουν να γίνουν αγοραστές να έρθουν να πλειοδοτήσουν».

Kύπρος:Την Κυριακή βγάζουν Βουλή και τη Δευτέρα... Πρόεδρο.


ΑΥΓΗ- Πουλίδου Χ.- 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/05/2011

Οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο δεν έχουν λειτουργικό αντίκρισμα ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Φυσικά και η Βουλή των Αντιπροσώπων αλλάζει σύνθεση, όμως δεν επηρρεάζεται άμεσα η λειτουργία της κυβέρνησης. Οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο εκπέμπουν ένα μήνυμα αμειγώς πολιτικό, το οποίο διαχέεται, διαμορφώνοντας σταδιακά το πολιτικό σκηνικό για την προεδρική εκλογή. Τα αποτελέσματα που θα βγάλουν οι κάλπες επομένως την άλλη Κυριακή στρώνουν το έδαφος για τις προσεχείς κρίσιμες εκλογές - που θα λάβουν χώρα τον Φεβρουάριο του 2013.
Η πρωτιά στα αποτελέσματα είναι ένας παράγοντας που αναμφίβολα παίζει ρόλο. Όχι όμως καθοριστικό. Ιδιαίτερα αν είναι μικρή και κινείται στα όρια της μίας ή δύο μονάδων, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Το ντουλάπι του Θεού-Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ.

Το ντουλάπι του Θεού

Το ντουλάπι του Θεού δεν είναι το κουτί της Πανδώρας. Ετσι όπως το 'φτιαξα εγώ στο φτωχό μυαλό μου, δεν περικλείει το σύμπαν. Είναι στην κουζίνα του τωρινού κόσμου, το ντουλάπι με τα εργαλεία για μαγείρεμα και τα λάδια, τις ζάχαρες, τ' αλάτι, τ' αλεύρι, το γάλα, τ' αυγά... Εχει μαχαίρια, και κουτάλες, και σουρωτήρια, και μεγάλες τσανάκες, και μπρικάκια του καφέ. Το ντουλάπι του Θεού είναι πείρα συλλογική, και γνώση, και πολλή αγάπη για να τρώνε και να σκέφτονται κι εντέλει να ζούνε ελεύθερα οι άνθρωποι.
Αυτό που μας ξεχωρίζει απ' τα ζώα παρότι είμαστε σαρκοφάγοι οι άνθρωποι, σ' ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πείνας των ζωντανών, είναι που επεξεργαζόμαστε την τροφή. Μαγειρεύουμε. Ψήνουμε. Στολίζουμε.

Kατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε εργαζόμενη ξενοδοχείου.Συνελήφθη στη Νέα Υόρκη ο Ντομινίκ Στρος Καν.


Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, αργά χθες τη νύχτα. Του ασκήθηκε δίωξη για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία, μετά τις καταγγελίες καμαριέρας στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε. Δηλώνει αθώος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Τον Γάλλο πολιτικό και υποψήφιο στις επόμενες προεδρικές εκλογές, συνέλαβαν οι αρχές της Νέας Υόρκης λίγη ώρα πριν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο John F. Kennedy με προορισμό το Παρίσι. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες είχε ήδη μπει στο αεροπλάνο το οποίο ετοιμαζόταν να απογειωθεί.

Η πρώτη απάντηση δόθηκε-Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη και σ’ άλλες πόλεις, που με τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 12/5 κατήγγειλαν την απρόκλητη τρομοκρατική – δολοφονική επίθεση ενάντια στην μαζική απεργιακή πορεία των εργαζόμενων στις 11 Μάη, με τους δεκάδες τραυματίες και την παρ’ ολίγο δολοφονία ενός διαδηλωτή, ο οποίος δίνει ακόμα τη μάχη της ζωής. 
Χαιρετίζει την μαζικότητα, την αποφασιστικότητα και την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου, το οποίο έδειξε ακόμα μια φορά ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει και ότι καμιά χρεοκοπημένη κυβέρνηση και καμιά αντιλαϊκή εξουσία σαν τη σημερινή δεν θα μπορέσει ποτέ να σωθεί στηριγμένη αποκλειστικά πάνω στη βία και την καταστολή.

ΑΣΚΕ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 11 ΜΑΪΟΥ 2011



Η κυβέρνηση της οικογένειας Παπανδρέου με τους ξενόφερτους «συμβούλους» και τους εγχώριους συνενόχους της έβαψε πάλι τους δρόμους της Αθήνας με αίμα, με αφορμή ασήμαντα, αρχικά, επεισόδια στο τέλος της μεγάλης αντιμνημονιακής πορείας. Όργανά της και πάλι οι εγκάθετοί της στην αστυνομία και στους γνωστούς αγνώστους των «αναρχικών».
Οι στόχοι της πολλαπλοί :
Εκφοβισμός των πολιτών, ώστε να μη διογκωθούν οι διαδηλώσεις κατά της πολιτικής των μνημονίων για την αφαίμαξη και εξαθλίωση της χώρας υπέρ των ληστρικών αγορών και τραπεζών.

Οι μπαρούφες του Πρετεντέρη για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν-Φωτογραφία(1980) του Οσάμα ως οργανωτή των μουτζαχεντίν στον πόλεμο ενάντια της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν και της ΕΣΣΔ.



«"Θα το ξαναέκανα"! Μιλώντας για το Αφγανιστάν με τον Ζίγκμπνιου Μπρεζίνσκι».
*
Η φωτογραφία είναι από τη συνέντευξη του τότε συμβούλου του Κάρτερ και σήμερα του Ομπάμα, του Μπρεζίνσκι, στο περιοδικό «American Interest», τεύχος Μάης - Ιούνης 2008.
Η φωτογραφία που δημοσίευσε το περιοδικό, με πρωταγωνιστή τον Μπρεζίνσκι και τον νεαρό τότε Οσάμα Μπιν Λάντεν, έχει ημερομηνία 3 Φλεβάρη 1980 και είναι τραβηγμένη στο Κίμπερ του Πακιστάν, σε συνοριακό φυλάκιο με το Αφγανιστάν.

Οπως βλέπουμε, ο Μπρεζίνσκι ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ως επικεφαλής και οργανωτής των μουτζαχεντίν - που εμπνευστής τους ήταν ο Μπρεζίνσκι - τελούσαν σε αγαστή συνεργασία.

Η φασιστική τρομοκρατία και η απάντηση του μαζικού κινήματος.


Tης Χριστίνας Ζιάκα

Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της... Μέσα σε 4 μέρες:
  • Ένας νεκρός μετανάστης από το Μπαγκλαντές μαχαιρωμένος 10 φορές,  ξημερώματα Πέμπτης 12/5 – οι μάρτυρες μιλούν για ακροδεξιά αντίποινα στην στυγνή δολοφονία του Μ.Καντάρη.
  • Καταγεγραμμένοι τραυματίες μετανάστες στα νοσοκομεία της Αθήνας μόνο την Πέμπτη 12/5 περισσότεροι από 20 - ο ένας από όπλο και πολλοί από μαχαίρια. Κοινό τους χαρακτηριστικό: βρέθηκαν όλοι στο διάβα της πορείας "ενάντια στην εγκληματικότητα" της οποίας τον τόνο έδωσε η φασιστική Χρυσή Αυγή. Άγνωστος ο αριθμός αυτών που ξυλοκοπήθηκαν μεν αλλά δεν κατέφυγαν στα νοσοκομεία.
  • Καταστροφές μαγαζιών μεταναστών την Πέμπτη 12/5 κατά τη διάρκεια της ίδιας πορείας.
  • Εισβολή σε λεωφορείο επί της Γ' Σεπτεμβρίου και ξυλοκόπημα των μεταναστών επιβατών, Παρασκευή 13/5.
  • Επίθεση με μολότωφ σε σπίτι μεταναστών στου Ρέντη, Τρίτη 10/5.
  • 2 μετανάστες ξυλοκοπημένοι σε νοσοκομείο του Ρεθύμνου, Πέμπτη 12/5.
  • Επιθέσεις σε μετανάστες καταγράφηκαν και στην Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 13/5.