Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Σχόλιο του ΚΚΕ για τα ποσοστά της ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ [13/3/2014].

 Τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, που ανακοινώθηκαν για το Δ' τρίμηνο του 2013, αποδεικνύουν ότι τα όποια μέτρα ανακύκλωσης της ανεργίας, που εξαγγέλλονται ή ήδη εφαρμόζονται, είναι εμπαιγμός για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους και τις οικογένειές τους.


Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν πρέπει να δεχθούν ότι θα ζήσουν μόνιμα στην ανασφάλεια, με μισθούς πείνας ή αναζητώντας μια εργασία με ημερομηνία λήξης, για να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάκαμψη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος.

“Κατοχή”, εθνική ανεξαρτησία και ιμπεριαλισμός.

  “Κατοχή”, εθνική ανεξαρτησία και ιμπεριαλισμός.

(Αναδημοσίευση από το μπλογκ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ)  


Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία, αποδεικνύουν την ακρίβεια του Λένιν στην περιγραφή του ανώτατου σταδίου του καπιταλισμού: του ιμπεριαλισμού.

Ανακύκλωση της ανεργίας.Από τη στήλη Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ στο σημερινό Ριζοσπάστη.

Περίπου 50.000 άνεργοι απασχολούνται σήμερα στα προγράμματα της «κοινωφελούς εργασίας», διάρκειας πέντε μηνών και με μισθό μέχρι 490 ευρώ. 


Άλλες 90.000 τέτοιες βραχυπρόθεσμες και κακοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει η κυβέρνηση τη διετία 2014 - 2015.
«Ανταγωνιστικά» προς τα σχέδια αυτά, το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και το αμερικανικό Levy Economics Institute, εκπόνησαν μελέτη με την οποία προτείνουν στο κράτος να προσλάβει με 11μηνες συμβάσεις απασχόλησης ορισμένου χρόνου 550.000 ανέργους, τους οποίους θα αμείβει με τον κατώτατο μισθό (490 καθαρά) για την απασχόλησή τους σε υπηρεσίες που παρέχει το ίδιο.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ. Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.

 Παταγώδης είναι η πολιτική αποτυχία της κεντροαριστερής Ελιάς ευθύς από τη γέννησή της. 


Ούτε καν τα κορυφαία στελέχη του δραματικά αποδυναμωθέντος ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να συσπειρώσει! Ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε απαξιωτικά να παραστεί στην ιδρυτική συνδιάσκεψη και ο Βαγγέλης Βενιζέλος κήρυξε τον πόλεμο «παπανδρεϊκών» - «βενιζελικών».

Εκλογικά κυβερνητικά τερτίπια.

Δύο μόλις μήνες πριν τις τοπικές εκλογές και η κυβέρνηση φέρνει συνέχεια τροπολογίες επί τροπολογιών για μικρότερα ή μεγαλύτερα ζητήματα που αφορούν τις εκλογικές διαδικασίες.


Έτσι στις 11/3, η κυβέρνηση ψήφισε εκπρόθεσμη τροπολογία που τροποποιούσε προηγούμενη τροπολογία που είχε ψηφίσει πριν 2 βδομάδες. Η τροπολογία αφορά τους περιορισμούς στην προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων. Συγκεκριμένα: