Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΚΚΕ(μ-λ): Η Χαλκιδική δεν θα υποταχτεί! Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει!

Στην Χαλκιδική, κάθε φορά που οργανώνεται κινητοποίηση ενάντια στην πολυεθνική Ελντοράντο Γκολντ, η αστυνομία και τα ΜΑΤ , προχωρούν και ένα βήμα παραπέρα την τρομοκρατία ενάντια στον αγώνα των κατοίκων. Με άτυπο κοινό σχεδιασμό μαζί με την εταιρία που χρησιμοποιεί σαν ενεργούμενα τους εργαζόμενους που έχει προσλάβει ή έχει υποσχεθεί , στην πραγματικότητα απαγορεύουν να εκδηλωθεί κάθε μορφής διαμαρτυρία στο βουνό και στις Σκουριές. Την ίδια στιγμή η Ελντοράντο συνεχίζει ασταμάτητα να καταστρέφει το δάσος και να δημιουργεί ανεπανόρθωτες ζημιές και τετελεσμένα.
Σήμερα η πρόκληση ήταν πρωτοφανής! Ομάδες δήθεν εργαζόμενων και μπράβων της εταιρίας πετροβολούσαν τους κατοίκους που ετοίμαζαν την διαμαρτυρία τους, με τις πλάτες της αστυνομίας. Ταυτόχρονα τα ΜΑΤ έριχναν χημικά και δακρυγόνα στους διαδηλωτές κατοίκους και τους κυνηγούσαν. Κοινός σκοπός τους να διαλυθεί η κινητοποίηση , να απαγορεύσουν στην πράξη κάθε διαμαρτυρία στο βουνό από εδώ και πέρα. Την ίδια ώρα αστυνομικές δυνάμεις οργάνωναν μπλόκα πολλά χιλιόμετρα μακριά, σε λεωφορεία που, από άλλες περιοχές της Χαλκιδικής, μετέφεραν διαδηλωτές στην Μεγάλη Παναγιά.

Ανταπόκριση από την κινητοποίηση στις Σκουριές- οι μάσκες έπεσαν

Έπεσαν οι μάσκες σήμερα στις Σκουριές. Από κοινού ΜΑΤ και εργαζόμενοι στην Ελληνικός Χρυσός επιδόθηκαν σε ένα όργιο τραμπουκισμού ενάντια στο κίνημα των κατοίκων. Ήδη από νωρίς το πρωί, ομάδα εργαζομένων στην εταιρία, με την προκλητική ανοχή και βοήθεια των ΜΑΤ, επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα ενάντια στα μέλη των επιτροπών αγώνα που είχανε προσυγκεντρωθεί κοντά στην τοποθεσία Χοντρό Δέντρο, ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή εκκίνηση της πορείας.

«Εκτονωτίλα»...Γράφει η Λιάνα Κανέλλη στον σημερινό Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

Λιάνα Κανέλλη - Πατριδογνωμόνιο


Αρχίζει και ξύνει τον πάτο της κοινωνικής αντοχής εκείνη η δηλητηριώδης, η τοξική και διαβρωτική σταγόνα της βαρυγκόμιας που γίνεται βίαιη και δε χρειάζεται ούτε αιτιολόγηση ούτε δικαιολογίες. Μικρές ή μεγαλύτερες μάζες, κυρίως όμως παρέες και οικογένειες εντός - εκτός των συμβατικών μεγεθών, μετατρέπονται σε αγέλες λύκων έτοιμων να κατασπαράξουν ό,τι δεν κινείται στη δική τους περπατησιά.