Σάββατο 31 Μαΐου 2014

KKE: Σχόλιο για την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ


Σε σχόλιό του για την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
Η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ για την Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα από τη μια και τα προνόμια για το κεφάλαιο από την άλλη θα συνεχιστούν, αφού αποτελούν προϋπόθεση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, έχοντας μόνιμο χαρακτήρα. 

Το K.K.4ever προτείνει να διαβάσετε : ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ 3. Για την παραχάραξη της ιστορίας.

Με το βιβλίο αυτό, ολοκληρώνεται η έκδοση του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό». 

Στα δυο προηγούμενα μέρη της σειράς ασχοληθήκαμε με θέματα της σοσιαλιστικής οικονομίας και της σοσιαλιστικής εξουσίας αντίστοιχα.
Στο μέρος αυτό, απαντάμε σε ορισμένα ζητήματα παραχάραξης και διαστρέβλωσης της ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης τον 20ό αιώνα, της ιστορίας της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών.

Έμμεσες απειλές των ΗΠΑ προς την Κίνα για τις διεκδικήσεις στη Σινική θάλασσα !

Ανεβάζουν τους τόνους οι ΗΠΑ προς την Κίνα με αφορμή τις εδαφικές διαφορές στην Σινική θάλασσα.

«Τους τελευταίους μήνες η Κίνα προέβη σε μονομερείς αποσταθεροποιητικές ενέργειες στην Ανατολική Σινική θάλασσα», κατηγόρησε το Πεκίνο ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, και εμμέσως πλην σαφώς απείλησε με ενεργότερη εμπλοκή της Ουάσιγκτον λέγοντας ότι «οι θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς τάξης δεν μπορούν να αμφισβητούνται.

To KKE για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και τη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και τη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού


Οι συζητήσεις για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, αλλά και οι διεργασίες σε άλλα κόμματα για πιθανές συνεργασίες μεταξύ τους, δεν προμηνύουν τίποτε το πραγματικά φιλολαϊκό. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να διευρύνουν τη στήριξη στο κυβερνητικό σχήμα, στο πλαίσιο των σημερινών συσχετισμών στη βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει παράθυρο συνεργασίας με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της παραδοσιακής σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου να δημιουργήσει προϋποθέσεις κυβερνητικής εναλλαγής το επόμενο διάστημα.