Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Λαέ ντροπή σου για την εκλογή σου...Ανώριμη η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού υποστήριξε τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου και των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής.Σχόλιο του Red Star.


Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού για ακόμα μια φορά απέδειξε πως όχι μόνο δεν είναι ώριμος και δεν βγάζει τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα, αλλά έβγαλε τα μάτια του μόνος του.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ που έφεραν την χώρα στα μνημόνια και στην οικονομική καταστροφή θα κυβερνήσουν ξανά. Το φασιστικό πολιτικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, κατάφερε σε συνθήκες πόλωσης να διατηρήσει ένα υψηλότατο ποσοστό της τάξης του 7 %. Το δεξιό κόμμα του Πάνου Καμμένου με εθνικιστικές απόψεις και μέλη που τόσα χρόνια κυβερνούσαν με τη Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή κατάφερε να παραμείνει στην τέταρτη θέση αν και με μειωμένα ποσοστά. Το σοσιαλδημοκρατικό πασοκικό  κόμμα του Φώτη Κουβέλη διατήρησε επίσης τη δύναμη του (6,2 %) και μόνο το Κ.Κ.Ε τιμωρήθηκε από τον λαό και έχασε σχεδόν το 45 % των δυνάμεων του.

Όχι μόνο δεν διορθώθηκε η ψήφος του λαού, αλλά έγινε ακόμα χειρότερη.

Το κοινό exit poll δείχνει νίκη της Ν.Δ με 29,3 %.Δεύτερη θέση για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α 28 %.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 11,7 %.Στο 5,2 % και στην έβδομη θέση το Κ.Κ.Ε.Με 159 έδρες σχηματίζουν κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.Γράφει ο Red Star.

Νίκη της Ν.Δ παρά την μεγάλη άνοδο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δείχνει το κοινό exit poll.

Νέα πτώση για το ΠΑ.ΣΟ.Κ που πέφτει στο 11,7 %.

Παραμένει τέταρτο το κόμμα του Πάνου Καμμένου με 7,4 %.Στο 6,7 % οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.Στο 6,2 % η Δημοκρατική Αριστερά ενώ οριακά στο 5,2 % υποχωρεί αισθητά το Κ.Κ.Ε.


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : Ο καπιταλισμός ... σκοτώνει !


Άθλια είναι η εικόνα των νοσοκομείων της χώρας όπου οι ασθενείς περιμένουν ώρες για ένα γιατρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις τούς ζητούν να φέρουν μαζί τους και τα απαιτούμενα υλικά για χειρουργική επέμβαση



Σε κατάρρευση βρίσκεται το σύστημα Υγείας της Βουλγαρίας εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, είκοσι τρία χρόνια μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση...
Για τη Βουλγαρία έχουν ακουστεί πολλά και στη χώρα μας.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο εκλογικό τμήμα στο Περιστέρι.


«Δυστυχώς δεν θα κάνω μια δήλωση την οποία πολύ θα ήθελα να κάνω. 




Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε για το εξής: Από χτες το βράδυ σε ένα πλαστό λογαριασμό δήθεν της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που τον έχουμε καταγγείλει πάρα πολλές φορές, στο twitter, έχει αναρτηθεί μια δήθεν απόφαση της ΚΕ, η οποία καλεί τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους, τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, να ψηφίσουν άλλο κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη έχουμε παρέμβει στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος, στον κ. Σφακιανάκη, γίνονται παρεμβάσεις στις ΗΠΑ, που είναι η έδρα της twitter, για να φύγει αυτό το site το οποίο το έχουμε καταγγείλει γιατί δεν ανήκει στην ΚΕ του ΚΚΕ, δεν το έχουμε ανοίξει εμείς, όπως υπάρχει και προσωπικό δικό μου twitter, που επίσης δεν ανήκει στο Κόμμα.

To αίσχος της προβοκάτσιας κατα του ΚΚΕ στο twiter

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

Στον αστερισμό της «αναδιαπραγμάτευσης»
Να ’μαστε λοιπόν ξανά μπροστά σε εκλογές. Εν όψει αυτών, ο Α. Σαμαράς καλεί σε πανστρατιά φιλοευρωπαϊκών κεντροδεξιών δυνάμεων για να «σώσει» τη χώρα από την απειλή του ΣΥΡΙΖΑ και της εν γένει Αριστεράς.
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει ότι θα καταγγείλει «πολιτικά» (μην το παρακάνουμε κιόλας) το Μνημόνιο και ότι θα διαπραγματευτεί «σκληρά» με στόχο την αναίρεση των πιο επαχθών ρυθμίσεων.
Από κοντά ο Βενιζέλος υπόσχεται αξιοποίηση του νέου «ευνοϊκού» ευρωπαϊκού περιβάλλοντος ώστε να πετύχει καλύτερους όρους.
Πιο δίπλα ο Κουβέλης διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση -εννοείται- ευρωπαϊκού πάντα προσανατολισμού.
Λίγο πιο πέρα ο Καμμένος προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην αντιφατικότητα των επιλογών του και των πιέσεων που δέχεται για «εθνική υπευθυνότητα».
Κι έχουμε και το ΚΚΕ να μην ξέρει κατά πού να κάνει μπροστά στο πρόβλημα που η ίδια η πολιτική τής ηγεσίας του δημιούργησε.
Και στην αντίπερα όχθη το μαύρο χέρι του κεφαλαίου, η Χρυσή Αυγή, να επιχειρεί να ισχυροποιήσει τις μετοχές της πάνω στη δυστυχία μεταναστών και Ελλήνων.
Παρατηρώντας θέσεις, διακηρύξεις και προγράμματα των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων, αυτό που διακρίνεται σαν κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι στο σύνολό τους κινούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στον αστερισμό της διαπραγμάτευσης (ή αναδιαπραγμάτευσης). Του Μνημονίου, της δανειακής σύμβασης, των όρων τους κ.λπ.
Από την άποψη αυτή θα μπορούσε να ειπωθεί ότι αυτό που -κατ’ αρχάς τουλάχιστον- κρίνεται σ’ αυτές τις εκλογές είναι το ποια πολιτική δύναμη (ή συμμαχικό πολιτικό σχήμα) θα αναλάβει να διαπραγματευθεί με τους «εταίρους μας» τις τύχες του λαού και της χώρας.
Τι αλήθεια σημαίνει αυτό, πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, τι μπορεί να περιμένει ο λαός και πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει;

Ούτε στη... «Δευτέρα Παρουσία» θα φέρουν λαϊκή ευημερία !


Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ορκίζονται στην «επιχειρηματικότητα» και στην ΕΕ και θέλουν το λαό στη «γωνία»

Η «υγιής επιχειρηματικότητα», η «ανταγωνιστικότητα», η «ανόρθωση και ανασυγκρότηση της οικονομίας», η «πράσινη ανάπτυξη» είναι τα κύρια που επικαλούνται όλα τα κόμματα - πλην του ΚΚΕ - για να πείσουν το λαό, πως υπάρχει «φως στο τούνελ», πως υπάρχουν περιθώρια να ζήσει «αξιοπρεπώς». Ταυτόχρονα για όλα τα παραπάνω δεσμεύονται μέσα στα «δεσμά» της ΕΕ και με τους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν κουμάντο. Εν ολίγοις, λένε, το αποτέλεσμα θα είναι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες να είναι ευχαριστημένοι και ο λαός να ζει καλά... Και μάλιστα, όλα αυτά σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, που βαθαίνει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ. Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Χαρακτήρα παράδοξο έχουν οι αυριανές εκλογές. Καλούνται εν πρώτοις να επιβεβαιώσουν και να οριστικοποιήσουν την εκ βάθρων κατεδάφιση του μεταπολιτευτικού σκηνικού, την οποία προκάλεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Εκείνες οι κοσμογονικές ανακατατάξεις αποτύπωσαν τις συνέπειες που είχαν στους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων τα ολέθρια για την ελληνική κοινωνία Μνημόνια που μας επέβαλαν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα αποδείξουν εμπράκτως αν οι μεταβολές στη δύναμη των πολιτικών κομμάτων συνιστούν μονιμότερες τάσεις ή αν υπήρξαν απλώς κάποιο στιγμιαίο περιστατικό χωρίς περαιτέρω συνέχεια. Εκλογές επαναβεβαίωσης, λοιπόν, είναι πρωτίστως οι αυριανές εκλογές και όχι λύσης του προβλήματος διακυβέρνησης, όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: Η μάχη που δίνει το ΚΚΕ είναι και δική μας μάχη!


Κοινό μήνυμα αλληλεγγύης ενόψει των αυριανών εκλογών

Κοινό μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΚΕ για την εκλογική μάχη υπογράφουν 45 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο, ενώ και δικά τους ξεχωριστά μηνύματα έστειλαν άλλα κόμματα.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Τα κόμματα που υπογράφουν αυτήν την ανακοίνωση πιστεύουν ότι η μάχη που δίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αυτήν την περίοδο έχει εξαιρετική σημασία για τους λαούς σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, καθώς και για όλα τα κομμουνιστικά κόμματα. Η συνεπής πάλη των κομμουνιστών στην Ελλάδα ενάντια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, η αγωνιστική δράση τους για να μην πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο εργαζόμενος λαός, αλλά οι καπιταλιστές, παίζουν σημαντικό ρόλο στο ανέβασμα της συνείδησης των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου.