Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΠΑΜΕ : Σχόλιο Γραφείο Τύπου για το Π.Δ. Χρυσοχοϊδη για τους Μετανάστες - Πρόσφυγες

Το ΠΔ που υπέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στόχο έχει να επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς στη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή μεταναστών και προσφύγων.
Το ΠΔ στη γραμμή της ΕΕ, των ιμπεριαλιστών, επιδιώκει την ένταση της εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων, στην αξιοποίησή τους σαν φτηνό εργατικό δυναμικό, στο φακέλωμά τους.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Μπορεί να έχει φτάσει σχεδόν το 15αυγουστο, η θερμοκρασία να άγγιζε τους 40 βαθμούς και οι τουρίστες να αποτελούν την πλειοψηφία, παρόλα αυτά η ανάγκη να συνεχίσουμε τις εξωστρεφείς κινήσεις αποτέλεσε επαρκή λόγο για να βρεθούμε στο σύνταγμα και να μοιράσουμε στον κόσμο το παρακάτω κείμενο
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Έχουν περάσει 2 μήνες που ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους στο Μετρό ότι περισσότεροι από 280 συνάδελφοι θα απολυθούν, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι περικοπές στο εισόδημά μας. Όλο αυτό το διάστημα αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα μέτρα που προωθούνται, κόντρα στην τρομοκρατία της διοίκησης ( απειλές μέσω τηλεφώνου για απολύσεις απεργών κ.α), κόντρα στη συκοφαντία των ΜΜΕ.
Όλο αυτό το διάστημα τα ΜΜΕ δεν σταμάτησαν να μας ρίχνουν λάσπη, να μας επιτίθονται και να παρουσιάζουν την πραγματικότητα κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τις εντολές των αφεντικών τους. Γι’ αυτό και επιλέγουμε να ενημερώσουμε εμέις το επιβατικό κοινό για τους λόγους που κινητοποιούμαστε, για τους λόγους που ζητάμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Κρίσιμος αγώνας προ των πυλών.

Η δήθεν απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, απαίτηση της ΕΕ από την εποχή της εισόδου στην ΟΝΕ, βάζει σε ολοκληρωτική σύγκρουση όχι μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ αλλά ολόκληρη την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η ανάπτυξη μιας απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας σημαίνει αποκλειστικά διαμελισμό της ΔΕΗ στη καθετοποιημένη της δομή (παραγωγή, μεταφορά, διανομή).
Η κυβερνητική αναζήτηση ενός «ισοδύναμου αποτελέσματος» στις απαιτήσεις της τρόικας και του ντόπιων μεγαλοβιομηχάνων και εφοπλιστών, όποιο κι αν είναι αυτό, σημαίνει περαιτέρω συρρίκνωση της ΔΕΗ.

Κ.Κ.Ε :Στον καπιταλισμό η αιτία της καταστροφής- Μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΕΚΡ και το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας

Το ΚΚΕ, με μήνυμα του Γραφείου Τύπου της ΚΕ που απέστειλε προς το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημειώνει:
«Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τα χιλιάδες θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών στη Ρωσία.
Οι χιλιάδες νεκροί, οι πυρόπληκτοι, οι επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία και τη διατροφή του λαού φανερώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι είναι ασύμβατη η καπιταλιστική κερδοφορία με την ικανοποίηση ακόμα και των πιο βασικών λαϊκών αναγκών. Αποκαλύπτεται έτσι καθημερινά το πραγματικό κόστος της ανατροπής του σοσιαλισμού, στον οποίο τα σημερινά άλυτα καπιταλιστικά προβλήματα ήταν αυτονόητα κεκτημένα.

Υπάρχει εξωκοινοβουλευτική αριστερά;

Απόσπασμα (εκτενέστατο) από το Πρίσμα, ολόκληρο εδώ
....Και περνάμε τώρα στο ζουμί με βάση ένα ερώτημα που τέθηκε από σύντροφο καλιτέχνη με εξωκοινοβουλευτικές ανησυχίες στην Πάρο. Υπάρχει εξωκοινοβουλευτική αριστερά σήμερα στην Ελλάδα;
Το Πρίσμα απάντησε τότε και απαντάει και τώρα ΟΧΙ! (από άποψη και όχι από συνήθεια) και θα αναλύσει τώρα το σκεπτικό του που είναι σωστό και ταξικό.
Πρώτον να αναλύσουμε τον όρο εξωκοινοβουλευτική. Το αριστερά το αφήνω ασχολίαστο γιατί δεν θα αναρτηθεί ποτέ αυτή η ανάρτηση. Το εξωκοινοβουλευτική κατά το πρίσμα ουδέποτε είχε σχέση με το ποσοστό του 3% για να το πω σχηματικά. Το εξωκοινοβουλευτική είχε να κάνει με το γεγονός πως σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική αριστερά που συνάμα ήταν και η ρεφορμιστική αριστερά (τυχαίο; δε νομίζω!) - μας τα χάλασε μια-δυο φορές ο ΣΥΝ αλλά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και μας έσωσε - ήταν το κομμάτι εκείνο της αριστεράς που υπέτασσε την κοινοβουλευτική πάλη στην εξωκοινοβουλευτική.

12/08/2010 Δήλωση του Π. Λαφαζάνη κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ: Το μηνμόνιο μετατρέπει τη χώρα σε οικονομική, παραγωγική και εργασιακή έρημο

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για ύφεση 3,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2010 και τα στοιχεία για την ανεργία του Μαΐου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η χώρα βιώνει μια μεγάλη τραγωδία με την ελληνική οικονομία να έχει εισέλθει στη μεγαλύτερη μετά τον πόλεμο ύφεση και τον αριθμό των ανέργων να καλπάζει προς το ένα εκατομμύριο.
Εδώ που έχουμε φτάσει ή το μνημόνιο κυβέρνησης και τρόικας θα μετατρέψει τη χώρα σε μια οικονομική, παραγωγική, κοινωνική και εργασιακή έρημο ή οι μεγάλοι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων θα ξαναδώσουν ελπίδα στον τόπο, ακυρώνοντας το μνημόνιο για ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα αναπτυξιακής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης του τόπου.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Διαρκής επίθεση στα δικαιώματα και τη λαϊκή συνείδηση

Αναδιανομή της φτώχειας και νέα φιλομονοπωλιακά μέτρα ετοιμάζεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
ΑΠΟ  ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
ΦΩΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣ
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιταχύνει τις σαρωτικές αντεργατικές αναδιαρθρώσεις και το επόμενο διάστημα να επιβάλει νέα βάρβαρα μέτρα, πρόταξε χτες σε συνέντευξή του σε ξένη ιστοσελίδα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, απαιτώντας μάλιστα από τον ελληνικό λαό να «επιδείξει πνεύμα συλλογικής ευθύνης» (!) για να ξεπεραστεί η κρίση. Να συνυπογράψει δηλαδή τη σφαγή του, για να τη βγάλει καθαρή από την κρίση το κεφάλαιο που την προκάλεσε.
Με ένα νέο πακέτο μέτρων να βρίσκεται προ των πυλών και εκφράζοντας την ανησυχία της κυβέρνησης για τις κλιμακούμενες λαϊκές αντιδράσεις, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε σε όποιον αντιστέκεται στην πολιτική του μνημονίου, καλώντας προκλητικά τους εργαζομένους «να ξεπεράσουν παγιωμένες συμπεριφορές» και τους «πολίτες να συστρατευθούν στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων» που προωθεί η κυβέρνηση.
Την επόμενη βδομάδα, με την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου από την Πάρο, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπου θα καταληχθούν τα επόμενα βήματα της αντιλαϊκής επίθεσης και ο προγραμματισμός των επόμενων νομοσχεδίων. «Κάνουμε αλλαγές σε όλο το σύστημα διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Η μετάβαση δεν είναι εύκολη. Αλλά η κρίση είναι μια ευκαιρία για να κάνουμε αλλαγές», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη, δίνοντας το στίγμα των αντιδραστικών σχεδιασμών της κυβέρνησης.