Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΟΥ για τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς προς τους εργαζομένους, τους ασφαλισμένους και τους μικρομετόχους της Αγροτικής Τράπεζας


Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι η χαριστική εκχώρηση της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο, για το οποίο σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. 
Με τις ακολουθούμενες αδιαφανείς και σκανδαλώδεις διαδικασίες και ειδικότερα με την εκβιαστική απαίτηση από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για άμεση απόλυση των εργαζομένων της ΑΤΕ και χωρίς την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση υπογραφή εκ μέρους τους νέων συμβάσεων με την Τράπεζα Πειραιώς επιχειρείται η κατακρεούργηση των εισοδημάτων τους και η δραματική υποβάθμιση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.  

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα για τη νέα αύξηση των ανέργων


Ας αφήσει η συγκυβέρνηση τα δάκρυα για το δράμα των ανέργων και τις ανούσιες διακηρύξεις κατά της ανεργίας και να πάρει επειγόντως μέτρα προστασίας και ανακούφισης των οικογενειών τους. Αξιοπρεπές επίδομα σε όλους,

Το ΚΚΕ σχολιάζει καυστικά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τα νέα μέτρα - 9 Αυγούστου 2012




Ο αντίπαλος της συγκυβέρνησης δεν είναι η ανεργία, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αλλά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Στόχος της είναι η παραπέρα εξόντωσή τους, προκειμένου να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της βαθιάς κρίσης και να ανακάμψει η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό επιδιώκουν τα μνημόνια που η κυβέρνηση υλοποιεί και αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε δίκαια ούτε ήπια, όπως ισχυρίζεται.

Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

Τα αμερικάνικα αεροπλανοφόρα που κατέφθασαν σαν έτοιμα από καιρό στην περιοχή του Κόλπου και ο ρώσικος αποβατικός στολίσκος που σπεύδει στην Ταρσό της Συρίας είναι οι τελευταίες και πιο έντονες ενδείξεις του μεγάλου κινδύνου ενός ιμπεριαλιστικού πολεμικού μακελειού που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Ν.Α. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.
Παράλληλα, συνεχίζεται η σφαγή του λαού της Συρίας από το αντιδραστικό καθεστώς του Άσαντ, ενώ συνολικά διαμορφώνονται οι όροι και το έδαφος για την άμεση ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Σε αυτό το επικίνδυνο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών κινήσεων εντάσσεται και το εσπευσμένο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Λ. Πανέτα, σε Αίγυπτο και Ισραήλ, σε μια προσπάθεια άμεσου ελέγχου της κατάστασης για λογαριασμό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Στη δίνη αυτής της μεγάλης αναμέτρησης εμπλέκονται ήδη μια σειρά χώρες της περιοχής, με βάση τις ιμπεριαλιστικές «υποδείξεις» και τα τυχοδιωκτικά, εθνικιστικά και υποτελή χαρακτηριστικά των αρχουσών τάξεών τους.

Περιστατικό με πολλά ερωτηματικά...Ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», Νάσος Παυλάκης τραυματίστηκε σε ύποπτο τροχαίο


Ενα περίεργο περιστατικό που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά συνέβη χτες το πρωί. Ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», Νάσος Παυλάκης, είχε ατύχημα με τη μηχανή του καθώς πήγαινε στην εργασία του, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό του.
Ο Ν. Παυλάκης, κατευθυνόμενος με τη μηχανή του περίπου στις 6.15 το πρωί από το Κερατσίνι προς τη «Χαλυβουργία», μέσω της Λεωφόρου Σκαραμαγκά, στο τέλος της γέφυρας που οδηγεί στη Λεωφόρο Αθηνών - Κορίνθου και πριν βγει στη Λεωφόρο, «πάτησε» σε πετρέλαιο και ανατράπηκε, με συνέπεια το θλαστικό τραυματισμό του.

Άντε γεια Αντώνη Σαμαρά - Ο Ρουμπινί χαρακτήριζει “δρακόντειο” το ελληνικό πρόγραμμα και εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει του χρόνου



Ένα χρόνο ζωής δίνει στην Ελληνική κυβέρνηση ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Με μήνυμα του στο twitter χαρακτηρίζει «δρακόντειο» και αποτυχημένο το πρόγραμμα της τρόικας και εκτιμά πως σε περίπου 12 μήνες η Ελλάδα θα είναι εκτός ευρώ. «Το δρακόντειο πρόγραμμα της τρόικας εξασφαλίζει την επιδείνωση της ύφεσης, η οποία θα πυροδοτήσει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έως το 2013, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει του χρόνου» γράφει στο twitter του ο κος Ρουμπινί.

Θύματα

Τις τελευταίες μέρες, τα ΜΜΕ αναπαράγουν ταυτόχρονα τις ειδήσεις από τις εξελίξεις στο θέμα του ανατριχιαστικού βιασμού της 15χρονης στην Πάρο και της ρατσιστικής αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς» (έχουν ξεφτιλίσει μέχρι και την ιερή αρχαιοελληνική φιλοξενία) στους δρόμους της Αθήνας. Με έναν έντεχνο τρόπο, τα κανάλια προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν το προφίλ του «βιαστή» Πακιστανού και να δημιουργήσουν τα κατάλληλα ρατσιστικά σύνδρομα στην ελληνική κοινωνία. Και μετά κάνουν τις αθώες περιστερές για το που οφείλεται η άνοδος της κάθε Χρυσής Αυγής.
Όμως η ζωή της κοπέλας που κινδυνεύει, είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να προσπεραστεί «έτσι απλά». Δικαίως ο κόσμος απαιτεί από την Αριστερά να δώσει απαντήσεις και να μην κρύβει το κεφάλι της στην άμμο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποι του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ. Να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ


Ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποι του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ 
Να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ
Θλιβερός είναι ο απολογισμός της επίσκεψης στην Ελλάδα του Σιμόν Πέρες, προέδρου του Ισραήλ, του κράτους-τρομοκράτη της Μ. Ανατολής.Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ βρίσκει ευκαιρία να συνταχθεί ανοιχτά με την επιθετική και τυχοδιωκτική πλευρά των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Αυτών δηλαδή που είναι ένοχοι για τα αυταρχικά καθεστώτα στη Μ. Ανατολή, για τη λεηλασία του πλούτου και τη φτώχεια των λαών, για τους αλλεπάλληλους πόλεμους και επεμβάσεις και την προσφυγοποίηση των πληθυσμών.