Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Δ.Κουτσούμπας : Όποιος, από τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να τον εγκαταλείψει, μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή, δεν εξαρτάται από τα καλέσματα του ΚΚΕ ή οποιουδήποτε άλλου. Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

 Συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» έδωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Παραθέτουμε το κείμενο της συνέντευξης:
- Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αναλύσεις του ΚΚΕ ειδικά για το επικίνδυνο μείγμα που έκρυβαν οι πλατείες στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων ήταν εύστοχες και δικαιώθηκαν με πανηγυρικό τρόπο από την άνοδο των «άκρων».

Μ-Λ ΚΚΕ : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,


Η κυβέρνηση της υποτέλειας και της ξενοδουλείας πιστή στις επιλογές της τρόικα και όλων των αφεντικών της, καθημερινά σαρώνει τα κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματα. Υπακούοντας πιστά στις επιλογές αυτές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έκλεισε την ΕΡΤ πετάγοντας στο δρόμο πάνω από 2500 εργαζόμενους.

Κ.Κ.Ε: Σχόλιο για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το ακόλουθο σχόλιο για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα : 

«Ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής, αλλά να δώσει τη δική του απάντηση απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα που προαναγγέλλονται με κάθε ευκαιρία από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ και που περιλαμβάνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φοροληστεία που φτάνει μέχρι τις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας, νέες ανατροπές στην Υγεία και την Πρόνοια.

Καθαρτήριο και... καθαρτικό.Της Λιάνας Κανέλλη στον σημερινό Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

Πάνε σχεδόν είκοσι χρόνια που τέτοιες μέρες ζούσα τον απόλυτο Ζόφο, με την έννοια της δαντικής κόλασης στη Ρουάντα, που παραμένει εντός μου όπως το 'γραψα, «ο ρους του Κάτω Κόσμου». 



Είδα στοιβαγμένα πτώματα οχτώμισι χιλιάδων παιδιών, τυλιγμένα σε πρόχειρα χράμια από άχυρο, να σαπίζουν κάτω απ' τον ανελέητο ήλιο. Είδα διεθνείς και λαμπρές ΜΚΟ να μοιράζουν νερό με κάνουλες διαμέτρου 25 εκατοστών, για να γεμίσουν εξαθλιωμένα χολεριασμένα κορμιά μπιτονάκια με στόμιο δυο δάχτυλα, να απελπίζονται και να βάζουν απλώς το στόμα τους από κάτω απ' τη «φιλανθρωπική αύρα» σωριαζόμενα και νεκρά εξ «ευεργεσίας».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Οι διακοπές είναι δικαίωμα.

Εξόρμηση στο λιμάνι με ανακοίνωση για τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια



Με ολοήμερη εξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά, οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, χτες από τα ξημερώματα μέχρι και την τελευταία προγραμματισμένη αναχώρηση των επιβατηγών πλοίων, μοίρασαν ανακοίνωση της ΚΟΑ, μέσα απο την οποία τονίζεται ότι «οι διακοπές, η αναψυχή είναι δικαίωμα, ζωτική ανάγκη των εργαζομένων και όχι πολυτέλεια» και ότι με την οργανωμένη πάλη τους οι εργαζόμενοι με τους συμμάχους τους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες των νησιών έχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν «ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού και όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου του εφοπλιστικού». Η εξόρμηση θα συνεχιστεί και σήμερα.
Στην ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ αναφέρεται: