Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ:ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ:

"ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΧΡΙΡ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ"

"ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ"


"Κατανοούμε τις παγίδες, τους κινδύνους οπισθοδρόμησης, το ενδεχόμενο στρατοκρατικού πραξικοπήματος, τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού, όμως δεν μπορούμε να μη βιώνουμε με συγκίνηση τον παλμό της νεολαίας, της εργατιάς, του λαού της Αιγύπτου που δημιουργούν αυτές ακριβώς τις δραματικές στιγμές ιστορία.
Τραγουδάμε, γελάμε και κλαίμε με το πολύχρωμο πλήθος της Πλατείας Ταχρίρ, που ξαναγεννά το όνειρο της ανατροπής κι ενός καλύτερου κόσμου στη Μεσόγειο και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ, παραδίδει την εξουσία στο στρατό


Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους
Ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε και παρέδωσε την εξουσία στον στρατό, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου. Η πολυαναμενόμενη εξέλιξη έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους του Καΐρου, αλλά το ερώτημα είναι πλέον πώς θα ολοκληρωθεί με ομαλότητα η μετάβαση της εξουσίας σε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, όπως ζητά η διεθνής κοινότητα.

Πηγή:www.in.gr

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΗΣΑΠ στο MEGA-Όχι στα παπαγαλάκια της κυβέρνησης!


Έξω από το κτίριο, όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός «MEGA» συγκεντρώθηκαν τα μέλη της ένωσης των εργαζομένων του ΗΣΑΠ.


Οι εργαζόμενοι φώναξαν διάφορα συνθήματα κατά του καναλιού, καταγγέλλοντάς το για απόκρυψη της αλήθειας, υποστηρίζοντας ότι η κάλυψη των κινητοποιήσεών τους γίνεται με μεροληπτικό τρόπο. 

KKE-Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την αύξηση της ανεργίας 10/2/2011


Απέναντι στην ανεργία που φουντώνει οι εργαζόμενοι μπορούν να απαντήσουν μόνο με ένα τρόπο: Να κλιμακώσουν χωρίς καθυστέρηση την πάλη τους για να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους, αγώνας που δεν πρέπει να σταματήσει μέχρι να ανατρέψουν την εξουσία της πλουτοκρατίας.
 

Αίγυπτος: Μαζικές διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση του στρατού


              Όταν ο λαός θέλει ,μπορεί .Εκατοντάδες χιλιάδες λαού και σήμερα στους δρόμους -[AFP]


Την άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης αμέσως μόλις «λήξει η τρέχουσα κατάσταση» υποσχέθηκε το ανώτατο συμβούλιο των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.
Παράλληλα, διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, μεταδίδουν πληροφορίες ότι ο Μουμπάρακ έχει εγκαταλείψει το Κάιρο, πιθανώς για να πάει στο θέρετρο του Σαρμ ελ-Σέιχ  .
Σε ανακοίνωση που αναγνώστηκε στη δημόσια τηλεόραση, ο στρατός δεσμεύθηκε για ελεύθερες και δίκαιες προεδρικές εκλογές.

Aνακοίνωση της K.O. του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποσιώπηση από τα τηλεοπτικά και άλλα μέσα ενημέρωσης της συνέντευξης Τύπου για το μεταναστευτικό



Την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξης Τσίπρας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θοδωρής Δρίτσας και ο επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο. Απόστολος Καψάλης εξέθεσαν τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό ζήτημα και παρουσίασαν τις βασικές γραμμές της πρότασης νόμου που θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για την αποσύνδεση της παροχής άδειας διαμονής σε μετανάστες από την κατοχή ενσήμων ασφαλιστικού φορέα.


Εισαγγέλεας προς Μπερλουσκόνι:"Σούμπιτο" στο σκαμνί...


    Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός γύρω από τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που καλείται από την εισαγγελία του Μιλάνου να καθίσει "αμέσως" στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
    Ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Εντμόντο Μπρούτι Λιμεράτι, ενημέρωσε χθες ότι ζητήθηκε και επίσημα η άμεση προσαγωγή σε δίκη του μεγιστάνα πρωθυπουργού με τις κατηγορίες της εξώθησης ανηλίκων στην πορνεία και της κατάχρησης εξουσίας.
    Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι αντέδρασε έντονα στην αναγγελία της εισαγγελικής απόφασης, χαρακτηρίζοντάς την "αηδιαστική" και υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι το "πρόσχημα" για την εκδίωξή του από την εξουσία. "Διερωτώμαι ποιος θα πληρώσει γι' αυτή την ντροπή, γι' αυτό το αίσχος... Οι δικαστικοί πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους και εμείς θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο Μπερλουσκόνι.

    Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στις αμερικανοεβραϊκές ενώσεις



    Τα μεγάλα συμφέροντα και κεκτημένα του παρελθόντος και του παρόντος που καταληστεύουν το λαό και γεννούν τη διαφθορά, είναι τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και όχι των μικροεπαγγελματιών, των μηχανικών, των φαρμακοποιών και μικροβιοτεχνών. Αυτών τα συμφέροντα ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν αντιπαλεύει, αλλά τα υπηρετεί πιστά και υπερήφανα, με τη συναίνεση της ΝΔ και τη στήριξη της τρόικας, θυσιάζοντας με αγριότητα τα λαϊκά δικαιώματα.

     

    ΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.


     
    Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των αγροτών που αυτήν την περίοδο αναπτύσσονται και επεκτείνονται σ’ όλη τη χώρα.
    Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά όλους μας γιατί εναντιώνεται στον κοινό μας αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει εξαπολύσει έναν πρωτοφανή και ολομέτωπο, αντιλαϊκό πόλεμο. Μια πολιτική που με προμετωπίδα την ΚΑΠ ξεκληρίζει τους αγρότες, επιβάλλει εξευτελιστικές τιμές στο μικροπαραγωγό αγρότη και δίνει τεράστια κέρδη στους μεγαλέμπορους των αγροτικών προϊόντων, επιβάλλοντας σ’ αυτά τα προϊόντα τιμές που είναι απλησίαστες για τους καταναλωτές, την εργατική τάξη και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην πόλη και στο χωριό.

    Νέες κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ την Παρασκευή



    Στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει για την Παρασκευή οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.
    Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί.
    Τα λεωφορεία δεν θα εκτελούν δρομολόγια από τις 11.00 έως τις 15.30, ενώ στάση εργασίας έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και τραμ από τις 11.00 έως τις 15.00.