Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Κάτω οι φόροι

Με τίτλο «Κάτω οι φόροι» εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ η παρακάτω ανακοίνωση, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης:
 
«Ο λαός δεν μπορεί, δεν αντέχει και δεν πρέπει να πληρώσει κι άλλα για λογαριασμό της σωτηρίας των μονοπωλιακών ομίλων, για τη δημοσιονομική εξυγίανση του αστικού κράτους και τη διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση. 

    Το ΚΚΕ θα υπερασπιστεί το δικαίωμα του λαού με τη μαζική οργανωμένη αντεπίθεση για τη σωτηρία του από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το δικαίωμα του στην ικανοποίηση των σύγχρονων και διευρυμένων λαϊκών αναγκών. Κανένας μόνος του. Όχι στις παρακρατήσεις μισθών, συντάξεων και τις κατασχέσεις των ήδη υπερχρεωμένων στο κράτος και τις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών.

Αλέκα Παπαρήγα : Δε συνεργαζόμαστε με δυνάμεις που πολέμησαν το ΚΚΕ.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ - ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ

-- Γ. ΛΑΟΥΤΑΡΗΣΘα μου συγχωρήσετε τη σχολαστικότητα, διαβάζοντας ένα σημείο χθες, ότι το ΚΚΕ επιδιώκει την κοινή δράση με αντικαπιταλιστικές δυνάμεις. Στο επόμενο ακριβώς σημείο - αναφέρομαι στις θέσεις 66 και 67 - υπάρχει διατύπωση ότι το Κόμμα σας δεν μπορεί να κάνει καμία συνεργασία με κόμματα κομμουνιστικής αναφοράς που διαφοροποιούνται από το ΚΚΕ. Υπάρχει η πρόθεση κοινής δράσης σε πολιτικό επίπεδο ή σε επίπεδο μαζικού κινήματος ή όχι;

Διαδήλωση Ανέργων 20 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 στα Προπύλαια.


ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 
Διανύουμε μια εποχή όπου τα εργασιακά δικαιώματα, που προέκυψαν μετά από σκληρούς κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενός και πλέον αιώνα, δείχνουν να γκρεμίζονται ολοκληρωτικά. Το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία έχει καταλήξει να είναι ημιαπασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, εποχιακή απασχόληση και τελικά κοινωφελής εργασία. Ειδικά το τελευταίο φαίνεται να είναι η νέα ανακάλυψη του κεφαλαίου στον εργασιακό χάρτη.

Δελτίο Τύπου του Κ.Κ.Ε - Ξεπέρασαν τις 30.000 οι υπογραφές για την κατάργηση των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.


K.K.E


Ξεπέρασαν τις 30.000 οι υπογραφές στην ιστοσελίδα katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr που διεκδικούν την κατάργηση όλων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης και απαιτούν να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ.
Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ενθαρρυντικό ότι εργαζόμενοι, νέοι, επαγγελματοβιοτέχνες και επιστήμονες που δεν ταυτίζονται σε όλα πολιτικά και ιδεολογικά με το ΚΚΕ προσθέτουν την υπογραφή τους και υψώνουν τη φωνή τους και στηρίζουν την πρόταση νόμου που απαιτεί την κατάργηση όλων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗ... ΡΟΥΜΑΝΙΑ! Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.


Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ  ΔΕΛΑΣΤΙΚ *

Εξω φρενών εναντίον των Ρουμάνων ψηφοφόρων ήταν η γερμανική δεξιά εφημερίδα«Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της αναφερόμενο στο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που έγιναν την περασμένη Κυριακή στη μεγαλύτερη βαλκανική χώρα: «Η έκβαση των εκλογών στη Ρουμανία είναι καταστροφή τόσο για τη χώρα όσο και για την ΕΕ» τόνιζε στους τίτλους της. «Ο λαός μίλησε, η Ρουμανία έχει ένα νέο κοινοβούλιο.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα προνόμια των βουλευτών.


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για μια ακόμη φορά εκφράζει την σταθερή και αμετακίνητη αντίθεσή της στα προνόμια των βουλευτών και των άλλων αιρετών:



- Τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και την φορολόγησή της με τους ίδιους όρους που φορολογούνται και οι άλλοι εργαζόμενοι.
- Την πλήρη κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και άλλες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες.

Γιορτάζουν στη Λ.Δ.Κορέας την επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στο διάστημα.Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στους εορτασμούς .




ΛΔ Κορέας: Εκδηλώσεις ικανοποίησης για την εκτόξευση του πυραύλου



Πανηγυρικές εκδηλώσεις χαράς και ικανοποίησης για την προ 48ώρου επιτυχή εκτόξευση πυραύλου και δορυφόρου στο διάστημα πραγματοποιούν από νωρίς σήμερα το πρωί εκατομμύρια κάτοικοι της ΛΔ Κορέας στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ ο νέος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν επισήμανε την ανάγκη να εκτοξευτούν κι «άλλοι δορυφόροι στο μέλλον για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της οικονομίας της χώρας».

Π.Α.Α.Σ.: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι
Οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι πάνω από δυο μήνες στον δρόμο με καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις, απέναντι  στις χιλιάδες απολύσεις του 3ου μνημονίου και τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων. Το μνημόνιο προβλέπει 150000 μέχρι το 2015, 5000 απολύσεις  το 2012 και  5000 ανά τρίμηνο το 2013, που θα προκύψουν από την αξιολόγηση και τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με ταυτόχρονη κατάργηση των οργανισμών των αντίστοιχων υπηρεσιών. Για αυτό είναι  ο Φούχτελ στην Ελλάδα, να εξειδικεύσει την εξάρτηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, να προετοιμάσει όλους τους θεσμούς, για να επιβάλλει τους όρους για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου στην αυτοδιοίκηση, την υγεία, την ενέργεια, την εκπαίδευση.

Αριστερό Ρεύμα ΣΥΡΙΖΑ: Αριστερό άλλοθι στον καπιταλισμό.



Αριστερό Ρεύμα ΣΥΡΙΖΑ: Αριστερό άλλοθι στον καπιταλισμό

Παπαγεωργίου Βασίλης


ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Απρίλη, ανοίγει η αυλαία, για να ξεδιπλωθεί μια πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση, η οποία δεν αφορά μόνο τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά όλους τους φίλους του ΚΚΕ, όλους εκείνους που εκτιμούν το ΚΚΕ και θέλουν να συμβάλουν στη συζήτηση.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα - Οι θέσεις της ΚΕ για το 19ο συνέδριο.


Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα


Καλούμε την  εργατική τάξη (συμπεριλαμβάνονται άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες, καλυμμένη μισθωτή εργασία με το μπλοκάκι κλπ) και τα φτωχά στρώματα  των αυτοαπασχολουμένων, τους νέους και τις γυναίκες (που ανήκουν στην εργατική τάξη και στα φτωχά μεσαία στρώματα)  να σπάσουν τα ιδεολογικοπολιτικά ασφυκτικά όρια που τους επιτρέπει και ανέχεται η αστική δημοκρατία, να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτηση σε κατανόηση της ρίζας των αιτιών που προκαλούν τα αφόρητα βάσανά τους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Να αγωνιστούμε ενάντια στο κράτος «έκτακτης ανάγκης»
Η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα έχουν εξαπολύσει μια βάρβαρη επίθεση ισοπέδωσης και λεηλασίας στα εισοδήματα, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στις συμβάσεις εργασίας, στην υγεία, στην παιδεία, κ.α. Την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι ρίχνονται κάθε μήνα στον καιάδα της ανεργίας, η φτώχια και η εξαθλίωση κατατρώνε καθημερινά την ελληνική κοινωνία, οι νέες γενιές οδηγούνται στη μετανάστευση.
Η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα γνωρίζουν ότι αυτή η βαρβαρότητα θα βρει και ήδη βρίσκει αντίθετη όλη την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό μέρα με την μέρα οικοδομεί ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης» και προχωρά την αυταρχική θωράκιση του κρατικού μηχανισμού, με την άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων, με την καταπάτηση των πολιτικών, δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.