Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Αλέξης Τσίπρας: «Αποτυχημένος ο Παπακωνσταντίνου, τι ρόλο παίζει ο Πάγκαλος;»



 Στο «στόχαστρο» του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε εκ νέου σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τον οποίο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε χαρακτηριστικά «τον πιο αποτυχημένο υπουργό». 

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον ρώτησε «πως γίνεται ο πιο αποτυχημένος υπουργός που έχει περάσει να εξακολουθεί να είναι στα κυβερνητικά έδρανα και να υπογράφει αποφάσεις» ενώ καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς και κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, με αφορμή φυσικά τις τελευταίες δηλώσεις του για τους Αγανακτισμένους.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ: Πιο δυνατοί προχωράμε μπροστά.


Πλήθος διαδηλωτών στην Ομόνοια και στους γύρω δρόμους
*
Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί απ' άκρη σ' άκρη της χώρας έδωσαν και χτες μια μεγάλη απεργιακή μάχη. Αναμετρήθηκαν με το κεφάλαιο, την κυβέρνησή του και τα κόμματά του. Στην μεγάλη πανελλαδική απεργία και στις 73 απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, χτύπησε δυνατά η αδούλωτη ψυχή της εργατικής τάξης. Παρά την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, τον υπονομευτικό ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι εργαζόμενοι της χώρας μας δήλωσαν ότι το εργατικό κίνημα είναι εδώ. Στέκεται όρθιο και αποφασισμένο. Με στήριγμα τη δράση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, η εργατική τάξη της χώρας μας τραβάει μπροστά. Κλιμακώνει την πάλη της με όλες τις μορφές. Δυναμώνει την αλληλεγγύη της, στεριώνει τις βάσεις της λαϊκής συμμαχίας και δράσης.
Στην Αθήνα των αγώνων
Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες της Αθήνας και χτες 1η Δεκέμβρη, ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 3 Δεκέμβρη, 2μμ στην Ομόνοια.



Μετά την γενική Απεργία της 1ης Δεκέμβρη καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2 μ.μ. στην Ομόνοια για να δώσουμε μια άμεση απάντηση στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, με την συμμετοχή για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 30 της ακροδεξιάς, με υπουργούς με ενεργή παρουσία σε φασιστικές επιθέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΪΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ


ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ»!


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε σήμερα τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι δίνουν ενωμένοι και αποφασισμένοι για 34η ημέρα έναν ηρωικό απεργιακό αγώνα για να μην απολυθούν 35 συνάδελφοί τους και να μην επιβληθεί το δουλεμπόριο των 500 ευρώ!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το πόθεν έσχες.



Η εκ νέου ανακίνηση της συζήτησης που δεν μπαίνει στην ουσία σχετικά με το πόθεν έσχες των βουλευτών, είναι αποπροσανατολιστική, συγκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και επιπλέον δεν αφορά τους βουλευτές του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ επαναφέρει για άλλη μια φορά τις προτάσεις του, που επανειλημμένα έχει διατυπώσει στη Βουλή και που πεισματικά αρνούνται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να τις αποδεχθούν:
  • Την μετατροπή των ανώνυμων μετοχών των εταιριών, των ανώνυμων τίτλων του δημοσίου και των άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων σε ονομαστικούς, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί τι κατέχει ο καθένας.

Την Κυριακή 4 Δεκέμβρη στο Γοργοπόταμο


Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Γρ. Φώτου, Γραμματέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ



Από την περσινή εκδήλωση

Μεθαύριο Κυριακή, 4 Δεκέμβρη, στις 11.30 το πρωί, στο Γοργοπόταμο, η Κομματική Οργάνωση Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και τα Κεντρικά της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), θα τιμήσουν την 69η Επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο σ. Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και από την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ο Γρηγόρης Φώτου, Γ. Γραμματέας της.


Πούλμαν της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (κεντρικά) για την εκδήλωση στο Γοργοπόταμο θα ξεκινήσουν την ίδια μέρα, από την Αθήνα, πλατεία Κάνιγγος ώρα 7 π.μ. Πληροφορίες στα τηλ: 210/8831.368 και 210/8225.407). Επίσης, η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΣΑΘΕΑ, βάζει πούλμαν που θα αναχωρήσει στις 7 π.μ., από Αθηνάς (μπροστά από το Δημαρχείο). Για συμμετοχή, Λυκούργου 9, 1ος όροφος, γραφείο 8, τηλ: 210/3249.037.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ- Πανεργατική Απεργία 1 Δεκέμβρη-πρώτη απάντηση στη συναίνεση, συνεχίζουμε!

Μαζική ήταν η συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και του Συντονισμού τους στο Μουσείο. Πιο μαζικά τα μπλοκ των κλάδων και χώρων δουλειάς που βρίσκονται στο κέντρο της επίθεσης και έχουν κινητοποιήσεις. Η Απεργία της 1ης Δεκέμβρη ήταν ο πρώτος σταθμός σε μια νέα φάση, η πρώτη απάντηση χιλιάδων εργαζόμενων στη μαύρη συναίνεση, την συγκυβέρνηση των νέων μνημονίων και της πιο βαθιάς αντεργατικής επίθεσης. Χρειάζεται συνέχεια και κλιμάκωση, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο και συνολικά για να ανατραπούν η βάρβαρη αντεργατική επίθεση και η κυβέρνηση!

Δεν ξέρουν ποιους έβγαλαν στην εφεδρεία!


 Η κυβέρνηση οδήγησε 20.000 δημοσίους υπαλλήλους στην εφεδρεία. Ξέρει τον αριθμό αλλά δεν ξέρει ποιοι είναι και τώρα ζητάει από τις υπηρεσίες προσωπικού να μάθει τα ονόματά τους! Τόσο σωστά και δίκαια αποφάσισαν.
Έμμεση παραδοχή από την πλευρά του υπουργείου για το μπάχαλο που επικρατεί με την εφαρμογή της εφεδρείας και συνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας συνιστά η εγκύκλιος που δημοσιοποιήθηκε χθες ζητώντας απ' όλες τις υπηρεσίες προσωπικού να αποστείλουν μέχρι την προσεχή Δευτέρα τις λίστες με τα ονόματα που απολύθηκαν αυτοδικαίως ή εντάχθηκαν στο νέο καθεστώς. Η εγκύκλιος, μάλιστα, έρχεται χρονικά μετά τις διαρροές του υπουργείου προς τον Τύπο, πως αναμένονταν από μέρα σε μέρα αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου, εικόνα την οποία λόγω του αλαλούμ με τις διαπιστωτικές πράξεις, τις ενστάσεις, τις εξαιρέσεις, την άρνηση συμπλήρωσης των υπεύθυνων δηλώσεων προϋπηρεσίας, κ.λπ., αποδείχτηκε τελικά ότι δεν έχει.

20 Δεκέμβρη :Να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.



Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα,  με συλλαλητήρια  στις 20 Δεκέμβρη για τους ανέργους σε κάθε πόλη.
 Η πάλη για προστασία των ανέργων πρέπει ν´ αποτελέσει ένα από τα κεντρικά ζητήματα για τα ταξικά συνδικάτα. Δεν αφορά μόνο τους ανέργους. Είναι ζήτημα συνολικά των εργαζομένων καθώς η επίθεση που δέχονται σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στο οικογενειακό τους εισόδημα με τις καθημερινές αυξήσεις, με τα χαράτσια και τους φόρους, με τη μείωση των ήδη ανεπαρκών κρατικών δαπανών στην Παιδεία και την Υγεία, κάνουν όλο και πιο δύσκολη την επιβίωση της οικογένειάς τους.

Μ.Α.Σ: 6 και 20 Δεκέμβρη ξανά στους δρόμους!


Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα! Ούτε λεπτό χαμένο!
Το κάθε αμφιθέατρο, εργαστήριο, η κάθε σχολή να γίνει κάστρο αντίστασης.
Συνάδελφε-ισσα,


Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της φτώχειας και της ανέχειας προχωράει σε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και χαράτσια ύψους 11 δις €.  
Τα μέτρα αυτά δεν είναι σωτηρία για το λαό αλλά για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Το μόνο που θα πάρει ο λαός από την 6η ή την 7η δόση είναι η ευθύνη αποπληρωμής τους, δηλαδή νεες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις,  εφεδρεία, απολύσεις και χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Για να «ισοσκελίσουν»  το δικό τους προϋπολογισμό και να επιδοτήσουν με ζεστό χρήμα το μεγάλο κεφάλαιο τινάζουν στον αέρα αυτόν των λαϊκών οικογενειών!

Αυτός ο προϋπολογισμός: