Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.


 Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.


Προϊόν της δικτατορίας των μονοπωλίων είναι η αντιλαϊκή επέλαση και η κρατική καταστολή που βιώνει σήμερα ο λαός από την πολιτική κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις διαχείρισης του συστήματος σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα προωθούν μέτρα έντασης της κρατικής καταστολής και περιορισμού δικαιωμάτων και κατακτήσεων των λαών.

Στροφή 180 μοιρών : Φασιστοφυλλάδα η Ελευθεροτυπία , εταιρεία προώθησης σχεδίου του εκφασισμού της Ελληνικής κοινωνίας η Metron Analysis.Επίκαιρο σχόλιο του Red Star.


Προπαγάνδα υπέρ του φασισμού. 



«Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Metron Analysis για την Ελευθεροτυπία, το 30% των ερωτηθέντων θεωρεί πως "στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ότι σήμερα".

1) Για ποιο λόγο η Ελευθεροτυπία μέσω της Metron Analysis έθεσε ένα τέτοιο πλαστό ερώτημα δημοσιοποιώντας μάλιστα τις απαντήσεις ανήμερα της επετείου της ακροδεξιάς χούντας ; Μάλιστα τάχα μου, ενώ κατασκευάζει μια ιστορία, "ανατριχιάζει" με το προκατασκευασμένο και καλά μελετημένο εγχείρημα της ! Μα τι υποκρισία ;

Φραουλοκαπιταλίστας ...Της Λιάνας Κανέλλη.


 Φραουλοκαπιταλίστας ...


Θέλω διαφάνεια. Εδώ και τώρα. Να ξέρω πόσα γραμμάρια αίμα μπαγκλαντεσιανό έχει κάθε ζουμερή φράουλα πακτωμένη στο πλαστικό καφασάκι του σουπερμάρκετ που κοστίζει πεντέξη φραντζόλες ψωμί.
Θέλω διαφάνεια. Να ξέρω τι τρώει στο κελί του ο ναζιστόμαγκας που βασάνισε στη Μανωλάδα πέρυσι τον Αιγύπτιο και τον έσυρε με τ' αυτοκίνητο σα γνήσιος απόγονος του Αχιλλέα. Πόσα γραμμάρια φράουλα έχει η μερίδα του συσσιτίου του;

 Μακάρι η Ελλάδα να γινόταν ...Κούβα ! : Υψηλά επιτεύγματα σε Υγεία, Παιδεία και εξάλειψη της φτώχειας.


 Πολύ υψηλό είναι το επίπεδο της Κούβας στους δείκτες που αφορούν στην υγεία, την εκπαίδευση και την εξάλειψη της φτώχειας, όπως δείχνει έκθεση που δημοσίευσε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 


Σύμφωνα με αυτή, η Κούβα έχει καταφέρει να εκπληρώσει πολλούς από τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας του ΟΗΕ, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει λόγω του αποκλεισμού από τις ΗΠΑ. Το 2012 το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στο νησί ήταν 4,6 ανά 1.000 γεννήσεις, το χαμηλότερο στη Λατινική Αμερική.

Δημήτρης Κουτσούμπας : Με εμπιστοσύνη στο λαό, με σταθερή γραμμή ρήξης και ανατροπής, λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση.Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον «Ριζοσπάστη»


Οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με την ομόφωνη υπερψήφιση της Πολιτικής Απόφασης, του νέου Προγράμματος και του Καταστατικού του Κόμματος. Το Συνέδριο εξέλεξε ακόμα νέα ΚΕ, η οποία, στην πρώτη της συνεδρίαση, εξέλεξε ΓΓ της ΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



***
-- Θα θέλαμε μια πρώτη γενική εκτίμηση του 19ου Συνεδρίου και των αποφάσεών του και πιο συγκεκριμένα τι σηματοδοτούν για το λαό και φυσικά για το Κόμμα;