Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Κ.Ε. ΑΚΕΛ για τις εξελίξεις στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα



Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η επιβληθείσα από την Τουρκία οικονομική κατάσταση στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα στα κατεχόμενα σε συνδυασμό με την μεταφορά Τούρκων εποίκων που στόχο έχει την αφομοίωση τους και την αλλοίωση της δημογραφικής δομής, πλήττει την υπόθεση της επίλυσης του Κυπριακού αλλά και ειδικά τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.
Στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων, κομμάτων και φορέων διεξάγουν, με διαβαθμίσεις ως προς τους στόχους, ένα αγώνα κατά αυτής της πολιτικής. Κατά της πολιτικής που καθιστά, ανάμεσα στα άλλα, σταδιακά τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, υποψήφιους μετανάστες.

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο.Ο στρατός προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη.Νέες αναφορές για νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.Γράφει ο Matrix1917.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν εμπόδισε χιλιάδες Αιγύπτιους να βγουν πάλι στους δρόμους.Έχουν αναφερθεί ακόμα 5 νεκροί και 870 τραυματίες,αρκετοί από τους οποίους σοβαρά τραυματισμένοι από σφαίρες της αστυνομίας. Ο στρατός ακόμα δεν έχει αναλάβει δράση, παρά την παρουσία  αρκετών τανκς στους δρόμους.Η Αίγυπτος φαίνεται ότι ακολουθεί την μοίρα της Τυνησίας.Αλλά εδώ το καθεστώς είναι πιο ισχυρό και προβλέπω πως δύσκολα θα ανατραπεί.Η Αίγυπτος είναι μια χώρα 80 εκατομμυρίων κατοίκων ,με ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις.Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν μέχρι τελευταία στιγμή τον Χόσνι Μουμπάρακ.Η συμμετοχή του κόσμου ακόμα δεν είναι τόσο μαζική όσο στη Τυνησία.
Τα τανκς στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.[AFP]

Ίσως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή μιας εξέγερσης.

Οικολόγοι Πράσινοι : ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΗ ΒΙΑΣ... Να παραμείνει στο προσκήνιο το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής


Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απεργία πείνας των μεταναστών και τα χθεσινά γεγονότα στη Νομική:

«Είχε καιρό να ασχοληθούν τόσοι με μια διαμαρτυρία που δεν ασκεί βία, δεν καταστρέφει δημόσιο χώρο και δεν εμποδίζει τη λειτουργία του. Ευχαριστούμε αυτούς που μας θύμισαν τη δύναμη της μη βίας.
Στη χώρα που γέννησε το άσυλο ως θεσμό και ως λέξη, χρειαζόμαστε επειγόντως νηφαλιότητα. Η ίδια νηφαλιότητα μας χρειάζεται για να αξιολογήσουμε τους λόγους που ωθούν 300 ανθρώπους να «βγουν στην επιφάνεια», βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Το video της δολοφονίας 17χρονου διαδηλωτή στo Σουέζ της Αιγύπτου από την αστυνομία.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκική φρεγάτα 27/1/2011


Η προκλητική παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική φρεγάτα φανερώνει ότι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο από το ΝΑΤΟ και την Τουρκία γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τις θέσεις του ΚΚΕ και τις ανησυχίες που εξέφρασε και πρόσφατα στη Βουλή, σε πείσμα της συκοφαντικής επίθεσης κατά του ΚΚΕ, στην οποία κατέφυγε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση είναι έκθετη και πρέπει να απολογηθεί για την πολιτική της.

Έβγαλε τα τανκς στους δρόμους της Αιγύπτου ,ο Μουμπάρακ.


Βγάζοντας στους δρόμους το στρατό απάντησε ο Χόσνι Μουμπάρακ στο ποτάμι των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τις τελευταίες ώρες την Αίγυπτο. Η κυβέρνηση κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας στα μεγάλα αστικά κέντρα, από τις 6 το απόγευμα ως τις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ έχει επιβάλλει από το πρωί πρωτοφανές μπλακάουτ στην ενημέρωση, θέτοντας κυριολεκτικά εκτός διαδικτύου την Αίγυπτο.
Σφοδρές ήταν οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην Αίγυπτο και χθες, Πέμπτη. Η κυβέρνηση απαντά με συλλήψεις και με την ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας στους δρόμουςΣφοδρές ήταν οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην Αίγυπτο και χθες, Πέμπτη. Η κυβέρνηση απαντά με συλλήψεις και με την ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας στους δρόμους
Χιλιάδες αστυνομικοί, πολλοί από τους οποίους είναι -όπως αναφέρουν διαδηλωτές- ντυμένοι με πολιτικά, είχαν αναπτυχθεί από το πρωί σε καίρια σημεία στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και τις άλλες πόλεις της χώρας.

Κεντρικό πρόσωπο στις διαδηλώσεις είναι ο Νομπελίστας Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, που φέρεται να δέχθηκε και αυτός επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την προσευχή των Μουσουλμάνων στα τζαμιά της Αιγύπτου.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τα γεγονότα με τους μετανάστες στη Νομική σχολή



Η εξέλιξη με την αποχώρηση των μεταναστών από τη Νομική δεν εξαφανίζει τις  ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των μεταναστών.
Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο το γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για εγκατάσταση της αστυνομίας μέσα στις σχολές, ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει και να καταλύει το άσυλο, αξιοποιώντας το δράμα των εργατών μεταναστών που οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν για χρόνια στη χώρα μας για μισό κομμάτι ψωμί αλλά και την κατάπτυστη απόφαση της πρυτανείας για άρση του ασύλου.

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταφορά των μεταναστών απεργών πείνας από το κτίριο της Νομικής


Η ασφαλής μεταφορά των μεταναστών απεργών πείνας  σε άλλο χώρο και η αποδοχή από τις εισαγγελικές αρχές των όρων που οι ίδιοι έθεταν,  αποτελεί μια πρώτη δικαίωση των ίδιων αλλά και του κινήματος συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα τους. Είναι απολύτως θετικό το ότι τελικώς δεν  επικράτησαν  ακραίες φωνές που επιζητούσαν τη σύγκρουση  και την κατάλυση  του πανεπιστημιακού ασύλου .
Ο αγώνας των απεργών πείνας ο οποίος συνεχίζεται, ανέδειξε με το πιο έντονο τρόπο τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων αλλά  και την έλλειψη μιας ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικής εκ μέρους των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών .

Μεγάλες διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα στην Αίγυπτο.Με ανάπτυξη αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων παντού, το καθεστώς Μουμπάρακ προσπαθεί να ελέγξει τη λαϊκή αγανάκτηση.



KΑΪΡΟ

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, πολλές πόλεις της Αιγύπτου θυμίζουν πεδίο μάχης, καθώς οι δυνάμεις καταστολής και οι διαδηλωτές βρέθηκαν πάλι αντιμέτωποι. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Εθνικής Ομοσπονδίας Οργανώσεων για την Αλλαγή, Μουχάμαντ αλ Μπάρανταϊ, σε μια κίνηση που φαίνεται ότι θα μπορούσε να δρομολογήσει εξελίξεις (πιθανότατα με την άμεση ή έμμεση συναίνεση ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως οι ΗΠΑ), επέστρεψε, χθες, στο Κάιρο για να συμμετάσχει, όπως είπε, στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα.
Ολα τα σώματα της αστυνομίας, αλλά και ο στρατός έχουν τεθεί σε επιφυλακή, παντού, και έχουν αναπτυχθεί σε όλα τα θεωρούμενα κομβικά σημεία.

Εκκενώθηκε η Νομική



Επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία για την εκκένωση του κτηρίου της Νομικής από τους μετανάστες απεργούς πείνας, οι οποίοι αποχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες για να μετεγκατασταθούν, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, στο κτήριο που είχε προταθεί από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων.
Η εκκένωση ξεκίνησε γύρω στις 3:30, με τους μετανάστες να ακολουθούν τη διαδρομή Σόλωνος-Ιπποκράτους-Ακαδημίας με τελικό προορισμό την Πατησίων, όπου βρίσκεται το κτήριο που θα τους φιλοξενήσει για το προσεχές διάστημα.

ΠΑΜΕ : ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ STAR CHANNEL



Οι αντεργατικές εξελίξεις στα ΜΜΕ επιδεινώνουν καθημερινά την κατάσταση των εργαζομένων. Έχουμε δεκάδες απολύσεις, απλήρωτους, ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων κλπ. Η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. που προπαγανδίζουν κάθε μέρα τα ΜΜΕ και την αναγκαιότητα της εφαρμογής της, την κάνουν πράξη στους εργαζομένους τους.
Έτσι το STAR CHANNEL προχώρησε σε αλλαγές ειδικοτήτων με τον εκβιασμό της απόλυσης, απαιτώντας την υπογραφή ατομικών συμβάσεων από 4 εργαζόμενους, με μείωση μισθών.

Απίστευτο ! Ακόμα δεν τέλειωσε ...Πόλεμος νεύρων στη Νομική-Ρεπορτάζ από την zougla.gr



Ανατροπή σημειώθηκε λίγο πριν τις 02:00 όταν εκπρόσωπος των ομάδων αλληλεγγύης προς τους μετανάστες ανακοίνωσε ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου της οδού Πατησίων υπαναχώρησε από την τελευταία συμφωνία, βάσει της οποίας θα γινόταν και η τελική αποχώρηση των μεταναστών από το κτίριο της Νομικής.

Ειρηνικό-λογικό τέλος σε μια παράλογη ιστορία ! Αρχίζει η έξοδος της .... Νομικής.Ρεπορτάζ από το www.newsit.gr



Επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής από τους μετανάστες απεργούς πείνας, οι οποίοι σε λίγο θα αποχωρήσουν και θα μετεγκατασταθούν, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, στο κτίριο που είχε προταθεί από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Μεταξύ των όρων της συμφωνίας είναι ότι οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κτίριο όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι σε κάποια απόσταση, διακριτή σε σχέση με το κτίριο και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες θα είναι περιορισμένος.
Για απόψε τουλάχιστον οι μετανάστες απεργοί πείνας θα εγκατασταθούν στο ισόγειο του κτιρίου και οι αλληλέγγυοι θα βρίσκονται στον κήπο.