Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά προστρέχει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο κεφάλαιο

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα συντριπτικά πλήγματα σε βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας, ελαστικοποιώντας παραπέρα τις μορφές εργασίας, που υπονομεύει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, που απελευθερώνει εντελώς το όριο των απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και που γενικεύει και εντείνει τη βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεσή της, η ηγεσία της ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά προστρέχει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο κεφάλαιο, επαναλαμβάνοντας ως γνήσιος «κολαούζος» της κυβέρνησης, των εργοδοτών και της Τρόικας ότι:
α) δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση πέρα από αυτή της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση,
β) δε θα γίνουν αγώνες το επόμενο διάστημα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη λύση.

ΚΚΕ(μ-λ): ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ!
Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στα δίκαια αιτήματα των φορτηγατζήδων γίνεται όλο και πιο άγρια και χρησιμοποιεί με την επαίσχυντη επιστράτευση και τους μηχανισμούς καταστολής να υποτάξει τον αγώνα τους. Να τους πάρει την περιουσία τους που απέκτησαν με κόπο και ιδρώτα πολλών χρόνων και να προσφέρει τις μεταφορές προϊόντων στα καρτέλ και το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή την γνωρίζει όλος ο λαός και γι’ αυτό τους συμπαραστέκεται. Ο αγώνας των φορτηγατζήδων είναι μέρος του αγωνιζόμενου λαού μας που αντιμετωπίζει από την ίδια βάρβαρη πολιτική ακόμη και ζήτημα επιβίωσης. Να λοιπόν γιατί οφείλουν όλες οι εργατικές και λαϊκές δυνάμεις να εκφράσουν ενεργητικά την αλληλεγγύη τους. Πάνω απ’ όλους αυτό οφείλουν να το κάνουν οι δυνάμεις της Αριστεράς για να δικαιωθεί η πάλη του λαού μας και για να μπορούν αγωνιζόμενα κομμάτια να φτάσουν σε νίκη.
Ο αγώνας των φορτηγατζήδων βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή αφού η Κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της, η οποία έχει στο πλευρό της τους πληρωμένους κονδυλοφόρους των ΜΜΕ, που χρησιμοποιούνται σαν βασικοί φορείς συκοφάντησης των αγώνων, των κινητοποιήσεων, των απεργιών, όλων όσων διεκδικούν το δίκιο τους. Και όσο ο λαός υποστηρίζει τα αγωνιζόμενα κομμάτια λαού, τόσο τα κυβερνητικά επιτελεία και όλο το αστικό μπλοκ, αυξάνει την αγριότητα εναντίον τους. Αυτό ακριβώς ζούμε αυτή τη περίοδο, αυτό ακριβώς βιώνουν αυτές τις στιγμές ο κλάδος των φορτηγατζήδων.
Ας μην αμφιβάλλει κανείς: μια νίκη των φορτηγατζήδων θ’ ανοίξει το δρόμο και για άλλους αγώνες και για άλλες νίκες. Θα αποδειχτεί ξανά και ξανά στην πράξη ότι οι εργαζόμενες μάζες μπορούν να παλεύουν, μπορούν να κερδίζουν μάχες και να κατακτούν νίκες.
ΚΚΕ(μ-λ)
Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη

Σκληραίνει την στάση της η κυβέρνηση - Τρείς συλλήψεις ιδιοκτητών φορτηγών μέσα σε λίγη ώρα σε δυο διαφορετικά μπλόκα

Με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών συνελήφθησαν δυο ιδιοκτήτες φορτηγών 57 και 41 ετών που απέκλεισαν με συναδέλφους τους την Πατρών - Πύργου στο 52ο χλμ.

Την ίδια ώρα και στο 26,7 χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου συνελήφθη 35χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού  με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και αντίστασης κατά της αρχής.

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επιχείρηση καταστολής από την κυβέρνηση των κινητοποιήσεων των μεταφορέων

Η κυβερνητική επιχείρηση κλιμάκωσης της καταστολής πρέπει να καταδικαστεί απ' όλο το λαό. Δεν έχει στόχο μόνο τον αγώνα των φορτηγατζήδων, αλλά συνολικά το λαϊκό κίνημα, όλους τους αγώνες κατά του μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών μεταφορέων που έχουν μια άδεια και αντιστέκονται στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, την οποία στηρίζουν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ και που παραδίδει τις μεταφορές στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Για μια ακόμα φορά μαζί με την κυβέρνηση είναι οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματίες, τα ΜΜΕ που ελέγχουν.  

ΔΗ.Κ.ΚΙ : «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ



 
Τα σχέδια του για πλήρη αλλοτρίωση και υποβάθμιση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έκανε μερικώς, γνωστά ο Πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο απώτερος σκοπός είναι η λειτουργία των Ιδρυμάτων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (μέσω της εισαγωγής managers )και η προώθηση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά εξήγγειλε το ξήλωμα των Δημόσιων Πανεπιστημίων και της Ιδρυματικής μορφής Δημοσίου Δικαίου που ισχύει ως σήμερα και κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, την «κολεγιοποίηση» των Ανώτατων Ιδρυμάτων τα οποία εισάγονται πλέον στη «προκρούστεια κλίνη» για να καρατομηθούν και να εξισωθούν με ιδιωτικά κολέγια που μεθοδεύεται να λανσαρισθούν ως Πανεπιστήμια. (Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία δεν τίθεται καν η προϋπόθεση του διδακτορικού για την πλήρωση θέσης Διδακτικού Προσωπικού!)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Σύσκεψη για την παρέμβαση στην Περιφέρεια Αττικής

Οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από όλη την Αττική καλούν τα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας (Σίνα 16) σε ανοιχτή Σύσκεψη με στόχο μια αντικαπιταλιστική πολιτική παρέμβαση στην Περιφέρεια Αττικής. 

Λαϊκή Συσπείρωση-K.K.E: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Παρουσίαση του ψηφοδελτίου περιφέρειας 1/10/2010


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεοδόσης Κωνσταντινίδης θα παρουσιάσουν το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους την Παρασκευή 1 Οκτώβρη στις 7μ.μ. στην αποθήκη 1 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

O Πέτρος Κωνσταντίνου υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την υποστήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πάνω από 150 άτομα συμμετείχαν την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη στην Ανοικτή Σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν τα μέλη και οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το Δήμο της Αθήνας. Η Σύσκεψη αποφάσισε ότι προχωράει σε κάλεσμα για συγκρότηση αντικαπιταλιστικής Δημοτικής Κίνησης, με στόχο τη μόνιμη και σταθερή παρέμβαση στο Δήμο της Αθήνας και τα κινήματα που αναπτύσσονται εκεί και η οποία θα συμμετέχει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στη βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης. Αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα να προταθεί ο Πέτρος Κωνσταντίνου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου.  Ως προς το όνομα της Δημοτικής Κίνησης προτάθηκε το «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ».

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ: ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης των συνδικάτων, Τετάρτη 29.9

Σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, οι κυβερνήσεις και η Κομισιόν δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Ακόμη και σε οικονομίες που θεωρούνται εύρωστες, οι περικοπές είναι στην ημερήσια διάταξη: Μισθοί και συντάξεις συμπιέζονται, οι δεσμεύσεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή υποβαθμίζονται, κοινωνικές δαπάνες περικόπτονται, θέσεις δουλειάς χάνονται, βασικές αποφάσεις οικονομικής πολιτικής υπαγορεύονται ουσιαστικά από τις χρηματαγορές.
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι οι δημόσιοι πόροι δεν είναι πια αρκετοί. Κι όμως υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο 100-200 δισεκατομμύρια ευρώ δυνητικών φορολογικών εσόδων, που απλώς δεν εισπράττονται από έλλειψη πολιτικής βούλησης.
Πρόκειται για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
  • Οι απλοί πολίτες πληρώνουμε ΦΠΑ και για το τελευταία μικροαγορά στο περίπτερο.
  • Αντίθετα, συναλλαγές τρισεκατομμυρίων ευρώ στις χρηματαγορές παραμένουν αφορολόγητες. Έγκυρα στοιχεία δείχνουν ότι αρκεί ένας Ευρωπαϊκός Φόρος της τάξης του 0.05% σε κάθε συναλλαγή, για να αντληθούν 100 δις ευρώ το χρόνο μόνο στην ευρωζώνη, 190 δις στο σύνολο της Ευρώπης των 27.