Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ "ΕΞΥΜΝΕΙ" ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ-ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ Η ΡΩΣΙΑ


Η Ρωσία είναι απογοητευμένη, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες ψήφισαν κατά του σχεδίου ψηφίσματος, που καταδικάζει την εξύμνηση του ναζισμού, και μια σειρά από κράτη, συμπεριλαμβανομένων όλων των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απείχαν από την ψηφοφορία επί του σχεδίου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


Η Ρωσία εισήγαγε στον ΟΗΕ ψήφισμα, που καταδικάζει την εξύμνηση του ναζισμού και τη βεβήλωση των μνημείων του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ :Ενισχύστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ένα από τα πλέον ανορθολογικά συστήματα που λειτούργησαν και λειτουργούν στη χώρα μας και ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, είναι αυτό των ΜΜΜ. Η πολυδιάσπαση των φορέων που ασχολούνται με το ίδιο έργο και η αδυναμία συνεννόησης για τον εντελώς αναγκαίο συντονισμό τους, η ανορθολογική τιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι άστοχες αναπτυξιακές επιλογές, η αδυναμία είσπραξης ακόμη και του εισιτηρίου, η επιβάρυνση από επιλογές τρίτων που μειώνουν τις εισπράξεις, η έλλειψη και κυρίως η αδυναμία εφαρμογής ενός στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου όπου θα ενταχθούν όλα τα ΜΜΜ του λεκανοπεδίου, είναι κάποιες από τις κραυγαλέες και διαχρονικές αδυναμίες ενός τόσο κρίσιμου για τη λειτουργία της πόλης συστήματος.

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη στη συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκε στη συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα και έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
Αγωνιζόμαστε ενάντια στον πιο άδικο προϋπολογισμό που φορτώνει νέα δυσβάσταχτα βάρη στους φτωχούς και χαρίζει πολλούς μποναμάδες στους πλούσιους.
Η κυβέρνηση και η τρόικα να πάρουν το μνημόνιό τους και να φύγουν το 2011, «πηγαίνοντας στον αγύριστο».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ.Σχετικά με την επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Τις τελευταίες μέρες κλιμακώνεται μια χωρίς αρχές επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γενικότερα την αντικαπιταλιστική, επαναστατική κομμουνιστική Αριστερά. Μια επίθεση που φιλοδοξεί να υψώσει τείχη μεταξύ των αγωνιστών της Αριστεράς και να δυναμώσει τον ενδοαριστερό εμφύλιο. Η επίθεση πραγματοποιείται με έναν καταιγισμό δημοσιευμάτων από τις στήλες του Ριζοσπάστη (και με άρθρο μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ) αλλά και με τραμπούκικες επιθέσεις μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ σε βάρος αγωνιστών της ΕΑΑΚ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.
 
Αν και το ΚΚΕ μιλά για «κήρυξη πολέμου στην εργατική τάξη» από το κεφάλαιο, τελικά απαντά με τον πόλεμο που κήρυξε ο Περισσός εναντίον της επαναστατικής Αριστεράς.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τον κρατικό προϋπολογισμό

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιοι ακριβώς σε αυτή την αίθουσα έχουν πουλήσει τη ψυχή  τους και ποιοι όχι, όπως δήλωσε και ο υπουργός των οικονομικών. Ή ποιοι την έχουν υποθηκεύσει σε αλλότρια συμφέροντα.
Αυτό που είμαι σε θέση να σας πω είναι πως με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, και με τη πολιτική της επιλογή να εφαρμόσει τις επιταγές του μνημονίου, υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενεών, όπως πρόλαβε να μας αποκαλύψει πριν αποδημήσει και ο μακαρίτης κος Σκιόπα.
Υποθηκεύετε το μέλλον και καταστρέφετε κάθε αναπτυξιακή προοπτική για την ελληνική οικονομία.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ

Επικίνδυνες εξελίξεις δρομολογεί η πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για «αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου» με στόχο την άντληση εσόδων για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.
  • Για το Ελληνικό ανακοινώθηκε ήδη η επιστράτευση του fasttrack. Το σύνολο του πρώην αεροδρομίου προορίζεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για χρήσεις «εμπορικές, επαγγελματικές, τουρισμού, αναψυχής, οικιστικές». Αναιρούνται πλήρως οι υποσχέσεις για Μητροπολιτικό Πάρκο σε μέρος έστω της έκτασης, αλλά και οι «υποσχέσεις» ότι η οικοπεδοποίηση μέρους του πρώην αεροδρομίου θα οδηγούσε σε δημιουργία ελεύθερων χώρων αλλού.

ΧΘΕΣ, Ο ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΞΕΡΡΑΓΗ. ΣΗΜΕΡΑ, Η «ΒΟΜΒΑ» ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ... Φοιτητική «έκρηξη» στη Ρώμη

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε χθες σε άδειο βαγόνι του Μετρό στη Ρώμη έφερε ένα πρώιμο... «μπαμ», στη διάχυτη ανησυχία για τυχόν επεισόδια και συγκρούσεις κατά τις προγραμματισμένες για σήμερα κινητοποιήσεις των φοιτητών, που διαδηλώνουν και πάλι δυναμικά την αντίθεσή τους στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Λουλούδια προσέφεραν χθες στους καραμπινιέρους οι φοιτητές. Σήμερα, ίσως τους το «ανταποδώσουν» με δακρυγόνα, γκλομπς και συλλήψεις (φωτ. Reuters)Λουλούδια προσέφεραν χθες στους καραμπινιέρους οι φοιτητές. Σήμερα, ίσως τους το «ανταποδώσουν» με δακρυγόνα, γκλομπς και συλλήψεις (φωτ. Reuters)
Η Γερουσία καλείται να επικυρώσει το νομοσχέδιο αναμόρφωσης των ιταλικών πανεπιστημίων και οι φοιτητικές οργανώσεις είναι αποφασισμένες να υψώσουν ανάστημα κόντρα στο τείχος αδιαλλαξίας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Το κακό προηγούμενο των εκτεταμένων επεισοδίων στην ιταλική πρωτεύουσα, έκανε να ακούγονται ανακουφιστικές χθες οι διαβεβαιώσεις τόσο του δημάρχου της Ρώμης, Τζάνι Αλεμάνο, όσο και του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, ότι «δεν θα επιτραπούν βανδαλισμοί και βιαιότητες στο ιστορικό κέντρο της Αιώνιας Πόλης».

Η μεγάλη ευθύνη της εργατικής τάξης για το παρόν και το μέλλον του κινήματός της

Όταν το ΚΚΕ μιλάει για κήρυξη πολέμου στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, και κυριολεκτεί και ακριβολογεί.
Δε μιλάει με κούφια λόγια και δε χρησιμοποιεί λέξεις για λόγους ρητορικής και εντυπωσιασμού. Ποτέ δεν το έκανε και δεν πρόκειται να το κάνει.
Οι θέσεις του, τα συνθήματά του, η πολιτική και η τακτική του είναι αποτέλεσμα επιστημονικής ανάλυσης, μελέτης του συνόλου των παραγόντων που καθορίζουν τις εξελίξεις και γενικά και ειδικά σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Μελέτης και γενίκευσης της πείρας του, αλλά και της διεθνούς πείρας.
Είναι, σε τελευταία ανάλυση, το αποτέλεσμα της μελέτης όλων των παραγόντων που συνθέτουν τη σύγχρονη ταξική πάλη και την εξέλιξή της.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι όλες οι θέσεις και προβλέψεις και σε θεωρητικό και πολιτικό - πρακτικό επίπεδο στα πιο φλέγοντα προβλήματα της εποχής μας δικαιώνονται από τη ζωή, από τις εξελίξεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ-Καταγγέλλει τα σχέδια των ΗΠΑ. Τη δυνατότητα να προχωρήσει σε προεδρικά διατάγματα για την άμεση αποκατάσταση των χιλιάδων πλημμυροπαθών έδωσε η Βουλή στον πρόεδρο Τσάβες

«Ο Πάλμερ δεν θα έρθει εδώ. Εάν έρθει θα πρέπει να τον σταματήσουμε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαϊκετία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε διάσκεψη του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) και αναφερόμενος στην ενδεχόμενη έλευση του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ Λάρι Πάλμερ.
Οι προθέσεις της κυβέρνησης της Βενεζουέλας έχουν γίνει γνωστές όσον αφορά τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ. Είχαν γνωστοποιηθεί ήδη από την ακροαματική διαδικασία για το διορισμό του, όταν οι δηλώσεις του περί του «ασφαλούς καταφυγίου» που βρίσκουν στο έδαφος της Βενεζουέλας μέλη των ανταρτικών οργανώσεων της Κολομβίας, καθώς και περί του ότι η Κούβα ασκεί επιρροή στις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας το ηθικό των οποίων είναι χαμηλό, είχαν προκαλέσει και την επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Η δημιουργία της «Ενωμένης Αριστερής Συμμαχίας» στην Ιρλανδία

Συνέντευξη με τον Κέβιν Μακλάφλιν, γραμματέα του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» στην Ιρλανδία (ιρλανδικό τμήμα της CWI ).



Στις 26 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε στην Ιρλανδία η δημιουργία της Ενωμένης Αριστερής Συμμαχίας (United Left Alliance - ULA) η οποία και ετοιμάζεται να κατέβει στις ερχόμενες εκλογές οι οποίες σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα είναι πρόωρες και στο σύντομο μέλλον. Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ULA πήρε το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ιρλανδίας, που συμμετέχει στην Επιτροπή για μια Εργατική Διεθνή, CWI, όπως και το Ξεκίνημα.
Μιλήσαμε με τον σ. Κέβιν Μακλάφλιν, γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Την συνέντευξη πήρε ο σ. Νίκος Αναστασιάδης. 
 Σύντροφε Κέβιν, ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην δημιουργία της «Ενωμένης Αριστερής Συμμαχίας»;
Συζητήσεις μεταξύ των αριστερών κομμάτων στην Ιρλανδία υπήρχαν εδώ και καιρό. Η κρίση όμως που χτύπησε την χώρα επιτάχυνε σημαντικά τις εξελίξεις. Ετοιμάζουν μια θύελλα μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους, και η κατάσταση στην οικονομία χειροτερεύει διαρκώς. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ιρλανδία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία.

Απαλλάσσουν τη μεγαλοεργοδοσία από τις ασφαλιστικές εισφορές!


Απαλλάσσουν τη μεγαλοεργοδοσία από τις ασφαλιστικές εισφορές!
Χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες!
Θεσμοθετείται η ανασφάλιστη εργασία!
Ταυτόχρονα ετοιμάζουν νέα άνοδο των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και νέα μείωση των συντάξεων! Σπρώχνουν τους ασφαλισμένους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Ανοίγουν το δρόμο για την ίδρυση επαγγελματικών ταμείων. Το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων θα αναγκάζεται να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα και να ζει με συντάξεις πείνας. Ελάχιστοι εργαζόμενοι θα μπορούν να καταβάλλουν υπέρογκες εισφορές και ασφάλιστρα για να εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη σύνταξη.