Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Καταγγελία του Εργ. Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τη στάση του Υπουργείου Εργασίας για τους πληγέντες απ΄το σεισμό.

Καταγγελία του Εργ. Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Η επίθεση του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου σε βάρος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης Γιώργου Γαβρίλη, εκτός των άλλων, δείχνει πόσο ενοχλεί η συνεπής παρέμβαση του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων για τη διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών και ιδιαίτερα της αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, των αποζημιώσεων στους πληγέντες, της προστασίας των ανέργων και των εποχιακά απασχολουμένων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ :Έξω η αστυνομία από τα σχολεία και την εκπαίδευση.

 Κάτω τα χέρια από τη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς και τα δημοκρατικά δικαιώματα


Η απαράδεκτη πρόσκληση της αστυνομίας να καλέσει με έγγραφο της ΓΑΔΑ τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να γίνουν συνεργάτες της ασφάλειας δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς ολοκληρωτισμού και τρομοκράτησης της κοινωνίας.

Μαζικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την υγεία - Δυναμική απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια !

Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Υγεία στην Αθήνα. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ. 


Δυναμικά πορεύτηκαν ως το υπουργείο Υγείας, πλημμυρίζοντας τις γύρω οδούς. 

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε εδώ τη δήλωση)

Νίκος Σοφιανός : Απαντάμε με αγωνιστική συνέπεια, ανιδιοτέλεια και καθαρές κουβέντες.

 Σε δήλωσή του, στο «Εθνος της Κυριακής», ενόψει των τριπλών εκλογών του Μάη, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας σημειώνει:


«Εχουμε μια κρίσιμη εκλογική μάχη σε τρεις κάλπες. Η λαϊκή πλειοψηφία που ζει στην Αθήνα πληρώνει βαριά τις συνέπειες από την κρίση. Αυτή η πολιτική που γονάτισε τις λαϊκές οικογένειες έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, υλοποιήθηκε και από τους δημάρχους - περιφερειάρχες.

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη σε Βουδούρη και με τη βούλα !

 Και επίσημα πλέον «έκλεισε» το θέμα της στήριξης της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από συνάντηση του βουλευτή με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.


Μετά τη συνάντηση το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα  μεταξύ αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενης από τον Αλέξη Τσίπρα τον Δημήτρη Βίτσα, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον  Αλέκο Φλαμπουράρη  και αντιπροσωπείας του πολιτικού φορέα  «Κοινωνία Πρώτα», με τους Οδυσσέα Βουδούρη, Θεόδωρο Παραστατίδη, Μαρία Δημητροπούλου και Στέλιο Στυλιανίδη.